_ogonek_ Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 Proszę o wsparcie i zapraszam na bazarek cegiełkowy na Rokiego.. [B][URL="http://www.dogomania.pl/threads/207230-Wyj%C4%85tkowe-niebanalne-cegie%C5%82ki%21%21%21Szcz%C4%99%C5%9Bliwa-si%C3%B3demka%21-NA-ROKIEGO-DO-18-MAJA%21%21%21?p=16817674#post16817674"]Cegiełki na Rokiego![/URL] :sweetCyb: [/B] Quote
Fiera Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 Dzięki wielkie FiGa za wstawienie zdjęć:) Sprawdzę ten worek z karmą jak będę w domku, sąsiad który to odbierał, mówił, że worek 10 kg, może się tym niepotrzebnie zasugerowałam, dam znać niebawem - oczywiście nie chciałam nikogo urazić ani o nic posądzć, brrrrrrrrrrrr, absolutnie, pozdr:) Quote
Fiera Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 Przepraszam, faktycznie 15 kg miał ten worek, musiałam go rozpaprać, bo był bardzo pooklejany:crazyeye: A czy Ziutka się odzywała do którejś z Was? Quote
Fiera Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 Skoro Grafitek od 14.04. do 05.05. zjadł 15 kg karmy, to może faktycznie następnym razem lepiej zamówić tak jak pisała SleepingSun 17kg karmy za 95 zł, jeśli nadal będzie miał taki apetyt to się przyda. Ale może jak już dojdzie do właściwej wagi i będzie wyglądał tak, jak powinien zdrowy psiak w jego wieku, to apetyt będzie miała mniejszy? - nie znam się w sumie odkarmianiu chudych psiaków, koty zagłodzone ratowałam do tej pory i tak mniej więcej to wyglądało. W każdym razie będę pisała na bieżąco, nie tylko o apetycie "malucha". Quote
MARCHEWA Posted May 4, 2011 Author Posted May 4, 2011 To dobrze,że się wyjaśniło z karmą. Fiero-teraz karma będzie z Puriny,zobacz którą Grafit woli,a jak będzie potrzeba to zamówimy ten 17kg worek. Quote
SleepingSun Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 kurcze, nie chcę nikogo pouczać, ani rozliczać Was z Waszych pieniędzy, ale ta karma puriny nie jest warta takich pieniędzy. Wrzućcie na próbę 1 chrupkę do wody, zostawcie na parę godzin i wyobraźcie sobie co się dzieje z większą ilością chrupek w żołądku psa. Z resztą po qpach też to będzie widać, będą wiekie rozlazłe i robione częściej niż do tej pory. Całą karmę pies zostawia na trawniku, nie wiele z niej czerpiąc. Brit w tej samej praktycznie cenie jest karmą dużo lepszą. Dog chow rozpycha żołądek i w rezultacie, jeżeli potem psa karmimy dobrą jakościowo karmą mamy psa wiecznie głodnego. Quote
agrazka Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 Na fotkach Grafit wygląda dobrze, lepiej niż poprzednio. Quote
MARCHEWA Posted May 5, 2011 Author Posted May 5, 2011 Zamówiłam Purine,bo tej poprzedniej Royala nie było na stanie,a wiem że u Megii1 jadł właśnie Purinę a opinie o tej karmie są też i dobre,brita nigdy nie kupowałam ale możemy spróbować następnym razem. Grafit wcześniej jadał Chappi(w pierwszym domu i u szkoleniowca)i nie miał problemów z żołądkiem to myślę że po purinie tym bardziej. Quote
:: FiGa :: Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 Moje psy jadly purine i nie dosc ze bardzo im smakowala to nie zauwazylam by byly jakies problemy z kupkami ;) Quote
Vilena Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 No na tych fotkach Grafitek już trochę weselszy ;) Quote
Fiera Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 Moja sunia je Chapi i jest ok, ale Grafit miał po tym biegunkę. Dam znać jak karma dojedzie, i czy z brzuszkiem ok. Ziutka była, zrobiła fotki, podobało jej się, będzie chyba wieczorem ( po 22 bo pracuje ), jeśli klawiaturę zrobi. Quote
:: FiGa :: Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 Super ze byla wizyta :multi: W koncu wszelkie watpliwosci zostana rozwiane ;) Quote
MARCHEWA Posted May 6, 2011 Author Posted May 6, 2011 Fiero,czy Ty definitywnie zrezygnowałaś z ds dla Grafita?Pytam,bo jest rodzina zainteresowana Grafitem,ludzie są z Łodzi,mają dom z ogrodem,13-letniego pieska,córka 17 lat. Na razie to nic pewnego,po prostu wstępne rozmowy i dlatego się nie cieszę jeszcze,bo wiemy jak to się ostatnio skończyło. Pani Krystyna pyta jak Grafit zachowuje się jak ktoś dla niego obcy wejdzie na posesję,czy jest czujny i nieufny czy podbiega i się cieszy?I ile było incydentów z tym podgryzaniem?Oraz jak chodzi na smyczy? Quote
megii1 Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 Ja mogę powiedzieć, ze Grafit pięknie chodzi na smyczy - nie ciągnie, siada na komendę, jest spokojny, nie wariuje. Quote
Fiera Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 Ze mną na smyczy chodzi po lesie i trochę ciąga, może zapachy zwierzaków leśnych tak na niego działają:) Siada grzecznie na komendę. Ciapnął tylko raz, teraz nie ma takich pomysłów - myślę, że wtedy coś go przestraszyło, dziś rano bawił się z A.patykami i było ok. Na moich gości reaguję różnie, raz zamacha ogonkiem i wąchnie, a raz lekceważy zupełnie, czasami trochę skacze, bo domaga się rzucania patyków, ale reaguje na "zostaw" albo "nie wolno" - za to jak ktoś przechodzi z drugiej strony ogrodzenia, to szczeka i sprawia wrażenie groźnego. Z DS dla niego niestety definitywnie muszę zrezygnować:( Mam nadzieję, że znajdzie się dla niego kochający domek, bo to wspaniały i mądry psiak. Quote
Fiera Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 Ziutka nadal ma problem z kompem, ma się zdzwaniać z Owieczką. A Grafitkowa karma wyszła, nowa nie dojechała jeszcze, kupiłam mu kg Puriny. Pozdr:) Quote
MARCHEWA Posted May 6, 2011 Author Posted May 6, 2011 [quote name='Fiera']Ziutka nadal ma problem z kompem, ma się zdzwaniać z Owieczką. A Grafitkowa karma wyszła, nowa nie dojechała jeszcze, kupiłam mu kg Puriny. Pozdr:)[/QUOTE] Dostałam powiadomienie,że wczoraj wysłali karmę,więc dzisiaj powinna dojechać. Dzięki za info o Graficie,zaraz napiszę do p.Krystyny. Quote
Fiera Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 Może jeszcze dodam, że Grafit był ze mną w Płocku i po mieście chodził b.grzecznie, przy nodze i bez szarpania. A ludzie na mojej działce, do których jest łagodnie albo obojętnie nastawiony, wchodzili tylko ze mną, nikomu nie przyszło do głowy wejść samemu ( hi hi hi ), możliwe, że wtedy Grafit nie byłby taki miły i bronił swego terytorium. Quote
Vilena Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 Ale byłoby super jak zdecydowali się go przygarnąć! Mieszkałby nie daleko swojej siostry! :) Quote
agnieszka24 Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 Ziutka była w odwiedzinach u Grafitka. Dzwoniła do mnie, bo ma awarię kompa - w poniedziałek lub wtorek wyśle mi jego zdjęcia, to wstawię :) Chłopaka podobno jest bardzo fajny, wesolutki i skory do zabawy. Musi tylko jeszcze trochę przytyć, co przy jego aktywności nie będzie takie proste. Ziutka na pewno napisze więcej. Niedługo do Grafita zawita nowa koleżanka - Aza. Mam nadzieję, że psiaki się polubią. Fiero, tylko nie karm Azy takimi ogromnymi porcjami jak Grafita, :evil_lol: bo sunia powinna trzymać linię, a po sterylce ma skłonność do otyłości. Quote
Fiera Posted May 7, 2011 Posted May 7, 2011 Grafitkowi chyba nie bardzo ta karma smakuje, dałam mu dziś rano michę i zjadł do tej pory ok.połowę, dostał kaszę/ryż z mięchem i warzywami - może już mniej potrzebuje jedzonka, bo nabrał ciałka, albo potrzebuje troszkę czasu na polubienie nowej karmy. Z qupą problemów nie ma. W nocy zjadł miskę tych chrupków. Jak zwykle piszę trochę chaotycznie:oops: Dam znać jeszcze jutro w tej sprawie. A poza tym, to robi się z niego pieszczoch - dziś fikał koziołki na pleckach i wystawiał klatę do drapania:) - widok był super, takie wielkie psisko, a zachowywał się jak mały kociak:loveu: Quote
Recommended Posts