Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ona uwieeelbia siedziec w samochodzie, gdy tylko drzwi pozostana otwarte zaraz wlazi do srodka
musiala w poprzednim "domu" duzo podrozowac, grzecznie siedzi podczas jazdy, natomiast niezbyt ladnie chodzi na smyczy, od prawej do lewej, pod nogami sie pląta, ciagnie, zachowuje sie troche jak szczeniak, wszystko ja interesuje... na spacerze nie umie ustac chwili w jednym miejscu, popiskuje, mozna z nia tylko chodzic, pogawedki z napotanymi znajomymi odpadaja ;)

• Replies 338
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jola_K napisał(a):
ona uwieeelbia siedziec w samochodzie, gdy tylko drzwi pozostana otwarte zaraz wlazi do srodka
musiala w poprzednim "domu" duzo podrozowac, grzecznie siedzi podczas jazdy, natomiast niezbyt ladnie chodzi na smyczy, od prawej do lewej, pod nogami sie pląta, ciagnie, zachowuje sie troche jak szczeniak, wszystko ja interesuje... na spacerze nie umie ustac chwili w jednym miejscu, popiskuje, mozna z nia tylko chodzic, pogawedki z napotanymi znajomymi odpadaja ;)

Biedactwo ..... Jolu, a czy sa jakies wiadomosci o jej poprzednim zyciu ?
Przepraszam, ale nie poczytalam dokladnie :oops: ..... a ciekawi mnie to, jak w ogole sie w schronisku znalazla ! ! ! ? Taka cudowna psica :loveu: !

• 3 weeks later...
Posted

zuziaM napisał(a):
Biedactwo ..... Jolu, a czy sa jakies wiadomosci o jej poprzednim zyciu ?

niestety nic o niej nie wiemy :shake:

dzisiaj mega nudny dzien, kolejny juz :roll:
leniu****emy, ja w lozku od trzech dni, przeziebilam zatoki, fatalnie sie czuje :shake:

burze dzien po dniu, wiec Saba chetniej w domu przesiaduje, nie lubi halasu i mokrych lapek
wkrotce dostarcze porcje nowych zdjec...

pozdrawiamy

Posted

Saba kuleje od kilku dni, biegla oszczekac jakiegos przechodnia i walnela lapka w kraweznik, przybiegla zaraz do mojego taty, podala lapke by jej pomoc, by ja potulic... slodka jest, przyszla szukac pomocy
obserwujemy ja uwaznie, lapka nie jest spuchnieta, dzis juz calkiem dobrze chodzila, nadal jednak ja podklada do glaskania, robiac przy tym minke: lekko przymkniete oczka i wymalowane na twarzy zdanie "jejku jaka ja jestem bidna, chora...", mowie wam, aktorka z niej niezla :)

pozdrawiamy

Posted

Biedactwo! Platon też kuleje... wyskoczył przez okno... wziął za duży robieg, żeby obszczekać przechodzącego pod oknem psa... Dostał tabletki przeciwbólowe i przeciwzapaleniowe...

Posted

przez okno? cholera, brzmi niedobrze, dobrze ze na parterze mieszkasz, moglo by sie to w innym przypadku zle skonczyc
myslimy wiec cieplo o Platonie i o jego prze-prze-przecierpliwej Panci :)

do zywieckiego schroniska wrocil z adopcji piesek, ktory wyskoczyl z balkonu na I pietrze.. nie wiem dlaczego go oddali, czy ten jego wyskok byl powodem, czy cos innego..

Posted

No... my na parterze... teraz upały, okna otwarte, a Platon przez kilka dni przykuwany jest do rogówki na czas, kiedy muszę się czymś zająć w innym pomieszczeniu... :p

• 2 months later...
Posted

Jo37 napisał(a):
Co słychać u suni .

u sabci wszystko dobrze :)
w tym momencie spi na swoim poslaniu, ona nie lubi byc na podworku, chwilke tylko i zaraz do domu sie garnie, drzwi podrapala skubana....
dziwi nas to, bo przeciez jest cieplo, trawa, cien gdyby zbyt cieplo bylo, ona nie jest przyzwyczajona do takich warunkow, moze to potwierdza juz slowa, ktore kiedys pisalam, moze w bloku mieszkala? wchodzac podaje lapki do czyszczenia itp
wiec zeby nie drapala zamknietych drzwi, zostawiamy je uchylone, by przynajmniej na korytarz wejscie miala, bardziej jednoczesnie uwazamy na kotki by sie nie wymknely (zawsze ktores drzwi musza byc zamkniete)

w najblizszym czasie wrzuce jakies fotki... ;)
pozdrawiamy

Posted

Dogi nigdy nie lubią być same na zewnątrz. Z "ludziem" to i owszem .
Czy pamiętasz ,że niedługo minie rok jak Saba trafiła do Was ?
Pozdrawiam .

Posted

Jo37 napisał(a):
Czy pamiętasz ,że niedługo minie rok jak Saba trafiła do Was ?
Pozdrawiam .

pewnie ze pamietam! :)
i pamietam, ze to Ty ja przywiozlas z tak daleka ;)

• 1 month later...
Posted

AgusiaTerierka napisał(a):
Pozdrawiamy z Olsztyna...:razz:

dziekujemy! :)
u nas wszystko dobrze! Sabcia w swietnej kondycji, ma apetyt i chec do zabawy
jak ona dokucza Brutusowi! ale zabawnie to wyglada. Brutus ja toleruje, nie ma konfliktow.
oba ok. 10dni temu zostaly zaszczepione.
wiem, wiem, fotek brakuje. Wybaczcie, beda na pewno. Wstawie w wolnej chwili.

Posted

halbina napisał(a):
Jolu, kociaki zupełnie Tobą zawładnęły!... czekamy na foteczki!

Ja tez bym ja chetnie zobaczyla.
Na zime pewnie troche sadelka nazbiera.... ale to piekna dziewczyna i duza :lol: .... w porownaniu do moich karaluszkow :lol:.

• 3 months later...
Posted

jemy i spimy, na zewnatrz nie chetnie, bo zbyt zimno a ostatnio i mokro, a wody nie lubimy
w sylwestra nie odstepowala nas na krok, ogromny stres sprawil ze nawet nie chciala wyjsc sie zalatwic...

nie mam stalego lacza, nie dam rady wkleic wam fotek :(

pozdrawiamy

Posted

od pazdziernika Saba ma nowa przyjaciolke, Akusia dotarla do nas za posrednictwem mojego taty ;)
to byl malenki zaledwie 600gramowy czarny klebuszek
miala byc tymczasowo, ale skoro nic odpowiedniego sie nie znalazlo, to tata podjal meska decyzje, Akusia zostaje na zawsze i bedzi ejego ... kotkiem

tak, Akusia to kotek, ktory bardzo sie zaprzyjaznil z sabcia, teraz chociaz juz ma 5 miesiecy nadal jest mniejsza od glowy Saby, ktory na nia tak fajnie z gory patrzy
AKusia jest zaczepna, uwielbia skakac do ogona Saby, polowac na jej nogi, Saba bardzo wyrozumiale do tego lobuza podchodzi
bo to super pies jest przeciez!

ja wyjechalam na dwa miesiace i z tego powodu mam dostep do internetu :roll: