HaNisia Posted December 5, 2006 Posted December 5, 2006 [B]tkacka [/B]rozbawiłaś mnie serdecznie:loveu: ... pomyśl czasem zanim coś napiszesz... popatrz kiedy pisałam pytanie o możliwość odebrania numerka... Wyjaśniam, ostatni raz, w poniedziałek dostałam potwierdzenie przyjęcia numerka od tego dnia podjęłam próbę dodzwonienia się... bezskutecznie... próba była ponawiana codziennie ( mimo, że wiedziałam, że w pewnych dniach oddział nie działa) Normalnie bym się nie przejęła, że nie dostałam numerka, bo wiem, że każdy ma się prawo mylić, jednak jako że zgłoszenie wysyłałam wcześniej, w późniejszym terminie dowiedziałam się, że wyjeżdżamy służbowo na dłuższy okres czasu do Azji i zależało mi by w sobotę ( wtedy miałam wystawiać psa) uszczknąć trochę czasu na pozałatwianie formalności związanych z wyjazdem. Cóż można mnie nazywać ignorantem, w końcu w tym roku byłam zaledwie na kilkunastu wystawach:eviltong: i wiele rzeczy widziałam... nie rozumiem, co jest tak strasznego w tym, że chciałabym się dowiedzieć czy RZECZYWIŚCIE, ktoś wyda mi numerek o tej 13, kiedy się pojawię. Niestety, byłam świadkiem tego, że sekretariat zamykano np. o 11, albo, że pomimo, że sekretariat wystawy był teoretycznie otwarty, to nie było możliwości odebrania numerka, bo jakoś osoby "wywiało" z sekretariatu na przysłowiowe "siusiu" :lol: i siusiu trwało baaaardzo długo ;) różnie to bywa, więc chciałam się dowiedzieć. Niestety nie dane mi było.... Mogłam ryzykować ( i pewnie by mi się wszystko udało) ale nie na tym polegają wystawy, żebym się stresowała czy uda mi się załatwić formalności czy nie... I tyle, cieszę się, że wystawa była udana i ignorancko oddale się, żeby popracować . Pozdrawiam :lol: Quote
aangelaa95 Posted December 5, 2006 Posted December 5, 2006 O dziekuje :loveu: Jeszcze jak ktos ma to prosze o fotki buldogów ang.:roll: :roll: Mam narazie jedno z toy OGO bon-Ton *[url]http://images1.fotosik.pl/288/691a9270208ef8b1.jpg[/url] Quote
ursus Posted December 5, 2006 Posted December 5, 2006 [B]jaz53[/B] naprawdę bywam mało na wystawach :shake: (przez ostatnie 20lat po około 20 wystaw rocznie czasem z kilkoma psami) i poprostu takieo czegoś nie było jeszcze w moim życiu............. mogli taką informację w katalogu zamieścić albo przez mikrofon podać, bo kompletnie mnie to zdezorientowało, kiedy sędzia wybrał 3 sztuki z grupy i kazał pójść precz za obramowanie ringu bez wyjaśnienia czegokolwiek.........:crazyeye: Quote
M.M. Posted December 5, 2006 Posted December 5, 2006 [quote name='Lexie']PSY klasa pośrednia SECRET LOVER Calamus klasa otwarta CHACRA DU MONT CHACRA-RAJU klasa championów ATTACHE Gar de Mari FLIBBERTIGIBBET Varius Avis NOMIN KRIST WIL SUKI klasa młodzieży ALICE IN WONDERLAND IMAR DE GHAR ANNE OF GREEN GABLE IMAR DE GHAR klasa pośrednia EMPRESS DU MONT CHACRA-RAJU klasa otwarta PULI Cykuta SOUHADA Shams-an-Nahar ZALHANAD DU MONT CHACRA-RAJU klasa użytkowa BLUE SKY BAFIRJAN klasa championów AMY MADIGAN BEAMI SAHRAK[/quote] [B]Lexie[/B] Wielkie dzieki za staweczke :multi: Quote
Natalia_W Posted December 5, 2006 Posted December 5, 2006 A ja przypominam sie cichutko o stawke SZNAUCEROW MINIATUROWYCH PIEPRZ I SÓL!! :) Quote
Lexie Posted December 5, 2006 Posted December 5, 2006 [quote name='Natalia_W']A ja przypominam sie cichutko o stawke SZNAUCEROW MINIATUROWYCH PIEPRZ I SÓL!! :)[/quote] PSY klasa młodzieży JACKER GRAND Hajan Polonia FCI klasa pośrednia Hildebert's XCLUSIVE klasa otwarta BRABANT z Ogrodu Fauny HONZA-DUTCH v.d. N'Oppasser klasa championów GRAND GRIMM Hajan HIBISCUS Mengo Celebration SUKI klasa pośrednia BRASICA z Ogrodu Fauny DONNAMIRA QUEEN OF Dolina Rivendell FCI FOR FUN Rezlark klasa otwarta A'ARWENA GRAND Hajan CZANTORIA Etruria Polonia FCI ONTARIA Astronaut klasa weteranów JESSICA Hajan Quote
Natalia_W Posted December 5, 2006 Posted December 5, 2006 BAAAARDZO DZIEKUJE :) :) :) jak tylko bede mogla chetnie sie odwdziecze :) Quote
Lexie Posted December 5, 2006 Posted December 5, 2006 Przepraszam pominęłam przy stawkach :oops: [U][B]OWCZAREK AUSTRALIJSKI[/B][/U] SUKI klasa szczeniąt CAME STAR Puella Fera klasa pośrednia BONNY SUER PUELLA FERA [U][B]BULDOG ANGIELSKI[/U][/B] SUKI klasa otwarta PASJA To Co Najlepsze to dlatego,że psiaki te były w suplemencie katalogu Quote
maga18 Posted December 5, 2006 Posted December 5, 2006 [quote name='Pearl']:-o :-o :-o ale jaja.....Meszaros sedziował???[/QUOTE] nie... P.Chabik [quote name='tkacka']...oczywiscie ze nie wystawa tylko sedzia,,,a to znaczaca roznica...jakos dziwi mnie to co piszesz...moze zgryz byl ''zbyt ciasny" z takim okresleniem juz sie spotkalam-na granicy cegowwego...[/QUOTE] moj pies byl oceniany przez ok 25 roznych sedziów - zarówno PL jak i zagranicznych, na wystawach krajowych, miedzynarodowych i na swiatowce... i pierwszy raz sedzia zarzucil mu wade zgryzu!! Pies jest Mł.Ch.Pl, Ch.Pl i rozpoczal Ch.Cz, Sk i Int.Ch. Zgryz ma piekny i nozycowy jak na grzywca przystalo... a sedzia... coz... postawil psy na lokatach na opak... najlepsze na III, IV i V a te nie najlepsze na I i II :roll: Dobrze, ze moja sunka przywiozla CWC ale i tak odstepu czasu jej potrzeba i "malego" CWC by zostac Ch.Pl :loveu: a co do tego ze powinnam narzekac na sedziego a nie na wystawe... narzekam na wystawe! ciasno, zimno, glosno, kible bez 'zasuwki', opoznienie finalow ... grrrrr... rok temu bylo o niebo lepiej!!! Quote
tkacka Posted December 5, 2006 Posted December 5, 2006 [quote name='maga18']nie... P.Chabik moj pies byl oceniany przez ok 25 roznych sedziów - zarówno PL jak i zagranicznych, na wystawach krajowych, miedzynarodowych i na swiatowce... i pierwszy raz sedzia zarzucil mu wade zgryzu!! Pies jest Mł.Ch.Pl, Ch.Pl i rozpoczal Ch.Cz, Sk i Int.Ch. Zgryz ma piekny i nozycowy jak na grzywca przystalo... a sedzia... coz... postawil psy na lokatach na opak... najlepsze na III, IV i V a te nie najlepsze na I i II :roll: Dobrze, ze moja sunka przywiozla CWC ale i tak odstepu czasu jej potrzeba i "malego" CWC by zostac Ch.Pl :loveu: a co do tego ze powinnam narzekac na sedziego a nie na wystawe... narzekam na wystawe! ciasno, zimno, glosno, kible bez 'zasuwki', opoznienie finalow ... grrrrr... rok temu bylo o niebo lepiej!!![/quote] ...oj..prawie jak u mnie...mam suke-16 razy wystawiana i zawsze pierwsza oprocz Wroclawia w tym roku...podobno nie ten format itp...a ten sam sedzia wczesniej-raptem kilka tygodni dal nam CWC i rase... po czym w Poznaniu byla wsrod polskich hodowli najlepsza suka...to jest wazne... Czasami zupelnie nie rozumiem pewnych decyzji... A mnie coz...bylo cieplo, mialam miejsce-wokol nas bylo go zreszta duzo...a kible? faktycznie nie bylo zasuwki ale...we wroclawiu zasuwek tez nie bylo... Nastepnym razem na pewno bedzie lepiej... rok temu bylo prawie o polowe mniej psow...;) Quote
jaz53 Posted December 6, 2006 Posted December 6, 2006 [quote name='ursus'][B]jaz53[/B] naprawdę bywam mało na wystawach :shake: (przez ostatnie 20lat po około 20 wystaw rocznie czasem z kilkoma psami) i poprostu takieo czegoś nie było jeszcze w moim życiu............. mogli taką informację w katalogu zamieścić albo przez mikrofon podać, bo kompletnie mnie to zdezorientowało, kiedy sędzia wybrał 3 sztuki z grupy i kazał pójść precz za obramowanie ringu bez wyjaśnienia czegokolwiek.........:crazyeye:[/quote] powtarzam jeszcze raz: taki system jest juz powszechny, oprócz wystawy światowej był w tym tylko roku na wystawach, na których byłem: Katowice, Leszno, Sopot, Szczecin, Wrocław (te co pamiętam) Tylko raz (Kraków) widziałem, że wybierano zwycięzce grupy w juniorach. Nie to jest jednak w Twojej wypowiedzi niesprawiedliwe lecz fakt, że prowadzący wystawę KILKAKROTNIE powtarzał jak będzie wybierany najpiekniejszy junior. Dziwne, że w tak małym obszarze jakim jest hala nie słyszałeś jego komunikatów... ja słyszałem wyraźnie. Gratuluję Zwycięzcy Młodzieży! Quote
ursus Posted December 6, 2006 Posted December 6, 2006 to że będzie wybierany junior to było wiadome !! nie było by mnie na ringu gdyby wiadome nie było !! ale nikt nie uprzedzał ,że w tak kretyński sposób !! Normalnie powinni wybrać po jednym z każdej grupy i potem z 10ciu zwycięzką 3 a tak to w sumie nikt nic nie wie.......... W dorosłych to potrafili !! a młodzież to co?? nie pies?? Quote
Gośka Posted December 6, 2006 Posted December 6, 2006 [quote name='ursus']a młodzież to co?? nie pies??[/quote] To PRAWIE jak pies:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: a prawie robi wielką różnice:lol: A poważnie, to ja w sumie też się nie spotkałam z taką formą wyborów młodzieży. Fajnie jest się załapać nawet i do takiej trójki, ale rozumiem dziewczyny,że się wściekają, bo ja na ich miejscu też bardzo chciałabym wiedzieć czy jestem pierwsza czy trzecia;) Było minęło, a może to jakiś postęp i forma zachęty dla tych co dopiero wchodzą??? dla nowych??? Quote
ursus Posted December 6, 2006 Posted December 6, 2006 ależ niech robią jak chcą , ale jednakowo wszędzie albo niech powiedzą o tym prędzej !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! o to mi tylko chodzi !!!!!!!!! Quote
Gośka Posted December 6, 2006 Posted December 6, 2006 Oj Ursus chyba musisz się pozbyć złudzeń:cool3: ;) Quote
jaz53 Posted December 6, 2006 Posted December 6, 2006 [quote name='ursus']to że będzie wybierany junior to było wiadome !! nie było by mnie na ringu gdyby wiadome nie było !! ale nikt nie uprzedzał ,że w tak kretyński sposób !! Normalnie powinni wybrać po jednym z każdej grupy i potem z 10ciu zwycięzką 3 a tak to w sumie nikt nic nie wie.......... W dorosłych to potrafili !! a młodzież to co?? nie pies??[/quote] mówiąc "[B]jak[/B]" miałem na myśli: "[B]w jaki sposób[/B]". To własnie powtarzał kilkakrotnie prowadzący. Nie możesz (a może nie chcesz?) zrozumiec, że jest to tylko sposób wstępnej eliminacji. Gdyby wyszły na ring wszystkie juniory z wszystkich grup i z tego sedzia wybrałby najpierw ok 10-15 a reszta by zeszła to byłoby Ci przyjemniej "załapać" się na tą 10-ke, czy zejść z cała olbrzymią resztą? W tym przypadku eliminacje były w grupach po to, aby przedstawicielom każdej z grup dać równiejsze szanse na tytuł "Najpiękniejszego Juniora" i Ty a własciwie twój pies przeszedł do finałowego wyboru. powinno Ci byc miło... Ale własnie to było objasniane przez spikera... Quote
ursus Posted December 6, 2006 Posted December 6, 2006 nie rozumiemy się widzę............... REGULAMIN w tej kwestii powinien być JEDNOLITY dla wszystkich grup i wyborów!! tak samo dorosłe jak i juniory !! analogicznie i logicznie a nie na każdej wystawie inaczej !! O TO MI CHODZI !!!! Jeśli wybór w grupach to proszę tak samo jak dorosłe i tyle !! wtedy na koniec wchodzi 10 sztuk na BIS Juniorów i cześć.......... proste i logiczne nie?? W Kielcach , Łodzi ,Katowicach ,i wielu innych tak było ! wybierano juniora najlepszego w grupie i ten szedł dalej do wyboru BIS JUnior. Quote
tkacka Posted December 6, 2006 Posted December 6, 2006 ...gwoli wyjasnien...doroslych psow czesto wychodzi znacznie mniej...sa rasy gdzie zaden pies nie otrzymuje tytulu BOB wiec tego przedstawiciela po prostuy nie ma na ringu glownym a juniorow jak kazdy wie, zawsze jest bardzo duza stawka... Quote
ursus Posted December 6, 2006 Posted December 6, 2006 chodzi mi (piszę to po raz nie wiem który) o system jako taki !!!!!! nie o to co będzie jak nie będzie .......... skoro w grupach FCI wybiera się 3 lokaty i psy z 10 grup z 1 lokatą idą na BIS to z młodzieżą powinno być tak samo....... analogicznie !! Quote
flashka-g Posted December 6, 2006 Posted December 6, 2006 We Wrocławiu w tym roku sedzia tez wybieral po kilka juniorow z danej grupy, a potem wybieral Best Junior Dnia z wszystkich wybranych. Wiec to nie poraz pierwszy taki system. Quote
jaz53 Posted December 7, 2006 Posted December 7, 2006 Tak sie robi w wielu miejscach! ursus nie może zrozumiec, że jest to tylko [B]sposób wybierania[/B] najpiękniejszego juniora! Przy bardzo duzych ringach wybiera się ze wszystkich Zwycięzców Młodzieży równocześnie i wtedy sędzia wybiera kilkanaście a te dopiero dokładnie oglada i wybiera trójke. tutaj nie wychodziły weszystkie, tylko po kolei grupami a do dalszej dokładniejszej oceny sędzia kwaqlifikował po trzy... efek końcowy jest ten sam; WYBÓR TRZECH NAJŁADNIEJSZYCH JUNIORÓW! Quote
sylwia i boksery Posted December 7, 2006 Posted December 7, 2006 Ja nie zostałam na BIS Juniorów,bo drogę mieliśmy daleką do domu i trzeba było jechać,ale myślę,że taki sposób wybierania nie jest zły. Każdy Zw.Młodzieży może się pokazać od nowa i to jest fajne,takie przedłużenie show i dobrej zabawy :lol: Generalnie wystawa mi sie podobała-ring był przyzwoity,sedzia sympatyczny i z klasą,potwierdzenia przyszły na czas(chociaż nie dzwoniłam,dla pewności wysłałam mailem a pozniej faxem). Tylko odległość od nas mało przyzwoita,ale to był mój świadomy wybór :eviltong: Quote
Kenduś Posted December 7, 2006 Posted December 7, 2006 [quote name='Lexie']PSY klasa szczeniąt DEXTER z Garlicy Duchownej klasa otwarta MILAJA KROHA ENJI SUKI klasa szczeniąt CHERUBIBI Action Alet klasa młodzieży WENDY Zivy sperk klasa pośrednia JUANITA JUANA von Hellmundin klasa otwarta BARBRA z Rybiho Mesta PS. CZY NIKT TU WIĘCEJ NIE POSIADA KATALOGU?:mad:[/quote] Lexie, ślicznie dziękuję! :Rose: Quote
dorota07 Posted December 7, 2006 Posted December 7, 2006 wstwię tu pare ujęć z wystawy w Nowej Rudzie a tak nawiasem jeśli ktoś choć raz nie brał udziału w organizowaniu takiej imprezy niech się wstrzyma od komenterzy co do organizacji i uszanuje wysiłek innych [URL]http://s128.photobucket.com/albums/p166/dorota07/?action=view¤t=bis.flv[/URL] [URL]http://s128.photobucket.com/albums/p166/dorota07/?action=view¤t=grupaII.flv[/URL] [URL]http://s128.photobucket.com/albums/p166/dorota07/?action=view¤t=wybrm322odz.flv[/URL] [URL]http://s128.photobucket.com/albums/p166/dorota07/?action=view¤t=grVII.flv[/URL] cdn Quote
dorota07 Posted December 7, 2006 Posted December 7, 2006 [URL]http://s128.photobucket.com/albums/p166/dorota07/?action=view¤t=weteran.flv[/URL] Quote
Recommended Posts