Jump to content
Dogomania

Galeria Bibi- czyli świat w kolorach black&white

Recommended Posts

Posted

mychaaaaa napisał(a):
Moja Lailuszka też uwielbia marchewkę... i chętnie je i sałatę, i paprykę, i buraczki, i ogórki... a właściwie ona lubi wszystko ;)
Honey marchewkę lubi, ale raczej mu nie daję, bo karoten zażółca włos, a on jest wystarczająco biszkoptowy ;)

solidarność grzywkowa ;D
Dziwnym trafem Bibi wszystko co warzywne je a karma (nawet josera dla niejadków!!) jest dla niej nie zjadalna wszystkie gryzaki mięsne które nie mają 100% mięsa też są dla niej nie zjadalne, wszystko do jedzenia jej się nudzi, ona tak mało je karmy ze ja się dziwnie z czego ona żyje... A jednego skórzanego buta mam już 3 miesiące, tyle go meczy... ja już doprawdy nie wiem czym mam ją karmić...
*
Bibi stoą uszy! za to jak jedno na chwilkę klapnie, zaklejam plastrem to tak się na mnie wkurza że drapie ucho i ociera póki nie spadnie plaster...

• Replies 3.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Maalwi napisał(a):
solidarność grzywkowa ;D
Dziwnym trafem Bibi wszystko co warzywne je a karma (nawet josera dla niejadków!!) jest dla niej nie zjadalna wszystkie gryzaki mięsne które nie mają 100% mięsa też są dla niej nie zjadalne, wszystko do jedzenia jej się nudzi, ona tak mało je karmy ze ja się dziwnie z czego ona żyje... A jednego skórzanego buta mam już 3 miesiące, tyle go meczy... ja już doprawdy nie wiem czym mam ją karmić...

moim zdaniem spróbuj powalczyć z Bibi, po prostu dopóki nie zje karmy to nie dostanie nic a nic (nawet skrawka mięska, czy warzywa przy obiedzie :diabloti:). ja myślałam że dla Ulego karma jest niezjadalna, też nic mu nie smakowało a nawet jak zjadł jakieś chrupki to po pare sztuk i koniec. a pozostały kilogram karmy leżał i leżał aż sie nie zepsuł. Bee pożera równo wszystko, więc suchą karmą sie zajada - da się? ano da się;) więc i Ulinkowe wybrzydzanie postanowiłam ukrócić hihi. przez calutki wieczór, nie dostał nic poza karmą w misce, oczywiście nie zjadł. rano próbował coś wyżebrać sobie, na spacerze poszukiwania żarcia szły na całego:D nic mu sie nie udało zjeść. przy obiedzie był już mocno wygłodniały ale dalej nic a miska z karmą stała i stała. przy kolacji (po dobie nie jedzenia) wychodził z siebie, jak ktoś jadł to stał i patrzył, wrzeszczał, piszczał, awanturował sie. nikt nawet na niego nie spojrzał i co się wydarzyło pod sam wieczór?:D chłopiec poszedł do miski i zrezygnowany zaczął wcinać karme!! :D
oprócz tego zauważyłam że dużo lepiej wchodzi mu namoczona karma (pszczołowi wyjadał wszystkie resztki z michy - o ile coś zostawało :diabloti:). jak mu namocze i dam w jego misce to też widze że chętniej jakoś je

Posted

Maalwi napisał(a):
solidarność grzywkowa ;D
*
Bibi stoą uszy! za to jak jedno na chwilkę klapnie, zaklejam plastrem to tak się na mnie wkurza że drapie ucho i ociera póki nie spadnie plaster...

Nie martw się z moją Nessi mam to samo :D

Posted

Moje to zjedzą wszystko. :diabloti: Trawe na spacerze, wszystkie warzywa i owoce noi karmę. :) Nie mam z nimi problemu co do jedzenia. :eviltong: Gratuluję! Fajnie że Bibi stoją uszyska a tym się nie przejmuj, bądź cierpliwa! Jak będziesz na upartego kleić jak ona zdjemie to wkońcu uzna że zdejmowanie nic nie da.

Posted

Polari napisał(a):
Moje to zjedzą wszystko. :diabloti: Trawe na spacerze, wszystkie warzywa i owoce noi karmę. :) Nie mam z nimi problemu co do jedzenia. :eviltong: Gratuluję! Fajnie że Bibi stoją uszyska a tym się nie przejmuj, bądź cierpliwa! Jak będziesz na upartego kleić jak ona zdjemie to wkońcu uzna że zdejmowanie nic nie da.

Robiłam tak, straciłam duużo plastra a Bibi się odparzyły uszy bo ciagle drapała je i ocierała...
*
Aniu, co do jedzenia to Bibi już 3 dzień jest bez karmy! nawet jak jakąś puszkę z mokrą karmą pomieszałam z suchą to ani tknęła i już teraz 3 dzień jest, teraz jak to piszę, to jem bułkę, a Bibi na mnie warczy i szczeka-ja nie reaguję.

Posted

Av. napisał(a):
Nie martw się z moją Nessi mam to samo :D

Ja nie wiem, przez co to, większość grzywek to niejadki ale mama Bibi to da się pokroić za jedzenie :D więc są wyjątki.

Posted

A jakoś Bibi w czasie drapania uspokoić nie można? :shake:
*
Jeju! To uparciuch. :shake: Może w końcu uda się, że będzie na tyle głoda że zje. ;) Bądź dobrej myśli. :) A może inni domownicy dają jej po cichu coś do jedzenie? :razz:

Posted

a próbowałaś karmę z twarożkiem albo jakimś jogurtem naturalnym? w sumie to Ciap musi mieć godzinę aby jeść (przeważnie jak idziemy spać) ale Sonia to kocha :)

Posted

kalyna napisał(a):
a próbowałaś karmę z twarożkiem albo jakimś jogurtem naturalnym? w sumie to Ciap musi mieć godzinę aby jeść (przeważnie jak idziemy spać) ale Sonia to kocha :)

Bibi taka cwana,ze zjada sam twarozek czy wylizuje jogurt a karme wypluwa ;)

Posted

Maalwi napisał(a):
Bibi taka cwana,ze zjada sam twarozek czy wylizuje jogurt a karme wypluwa ;)

to może jej ta karma nie smakuje.. a co jaki czas jej zmieniasz? i jaką jej dajesz?

Posted

Mój Mefi też zdrapuje plaster, więc czasem poprostu robie mu mostek albo zwijam ucho i kleje z zewnątrz dookoła (mam nadzieje ze dobrze tłumacze hehe) w tedy nie drapie, choc np z gumkami mamy problem bo wszystkie po minucie zdejmuje i wlos lezie mu do oczu no ale jak nie lubi nie zmusze, Mefi tez ostatnio 3 dni nie jadł karmy więc mu zmieniam teraz raz na 2 tygodnie średnio do tego polecam zebys dawała mu domowe (Mefi za zupe da się nawet pokroić) a karm jeść nie chce, próbowaliśmy wszystkiego purina akana, i wiele innych nawet zwykłe pedigree i nic, domowe za to je i bardzo bardzo kocha

Posted

Malwinko moje chłopaki nie kazda karme lubią mamy tylko 4 wybrane moge zapytac czym ja karmisz?

Tobi na poczatku tez był troszkę kaprysny ale teraz je wszystko choc jesli chodzi o sucha karmę nie wszystkie. Prtzetestowałam wiekszość, uważam jednak ze dobra karma to tak po której pies nie ma okropnych gazów i zjada ją z miski jak tylko sie ja postawi. ja swoim dolewam wody przez jakis czas dopsypywałam im suszonej wołowinki z firmy macet fajna sprawa i psy chętnie jedzą karmę.
Acha i jeszcze jedno jesli pies nie zje karmy w okreslonym czasie zabierajcie miski. Na codzień powinna stac tylko miska z wodą natomias z karma tylko o ustalonej godzinie to naprawde sie sprawdza

GRATULACJE za rozpoczety Mł CHampionat Polski oby tak dalej

Posted

Joanna Karasiewicz napisał(a):
Malwinko moje chłopaki nie kazda karme lubią mamy tylko 4 wybrane moge zapytac czym ja karmisz?

Tobi na poczatku tez był troszkę kaprysny ale teraz je wszystko choc jesli chodzi o sucha karmę nie wszystkie. Prtzetestowałam wiekszość, uważam jednak ze dobra karma to tak po której pies nie ma okropnych gazów i zjada ją z miski jak tylko sie ja postawi. ja swoim dolewam wody przez jakis czas dopsypywałam im suszonej wołowinki z firmy macet fajna sprawa i psy chętnie jedzą karmę.
Acha i jeszcze jedno jesli pies nie zje karmy w okreslonym czasie zabierajcie miski. Na codzień powinna stac tylko miska z wodą natomias z karma tylko o ustalonej godzinie to naprawde sie sprawdza

GRATULACJE za rozpoczety Mł CHampionat Polski oby tak dalej

Bibi je teraz karmę Josera Festival, wcześniej jadła brita, a jeszze wcześniej royala, ona ma stawianą miskę 2 razy dziennie po 20minut, ale w jej przypadku to nie działa...
Dzięki, mam nadzieję,ze skończy mł championat ale zobaczymy jak to będzie ;)

Posted

Aleksandra95 napisał(a):
ale się wtuliła :diabloti::loveu:

hihihi ona tak zawsze teraz wróciłyśmy z dłuuugiego spaceru Bibi tylko się napiła wody, padła i dyszy :D