Maalwi Posted June 23, 2011 Author Posted June 23, 2011 mychaaaaa napisał(a):Moja Lailuszka też uwielbia marchewkę... i chętnie je i sałatę, i paprykę, i buraczki, i ogórki... a właściwie ona lubi wszystko ;) Honey marchewkę lubi, ale raczej mu nie daję, bo karoten zażółca włos, a on jest wystarczająco biszkoptowy ;) solidarność grzywkowa ;D Dziwnym trafem Bibi wszystko co warzywne je a karma (nawet josera dla niejadków!!) jest dla niej nie zjadalna wszystkie gryzaki mięsne które nie mają 100% mięsa też są dla niej nie zjadalne, wszystko do jedzenia jej się nudzi, ona tak mało je karmy ze ja się dziwnie z czego ona żyje... A jednego skórzanego buta mam już 3 miesiące, tyle go meczy... ja już doprawdy nie wiem czym mam ją karmić... * Bibi stoą uszy! za to jak jedno na chwilkę klapnie, zaklejam plastrem to tak się na mnie wkurza że drapie ucho i ociera póki nie spadnie plaster... Quote
kalyna Posted June 23, 2011 Posted June 23, 2011 Hmm a jakbyś zaczęła dawać jej domowe jedzenie? np. gotowane mięsko, albo surowe?? Quote
psyja Posted June 23, 2011 Posted June 23, 2011 Maalwi napisał(a):solidarność grzywkowa ;D Dziwnym trafem Bibi wszystko co warzywne je a karma (nawet josera dla niejadków!!) jest dla niej nie zjadalna wszystkie gryzaki mięsne które nie mają 100% mięsa też są dla niej nie zjadalne, wszystko do jedzenia jej się nudzi, ona tak mało je karmy ze ja się dziwnie z czego ona żyje... A jednego skórzanego buta mam już 3 miesiące, tyle go meczy... ja już doprawdy nie wiem czym mam ją karmić... moim zdaniem spróbuj powalczyć z Bibi, po prostu dopóki nie zje karmy to nie dostanie nic a nic (nawet skrawka mięska, czy warzywa przy obiedzie :diabloti:). ja myślałam że dla Ulego karma jest niezjadalna, też nic mu nie smakowało a nawet jak zjadł jakieś chrupki to po pare sztuk i koniec. a pozostały kilogram karmy leżał i leżał aż sie nie zepsuł. Bee pożera równo wszystko, więc suchą karmą sie zajada - da się? ano da się;) więc i Ulinkowe wybrzydzanie postanowiłam ukrócić hihi. przez calutki wieczór, nie dostał nic poza karmą w misce, oczywiście nie zjadł. rano próbował coś wyżebrać sobie, na spacerze poszukiwania żarcia szły na całego:D nic mu sie nie udało zjeść. przy obiedzie był już mocno wygłodniały ale dalej nic a miska z karmą stała i stała. przy kolacji (po dobie nie jedzenia) wychodził z siebie, jak ktoś jadł to stał i patrzył, wrzeszczał, piszczał, awanturował sie. nikt nawet na niego nie spojrzał i co się wydarzyło pod sam wieczór?:D chłopiec poszedł do miski i zrezygnowany zaczął wcinać karme!! :D oprócz tego zauważyłam że dużo lepiej wchodzi mu namoczona karma (pszczołowi wyjadał wszystkie resztki z michy - o ile coś zostawało :diabloti:). jak mu namocze i dam w jego misce to też widze że chętniej jakoś je Quote
Av. Posted June 23, 2011 Posted June 23, 2011 Maalwi napisał(a):solidarność grzywkowa ;D Dziwnym trafem Bibi wszystko co warzywne je a karma (nawet josera dla niejadków!!) jest dla niej nie zjadalna wszystkie gryzaki mięsne które nie mają 100% mięsa też są dla niej nie zjadalne, wszystko do jedzenia jej się nudzi, ona tak mało je karmy ze ja się dziwnie z czego ona żyje... A jednego skórzanego buta mam już 3 miesiące, tyle go meczy... ja już doprawdy nie wiem czym mam ją karmić... * Bibi stoą uszy! za to jak jedno na chwilkę klapnie, zaklejam plastrem to tak się na mnie wkurza że drapie ucho i ociera póki nie spadnie plaster... Nie martw się z moją Nessi mam to samo :D Quote
Polari Posted June 24, 2011 Posted June 24, 2011 Moje to zjedzą wszystko. :diabloti: Trawe na spacerze, wszystkie warzywa i owoce noi karmę. :) Nie mam z nimi problemu co do jedzenia. :eviltong: Gratuluję! Fajnie że Bibi stoją uszyska a tym się nie przejmuj, bądź cierpliwa! Jak będziesz na upartego kleić jak ona zdjemie to wkońcu uzna że zdejmowanie nic nie da. Quote
Maalwi Posted June 24, 2011 Author Posted June 24, 2011 Polari napisał(a):Moje to zjedzą wszystko. :diabloti: Trawe na spacerze, wszystkie warzywa i owoce noi karmę. :) Nie mam z nimi problemu co do jedzenia. :eviltong: Gratuluję! Fajnie że Bibi stoją uszyska a tym się nie przejmuj, bądź cierpliwa! Jak będziesz na upartego kleić jak ona zdjemie to wkońcu uzna że zdejmowanie nic nie da. Robiłam tak, straciłam duużo plastra a Bibi się odparzyły uszy bo ciagle drapała je i ocierała... * Aniu, co do jedzenia to Bibi już 3 dzień jest bez karmy! nawet jak jakąś puszkę z mokrą karmą pomieszałam z suchą to ani tknęła i już teraz 3 dzień jest, teraz jak to piszę, to jem bułkę, a Bibi na mnie warczy i szczeka-ja nie reaguję. Quote
Maalwi Posted June 24, 2011 Author Posted June 24, 2011 Av. napisał(a):Nie martw się z moją Nessi mam to samo :D Ja nie wiem, przez co to, większość grzywek to niejadki ale mama Bibi to da się pokroić za jedzenie :D więc są wyjątki. Quote
Polari Posted June 24, 2011 Posted June 24, 2011 A jakoś Bibi w czasie drapania uspokoić nie można? :shake: * Jeju! To uparciuch. :shake: Może w końcu uda się, że będzie na tyle głoda że zje. ;) Bądź dobrej myśli. :) A może inni domownicy dają jej po cichu coś do jedzenie? :razz: Quote
kalyna Posted June 24, 2011 Posted June 24, 2011 a próbowałaś karmę z twarożkiem albo jakimś jogurtem naturalnym? w sumie to Ciap musi mieć godzinę aby jeść (przeważnie jak idziemy spać) ale Sonia to kocha :) Quote
Maalwi Posted June 24, 2011 Author Posted June 24, 2011 kalyna napisał(a):a próbowałaś karmę z twarożkiem albo jakimś jogurtem naturalnym? w sumie to Ciap musi mieć godzinę aby jeść (przeważnie jak idziemy spać) ale Sonia to kocha :) Bibi taka cwana,ze zjada sam twarozek czy wylizuje jogurt a karme wypluwa ;) Quote
kalyna Posted June 24, 2011 Posted June 24, 2011 Maalwi napisał(a):Bibi taka cwana,ze zjada sam twarozek czy wylizuje jogurt a karme wypluwa ;) to może jej ta karma nie smakuje.. a co jaki czas jej zmieniasz? i jaką jej dajesz? Quote
Matyk Posted June 24, 2011 Posted June 24, 2011 Mój Mefi też zdrapuje plaster, więc czasem poprostu robie mu mostek albo zwijam ucho i kleje z zewnątrz dookoła (mam nadzieje ze dobrze tłumacze hehe) w tedy nie drapie, choc np z gumkami mamy problem bo wszystkie po minucie zdejmuje i wlos lezie mu do oczu no ale jak nie lubi nie zmusze, Mefi tez ostatnio 3 dni nie jadł karmy więc mu zmieniam teraz raz na 2 tygodnie średnio do tego polecam zebys dawała mu domowe (Mefi za zupe da się nawet pokroić) a karm jeść nie chce, próbowaliśmy wszystkiego purina akana, i wiele innych nawet zwykłe pedigree i nic, domowe za to je i bardzo bardzo kocha Quote
Joanna Karasiewicz Posted June 24, 2011 Posted June 24, 2011 Malwinko moje chłopaki nie kazda karme lubią mamy tylko 4 wybrane moge zapytac czym ja karmisz? Tobi na poczatku tez był troszkę kaprysny ale teraz je wszystko choc jesli chodzi o sucha karmę nie wszystkie. Prtzetestowałam wiekszość, uważam jednak ze dobra karma to tak po której pies nie ma okropnych gazów i zjada ją z miski jak tylko sie ja postawi. ja swoim dolewam wody przez jakis czas dopsypywałam im suszonej wołowinki z firmy macet fajna sprawa i psy chętnie jedzą karmę. Acha i jeszcze jedno jesli pies nie zje karmy w okreslonym czasie zabierajcie miski. Na codzień powinna stac tylko miska z wodą natomias z karma tylko o ustalonej godzinie to naprawde sie sprawdza GRATULACJE za rozpoczety Mł CHampionat Polski oby tak dalej Quote
Maalwi Posted June 24, 2011 Author Posted June 24, 2011 Joanna Karasiewicz napisał(a):Malwinko moje chłopaki nie kazda karme lubią mamy tylko 4 wybrane moge zapytac czym ja karmisz? Tobi na poczatku tez był troszkę kaprysny ale teraz je wszystko choc jesli chodzi o sucha karmę nie wszystkie. Prtzetestowałam wiekszość, uważam jednak ze dobra karma to tak po której pies nie ma okropnych gazów i zjada ją z miski jak tylko sie ja postawi. ja swoim dolewam wody przez jakis czas dopsypywałam im suszonej wołowinki z firmy macet fajna sprawa i psy chętnie jedzą karmę. Acha i jeszcze jedno jesli pies nie zje karmy w okreslonym czasie zabierajcie miski. Na codzień powinna stac tylko miska z wodą natomias z karma tylko o ustalonej godzinie to naprawde sie sprawdza GRATULACJE za rozpoczety Mł CHampionat Polski oby tak dalej Bibi je teraz karmę Josera Festival, wcześniej jadła brita, a jeszze wcześniej royala, ona ma stawianą miskę 2 razy dziennie po 20minut, ale w jej przypadku to nie działa... Dzięki, mam nadzieję,ze skończy mł championat ale zobaczymy jak to będzie ;) Quote
Maalwi Posted June 24, 2011 Author Posted June 24, 2011 Av. napisał(a):No teraz w Gorzowie niezłe konkurentki będą :D No a nie? :eviltong: Quote
Foxowa Posted June 24, 2011 Posted June 24, 2011 Troszke spóźnione ale gratuluje rozpoczęcia Młodzieżowego Championatu Polski!! :loveu: Quote
Maalwi Posted June 26, 2011 Author Posted June 26, 2011 A teraz zagadka ;) Gdzie jest Bibianna? Quote
*Magda* Posted June 26, 2011 Posted June 26, 2011 Maalwi napisał(a):A teraz zagadka ;) Gdzie jest Bibianna? Pod futrzakiem :D Quote
natija Posted June 26, 2011 Posted June 26, 2011 Piekna dziewczynka,super foteczki,pozdrawiam :)) Quote
Joanna Karasiewicz Posted June 26, 2011 Posted June 26, 2011 Maalwi napisał(a):A teraz zagadka ;) Gdzie jest Bibianna? Gdzieś na pewno hi hi hi Quote
Maalwi Posted June 26, 2011 Author Posted June 26, 2011 Natija, witam serdecznie i dizękuje! A teraz rozwiązanie zagadki :D Quote
Maalwi Posted June 26, 2011 Author Posted June 26, 2011 Aleksandra95 napisał(a):ale się wtuliła :diabloti::loveu: hihihi ona tak zawsze teraz wróciłyśmy z dłuuugiego spaceru Bibi tylko się napiła wody, padła i dyszy :D Quote
Recommended Posts