Jump to content
Dogomania

Galeria Bibi- czyli świat w kolorach black&white

Recommended Posts

• Replies 3.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No Jaga teraz to się popisałaś Mychaaa miała rację to nie była żadna aluzja ale jak to mówią "uderz w stół a nożyce się odezwą" jaką ja do Ciebie mogę mieć aluzję zastanów się ani Ciebie nie znam ani z Tobą nie rozmawiałam osobiście.Ale obiecuję że przy najbliższej okazji jak będziemy się widziały na wystawie podejdę i sprawę wyaśnie bo widzę że masz do mnie jakieś pretensje.
Co do miotu B ja twojej wypowiedzi nie będę komentować bo dzieciaki są wystawiane w najbliższym czasie na ringach pokaże się też Beauty wszyscy widzą i sami mogą ich ocenić.Ta kupa osób ( napisz kto no chyba że to tajemnica) o której piszesz chyba nie jest aż tak ogromna bo osoby które ja znam mają troszkę inne zdanie.A charaktery faktycznie mają beznadziejne :)
To tyle na ten temat nie zamierzam zaśmiecać Malwinie wątku bzdetami.

Posted

[quote name='Polari']Gratki dla Bibi. :) No opisy są czasami straszne... Ale pomyślcie jak byście w pisały gdybście musiały tyle psów opisać?[/QUOTE]

nie interesuje mnie to ile ktoś musi psów opisać, dostaje za to pieniądze, ja tez nie mało płacę za wystawę, a nawet opisu rozczytać nie mogę... no tak chyba być nie powinno

Posted

No, Ja się z tobą zgodzę ale spojrzałam też na drugą stronę medalu. ;) A tak ogólnie to sędzia chyba nie dostaję kasy jaką my płacimy za wystawę... A jak byłam ostatnio u cioci ( Molto Bene ) to na półkach stały puchary zobaczyłam ich ceny ( bo nawet tym co dają nie chcę się jej zdjąć ) tpo zobaczyłam: Super śliczny puchar- 25 zł inny 20 zł, 16 zł, 35 zł.

Posted

[quote name='Polari']No, Ja się z tobą zgodzę ale spojrzałam też na drugą stronę medalu. ;) A tak ogólnie to sędzia chyba nie dostaję kasy jaką my płacimy za wystawę... A jak byłam ostatnio u cioci ( Molto Bene ) to na półkach stały puchary zobaczyłam ich ceny ( bo nawet tym co dają nie chcę się jej zdjąć ) tpo zobaczyłam: Super śliczny puchar- 25 zł inny 20 zł, 16 zł, 35 zł.[/QUOTE]

ale to nie sędzia pisze opis, tylko sekretarz.

Posted

[quote name='Polari']Wiem, ale myslisz że oni dużo kasy za to dostają? Bo ja wątpie, no ale to ich sprawa a opisów nie nawidzę tez bo doczytać się nie mogę.[/QUOTE]
A ja moge się spytać ile zarabiają,bo moja wychowawczyni kiedyś była sekretarzem ;)

Posted

[quote name='Polari']Wiem, ale myslisz że oni dużo kasy za to dostają? Bo ja wątpie, no ale to ich sprawa a opisów nie nawidzę tez bo doczytać się nie mogę.[/QUOTE]

A niech sędziowie dostaną i 10zł od ocenianego psa! Jak potrafią ocenić w dzień powiedzmy 200 psów, to dostają za to 2000zł - za jeden dzień... a jak 5zł od psa - 1000zł, więc nie przesadzaj, że tak mało. Za taką zapłatę powinni złotą czcionką pisać :eviltong: chyba, że mają stałą dniówkę. A sekretarz nie ma tak ciężkiej fuchy więc niech siedzi i pisze czytelnie - nikt go nie zmuszał do bycia sekretarzem :eviltong:

Posted

Paulinko masz racjię. :) Sam sobie wybrał ten zawód więc niech nie narzeka. ;) No Malwinko więc jeżeli wychowawczyni była sekretarzem więc daj jej ten opsi i niech się odczyta pisma kolegi z fachu. :eviltong:

Posted

[quote name='Polari']Paulinko masz racjię. :) Sam sobie wybrał ten zawód więc niech nie narzeka. ;) No Malwinko więc jeżeli wychowawczyni była sekretarzem więc daj jej ten opsi i niech się odczyta pisma kolegi z fachu. :eviltong:[/QUOTE]
To własnie wychowawczyni przetłumaczyła mi opis z angielskiego ;p

Posted

[quote name='mychaaaaa']sekretarz czy sędzia? :eviltong:[/QUOTE]

sekretarz, zanim napisałam nie widziałam Waszych wczęsniejszych postów-odpowiedzi o zarobkach sędziów

Posted

Znalazłam coś takiego: "Doświadczony sędzia kynologiczny, np. od wszystkich grup FCI za jedną, prestiżową wystawę np. Cruftsa, może zarobić nawet 15.000. A taki zwyczajny sędzia... no gdzieś tak 4 tysiące." ale ile w tym prawdy - nie wiem :eviltong:

Posted

ja myślę, że może tak być jak pisze mycha, zawodowy handler zarabia w tych okolicach za całą wystawę, więc sędzie też musi jakoś tak :P

Posted

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/696/p1170545.jpg/][IMG]http://img696.imageshack.us/img696/2889/p1170545.jpg[/IMG][/URL]

Kto pozna, która to Bibi? :eviltong:
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/857/miotb373.jpg/][IMG]http://img857.imageshack.us/img857/3047/miotb373.jpg[/IMG][/URL]