Maalwi Posted June 7, 2011 Author Posted June 7, 2011 [quote name='Iza.']opis straszny jest, a i błędów, literówek pełno[/QUOTE] No dokładnie i jesczze po angielsku... Quote
justa43 Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 No Jaga teraz to się popisałaś Mychaaa miała rację to nie była żadna aluzja ale jak to mówią "uderz w stół a nożyce się odezwą" jaką ja do Ciebie mogę mieć aluzję zastanów się ani Ciebie nie znam ani z Tobą nie rozmawiałam osobiście.Ale obiecuję że przy najbliższej okazji jak będziemy się widziały na wystawie podejdę i sprawę wyaśnie bo widzę że masz do mnie jakieś pretensje. Co do miotu B ja twojej wypowiedzi nie będę komentować bo dzieciaki są wystawiane w najbliższym czasie na ringach pokaże się też Beauty wszyscy widzą i sami mogą ich ocenić.Ta kupa osób ( napisz kto no chyba że to tajemnica) o której piszesz chyba nie jest aż tak ogromna bo osoby które ja znam mają troszkę inne zdanie.A charaktery faktycznie mają beznadziejne :) To tyle na ten temat nie zamierzam zaśmiecać Malwinie wątku bzdetami. Quote
Polari Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 Gratki dla Bibi. :) No opisy są czasami straszne... Ale pomyślcie jak byście w pisały gdybście musiały tyle psów opisać? Quote
Iza. Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 [quote name='Polari']Gratki dla Bibi. :) No opisy są czasami straszne... Ale pomyślcie jak byście w pisały gdybście musiały tyle psów opisać?[/QUOTE] nie interesuje mnie to ile ktoś musi psów opisać, dostaje za to pieniądze, ja tez nie mało płacę za wystawę, a nawet opisu rozczytać nie mogę... no tak chyba być nie powinno Quote
Polari Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 No, Ja się z tobą zgodzę ale spojrzałam też na drugą stronę medalu. ;) A tak ogólnie to sędzia chyba nie dostaję kasy jaką my płacimy za wystawę... A jak byłam ostatnio u cioci ( Molto Bene ) to na półkach stały puchary zobaczyłam ich ceny ( bo nawet tym co dają nie chcę się jej zdjąć ) tpo zobaczyłam: Super śliczny puchar- 25 zł inny 20 zł, 16 zł, 35 zł. Quote
Iza. Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 [quote name='Polari']No, Ja się z tobą zgodzę ale spojrzałam też na drugą stronę medalu. ;) A tak ogólnie to sędzia chyba nie dostaję kasy jaką my płacimy za wystawę... A jak byłam ostatnio u cioci ( Molto Bene ) to na półkach stały puchary zobaczyłam ich ceny ( bo nawet tym co dają nie chcę się jej zdjąć ) tpo zobaczyłam: Super śliczny puchar- 25 zł inny 20 zł, 16 zł, 35 zł.[/QUOTE] ale to nie sędzia pisze opis, tylko sekretarz. Quote
Polari Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 Wiem, ale myslisz że oni dużo kasy za to dostają? Bo ja wątpie, no ale to ich sprawa a opisów nie nawidzę tez bo doczytać się nie mogę. Quote
Maalwi Posted June 8, 2011 Author Posted June 8, 2011 [quote name='Polari']Wiem, ale myslisz że oni dużo kasy za to dostają? Bo ja wątpie, no ale to ich sprawa a opisów nie nawidzę tez bo doczytać się nie mogę.[/QUOTE] A ja moge się spytać ile zarabiają,bo moja wychowawczyni kiedyś była sekretarzem ;) Quote
mychaaaaa Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 [quote name='Polari']Wiem, ale myslisz że oni dużo kasy za to dostają? Bo ja wątpie, no ale to ich sprawa a opisów nie nawidzę tez bo doczytać się nie mogę.[/QUOTE] A niech sędziowie dostaną i 10zł od ocenianego psa! Jak potrafią ocenić w dzień powiedzmy 200 psów, to dostają za to 2000zł - za jeden dzień... a jak 5zł od psa - 1000zł, więc nie przesadzaj, że tak mało. Za taką zapłatę powinni złotą czcionką pisać :eviltong: chyba, że mają stałą dniówkę. A sekretarz nie ma tak ciężkiej fuchy więc niech siedzi i pisze czytelnie - nikt go nie zmuszał do bycia sekretarzem :eviltong: Quote
Polari Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 Paulinko masz racjię. :) Sam sobie wybrał ten zawód więc niech nie narzeka. ;) No Malwinko więc jeżeli wychowawczyni była sekretarzem więc daj jej ten opsi i niech się odczyta pisma kolegi z fachu. :eviltong: Quote
psyja Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 u nas w Białymstoku 50zł za dzień wystawy (na cacibie) Quote
mychaaaaa Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 [quote name='psyja']u nas w Białymstoku 50zł za dzień wystawy (na cacibie)[/QUOTE] sekretarz czy sędzia? :eviltong: Quote
Iza. Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 [quote name='mychaaaaa']sekretarz czy sędzia? :eviltong:[/QUOTE] sekretarz :razz: Quote
Maalwi Posted June 8, 2011 Author Posted June 8, 2011 [quote name='Polari']Paulinko masz racjię. :) Sam sobie wybrał ten zawód więc niech nie narzeka. ;) No Malwinko więc jeżeli wychowawczyni była sekretarzem więc daj jej ten opsi i niech się odczyta pisma kolegi z fachu. :eviltong:[/QUOTE] To własnie wychowawczyni przetłumaczyła mi opis z angielskiego ;p Quote
Polari Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 Aha, a komentowała ten tekst którego nawet ona doczytać się nie mogła? Quote
psyja Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 [quote name='mychaaaaa']sekretarz czy sędzia? :eviltong:[/QUOTE] sekretarz, zanim napisałam nie widziałam Waszych wczęsniejszych postów-odpowiedzi o zarobkach sędziów Quote
mychaaaaa Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 [quote name='psyja']sekretarz, zanim napisałam nie widziałam Waszych wczęsniejszych postów-odpowiedzi o zarobkach sędziów[/QUOTE] a ile sędzia zarabia? :eviltong: Quote
mychaaaaa Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 Znalazłam coś takiego: "Doświadczony sędzia kynologiczny, np. od wszystkich grup FCI za jedną, prestiżową wystawę np. Cruftsa, może zarobić nawet 15.000. A taki zwyczajny sędzia... no gdzieś tak 4 tysiące." ale ile w tym prawdy - nie wiem :eviltong: Quote
Iza. Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 ja myślę, że może tak być jak pisze mycha, zawodowy handler zarabia w tych okolicach za całą wystawę, więc sędzie też musi jakoś tak :P Quote
FredziaFredzia Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 Gratuluję wyników! ;) Maalwi, Ty widzę szczuplutka, zajrzyj na bazarek dla samoyedki i jej syna z łańcucha - link w podpisie. ;) Quote
Maalwi Posted June 13, 2011 Author Posted June 13, 2011 [URL=http://imageshack.us/photo/my-images/696/p1170545.jpg/][IMG]http://img696.imageshack.us/img696/2889/p1170545.jpg[/IMG][/URL] Kto pozna, która to Bibi? :eviltong: [URL=http://imageshack.us/photo/my-images/857/miotb373.jpg/][IMG]http://img857.imageshack.us/img857/3047/miotb373.jpg[/IMG][/URL] Quote
Polari Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 Super to pierwsze zdjecie. A Bibi to tak jak napisała Daria drugie psisko od lewej. ;) Quote
Recommended Posts