*anusia&ajlu* Posted May 7, 2011 Posted May 7, 2011 ale ladny włosek :loveu: http://img39.imageshack.us/img39/2249/img1018uy.jpg mizianko dla Bibi :) Quote
Maalwi Posted May 7, 2011 Author Posted May 7, 2011 [quote name='*anusia&ajlu*']ale ladny włosek :loveu: http://img39.imageshack.us/img39/2249/img1018uy.jpg mizianko dla Bibi :) Dziękujemy bardoz się staram,zeby jej włos był w dobrej kondycji :) Biblina wymiziana! :] Quote
Kajusza Posted May 8, 2011 Posted May 8, 2011 przyszłam sie pochwalić, że trafiłam na Murawy :-) przepiękne miejsce, zazdroszcze, że masz je pod domem! Quote
Maalwi Posted May 8, 2011 Author Posted May 8, 2011 [quote name='Kajusza']przyszłam sie pochwalić, że trafiłam na Murawy :-) przepiękne miejsce, zazdroszcze, że masz je pod domem![/QUOTE] trudno trafić,prawda? ;] A od której strony szłaś? i oczywiscie zapraszam do spotkania :) Quote
Kajusza Posted May 8, 2011 Posted May 8, 2011 [quote name='Maalwi']trudno trafić,prawda? ;] A od której strony szłaś? i oczywiscie zapraszam do spotkania :)[/QUOTE] jechałam autem i zaparkowałam zaraz koło tabliczki "Murawy" i w sumie weszłam lasem, dopiero potem okazało się, że koło domów lest cywilizowane wejście hahah. Co do spotkania to bardzo chętnie ... ale boję się reakcji mojej Wegi, generalnie lubi psy ale nie każdego, a Twoja Bibi jaka jest do suk innnych? Quote
Maalwi Posted May 8, 2011 Author Posted May 8, 2011 i na koniec mina z serii: Maamo,dlaczego mi to robisz? Trzeba przyznać,jej uszy nie należą do najmniejszych :D Quote
Maalwi Posted May 9, 2011 Author Posted May 9, 2011 [quote name='Kajusza']jechałam autem i zaparkowałam zaraz koło tabliczki "Murawy" i w sumie weszłam lasem, dopiero potem okazało się, że koło domów lest cywilizowane wejście hahah. Co do spotkania to bardzo chętnie ... ale boję się reakcji mojej Wegi, generalnie lubi psy ale nie każdego, a Twoja Bibi jaka jest do suk innnych?[/QUOTE] To ja nie wiem w końcu jak ty wesżłas,teraz w miejscu tego terenu budują osiedle :// Bibi jaka jest? ona ma w sobie zero agresji, z 3 sukami z sąsiedztwa się dogaduje. Do tego z cockerka rodziny też się dogaduje :] Wiec raczej nie powinno się nic stać Quote
Misia&Ruby Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 Kiedy będą nowe fotki ślicznej Bibi? :) :cool3: Quote
kalyna Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 Ale uchole są wielkie i stoją!! i sierść ma się długą :D Quote
Maalwi Posted May 9, 2011 Author Posted May 9, 2011 [quote name='kalyna']Ale uchole są wielkie i stoją!! i sierść ma się długą :D[/QUOTE] hiihi stoją ale z plastrami, tutaj nie widac,ale plastry są :] Dzisiaj rano zdjęłam jej plasterki i się uszy trzymają. Jesteśmy na dworze, za każdym razem jak pochyla głowe, uszy klapią. i znów musiałam zaklejać...ehh ciekawe ide to jesczze bezie trwać, bo uszy chociaż stoja bez plastrów to się gibią i max stania obu uszu bez niczego 2 dni a prawego ucha 5 dni :) Quote
Maalwi Posted May 9, 2011 Author Posted May 9, 2011 [quote name='Jaga.']Bibi ma uchole jak Borys :) wielgachne[/QUOTE] To po Odyseji, Laila bedzie miała konkuręcję,jeśl Bibici jesczze urosną uchole ;D Quote
Kajusza Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 [quote name='Maalwi']To ja nie wiem w końcu jak ty wesżłas,teraz w miejscu tego terenu budują osiedle :// Bibi jaka jest? ona ma w sobie zero agresji, z 3 sukami z sąsiedztwa się dogaduje. Do tego z cockerka rodziny też się dogaduje :] Wiec raczej nie powinno się nic stać[/QUOTE] ja jechałam od strony pętli tramwajowej, i zaraz za domkami zaczyna się las i jest tablica czerwona - to od tej strony :-) To może jak będę miała wolne to umówimy się, Wega luzem nie atakuje innych psów (chyba, że pies szczeka albo jest bardzo nachalny) ale na smyczy to coś w nią wstępuje, niestety, potrafi skoczyć do znanego sobie psa .... pewnie swoje przeszła w schronisku i przed nim :-( Quote
Misia&Ruby Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 Ona jest cudowna! :) http://img9.imageshack.us/img9/9495/2011022718343.jpg - tu wyszła genialnie :lol: Quote
mychaaaaa Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 [quote name='Maalwi']To po Odyseji, Laila bedzie miała konkuręcję,jeśl Bibici jesczze urosną uchole ;D[/QUOTE] O NIE! Laila jest bezkonkurencyjna! :diabloti: No i Lailuch ma trochę niżej uszka osadzone, ale Laila to tylko kundelek w typie grzywka ;) Quote
Maalwi Posted May 9, 2011 Author Posted May 9, 2011 [quote name='mychaaaaa']O NIE! Laila jest bezkonkurencyjna! :diabloti: No i Lailuch ma trochę niżej uszka osadzone, ale Laila to tylko kundelek w typie grzywka ;) Ale Bibi nei ma aż tak wysoko osadzonych, bo takie są najczęsciej,ale czasami tez je tak stawia: :] Quote
mychaaaaa Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 aaa to Laila ma tak samo osadzone! :evil_lol: tylko bardziej owłosione! :D Quote
Maalwi Posted May 10, 2011 Author Posted May 10, 2011 [quote name='mychaaaaa']aaa to Laila ma tak samo osadzone! :evil_lol: tylko bardziej owłosione! :D[/QUOTE] Ale to się u Bibi da zrobić,mogę jej zapuscić,tlyko najpierw muszą jej stanać uszy :D Kurcze,strasznie mnie już te uszyska dołują... Teraz jak jest ciepło na dwworze to za nic jej nie staną nawet z plastrami,za to w domu stoi tlyko prawe ucho... może za krótko zawijałam plastry wokół uszu? sama już nie wiem :( Co ja mam poradzić,żeby jej stanęły? Quote
mychaaaaa Posted May 10, 2011 Posted May 10, 2011 [quote name='Maalwi']Ale to się u Bibi da zrobić,mogę jej zapuscić,tlyko najpierw muszą jej stanać uszy :D Kurcze,strasznie mnie już te uszyska dołują... Teraz jak jest ciepło na dwworze to za nic jej nie staną nawet z plastrami,za to w domu stoi tlyko prawe ucho... może za krótko zawijałam plastry wokół uszu? sama już nie wiem :( Co ja mam poradzić,żeby jej stanęły?[/QUOTE] Jak byłam u Izy Buenosowi też przez upał ucho chlapło, a Buenos ma prawie 2 lata. No, niestety. Stojące uszy pp niestety bywają problematyczne. Niczemu winna nie jesteś ;) Quote
kalyna Posted May 11, 2011 Posted May 11, 2011 A ja teraz zabłysnę wiedzą... Oglądałam program o sznaucerach i ich tajnikami aby uszy stały... Więc jak są szczenięta to uszy klejem smarują, potem bandażem owijają ucho i przy tym wsadzają patyki do usztywnienia i całe bandażują. Wychodzą takie dwie antenki, które ze sobą klei plastrem aby równo stały i tak szczeniaki w nich chodzą. Fakt uszy tak oklejone wyglądają na wielkie, ale jakby nie było wszystkim sznaucerom stoją :D Quote
Maalwi Posted May 11, 2011 Author Posted May 11, 2011 kalyna napisał(a):A ja teraz zabłysnę wiedzą... Oglądałam program o sznaucerach i ich tajnikami aby uszy stały... Więc jak są szczenięta to uszy klejem smarują, potem bandażem owijają ucho i przy tym wsadzają patyki do usztywnienia i całe bandażują. Wychodzą takie dwie antenki, które ze sobą klei plastrem aby równo stały i tak szczeniaki w nich chodzą. Fakt uszy tak oklejone wyglądają na wielkie, ale jakby nie było wszystkim sznaucerom stoją :D Z tego co wiem,kiedyś sie właśnie tak kleiło,ze sie wkładało zapałki w uszy i zaklejało uszy :) Nawet ostatnio widziałam na facebooku grzywacza z takimi uszyskami, :) Quote
Polari Posted May 11, 2011 Posted May 11, 2011 No to może na upały ten sposób z patyczkami Malwinko? Dawno tu nie zaglądałam... :( Zapraszam do mojej galeri i czekam na nowe foty. Quote
Recommended Posts