Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wszystko jest ok....
chodzi na dłuuuuuuuuuugie spacerki
albo i jeszcze dluzsze.
Kocha tych ludzi szalenie
ma nowe poslanko
poprzednie uznał ze jemu nie pasuje...wyminili
Panstwo sa zadowoleni i szczesliwi
i zycze im WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO
WSZYSTKIEGO CO MILE,SLODKIE I DOBRE

• Replies 252
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='_Goldenek2']A ja jeszcze dodam, że Bari u nas na forum też ma wątek http://zlotypies.com.pl/viewtopic.php?t=405&start=60. I Paweł jest tak miły, że u nas też opisuje zachowanie Bariego , jego sukcesy :)
Byłam, poczytalam - jestem w pozytywnym szoku a buzia smieje sie od ucha do ucha!
jak wielkie znaczenia ma odpowiedni, odpowiedzialny człowiek w zyciu psa! Bary, już je panu Pawłowi z reki :)
Ciesze sie ogromnie!!!

Posted

fiorsteinbock napisał(a):
Byłam, poczytalam - jestem w pozytywnym szoku a buzia smieje sie od ucha do ucha!
jak wielkie znaczenia ma odpowiedni, odpowiedzialny człowiek w zyciu psa! Bary, już je panu Pawłowi z reki :)
Ciesze sie ogromnie!!!

to był pierwszy facet ktory o niego zawalczył i jemu zaufał
szukal dla niego ratunku po lekarzach ,fachowcach i innych pomocnych ludziach
i wygral .....Bary oczywiscie
a czlowiek udowodnił ze serce kto ma ten pokona gory.:)

Posted

Panie Pawle bylam u Barego i przeczytalam wszystko co Pan o Nim napisal ,jestem szczesliwa ze ma u Pana dobrze .Jestem bardzo wdzieczna za pomoc i dobry dom dla Barego.Zycze Panu i calej rodzinie wszystkiego dobrego w Nowym roku 2012.Dziekuje za telefon i pozdrawiam.

Posted

Witam!
Minął 1-szy miesiąc!
Bohater tego forum ma się dobrze. Widać że zaakceptował nowy dom i nas - nabrał też pewności siebie. Pozwala wytrzeć sobie łapy i zajrzeć do uszu. Na dziś najważniejsze jest wyleczenie skóry(dotychczasowa terapia nic nie dała) - zaczynamy od badań laboratoryjnych.

Pozdrawiam, Paweł
PS. Bari chyba "zeszczuplał" - waży książkowe 40 kg, myślę że to zasługa ruchu i diety.

• 2 weeks later...
Posted

Ku pokrzepieniu serc kopiuję od nas:

Witam wszystkich zainteresowanych!

Bari ma niedoczynność tarczycy i wtórne zakażenie bakteryjne skóry. Leczymy to hormonami i antybiotykiem. Na odrastanie futra przyjdzie poczekać nawet kilka m-cy. Wg Pani wet. rokowania są dobre. Najważniejsze że mimo braku futra na połowie lewego boku - dobrze znosi mróz - lepiej ode mnie. Grzybicę wyleczyliśmy - znikła.
Te jego potężne przednie łapy też już wróciły do normy tj zeszła po prostu opuchlizna. No i mamy przy okazji przyczynę "bronienia" łap na początku naszej znajomości.

Wątek "socjalizacji" chciałbym zamknąć - klatka (nieużywana) sprzedana - jest dobrze.
Aha, i nie oddamy ani nie wymienimy łobuza na żadnego innego.

Pozdrawiam, Paweł
PS. Odezwę się jak się coś wydarzy, np. pięknie zarośniemy,

• 8 months later...
Posted

Wygląda rzeczywiscie jakby zgubił parę kilo. Czyli winna byla tarczyca? Qrcze, kolejny raz się okazuję, ze agresja u psa jest skutkiem jakis chorob a nie skrzywień psychicznych. Bary mial ogromne szczescie, że trafił na dom Pana Pawła, ci ludzie naprawdę uratowali mu życie!
Pozdrawiam serdecznie i dziękuję Goldence2 za relację :)