Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='paulinken']To podaj nr konta, mogę coś przelać. Spróbuję też może jakiś bazarek wykombinować. Na DT masz jakiś pomysł? Z psem pracują jamor, furciaczek, to na pewno. Nie wiem, kto jeszcze. Nie wiem, co by było dla niego najlepsze.[/QUOTE]

dziękuję, numer konta niedługo wyślę na PW, bazarek też się przyda, gdyż niestety będzie trzeba Cielaka kastrować płatnie, a co za tym idzie jego budżet topi się w ekspresowym tempie:(
Deklaracji zero, mało osób na wątku, sytuacja niewesoła :(

Dziś mamy wizytę przedkastracyjną, więc pewnie jutro zabieg...a w weekend wyprawa...

• Replies 488
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Awit']Będzie kastrowany w ramach akcji marcowej?[/QUOTE]

Jesli tak się to nazywa, to tak. Koszt zabiegu to 120 zł.

Cielak juz wykastrowany i niestety w moim domu :( Fundacja przejmie go dopiero w poniedziałek, a pan starszy zrezygnował:(więc czeka mnie wesoły weekend...

Psiak póki co sprawia wrażenie, jak by kastracja przeszła bez problemu, byliśmy juz na spacerku, chodzi trochę okrakiem, ale chyba jest ok.

Niestety jego zachowanie pozostawia wiele do życzenia, więc jest zabawa w separowanie psów, kota, Cielaka i ludzi...

Ps. Cielak dostał nowe imię Kajtek. Pomysł mojej mamy ;)

Trzymajcie kciuki za nicponia, bo przy jego charakterze czeka go ciężki żywot :(

Posted

Podnoszę, bo widzę, że powoli wątek umiera:(

Rozumiem, ze jest cała masa psów w bardziej dramatycznych sytuacjach, ale Cielak/Kajtek tez nie ma lekko. Życie dokopało mu dosłownie i w przenośni. Prosimy o pomoc dla tego psiaka.

Posted

Wczoraj Cielaczek/Kajtuś pojechał do hoteliku :( Nie przypuszczałam, ze tak to będziemy przeżywać (Piesek ostatni tydz. spedził u nas w domu).
Był bardzo grzeczny i kochany. Bardzo uprzejmy wobic pozostałych piesków, z którymi się zapoznał. Zobaczymy jak będzie później gdy się oswoi xz nowym otoczeniem.

Rany po kastracji goja się bardzo ładnie, psiak jest w bardzo dobrej kondycji, więc mam nadzieję, że jak tylko będzie pewność co do jaego stanu psychicznego i zachowań, będzie można zacząć go ogłaszać. U mnie w domu poza spordycznymi powarkiwaniami na domowników był prawdziwym gentelmanem. Nie wchodził w drogę moim pieskom, unikał kota, większość czasu leżał sobie spokojnie. Nie wiem skąd poprzedni opiekunowie mieli takie obserwacje o jakich wcześniej pisałam, jak dla mnie pies poa nieufnośćią do ludzi nie ma zbyt wielu kłopotliwych wad (czsem puszcza bąki :) ).

Obecnie Cielaczek/Kajtuś jest pod skrzydłami fundacji "Noga w łapę", jednak Fundacji nie stać na pokrywanie długowfalowych kosztów utrzymania Kajtusia, dlatego błagam o jakieś bazarki, deklaracje, fanty na bazarki, cokolwiek - każda pomoc jest mile widziana!
W wolnej chwili powrzucam nowe zdjęcia.

Posted

byłam na wakacjach, a poztem nadrabiałóam, ale juz sie stawiam na stałe.

czyli, ze ta jego agresja to przejściówka - najpierw się ciska, ale jak sie zapoznał z osami, to był słodki. nie jest źle! oby więcje zmian nie było w jego życiu (oprócz ds oczywiście)!

w którym hoteliku jest cielak? jaki on jest, duzo psów, pracują tam z psami? kojcowy? tyle pytań - ale jak najwięcej potzrebujemy wiedzieć, gdzie jest cielak, jakie koszta miesięczne, jak wygląda hotelikowanie..
No i jak wygląda kwestia finansów - ale w konkretach. i tak musisz raz na jakiś czas rozliczać na watku wydatki, jest okazja., będzie wiadomo, na czym stoimy. wiele nie moge dać, 5 zł miesięcznie, ale "ziarko do ziarka..."

Posted

[B]SBD[/B]
Więc tak, Cielak/Kajtuś przebywa w przytulisku współpracującym z fundacją, które dla psów fundacyjnych prowadzi "hotelik". Hotelik jest kojcowy, ale z ogromnym terenem wokół (była stadnina koni), zresztą zdjęcia z tamtąd można znaleźć na stronie fundacji Noga w łapę. Odwoziłam tam psa osobiście i miejsce to zrobiło na mnie bardzo pozytywne wrażenie, zarówno psy jak i konie ( tak, konie tez tam są ), bardzo zadbanie i szczęśliwe. Panie zajmujące się nimi mają ogromne doświadczenie w pracy z psami i z dotychczasowych rozmów z nimi wynika, ze Kajtek wyjdzie jeszcze kiedyś na ludzi, trzeba tylko mu pomóc zaufać.
Koszt miesięcznego pobytu wynosi 250zł, ponieważ fundacja ma pod opieka spora ilość zwierząt jak na skromne możliwości finansowe, nie jest w stanie wziąć Cielaka na siebie w 100% :-( [B]DLATEGO POTRZEBUJEMY PIENIĘDZY DLA CIELACZKA!!![/B] Na razie ma opłacony pierwszy miesiąc, i na tym jego finanse się kończą:-(:-( :-(

Bardzo prosimy o pomoc, psiak się zaaklimatyzował w nowym miejscu, dobrze dogaduje się z psami. chce odczekać jeszcze tydzień, dwa zanim zaczniemy ogłaszać, żeby miec pewność, ze nie pokaże rogów po całkowitym oswojeniu się z nowym miejscem:shake:
Niebawem chce do niego pojechać, zobaczyć jak tam się miewa, porobic trochę fotek, póki co mam stały kontakt telefoniczny i na 90% wiadomo, że pies może być wyadoptowany do domu z psami ;)

Cielak czeka na propozycję pomocy ;)

[QUOTE]I ja jestem u Cielaczka, zrobię ten obiecany bazarek. [/QUOTE]

Dziękuję bardzo, bardzo serdecznie ;)

Posted

[quote name='paulinken']Niuni, rozsyłaj wątek.[/QUOTE]
Wiem, czekam na odrobinę luźniejszego czasu, nawet nie mam kiedy nowego bazarku wstawić, cały karton fantów, ale czasu brak :( Mam nadzieję, ze najbliższe dnie troch go przyniosą.

Chłopak w nowym miejscu póki co super grzeczny, panie nie mogą się go nachwalić. jajka, a raczej miejsce po nich ;) ponoć świetnie się goi. Oby tylko jeszcze domek się znalazł, bo nie wiem czy on w warunkach kojcowych nast. zimę przetrwa, krótkie chłopak ma futerko :(

Posted

dziś będę dzwonić do Kajtunia i dowiadaywać, jak się chłopak miewa. Na razie ciągle masakra z czasem, dziś chcę choćby po trupach wystawić dla niego bazarek, bo trzeba zebrać kasę na maj :(

Wszelka pomoc mile widziana!!!

Posted

Proszę, zajrzyjcie na wątek dwóch szczeniorek, które uniknęły wiejskiej giełdy, ale do jutra muszą znaleźć tymczasy :-(

[URL]http://www.dogomania.pl/threads/205895[/URL]

Posted

no tak, to zbieramy deklaracje, nie ma to tamto.
a dziadygę z wyadoptowaniem, po tych jego aferach z cwaniakowaniem - trzeba porządnie chętny dom przertrzepać na przedadopcyjnej. byle tylko ktoś się znalazł, niesttey cielak nie wygląda na takiego, co by się o niego kłócili...... ale może się zdziwię?

to co, ktoś się zadeklaruje? no, no, nie pchać się,dla wszystkich wystarczy ;-)

Posted

ZAPRASZAM NA BAZAREK DLA CIELACZKA I SENIORÓW Z KOSZYCZKA NIECHCIANYCH STARUSZKÓW [B][URL="http://www.dogomania.pl/threads/205981-GIGA-WIOSENNY-BAZAR-dla-Cielaka-i-Staruszk%C3%B3w-z-quot-koszyczka-quot-do-26.04?p=16687674#post16687674"]http://www.dogomania.pl/threads/205981-GIGA-WIOSENNY-BAZAR-dla-Cielaka-i-Staruszk%C3%B3w-z-quot-koszyczka-quot-do-26.04?p=16687674#post16687674[/URL][/B]

POMOC W PODNOSZENIU I REKLAMOWANIU MILE WIDZIANA :)

[QUOTE]Zadeklaruje na co? ;-)[/QUOTE]

[B]SBD[/B] chodziło zapewne deklaracje na utrzymanie Kajtusia...

Posted

Podnoszę psiaka i zapraszam do zakupów lub podnoszenia bazarku: [B][URL="http://www.dogomania.pl/threads/205981-GIGA-WIOSENNY-BAZAR-dla-Cielaka-i-Staruszk%C3%B3w-z-quot-koszyczka-quot-do-26.04?p=16687674#post16687674"]http://www.dogomania.pl/threads/2059...4#post16687674[/URL][/B]

Posted

Niuni mogłabyś sporządzić dla niego tekst do ogłoszeń? Trzeba zacząć go ogłaszać.

Będziesz jechać jakoś niedlugo do niego? Bym się przejechakla też zrobić zdjęcia Lolkowi, ktory też tam jest.

Posted

tak, jak temperatura mi spadnie na tyle, zę osiągnę trzeźwość umysłu i przestanę się krztusic co 5sek to postaram się napisac tekst nadający sie do ogłoszenia, choć najpierw wolaął bym odwiedzic Cielaka i zapytac pań, jakie robi postępy względem zaufania ludziom itd.
Chciała bym tam pojechac po swiętach, bo w świeta to raczej nie da rady :(

Obecnie niestety morzy mnie choróbsko i nie panuje nad wszystkim zbyt dobrze :(

Posted

[quote name='pumcia02']ok, to postarajmy sie pozniej zgadać, bym tam z checia pojechała.
i wracaj do zdrowia! Ja tez chora ;)[/QUOTE]

To wszystko wina Agnieszki, że choróbsko nam sprzedała ;)
Ja muszę zadzwonić i zapytać jak tam Cielątko się miewa, tylko przez tą chorobą, to wszystko mi jak krew z nosa idzie:(
Zapraszam ciagle na bazarek!!!! [url]http://www.dogomania.pl/threads/205981-GIGA-WIOSENNY-BAZAR-dla-Cielaka-i-Staruszk%C3%B3w-z-quot-koszyczka-quot-do-26.04[/url]