kuna66 Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 malawaszka napisał(a):i po co pytałam... :( a jest na dogo ktoś kto tam bywa? Ja czasem i znam jeszcze parę osób Quote
kuna66 Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 Ati napisał(a):kuna66 , a wiesz kiedy suka miala ostatni miot , jak baba sobie szczeniaki zostawila? moze handlowala szczenietami po niej na gieldzie poznanskiej? Nie mam pojęcia kiedy miała ostatnio szczeniaki, ale chyba nedawno. Z tego co się dowiedziałam ta osoba ma trochę psów w typie rasy, ale nie znam szczegółów czy nimi handluje. Quote
zuzolina Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 ja jestem prawie co tydzień w schronisku. Są tam dwa CTR. Jeden jest bardzo przyjacielski, garnie do człowieka może trochę szczekliwy. Dobrze się na spacerze zachowuje. Drugi zaś jest agresywny ma strasznie chore oczy i generalnie moje drugie spotkanie z nim jakoś średnio wyszło... Quote
malawaszka Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 zuzolina a jest szansa na zdjęcia? i jakieś info dot wieku, płci, zachowania? kompletnie nie znam tego schroniska - może macie wątek psów stamtąd żeby tu nei zasmiecać? Quote
kuna66 Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 malawaszka napisał(a):zuzolina a jest szansa na zdjęcia? i jakieś info dot wieku, płci, zachowania? kompletnie nie znam tego schroniska - może macie wątek psów stamtąd żeby tu nei zasmiecać? Ja prowadzę stronę i wrzucam zdjęcia, które otrzymuje. Quote
margaret Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 to ja podniosę Szantę, może kolejne osoby ją odkryją smutny ten jej los był, smutne więc oczyska... Quote
kuna66 Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 Niestety wiele takich psiaków czeka w schronisku :( Quote
zuzolina Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 a może byście dziewczyny jakieś zdjęcie wkleiły bom niemiłosiernie ciekawa:P:) :cool3: Quote
tanitka Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 słuchajcie, jest pierwszy chętny dom i to taki mocno obiecujący dom, z Głogowa :). Pan dużo opowidał mi, ale w skrócie: rok temu Państwo znaleźli 8 letnią suczkę wyżła któtkowłosego. Zaopiekowali się sunią (mam zdjecia jak sa z nia w domu, na wakacjach, na wydmach, na pikniku- pies uśmiechnęty od ucha do ucha) i wszystko byłoby cudnie, gdyby po roku nie odnalazł się właściciel suczki. Sunia wróciła do domu, bo dom był dobry i suczka bardzo się ucieszyła na widok swoich "starych" właścicieli. A teraz Państwo płaczą i nie mogą żyć już bez wyżłicy w domu. Byli nawet w hodowli, zeby kupić 1,5 roczna sunię, ale Pan mi powiedział, ze jednak zdecydowali się przygarnąć potrzebującą suczkę. Quote
margaret Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 ojejku, aż mnie zmroziła wizja oddawania psa po roku byłemu właścicielowi brrrr ale fajnie się zapowiada ten domek!! Quote
zuzolina Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 No to świetnie:) Nie spodziewałam się takiego szybkiego obrotu akcji:) Myślę, że to będzie idealny dom dla Szanty:D Quote
tanitka Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 poczekajmy, nie śpieszmy się. Ona i tak musi w W-wie z dwa tygodnie teraz posiedzieć. Mam nadzieję ze w DT otworzy się i rozweseli. A pan bardzo ładnie opowiada o swojej rocznej przyjaźni z przygarniętą wyżlicą. :) Quote
kuna66 Posted January 29, 2011 Posted January 29, 2011 Uważam że sunia przestanie się tak bać. Jednak dużo przeżyła i dlatego jej psychika jest tak zniszczona. Ja też mam w domu sunię po przejściach, ale w przypadku Poli jest aż tak źle że nie nadaje się do adopcji. Zabiłabym tego kto jej tak psyche rozwalił. Quote
Hala Posted January 29, 2011 Posted January 29, 2011 Widzę że wyzełki ida jak świeże bułeczki. :) Quote
kuna66 Posted January 29, 2011 Posted January 29, 2011 Słuchajcie a mam pytanko. Czy zajmujecie się tylko adopcją wyżłów? Bo u nas w schronie jest kilka psów, które czekają już tak długo i nikt ich nie chce...bardzo mi ich żal. Niektóre z nich nie doczekały swojego domu jak wyżeł Egon, który po wielu latach odszedł kilka miesięcy temu ;( Quote
Dana i Muszkieterowie Posted January 29, 2011 Posted January 29, 2011 tanitka napisał(a):poczekajmy, nie śpieszmy się. Ona i tak musi w W-wie z dwa tygodnie teraz posiedzieć. Mam nadzieję ze w DT otworzy się i rozweseli. A pan bardzo ładnie opowiada o swojej rocznej przyjaźni z przygarniętą wyżlicą. :) Sunia przepiękna, bardzo przestraszona i skrzywdzona, będzie sterylizacja ? Quote
tanitka Posted January 29, 2011 Posted January 29, 2011 Kuna66 ja w schronisku widzialam takiego szczeniaczka a'la rudy jamnik, był w tym samym rzędzie kojców co Szanta ale w samym rogu, przy budynku. Czy masz jego jakieś zdjęcia i informacje co on jest? Jest tak to daj mi na maila, proszę. Quote
kuna66 Posted January 29, 2011 Posted January 29, 2011 tanitka napisał(a):Kuna66 ja w schronisku widzialam takiego szczeniaczka a'la rudy jamnik, był w tym samym rzędzie kojców co Szanta ale w samym rogu, przy budynku. Czy masz jego jakieś zdjęcia i informacje co on jest? Jest tak to daj mi na maila, proszę. Już wysyłam Quote
tanitka Posted January 30, 2011 Posted January 30, 2011 [URL=http://img703.imageshack.us/i/p1130775a.jpg/][IMG]http://img703.imageshack.us/img703/6673/p1130775a.jpg[/IMG][/URL] Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL] [URL=http://img703.imageshack.us/i/p1130770l.jpg/][IMG]http://img703.imageshack.us/img703/585/p1130770l.jpg[/IMG][/URL] Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL] pozdrawiamy z Warszawy :) Quote
zuzolina Posted January 30, 2011 Posted January 30, 2011 o rety:D:D:D:D jaka ona piękna na tle tej zieleni:) i taka błyszcząca i na pewno pachnąca:P ale mina coś nieciekawa...pewnie jeszcze bidulka w szoku jest..Jak ona się zachowuje? Dużo jest z nią problemów? Quote
tanitka Posted January 30, 2011 Posted January 30, 2011 z psychiką jest coraz lepiej, Szanta nie odstępuje swojej opiekunki, macha ogonkiem. Aparat ją deprymuje. Quote
zuzolina Posted January 30, 2011 Posted January 30, 2011 wstydliwa kobitka:P ale i tak jest cudna:) A co tam u weta? Wyszło coś niefajnego? Czy wszystko ok? Quote
margaret Posted January 30, 2011 Posted January 30, 2011 Szanta jest niezwykle piękna:) to wielka estetyczna przyjemność spoglądać na nią, więc troche zazdroszczę tanitko:)// Quote
kuna66 Posted January 30, 2011 Posted January 30, 2011 Cieszę się bardzo że sunia ma się ok. No to.... w sprawie którego schroniskowego psa mam teraz nadawać żeby szykowali? Bo chodzą słuchy że nasz Toffi ma powoli dni w schronie odliczone :) Quote
Recommended Posts