Mysia_ Posted October 8, 2006 Posted October 8, 2006 Doszłam do wniosku, że lepiej będzie jak wykąpie Upusia w środę, a w czwartek będzie kastrowany - wtedy bedzie pani weterynarz.... Bo zapomniałam, że przecież po zabiegu można by było go wykąpać dopiero po 10 dniach :roll: Więc lepiej przesunąć kastracje o te kilka dni, żeby nie musiał wracać na pawilon, tylko poczekał sobie do poniedziałku w szpitaliku :) Quote
Monia_ Posted October 8, 2006 Posted October 8, 2006 Bardzo dobry pomysl! Ciesze sie, ze Upuś juz niedlugo bedzie u nas. Mam nadzieje, ze dzielnie zniesie zabieg i wszystko bedzie dobrze! Quote
Mysia_ Posted October 9, 2006 Posted October 9, 2006 przydałyby się jakieś namiary na zuzolandię :cool3: Quote
zuzolandia Posted October 9, 2006 Posted October 9, 2006 a sa takowe ;-) ....prv, gg.... a jakby co to i nr. tel podam .....;-) Quote
Mysia_ Posted October 9, 2006 Posted October 9, 2006 no, no :) to w najbliższym czasuie spodziewaj się prv :cool3: Quote
Monia_ Posted October 11, 2006 Posted October 11, 2006 Jak tam Upuś, przystojniak już czyściutki? Quote
Mysia_ Posted October 12, 2006 Posted October 12, 2006 o rany, ale się z nim wczoraj namęczyłam.... takiego brudasa to jeszcze świat nie widział :evil_lol: Wiedziałam, że trochę zaniedbałam pielegnację jego sierści, ale nie sądziłam, że aż tak :crazyeye: Upuś dojedzie trochę mniej kudłaty (miał mnóstwo dredów i kołtunów do wycięcia) , ale sierciuszka odrośnie :razz: Wczoraj spędziłam z nim 3 godziny - najpierw wyczesałam co się dało, potem powycinałam dredy, a potem dwa razy kąpałam (nie ma co się dziwić przez swój cały pobyt w schronisku nigdy nie był kąpany).... :roll: Zapach schroniskowy tak szybko nie zniknie, ale już jest lepiej ;) Mam nadzieje, że wszystko dzisiaj bedzie w porządku, nie moge być w schronisku, więc bedę czekać na wieść od kumpeli.... :roll: Quote
Monia_ Posted October 12, 2006 Posted October 12, 2006 Ojej ale sie usmialam :lol: Dziekujemy, ze doprowadzilas Upusia do stanu uzywalnosci ;) Trzymamy kciuki za zabieg i czekamy na jakies wiadomosci! Quote
Mysia_ Posted October 12, 2006 Posted October 12, 2006 Upuś bedzie kastrowany jutro w lecznicy, ponieważ odwołaliśmy w schronisku wszystkie zabiegi (niestety mamy w naszym schronisku kilka chorób zakźnych :( ) :shake: Przy okazji jutrzejszego zabiegu pani weterynarz usunie mu kilka ząbków, które mu tylko przeszkadzają i są chore... :roll: Quote
Monia_ Posted October 12, 2006 Posted October 12, 2006 Mam nadzieje, ze Upuś jest zdrowy i dzielnie zniesie zabieg! Trzymamy kciuki za malego szczerbulka!!! :kciuki: Quote
Monia_ Posted October 14, 2006 Posted October 14, 2006 Jak zdrowko Upusia? Jak sie czuje po zabiegu? Quote
Mysia_ Posted October 14, 2006 Posted October 14, 2006 Przepraszam, że piszę dopiero teraz , ale nie miałam dostępu do netu :roll: U Upusia wszystko w porządku :cool3: Zabieg zniósł bardzo dobrze :p Zostały usunięte chore ząbki (Monia nie przestrasz się , ale on teraz z porzodu nie ma ani jednego ząbka :crazyeye: ) oraz usunięty kamień nazębny ze zdrowych :razz: Naszczęście Upuś nic nie kombinuje przy szwach z kastracji, więc nie powinno być większych problemów :) Quote
Monia_ Posted October 14, 2006 Posted October 14, 2006 Oj to bardzo dobrze, ze Upus dzielnie zniosl zabieg! :multi: Jak przeczytalam mezowi o jego zabkach to zapytal: a jak on teraz bedzie jadl? ;) Madry psiulek, ze nie kombinuje nic przy szwach a bez zabkow z przodu pewnie tez wyglada uroczo :razz: Quote
Mysia_ Posted October 15, 2006 Posted October 15, 2006 Upuś ma jeszcze ząbki z tyłu i naszczęście jedzenie nie sprawia mu większych problemów :cool3: Mam nadzieje, że jutrzejszy dzień odbędzie się bez większych komplikacji... Monia możesz mi wysłać na PW swoje dane (tzn. imię, nazwisko, adres, numer telefonu, numer i serię dowodu osobistego)? Rozumiesz, formalności ;) Quote
zuzolandia Posted October 15, 2006 Posted October 15, 2006 bedziemy po Upusia tak przed 8 rano.....mam nadzieje ze nie bedzie zadnych problemów z jego wyjsciem???Prawdopodobnie bede juz maiła KOSZI w samochodzie wiec chciałabym zeby przebiegło to szybko i sprawnie.;-) Quote
Mysia_ Posted October 15, 2006 Posted October 15, 2006 Ja najszybciej wyrobię się do schroniska na 8, może być? :roll: Jesli ja już będę to napewno żadnych problemów nie bedziecie mieli z zabraniem Upusia :) Tylko, że jak ja przyjdę to odrazu muszę pozałatwiać wszystkie formalności, ale to zajmie góra 5 minutek ;) Quote
zuzolandia Posted October 15, 2006 Posted October 15, 2006 Spoko... Mały staruszek w koncu pojedzie do domku ;-) Quote
Monia_ Posted October 15, 2006 Posted October 15, 2006 Bede cierpliwie czekac na staruszka! Mam nadzieje, ze spodoba mu sie u nas i psiulki sie polubia!!! Quote
zuzolandia Posted October 15, 2006 Posted October 15, 2006 Upus pojedzie sam;..... Koszi została bez domku .;-(..to przykre ..... Quote
Mysia_ Posted October 16, 2006 Posted October 16, 2006 biedna Koszi :( Ja już za chwilkę jadę do schroniska, do zobaczenia ;) Quote
zuzolandia Posted October 16, 2006 Posted October 16, 2006 [IMG]http://img168.imageshack.us/img168/4764/upusiu9.jpg[/IMG] Poniewaz mielismy kłopociki z wozem ,podróz Upusia została przełozona na jutro, do tego czasu spedza czas u mnie .Jak widac ma sie dobrze ;-)[IMG]http://img157.imageshack.us/img157/9311/upus1px3.jpg[/IMG] Jako ze nie był pierwszej swiezosci dokonałam kilku zabiegów pielegnacyjnych ,wszystko zniósł dzielnie ;-) zaliczyl takze wizyte u mojej wetki, zeżarł kocie kulki, i po stwierdzeniu ze oprocz starosci nic mu nie jest ,wrócił do domku na tapczanik ;-)[IMG]http://img145.imageshack.us/img145/8130/upus3mg8.jpg[/IMG] Był takze na spacerku ...;-)[IMG]http://img228.imageshack.us/img228/5664/upusspacerzm1.jpg[/IMG] Zjazł obiadek i sobie spi ;-) [IMG]http://img134.imageshack.us/img134/5548/upus5jf4.jpg[/IMG] Quote
Monia_ Posted October 16, 2006 Posted October 16, 2006 Zdjecia sa rozbrajajace!!! :loveu: A na tym drugim to wlasciwie nie widac co to lezy na dywanie :lol: Widac, ze Upuś wie do czego sluzy kanapa, zupelnie jak nasza Karinka :razz: [img]http://img146.imageshack.us/img146/6153/1ci6.jpg[/img] Quote
zuzolandia Posted October 16, 2006 Posted October 16, 2006 Oj tak staruszek jest rozkoszny ;-) Ale bedziesz miała z nim jeszcze troszku roboty, futerko jest w fatalnym stanie ,włoski wychodza strasznie , ale mysle ze odpowiednie jedzonko ,kosmetyka i duzooooo miłosciiiii swoje zrobia i Upus odzyska wyglad dostojnego starszego pana ;-) Quote
Mysia_ Posted October 16, 2006 Posted October 16, 2006 miałam jeszcze wczoraj nim się zająć, ale nie mogłam być w schronisku, dlatego jest trochę zabiedzony :roll: Dobrze, że nie widzieliście go przed środą - to był jeden wielki dred, a jak śmierdział strasznie :shake: Może by dzisiaj wyglądał lepiej, ale wczoraj gdzieś się stracił na cały dzień i nie było go w schronisku, dopiero przyszedł po 16.... Łobuz mały :mad: Ale i tak kochany :loveu: A fotki są boskie :cool3: :loveu: Quote
zuzolandia Posted October 16, 2006 Posted October 16, 2006 A zarłok ..... o matkoooooooo...... nie zauwazyłam i zezarł pól miski jedzenia od Zuzi , mam nadzieje ze mu to nie zaszkodzi cholera .... Quote
Recommended Posts