Jump to content
Dogomania

Zygmuś kocha furciaczek a furciaczek Zygmusia :)Żegnaj Zygmusiu :( (*)

Recommended Posts

Posted

[quote name='Arktyka']Budrysek a wiesz jak dlugo dostawal te leki?? Jak dlugo maly choruje?[/QUOTE]

czy mial biegunke w schronie tego nie wiem bo i tak powiedza ze nie mial
u mnie mial ja prawie od poczatku
w lecznicy byl 6 dni, antybiotyk dostawal 7 lub 8 dni
nie bylo w krwi , nie bylo wymiotow
tutaj wygladalo to jak problemy jelitowe zwazane z zywieniem

bad. krwi wyszlo w normie

jak jest dzisiaj?

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='ŚWIAT']Rozmawiałam z Budryskiem, mówiła że na szczęście to nie parwo, tylko problemy jelitowe:) psiak dostaje specjalną karmę[/QUOTE]
Och, dzięki Ci Panie Boziu za Twe drobne łaski. Już wczoraj myślałam, że coś się uwzięło na tych biednych dziadulków. Mam nadzieję, że Zygmuś powolutku dojdzie do siebie. :)

Posted

u dziadulka juz dobrze.Dostaje karme specjalistyczna i o dziwo ja wcina....koopki sie poprawily, juz nie sika kalem z krwia...
o la Boga...myslalam ze zglupieje gdy bylo podejrzenie parwo....:shake: nastraszyl mnie dziadzius nie na zarty....
za to dziadzio to malpiszon niedobry....w nocy urzadza sobie koncerty...typu hau hau uuuuuuuuuuuu i potrafi tak dziabac przez wiekszosc nocy:p....za to w dzien spi sobie w najlepsze:evil_lol:jak tak dalej pojdzie to chyba zafunduje sobie jakies stopery w uszy;)
przypomina mi sie zaraz moja owczarka jak byla szczeniakiem(tez niewidoma od urodzenia..) w nocy buszowala, bawila sie i wskakiwala nam na glowy w lozku a dzien przesypiala...:mad::lol:
o ile bylo to zabawne na krotka chwile....to z perspektywy nieprzespanych nocek gdzie trzeba wstawac o 4:30 przestalo byc zabawne...a juz wogole gdy spalam w glebokim snie i niunia postanowila z impetem malego slonika wskoczyc lapskami prosto na mnie....doslownie te cudzio-miodzio na czterech lapach doprowadzala mnie do morderczych instynktow...gdzie mialam ja ochote udusic:angryy::diabloti:;) na szczescie po jakims czasie wyrosla z tego:evil_lol:

Posted

wspolczuje ci Arktyka, znam te bole....
moje co prawda widza doskonale , ale od czasu do czasu w nocy znienacka zaczynaja ujadac....
na poczatku myslalam: dobrze , czujne pieski,,,, ale z czasem mam wrazenie, ze to jednak cos nie tak.. zaczynaja szczekac, jeden nawet wyje.... i po czasie ( ja juz siedze na bacznosc w lozku) uspokaja sie nagle tak samo jak zaczeli... nie wiem, czy w trojke nawzajem sie podjudzaja, czy co.... ale czasem wylatuje z rozwianym wlosem i obledem w oku na korytarz...wtedy cichna i ida spac....
ale to jeszcze nie koniec ... bo koty sie pobudzily i zaczynaja wolac .... a co one nie gorsze....
Ja wredna jestem i drzwi sypialni zamykam, odkad musialam we wlasnym lozku szukac sobie miejsca do spania.....
eh...zycie...

Posted

@Arktyka - słyszałam, jak Zygmuś potrafi "śpiewać" ;) Nagle sobie w aucie usiadł i przez dobre 10 minut po prostu wył do księżyca :) Cieszę się, że nie marudzi na specjalistyczną karmę. Dużo siły dla Was obu :)

Posted

[quote name='Kava']wspolczuje ci Arktyka, znam te bole....
moje co prawda widza doskonale , ale od czasu do czasu w nocy znienacka zaczynaja ujadac....
na poczatku myslalam: dobrze , czujne pieski,,,, ale z czasem mam wrazenie, ze to jednak cos nie tak.. zaczynaja szczekac, jeden nawet wyje.... i po czasie ( ja juz siedze na bacznosc w lozku) uspokaja sie nagle tak samo jak zaczeli... nie wiem, czy w trojke nawzajem sie podjudzaja, czy co.... ale czasem wylatuje z rozwianym wlosem i obledem w oku na korytarz...wtedy cichna i ida spac....
ale to jeszcze nie koniec ... bo koty sie pobudzily i zaczynaja wolac .... a co one nie gorsze....
Ja wredna jestem i drzwi sypialni zamykam, odkad musialam we wlasnym lozku szukac sobie miejsca do spania.....
eh...zycie...[/QUOTE]

heh! moje tak maja na co dzien...zwlaszcza jamniory i Soncia...na dworzu owczarka Gwiazdka zaczyna dziabac bo gdzies ,cos z daleka uslyszla , lub jakis pies sasiadow wlazl na podworko... reszta wtedy micrusow wtóruje w domu bez roznicy o ktorej godzinie, 1 w nocy , 3 w nocy, 5 rano a co! I dziabia jak oszalale...
Do tego juz sie przyzwyczailam, na poczatku co chwile wyskakiwalam z lozka i szlam zobaczyc co sie dzieje , myslac ze moze jakis "paskudny ludz" czai sie na moje hmm...włości hihi;)teraz juz nie reaguje na to....
ZA to do dziadka koncertow trudno jeszcze mi sie przyzwyczaic...tymbardziej ze jest bardzo wytrwaly i takie serenady potrafi
ciagnac bardzo dlugo....dzisiaj tez mialam taka nieprzespana nocke...oczy mam czerwone niczym "ciupakabra" ;)ehh!

Posted

Bardzo przepraszam ale zaglądnijcie do strachulca z bliznami na pyszczku: [url]http://www.dogomania.pl/threads/201990-Staszek-Straszek...-Cz%C5%82owiek-skrzywdzi%C5%82-Go-tak-bardzo-%C5%BCe-teraz-boi-si%C4%99-nawet-patrze?p=16288821#post16288821[/url]
Tak tam pusto.

Posted

[quote name='Szarotka']Moj kot gada po nocy i stad spi w uzytkowej piwnicy, bo inaczej spac sie nie da.............[/QUOTE]

fajnie masz.
jeden z moich wskakuje na parapet na pierwszym pietrze i puka do mojego okna. puka, puka, puka....dopiero kiedy nikt nie otwiera, zaczyna opowiadac i wolac,
najpierw cichutko ( jest przeciez noc) potem troche glosniej, a jak to nie pomoze ( ja juz dawno nie spie i cierpliwie czekam, co bedzie dalej), wtedy zaczynaja pozostale trzy siedzace na dole w ogordzie po kolei dolaczaja do kwartetu....
fajnie jest .... latem--- zima jest spokojniej, bo noce spedzaja w domu....
eh zycie

Posted

Dziadzius Zygmus ma kolezanke "wturowaczke":p On dziabie w nocy a slepawa starowinka pudelka zaczyna skoro swit:diabloti:.... no i jak to cholira sie wyspac:mad:;)
Tak ze koncerty mam od nocy do rana:p:roll:
Dziadzius nadal olewa cale towarzystwo i preferuje swoj wlasny swiat czyli jedzonko,spanko, troche mizianek i koncerty...:eviltong::razz:
Sprawa z "kreciolkami" sie wyjasnila-dziadzius robi takie wirowki gdy szuka miejsca na swoje potrzeby , tak ze jak tylko widze ze dziadzio zaczyna taniec to myk go pod pache i na dworek:)