Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 318
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Prośba do organizatorów: Czy moglibyście podać ramową kolejnosć przebiegów? Nie chodzi mi o dokładne godziny, bo to i tak się rozjedzie, ale o kolejność klas. Z góry dziękuję.

Posted

Raczej chłopak specjalnej troski,potrzebuje dodatkowej szansy, to może wreszcie jakiś torek zaliczy :evil_lol:
To już poprawiam, a co do tych, których nie ma na liście, a się zgłaszali, to Artemis ma nam przesłać uzupełnioną listę startową, wtedy wrzucę na stronkę.

Posted

No od nas brakuje naszej Bangi, słonka naszego w smallikach:evil_lol:

I mam całkiem serio oficjalną prośbę. Rozpoczynamy pozytywną rewolucję w Polskim agility, czy możemy również zacząć praktykować dobre obyczaje, i wymierzyć wszystkie psy, które nie mają wymiarów zrobionych oficjalnych przez sędziego z wpisem do książeczki?

I druga prośba, żebym od człowieka do człowieka nie chodziła i nie męczyła, czy ktoś wie, skąd teraz mam wziąć oficjalną książkę pracy?

Posted

Witam! Mała pytanko:

Co to jest klasa 0, ona zależy od wzrostu psa czy jego umiejętności???

A i jeszcze jedno:

I czy jest jakiś wiek do którego pies może brać udział w tych zawodach???

Posted

Klasa zero jest dla psów początkujących. W ramach klasy O psy sa tez podzielone wg wzrostu. czyli SA0 dla małych psów początkujacych, MA0 dla średnich i LA0 dla dużych.
Na oficjalnych zawodach pies musi miec ukończone 18 miesięcy, a przewodnik byc członkiem Związku Kynologicznego

Posted

Klasa 0 jest to klasa dla psów początkujących, tor nie zawiera slalomu i huśtawki, psy biegnące w tej klasie nie uczestniczą w przebiegach open agility i open jumping, czyli nie walczą o tytuł Mistrza Polski. W klasie 0 są takie same trzy kategorie wzrostowe, jak w innych klasach, czyli small, medium i large.

Nie ma górnej granicy wieku, do jakiej pies może startować w zawodach agility, zależy to po prostu od kondycji psa i decyzji właściciela, czy uważa, że dla jego psa nie jest to jeszcze zbyt duży wysiłek. W zawodach natomiast nie mogą startować psy młodsze niż 18 miesięcy.

Posted

[quote name='Magda i Saga']a przewodnik byc członkiem Związku Kynologicznego[/quote]

aha czyli jak bym chciała wziąć udział w zawodach agility, to ja musiała bym być członkiem związku kynologicznego. A to szkoda:-( , bo ja nie jestem, a co bym musiała zrobić. Albo czy są jakieś inne zawody gdzie nie trzeba??

A i dzieki wam za klase O. Fajne ona jest, bo z moją Lady nie ćwiczyłam jeszcze slalomu.

Ale może pojade do wrocka tak żeby chociaż popatrzeć sobie.

Posted

Wybierz sie do oddziału Związku Kynologicznego w swoim mieście, wypełnij deklaracje członkowska opłac wpisowe i składkę (razem ok. 60 zł) i już jesteś członkiem związku. Nie musisz mieć rasowego psa, wogóle nie musisz mieć psa:evil_lol:

Są zawody nieoficjalne, w których mogą uczestniczyć też niezrzeszeni, ale ostatnio jakby rzadziej. cztery razy w roku sa IAL-e właśnie nieoficjalne. Najbliższy w warszawie 15 października i tez sa klasy 0

Posted

O super dzięki, za cenne info :-) Przydazą się na przyszłość.
Bo Lady nie jest jeszcze gotowa na zawody, na październik nie zdążymy, musimy jeszcze troche poćwiczyć, ale pewnie będą następne

Posted

[quote name='Magda i Saga']Wybierz sie do oddziału Związku Kynologicznego w swoim mieście, wypełnij deklaracje członkowska opłac wpisowe i składkę (razem ok. 60 zł) i już jesteś członkiem związku. Nie musisz mieć rasowego psa, wogóle nie musisz mieć psa:evil_lol:
[/quote]
Właśnie ze względu na zawody w zeszłym tygodniu się rejestrowałam i w Poznaniu jest to dokładnie 64 zł. (44 składka, 20 wpisowe) z tego co wiem to tak jest w większości (wszytskich?) oddziałach.

Posted

To ja się powtórzę, jako że odzewu nie było;)

[quote name='Sajko']I mam całkiem serio oficjalną prośbę. Rozpoczynamy pozytywną rewolucję w Polskim agility, czy możemy również zacząć praktykować dobre obyczaje, i wymierzyć wszystkie psy, które nie mają wymiarów zrobionych oficjalnych przez sędziego z wpisem do książeczki?

I druga prośba, żebym od człowieka do człowieka nie chodziła i nie męczyła, czy ktoś wie, skąd teraz mam wziąć oficjalną książkę pracy?[/quote]

Dodam, że sędzia Giorgio na wystawach nawet sam psy wymierza, jak mu się 'na oko' coś nie podoba (sędziuje cane corso i jest specjalistą, więc co nie co jego wymierzania widziałam, w tym jak z centymetrem mierzył głowy cc!), więc mam nadzieję, zrozumiałby naszą prośbę:razz:

Posted

Sajko
chyba nie ma problemu abyś podeszła do sędziego i poprosiła o zmierzenie i wpis. Ja tak zrobiłam na Pucharze Ras i mam już wpis.
część osób ma już wpisy a część nie ma książeczek więc też ich nie dotyczy Twój post.

Posted

Dobra, teoretycznie jestem z Wroclawia, ale przeraza mnie fakt rozkopanych ulic :P
Wiec pytanie do tych, co maja wieksze obycie na stan dzisiejszy Wrocka :P

Jak z PKP Soltysowice mam dojechac na stadion?
Tramwaje chyba tam nie kursuja, a autobusy?
Jakos srednio mi sie widzi isc z buta taki kawal...
(sorry, jesli powtarzam, pytanie, ale nie jestem w stanie przeczytac calego tematu-troche tego duzo ;) )

Posted

[quote name='OlaAB']część osób ma już wpisy a część nie ma książeczek więc też ich nie dotyczy Twój post.[/quote]

A jak dla mnie dotyczy wszystkich, po prostu Ci co mają juz wpisy w książeczkach mają sprawę załatwioną, a przed tak ważną imprezą jak Mistrzostwa Polski wszystkie psy powinny według mnie być wymierzone... Jak się tak złoży, że pies z A1 wygra Mistrzostwo Polski startując w M, a w przyszłym roku przejdzie do A2, dostanie książeczkę, pójdzie się wymierzyć, i się okaże, że jednak ma 44cm a nie 42cm, to co będzie?

Posted

[quote name='Sajko']Jak się tak złoży, że pies z A1 wygra Mistrzostwo Polski startując w M, a w przyszłym roku przejdzie do A2, dostanie książeczkę, pójdzie się wymierzyć, i się okaże, że jednak ma 44cm a nie 42cm, to co będzie?[/quote]
No, a my jak na razie startujemy jeszcze w zerówkach, ale też mam cały czas z tym problem. :niewiem: :sad:

Posted

Nie mam książeczki, startuję w A2, wpis o wzroście mam w paszporcie. Po ostatniej "awanturze" i przed kolejnymi zawodami (tym razem w Czechach) tak na "wszelki wypadek" kazałam sobie zmierzyć psa.
Tak więc mam wzrost, podpis i pieczątkę sędziego kynologicznego w paszporcie.
Pytanie tylko czy to wystarczy:evil_lol: ;)