hosenka Posted January 20, 2011 Author Posted January 20, 2011 na pewno czeka go kapiel jeszcze dzis wieczorem, jak tylko poznamy psiaka będę więcej pisac o nim:) Quote
hosenka Posted January 20, 2011 Author Posted January 20, 2011 pierwsza kąpiel za nami, pisak zniósł ja bardzo dzielnie:) Quote
hosenka Posted January 21, 2011 Author Posted January 21, 2011 nikt się nie interesuje maluchem???;( ale napisze nowości: nazwaliśmy go Tramp i reaguje ;P - bardzo chciałby zaprzyjaźnić się z kotami i nie rozumie dlaczego uciekają...;P - wie do czego służy spacer, potrafi zasygnalizować gdy chce wyjść. (czyli w domu zachowuje czystość) - na próbe sprawdziłam jak reaguje na klatkę - bardzo chętnie do niej wchodzi, leży sobie gryzie kość, więc po mału trening klatkowy robimy, - na spcerach z ciekawościa spoglada na inne psy- chętnie by się bawił z nimi, - je suchą i mokra karmę, wszellkiego rodzaju gryzaki, - nie boi się hałasu ulicy, samochodów, mijanych ludzi, - bez problemu wchodzi/schodzi po schodach, uwielbia spać pod krzesłem n którym siedzi człowiek (tak właśnie teraz sobie śpi) i to chyba tyle na razie, czeka nas sprawdzenie jak reaguje gdy zostaje sam w domu, dam znać jak mu poszło:) - Quote
Diegula Posted January 21, 2011 Posted January 21, 2011 Hej i jak tam psiur? On jest aktualnie w hotelu?? Czy on jest ogłaszany na forum labkowym? Na pewno szybko znajdą się chętni tylko problem będzie z wybraniem tego najlepszego domku a nie pseudohodowców. Quote
Atomowka Posted January 21, 2011 Posted January 21, 2011 O kurde normalnie cudo Chwila i ma dom Właśnie gdzie ma ogłoszenia ? Quote
hosenka Posted January 21, 2011 Author Posted January 21, 2011 juhu!!!!!!!!!!!!!jest odzew:D ma ogłoszenia tu, na fb, na przygarnij zwierzaka.pl. psiak obecnie meiszka u mnie w bloku, z 2 kotami i suczką i wszystko jest ok:). co do adopcji to maluch podlega fundacji i warunkiem adopcji jest wizyta przedadopcyjna oraz podpisanie umowy adopcyjnej (w której jest zobowiązanie do wykastrowania psa, bo na razie to on za młody na cięcie, bo robimy w fundacji streylki/kastracje i dopiero wydajemy psa, chyba, ze to szczeniak więc wtedy w umowie jest taki punkt i bardzo mocno go egzekwujemy od nowych właścicieli:)) Quote
Basia i Barni Posted January 21, 2011 Posted January 21, 2011 No i super wieści ,jak czuwa fundacja to jestem spokojna :-) Quote
Atomowka Posted January 21, 2011 Posted January 21, 2011 Trochę mało ma ogłoszeń chłopak Warto zrobić na allegro, gumtree, cafeanimal, morusek, szerlok z tych portali psiaki chyba najczęściej znajdują domki Quote
hosenka Posted January 21, 2011 Author Posted January 21, 2011 wiem, wiem, teraz ma troche czasu i już się za to biorę:), i właśnie nagrałam malucha, był sam pzrez10min w domu, to do około 5min trochę sobie piszczał z przerwami itd, a potem już cisza:) Quote
hosenka Posted January 22, 2011 Author Posted January 22, 2011 Tramp staje się przykładem jak rozreklamowanie labów zrobiło krzywdę tej rasie, dzwoni, pisze maja ludzi, niestety niezdająca sobie sprawy, że lab to nie pies z reklamy papieru toaletowego, że ma masę energii, dużo siły i chęci do zabawy, czasem trzeba "okiełznać" potwora:P. Chodzi mi o to, że laby to cudowne psy, ale jak każdego psa trzeba je uczyć wielu rzeczy, mogą czasem narozrabiać jak to psy:). i jeszcze dodam, że Tramp ma 6msc a już jest wielkości mojej półtorarocznej labki więc wyrośnie z niego duży, silny pies. a co do kastracji i umowy adopcyjnej - to ludzie pytają czy bez tego można by się obejść...NIE MOŻNA BY!!! ale na pewno znajdzie się ktoś świadomy całej labradorowej natury:) Quote
Recommended Posts