Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

nikt się nie interesuje maluchem???;( ale napisze nowości:
nazwaliśmy go Tramp i reaguje ;P
- bardzo chciałby zaprzyjaźnić się z kotami i nie rozumie dlaczego uciekają...;P
- wie do czego służy spacer, potrafi zasygnalizować gdy chce wyjść. (czyli w domu zachowuje czystość)
- na próbe sprawdziłam jak reaguje na klatkę - bardzo chętnie do niej wchodzi, leży sobie gryzie kość, więc po mału trening klatkowy robimy,
- na spcerach z ciekawościa spoglada na inne psy- chętnie by się bawił z nimi,
- je suchą i mokra karmę, wszellkiego rodzaju gryzaki,
- nie boi się hałasu ulicy, samochodów, mijanych ludzi,
- bez problemu wchodzi/schodzi po schodach,
uwielbia spać pod krzesłem n którym siedzi człowiek (tak właśnie teraz sobie śpi)
i to chyba tyle na razie, czeka nas sprawdzenie jak reaguje gdy zostaje sam w domu, dam znać jak mu poszło:)
-

Posted

Hej i jak tam psiur?
On jest aktualnie w hotelu??
Czy on jest ogłaszany na forum labkowym?
Na pewno szybko znajdą się chętni tylko problem będzie z wybraniem tego najlepszego domku a nie pseudohodowców.

Posted

juhu!!!!!!!!!!!!!jest odzew:D
ma ogłoszenia tu, na fb, na przygarnij zwierzaka.pl. psiak obecnie meiszka u mnie w bloku, z 2 kotami i suczką i wszystko jest ok:).
co do adopcji to maluch podlega fundacji i warunkiem adopcji jest wizyta przedadopcyjna oraz podpisanie umowy adopcyjnej (w której jest zobowiązanie do wykastrowania psa, bo na razie to on za młody na cięcie, bo robimy w fundacji streylki/kastracje i dopiero wydajemy psa, chyba, ze to szczeniak więc wtedy w umowie jest taki punkt i bardzo mocno go egzekwujemy od nowych właścicieli:))

Posted

wiem, wiem, teraz ma troche czasu i już się za to biorę:), i właśnie nagrałam malucha, był sam pzrez10min w domu, to do około 5min trochę sobie piszczał z przerwami itd, a potem już cisza:)

Posted

Tramp staje się przykładem jak rozreklamowanie labów zrobiło krzywdę tej rasie, dzwoni, pisze maja ludzi, niestety niezdająca sobie sprawy, że lab to nie pies z reklamy papieru toaletowego, że ma masę energii, dużo siły i chęci do zabawy, czasem trzeba "okiełznać" potwora:P. Chodzi mi o to, że laby to cudowne psy, ale jak każdego psa trzeba je uczyć wielu rzeczy, mogą czasem narozrabiać jak to psy:). i jeszcze dodam, że Tramp ma 6msc a już jest wielkości mojej półtorarocznej labki więc wyrośnie z niego duży, silny pies.
a co do kastracji i umowy adopcyjnej - to ludzie pytają czy bez tego można by się obejść...NIE MOŻNA BY!!!
ale na pewno znajdzie się ktoś świadomy całej labradorowej natury:)