lawendowa Posted December 3, 2011 Posted December 3, 2011 [quote name='drzalka']Wujek Google zawsze jest do dyspozycji :) [B][I] lawendowa [/I][/B]ja np znalazłam fajne miski ceramiczne w Tesco extra u mnie w mieście ( jakiś nowy odświeżony dział psi zrobili ). Musze się kiedyś po nie wybrać. Są jednokolorowe -ciemno beżowe, wykończone na szklisto i mają fajny rozmiar ( nie za duży ani za mały 18 cm średnicy) i mają jakby wytopione psie łapki Bardzo ładne i widać że dobrze wykonane ( moje miski ceramiczne z Trixie są już u szczerbione i kiepsko wykończone). Szkoda, że niema fot w necie to bym Wam pokazała.[/QUOTE] Zakupilam dziś taką miskę ;-) Jedną na jedzenie, bo na wodę mamy większą. Ale ta jest wlaśnie idealna na porcję jedzenia wielkości średniego psa u mniejszych psów też się sprawdzi ;-) Spokojnie wchodzi tam karma sucha + dodatek i można jeszcze wymieszać. Jestem zadowolona z zakupu, jutro mogę wstawić zdjęcia. Quote
drzalka Posted December 3, 2011 Posted December 3, 2011 Wstaw fotki, obczaję czy to ta sama :D ( jakieś +/- 25 zl ?) Ja się musze wybrac i kupić psom na jedzenie. Właśnie nie potrzebuje ogrormnej miski ( metalowe też mamy średnie ), bo moje psy jedzą średnie porcje :) ---- Tak btw. oglądając dzisiaj serial obczaiłam ciekawy stojak drewniany z kwadratowymi metalowymi miskami : [url]http://img824.imageshack.us/img824/740/obrazek3q.jpg[/url] :P:P:P Quote
lawendowa Posted December 3, 2011 Posted December 3, 2011 no coś koło 25zł, chyba 24,99zł dokładnie...innych ceramicznych nie było, więc to z pewnością to samo ;-). Na dziale gospodarczym były śliczne miseczki o średnicy 20 cm, ale z niższym brzegiem, bakłażanowe z białym środkiem za 13zł, piękne! Dla mniejszych piesków superowe. I takie jakby rozpłaszczone miseczki zieone i pomarańczowe z niskim brzegiem a szeroką dość średnicą, idealne własnie dla piesków małych ras za 7zl! A jakościowo na prawdę świetne! Gdyby takie były w większym rozmiarze z pewnością byłby komplecik własnie z tych z gospodarstwa domowego! Quote
Victoria Posted December 3, 2011 Posted December 3, 2011 Ja za metalowymi nie przepadam, bo brzydko wyglądają po kilku dniach stania z wodą. Mam dwie plastikowe typowo psie i dwie 'ludzkie', jedną ceramiczną i kilka 'ludzkich' szklanych. Najbardziej lubię tą ceramiczną, bo nie da się jej przewrócić, ani jakoś daleko przesunąć. Gdzieś chyba jest jedna metalowa, ale stoi w piwnicy nieużywana P.S. jaki to serial??:diabloti: Bardzo ładny ten stojak:p Quote
drzalka Posted December 3, 2011 Posted December 3, 2011 Lawendowa więc to ta. A chyba kojarzę te małe kolorowe miseczki, są fajniutkie :D Victoria u mnie miska z wodą w kuchni idzie w ruch( tzn dolewanie) min. 3 razy dziennie , takie mam spragnione psiaki :P Także przynajmniej micha jest ciągle czysta i woda świeżutka :) Serial to Plotkara :D Quote
Victoria Posted December 3, 2011 Posted December 3, 2011 Taak, u mnie też ciągle dolewanie, szczególnie tej w kuchni, bo malutka jest. Pies sąsiadki ma na dworze metalową michę i tak brzydko wygląda. Osadza się na niej kamień z wody i nie da się tego doszorować. A też ma codziennie wodę zmienianą. Może taka woda u nas ;P Quote
lawendowa Posted December 3, 2011 Posted December 3, 2011 Ja codziennie wodę zmieniam conajmniej 3x + płukanie misek, bo jak się tylko dolewa to niestety w mise osadza się taki jakby szlamik śliski...a teraz w ogóle psu wodę filtruję, głupie? Może...ale zauwżayłam że chętniej pije tą filtrowaną... Quote
Victoria Posted December 3, 2011 Posted December 3, 2011 Słyszałam kiedyś, że nie powinno się pić tylko wody filtrowanej, bo jest ona pozbawiona wszelkich minerałów i substancji odżywczych, bardzo waznych dla organizmu. Więc ja daję tylko przegotowaną, ew. z kranu. Tak samo mineralka pita codziennie nie jest najzdrowsza, bo mogą się od niej robić kamienie w nerkach. Quote
lawendowa Posted December 3, 2011 Posted December 3, 2011 Nie sądzę żeby moja karanówa pełna kamienia i nie raz koloru moczu miała jakieś niezbędne składniki mineralne ... i odkąd pije wodę filtrowaną nie mam jak to bywalo wcześniej uporczywych bólów brzucha biorących się "z niczego"... po wypiciu wody jednie przegotowanej potrafiło mnie rwać jakby w żołądku z bólu, wszysto ustało kiedy wodę przed przegotowaniem zaczęłam filtrować...więc wszelkie niezbędne rzeczy wolę uzupełniać pokarmami, sokami itp niz kranówą ;-) Quote
lawendowa Posted December 4, 2011 Posted December 4, 2011 [quote name='drzalka']Wstaw fotki, obczaję czy to ta sama :D ( jakieś +/- 25 zl ?) [/QUOTE] Jak obicałam miska + wierny jej pies. [URL=http://www.fmix.pl/zdjecie/2996423/miska1][IMG]http://i2.fmix.pl/fmi1086/75f71f0b0026c7b84edb559a/zdjecie.jpg[/IMG][/URL] [URL=http://www.fmix.pl/zdjecie/2996425/miska2][IMG]http://i2.fmix.pl/fmi1072/8b1cca20000941fe4edb55d7/zdjecie.jpg[/IMG][/URL] Quote
drzalka Posted December 4, 2011 Posted December 4, 2011 :D:D No wiesz ,żeby zasnąć przy jedzeniu :) Ups jednak nie, on czuwa, niby śpi ale oczy na wpółotwarte :P Quote
lawendowa Posted December 4, 2011 Posted December 4, 2011 Bo on tylko tak przy misce czuwa...bo akurat mięso się na obiad robiło i miał nadzieję...wszelkie suche karmy go nie interesują :P Poza tym miziasty i łażacy wszędzie za mną dziś, bo chory :( Quote
drzalka Posted December 8, 2011 Posted December 8, 2011 A to już nasze michy ceramiczne na jedzonko (Dwie z Tesco i ostała się jedna z Trixie , bo inna została stłuczona, także ta zostaje jako dodatkowa na wsjo) [IMG]http://i40.tinypic.com/wb9our.jpg[/IMG] Quote
vege* Posted December 8, 2011 Posted December 8, 2011 [B]drzalka[/B] jakie ładne :-) mogę wiedzieć ile zapłaciłaś za te jasne? Quote
drzalka Posted December 8, 2011 Posted December 8, 2011 Te jasne są z Tesco ( takie same co lawendowa wrzuciła wyżej :) ) i jedna kosztuje 25 zł bez groszy ;) Quote
vege* Posted December 8, 2011 Posted December 8, 2011 [quote name='drzalka']Te jasne są z Tesco ( takie same co lawendowa wrzuciła wyżej :) ) i jedna kosztuje 25 zł bez groszy ;)[/QUOTE] No faktycznie wstawiała, ale ja ślepa jestem :oops: Quote
drzalka Posted December 8, 2011 Posted December 8, 2011 Spoko :) Podoba mi się w nich to, że są niezbyt szerokie, a dosyć ciężkie i mają pod spotem zwężony spód, dzięki czemu będę mogła np zrobić dla nich stojak z otworem w środku :) Quote
Nita Posted February 26, 2012 Posted February 26, 2012 Miałam wszystkie rodzaje misek, wolę plastikowe. Ceramiczne wg mnie są stabilne ale jakoś ciężko było mi je podnosić do mycia, a w metalowych od wody robił się jakiś dziwny osad trudny do usunięcia, więc ja wybieram zdecydowanie plastik. Quote
Ewa&Duffel Posted March 17, 2012 Posted March 17, 2012 My mielismy do tej pory metalowe na gumowym spodzie, ale średnio się sprawdzały. W misce do jedzenia guma wcale nie zapobiegała ślizganiu się i pies jeździł miską po całej kuchni. A w misce do wody robił się brzydki osad. Zamówiłam na próbę ceramiczne, o takie: [url]http://animalia.pl/produkt,9650,68,Trixie_Miska_ceramiczna_wz%C3%B3r_w_pieski_0.5_l;_%C5%9Br._15_cm_.html[/url] [url]http://animalia.pl/produkt,9651,68,Trixie_Miska_ceramiczna_wz%C3%B3r_w_pieski_1.5_l;_%C5%9Br._19_cm_.html[/url] Dziś dotarły i wszystko super, tylko niestety większa jest w kilku kawałkach :roll: Mam nadzieję, że uznają reklamację. Mniejsza dotarła w całości i jest naprawdę fajna, bardzo ładnie ten wzór wygląda na żywo, wydaje się być stabilna. Quote
Obama Posted May 2, 2012 Posted May 2, 2012 My najpierw zachwycaliśmy się miskami z ikeii,ogromne i plastikowe.rozmiar miał znaczenie bo mieściły sporo treści :) Niestety,Obama kiedy głodny t o łapał miskę w pysk i rzucał nimi po całym domu,celując głownie w nas.Miski natychmiast się poniszczyły. Rozwiązaniem okazał się stojak [URL]http://img0.burak.pl/img/d/c/1/f/miski-na-stojaku-2-x-288-l-dla-psa.jpg[/URL] Dwie stalowe michy w stojaku są dla niego nie do ruszenia. Łatwo się czyszczą i pasują niemal do każdego wnętrza. Kupiłam w osiedlowym zoologicznym za jakieś smiesznie małe pieniądze. Maja już ok 2 lat i funkcjonują z powodzeniem. Quote
from_wonderland Posted May 6, 2012 Posted May 6, 2012 U nas tak samo metalowe miski sprawdzają sie najlepiej. Łatwo się je myje, są jak najbardziej neutralne. Co prawda miska, w której stoi woda nie wygląda juz tak zachwycająco jak kiedyś, na jej brzegach osadza sie jakis osad nie do zdarcia, ale szybko mozna je wymieniać, nie kosztują jakos specjalnie dużo, a znaleźc je można praktycznie w każdym zoologicznym. Quote
flytoys Posted January 3, 2014 Posted January 3, 2014 Używam wyłącznie ceramicznych; małe 0,3l na karmę (8zł) i dużą 1l na wodę (16zł); są stabilne, łatwe do mycia. Tylko raz przez nieuwagę uszczerbilam jedną miseczkę, innych strat nie było ;) Quote
Paulina94 Posted January 22, 2014 Posted January 22, 2014 Moje psy miały i plastikowe i ceramiczne, także mam porównanie- plastikowymi pies się bardziej "bawi" przesuwając po całym pomieszczeniu, natomiast ceramiczne są bardziej stabilne :) Dlatego ja polecam ceramiczne :) Quote
Ewuskaa__ Posted January 22, 2014 Posted January 22, 2014 Ja również polecam miski ceramiczne. Przy plastikowych miska przy jedzeniu wędruje po całej kuchni, do metalowych też nie jestem jakoś przekonana, sama nie lubię pić z metalowego kubka zresztą te gumki też niekoniecznie 'działają' antypoślizgowo. Mam od paru lat ceramiczne i jestem z nich zadowolona, łatwe do utrzymania w czystości, nic się nie ślizga :lol: Quote
rosalissa Posted April 9, 2014 Posted April 9, 2014 To chyba zależy od zwierzęcia. Ja zawsze kupowałam plastikowe i nigdy się nie zdarzyło, żeby pies czy kot je pogryzły. Quote
Recommended Posts