DomixX Posted July 21, 2012 Posted July 21, 2012 Aha, dzięki. W takim razie ta ostatnia, albo przed ostatnia powinna być dobra na mojego jamnikowatego, pomyślę, pomyślę, bo na prawdę fajna :) Quote
Kasi i Lena Posted July 21, 2012 Author Posted July 21, 2012 Mogę później jak już znajdę jakis centymetr krawiecki dokładnie wymierzyć jakie wymiary ma nasza. w sumie nie wiem czy aby na pewno jest mniejsza niż napisali. Może ja źle wymierzyłam Fifkę. Quote
DomixX Posted July 21, 2012 Posted July 21, 2012 Nie, nie rób sobie kłopotu, a w obwodzie sporą ma regulację? Quote
Kasi i Lena Posted July 21, 2012 Author Posted July 21, 2012 To nie żaden kłopot, tylko wstyd się przyznać że gdzieś schowałam centymetr i nie mogę znaleźć;D Regulacji nie ma wcale bo ona jest zapinana na zatrzaski. Quote
DomixX Posted July 21, 2012 Posted July 21, 2012 O kurcze to tu może być problem, więc jak byś mogła to zmierz mi prosze obwód w wolnej chwili. Bo nie chce, żeby odstawało mu nie wiadomo ile :D Quote
Kasi i Lena Posted July 21, 2012 Author Posted July 21, 2012 Zmierzyłam, jednak wymiary na stronie są prawdziwe. Ja źle zmierzyłam Fifkę a raczej źle myślałam że to są wymiary psa jaki pasuje do kurtki a nie samej kurtki. Jakoś tak mi się poplątało:D Quote
Oscar Patric Posted July 22, 2012 Posted July 22, 2012 doberek niedzielny:) mizianki Księżniczką ślemy:) :) Quote
Kasi i Lena Posted July 22, 2012 Author Posted July 22, 2012 [quote name='unikatowydiament']doberek niedzielny:) mizianki Księżniczką ślemy:) :)[/QUOTE] Dziękujemy i na wzajem dla Księciunia:) [quote name='Ty$ka']Hej :) Jaka u Was pogoda?[/QUOTE] Dziś ponad 20 stopni i słoneczko. Za to wczoraj lało przez pół dnia i zimno było. Quote
Ty$ka Posted July 22, 2012 Posted July 22, 2012 Ponad 20stopni? U nas na szczęście chłodniej, ale też pogoda była łaskawa i na czas spaceru wyszło słońce :) Quote
Yuveza Posted July 24, 2012 Posted July 24, 2012 [quote name='Kasi i Lena']Jak wytrymuje to będziesz sztywna;/ i pewnie też brązowa. Nie wiem pewnie jak zwykle nic z nią nie zrobię. Dla Dotki może jakąś kamizelkę lub bardziej zakryty kubrak, coś jak hurtta w kroju. Niektóre mają za bardzo odkryty brzuch.[/QUOTE] szkoda :eviltong: Tak, mysle i mysle, no wlasnie chce kupic taki kubrak/derke, ale też zastanawiam sie czy brac cos [URL="http://www.grandefinale.pl/files/derka-dw11.jpg"]TAKIEGO[/URL] na polarze, czy zwykłą derke bez podszycia, albo po prostu dopasowany sweterek. Quote
Kasi i Lena Posted July 24, 2012 Author Posted July 24, 2012 [quote name='Molowe']jak tam się miewają dwie Księżniczki? :)[/QUOTE] Księżniczki znudzone, u nas znowu upały, na szczęście wieczory są chłodniejsze to pójdziemy na dłuższy spacerek. [quote name='westie_justa']szkoda :eviltong: Tak, mysle i mysle, no wlasnie chce kupic taki kubrak/derke, ale też zastanawiam sie czy brac cos [URL="http://www.grandefinale.pl/files/derka-dw11.jpg"]TAKIEGO[/URL] na polarze, czy zwykłą derke bez podszycia, albo po prostu dopasowany sweterek.[/QUOTE] Ta mi się bardzo podoba. Ja się zastanawiam czy Fifce coś kupować, myślałam nad czymś mało ocieplanym bo jej zawsze ciepło:) Teraz Lena ma dwie kurtki a Fifka tylko sweterek. [quote name='DomixX']Ok, super dzięki za zmierzenie ;)[/QUOTE] Nie ma za co:) Quote
Yuveza Posted July 24, 2012 Posted July 24, 2012 [quote name='Kasi i Lena'] Ta mi się bardzo podoba. Ja się zastanawiam czy Fifce coś kupować, myślałam nad czymś mało ocieplanym bo jej zawsze ciepło:) Teraz Lena ma dwie kurtki a Fifka tylko sweterek.[/QUOTE] No wlasnie ja nie chcę przesadzac, bo wiem że D aż tak nie marznie, pomysle jeszcze o sweterku:) Quote
Kasi i Lena Posted July 24, 2012 Author Posted July 24, 2012 Sweterki są bardzo fajne pod warunkiem że jest sucho. Jak leży śnieg to sprawdzają się tylko podczas mrozu bo inaczej namakają. Quote
Lucky. Posted July 25, 2012 Posted July 25, 2012 ja chyba Mini w tym roku kupie jakąś kurteczkę, w tą zimę, zrobiła siku albo i nie i uciekała do domu bo zimno :D Quote
Kasi i Lena Posted July 25, 2012 Author Posted July 25, 2012 Kup, jak uciekała to na pewno było jej zimno. Moja nie ucieka ale stoi jak kupka nieszczęścia i drży. Ubrana nawet przy tych wielkich mrozach chodziła zadowolona na długie spacery. Quote
cockermaister Posted July 25, 2012 Posted July 25, 2012 Ja muszę dla Koki coś kupić :) chciałam jakąś ocieplaną kurtkę lub polarek obszyty ortalionem :roll: mam zamiar Koki strzyc cały rok i muszę jej kupić jakiś ocieplacz na zimę :cool3: mamy zwykły polarek,ale on jak przemoknie to psu jeszcze bardziej będzie zimno w nim niż bez niego :roll: nie wiem co lepsze kurtka czy ocieplana derka/polarek z ortalionem ?? Quote
Kasi i Lena Posted July 27, 2012 Author Posted July 27, 2012 Krój chyba nie ma znaczenia. Ważne tylko żeby był jak najbardziej zakrywający podwozie psa:) Miałam kiedyś derkę która zakrywała grzbiet a spód był odkryty. Nie sprawdzała się bo po spacerku w wysokim śniegu czy chociaż zwykłym błocie pies był cały mokry od spodu. Wracając do praktyczności. Najłatwiej, najprościej i najszybciej jest ubrać derkę zapinaną na zatrzask ( jak tą naszą czerwoną hurtta) Wcześniej Lena miała kurtkę zapinaną na rzepy na plecach, w zasadzie też nie było źle. Końcówką zimy nosił ją nowy psi właściciel i jego pan nie narzekał:) Nasza nowa żółta jest trochę niepraktyczna, bo zapinana na zatrzaski od spodu, no ale jest śliczna;) Quote
DomixX Posted July 27, 2012 Posted July 27, 2012 A mojemu maksowi to jak postoi na śniegu to łapki aż drętwieją ; ( Nadal nie jestem pewna czy w obwodzie będzie dobra ta kurteczka.. Quote
Kasi i Lena Posted July 27, 2012 Author Posted July 27, 2012 Ile on ma w obwodzie za przednimi łapkami? Zmierzę mojego chudego psa i porównamy. Quote
DomixX Posted July 27, 2012 Posted July 27, 2012 On ma ok 49cm. Na niego rozmiar minimum 40 a on ma ok57 w klatce piersiowej i boje się, że będzie wisieć. Quote
Kasi i Lena Posted July 27, 2012 Author Posted July 27, 2012 Lena, ma 50-51 i trochę jej wisi ale raczej na brzuchu, bo chuda, brzuszek zapadnięty:roll: Tak to wygląda, chyba nie jest źle. Mniejsza by była za mała bo spójrz na wycięcie na łapki, trochę dziwnie uszyte, ze akurat tam jest idealnie dopasowana. Lepiej kupić coś z regulacją jednak. [IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-SSt3ajRJSoI/T-1eQLLIv7I/AAAAAAAAAqw/DndQuY1uBCc/s640/SN850351.JPG[/IMG] [IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-HbQUt5Sy3HE/T-1eRrbSgyI/AAAAAAAAAq4/VouJhnhYmos/s640/SN850352.JPG[/IMG] [IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-K4XDOG7DyIM/T-1eTcXK_QI/AAAAAAAAArA/BJxRwq3-RcU/s640/SN850347.JPG[/IMG] [IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-XRXPCCLlWFU/T-1eLTXAgAI/AAAAAAAAAqY/MUzacPv3HiI/s512/SN850348.JPG[/IMG] Quote
DomixX Posted July 27, 2012 Posted July 27, 2012 Lena ma tą największą, nie jest źle, dobrze leży, no właśnie czemu nie zrobili regulacji ;( Quote
Recommended Posts