Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Kasi i Lena']U mnie Fifka jest bardziej usłuchana. Przychodzi na zawołanie praktycznie zawsze, Lena niestety czasem głuchnie, choć i tak jest bardzo dobrze. Jak była szczeniakiem to nie raz wyłam taki był z niej uciekinier. Zawziełam się i długo ćwiczyłyśmy na lince i są kolosalne efekty.[/QUOTE]
No ale ona ma cos z terriera to wiadomo ze bedzie ja bardziej "ciagnac" :) Mi Sherry "ogluchla" w wieku tych 8 miesiecy ale wrocila na linke wlasnie i cwiczylysmy :) np wiem ze jak dlugo nie spuszczam sherry to potem przez chwile za bardzo sie cieszy wolnoscia... :mad:

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

E tam lepiej byc przewrazliwionym niz pozwolic zeby stalo sie nieszczescie... ja mam o tyle dobrze ze zaraz za osiedlem jest sciezka rowerowa dosc dluga i plot od ulicy wiec tam moge puszczac i nie wbiegna

Jak tam kliker? :razz:

Posted

A to opisz jak nie rozumieja to moze cos doradze, choc sama tez sie ucze :) Klikasz za kazde dotkniecie nosem w target? sherry juz ladnie za targetem podaza :) tylko u niej musze zaczac z komendami to tych 4 rzeczy co umie :)

Posted

Tak target rozumieją doskonale, podązają nosem nawet jak odsuwam. Komendy te co już umieją też są ok. Gorzej z nowymi, nie wiem może ja za wolno klikam i one nie rozumieją? Wydaję mi się że Lena wie nieco więcej bo Fifka to by chciała robić wszystko biegiem na hura a najlepiej żeby tylko łapę podawać i dostawać smaczki:roll:

Posted

Oo ja też musże zaczac taką naukę!
Może Fifka się takekscytuje boty też sie ekscytujesz?
zanim skończysz jedną komendę zacyznasz drugą ćwicyzć?
Ja też się nie znam,ale klikam z Bibi i nam ładnie idzie ;0

Posted

[quote name='Kasi i Lena']Tak target rozumieją doskonale, podązają nosem nawet jak odsuwam. Komendy te co już umieją też są ok. Gorzej z nowymi, nie wiem może ja za wolno klikam i one nie rozumieją? Wydaję mi się że Lena wie nieco więcej bo Fifka to by chciała robić wszystko biegiem na hura a najlepiej żeby tylko łapę podawać i dostawać smaczki:roll:[/QUOTE]
A jak chcesz nowych uczyc? bo ja albo czekam co akurat sherry sama wymysli albo ksztaltuje czyli np jak obrot to klikam za kazde spojrzenie w ta strone, potem za malutki zwrot barku, potem lapy itp..

Posted

[quote name='Maalwi']Oo ja też musże zaczac taką naukę!
Może Fifka się takekscytuje boty też sie ekscytujesz?
zanim skończysz jedną komendę zacyznasz drugą ćwicyzć?
Ja też się nie znam,ale klikam z Bibi i nam ładnie idzie ;0[/QUOTE]
Wydaje się że to Fifka się za bardzo ekscytuje ale to może moja wina bo im bardziej ona się nakręca tym bardziej mnie to złości. Nie wiem może ona wyczuwa moją tłumioną złość?

[quote name='deer_1987']A jak chcesz nowych uczyc? bo ja albo czekam co akurat sherry sama wymysli albo ksztaltuje czyli np jak obrot to klikam za kazde spojrzenie w ta strone, potem za malutki zwrot barku, potem lapy itp..[/QUOTE]
U nas właśnie z tym jest problem bo one nie chcą wymyślić same nic nowego, chcą tylko powtarzać to co już umieją. Może po prostu jeszcze za wcześnie i powinnam ćwiczyć i utrwalać to co one chcą?

[quote name='dagaa111']ja tu pierwszy raz :)
piękne te twoje dziewczynki :loveu:[/QUOTE]

Witaj i dziękuje:loveu:

Posted

A jak tylko bedziesz siedziec i czekac na cos nowego to co po jakims czasie pojda sobie? w sumie to nie ma co utrwalac ciagle tego samego bo staniesz w miejscu, ja ucze kilku rzeczy na raz w jednej sesji :)

Guest papillonek
Posted

[quote name='A&L']czego chcesz ich tak właściwie nauczyć, że Ci targetowanie potrzebne, bo nie jestem w temacie?[/QUOTE]

Targetowanie to ćwiczenia na świadomość zadu ,no i nauka psa to oczywiście świetna zabawa dla niego i dla ciebie ;)

Posted

Nie o tym mówię :P Z wcześniejszych wypowiedzi Kasi wynikało, że nie chce ich uczyć jakiś sztuczek itp. (tak mi się wydaję). Poza tym, albo ja mylę pojęcia, albo nie rozumiem. Kasia ich uczy chyba targetowania nosem, a nie zadkiem? Bo to chyba dwie różne rzeczy... Czy się mylę?

Posted

[quote name='deer_1987']A jak tylko bedziesz siedziec i czekac na cos nowego to co po jakims czasie pojda sobie? w sumie to nie ma co utrwalac ciagle tego samego bo staniesz w miejscu, ja ucze kilku rzeczy na raz w jednej sesji :)[/QUOTE]
Też mi się tak wydaję. Musimy jakoś ruszyć z miejsca.
[quote name='deer_1987']A moze tutaj Ci cos doradza

[url]http://www.szkoleniepsow.-fora-.pl/[/url] (zabierz tylko - przed i po fora)[/QUOTE]
Dzięki:)

[quote name='A&L']czego chcesz ich tak właściwie nauczyć, że Ci targetowanie potrzebne, bo nie jestem w temacie?[/QUOTE]
Właściwie nie wiem po co, tak z nudów się bawimy:)

[quote name='papillonek']Targetowanie to ćwiczenia na świadomość zadu ,no i nauka psa to oczywiście świetna zabawa dla niego i dla ciebie ;)[/QUOTE]

[quote name='A&L']Nie o tym mówię :P Z wcześniejszych wypowiedzi Kasi wynikało, że nie chce ich uczyć jakiś sztuczek itp. (tak mi się wydaję). Poza tym, albo ja mylę pojęcia, albo nie rozumiem. Kasia ich uczy chyba targetowania nosem, a nie zadkiem? Bo to chyba dwie różne rzeczy... Czy się mylę?[/QUOTE]
Tak, mi chodziło o target nosem. To nie jest sztuczka tylko przydatna rzecz bo uczy psiaka za podążaniem za ręką przewodnika.

Posted

[quote name='Kasi i Lena']
Tak, mi chodziło o target nosem. To nie jest sztuczka tylko przydatna rzecz bo uczy psiaka za podążaniem za ręką przewodnika.[/QUOTE]
Wiem, wiem, też uczę Lenę od jakiegoś czasu, ale póki co podąża za patykiem, jeszcze nie przerzuciłyśmy się na rękę (to w sumie z mojego lenistwa).

Posted

[quote name='A&L']słodziaki :)[/QUOTE]

[quote name='chi23']Lenka super śpi:)[/QUOTE]

[quote name='deer_1987']Kochane mordki :loveu:[/QUOTE]

Dzięki,uwielbiam je takie zaspane.:loveu:

Znalezione w kompie, proszę się nie nabijać z fryzury Leny;)

[IMG]http://img854.imageshack.us/img854/8879/sn852493.jpg[/IMG]

[IMG]http://img804.imageshack.us/img804/9500/sn852488.jpg[/IMG]

[IMG]http://img836.imageshack.us/img836/1668/sn852489.jpg[/IMG]