Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='Kasi i Lena']U nas dziś 30stopni. Niby od niedzieli ma się ochłodzić ale tylko chwilowo a później znowu upalnie.[/QUOTE]
gadasz:-o
Ja dzisiaj sobie wstaję do szkoły, 7 rano, ale jakoś ciemno... Po chwili błyski i grzmoty:shake:
A jak wysiadłam z tramwaju, aby dojść do szkoły, trafiłam na jakieś oberwanie chmury, bo po 2 minutach byłam tak mokra, że mogłam sobie włosy wyrzymać ehh

Piękne zdjęcie:loveu:

Posted

Jednak dziś byłam w psim salonie piękności. Pani obejrzała Lenę i stwierdziła że ona musi być mieszańcem terriera. Jej sierść nadaje się do trymowania i ładnie wychodzi. Nawet pokazała mi jak to się robi. Trochę mnie poraziła cena za trymowanie, strzyżenie jest dużo tańsze.
Dostałam wizytówkę i mam się zastanowić co chce.

Posted

[quote name='Kasi i Lena']Jednak dziś byłam w psim salonie piękności. Pani obejrzała Lenę i stwierdziła że ona musi być mieszańcem terriera. Jej sierść nadaje się do trymowania i ładnie wychodzi. Nawet pokazała mi jak to się robi. Trochę mnie poraziła cena za trymowanie, strzyżenie jest dużo tańsze.
Dostałam wizytówkę i mam się zastanowić co chce.[/QUOTE]
Tak myślałam, że jej sierść nadaje się do trymowania.
Cena jest większa ze względu na to, że trymowanie pochłania więcej czasu niż strzyżenie :)
Jakbyś zdecydowała się na obcięcie za pomocą maszynki, sierść po kilku strzyżeniach nie będzie już taka sztywna, nabierze miękkości ;)

Posted

Teraz się zastanawiam po co ja tam poszłam bo już mam całkiem mętlik w głowie;)
Teraz mam 3 dylematy:
-trymować
-strzyc
-czy dać sobie spokój i nie robić nic

Tz panikuje że chce pieskowi krzywdę robić i go skubać jak kaczkę:evil_lol:. Nie dociera do niego że to psa nie boli.

Posted

Hmm no tak.. Lena nie jest w całości szorstka więc pewnie nie pohamowałabym sie ze strzyżeniem, ale skoro mozna ją trymowac to to też byłoby rozwiązanie, sieść po trymowaniu moze być krótka ale nie łysa, no i główka wymodelowana, i miodzio:D!
ja jestem za trymowaniem, ale jeśli nie chcesz tyle wydać to idź na strzyżenie, tylko wtedy będzie już miękasem;)

Posted

No właśnie nie wiem. Pani w salonie powiedziała że pięknie jej włos wychodzi jak chwile skubała palcami. Były tam jej psy, dwa westy i pokazała mi na swoim psiaku że jemu też tak wychodzi.
Pokazała mi jak skubać i stwierdziła że mogę to sama robić. Ja się jednak trochę boje, ewentualnie jak się przemogę to może trochę poskubie a jak coś popsuję to może ją ostrzygę.

Posted

Aa to skoro powiedziała że jej super wychodzi to extra:D! ja miałam miękasa jak goliłam ale później właśnie skubałam palcami bo trymera jeszcze nie zakupiłam no i teraz jest sztywniak na plecach. Jesli nie chcesz szorściaka to ostrzyż ale trymowana byłaby fajna:)

Guest papillonek
Posted

No to trzeba się zdecydować ;)
moim zdaniem na szorstko to żadna przyjemność lepiej na,,kaczuszkę :)

Posted

i ku temu się powoli skłaniam za namową Tzeta. Ale mam zamiar ją trochę samodzielnie wytrymować żeby włosy nie leciały (ona się nie leni jak większość psów) a później strzyżenie na miękką kaczuszkę;)

Guest papillonek
Posted

Fajnie,ze nie będziesz z niej robiła ,,szczoty" :)
czekam na zdjęcia po strzyżeniu :D

Posted

Ja na Twoim miejscu bym trymowała... Nie musisz iść do tego konkretnego fryzjera. Możesz znaleźć jakiegoś tańszego i wcale nie gorszego. Ja mam poleconą Panią, która trymuje za 50 - 60 zł (należy do związku kynologicznego), a byłam w salonie po poradę i powiedziała mi 160 MINIMUM! Do tego jak zobaczyłam na stole maltana, którego robiła, to szybko uciekłam.

Jak patrzę na Lenę, to wydaje mi się, że trymowana byłaby ładniejsza, niż strzyżona. Z resztą zawsze możesz wytrymować, poczekać aż odrosną i ogolić i wtedy ocenisz jak jest lepiej :)

Posted

[quote name='papillonek']Fajnie,ze nie będziesz z niej robiła ,,szczoty" :)
czekam na zdjęcia po strzyżeniu :D[/QUOTE]

Nie lubisz szorściaczków?:-(