taxelina Posted June 17, 2011 Posted June 17, 2011 o no widzisz swietny pomysl :razz: u nas na szczescie nie jest goraco :D Quote
Kasi i Lena Posted June 17, 2011 Author Posted June 17, 2011 U nas dziś 30stopni. Niby od niedzieli ma się ochłodzić ale tylko chwilowo a później znowu upalnie. Quote
Asia&Kleo Posted June 17, 2011 Posted June 17, 2011 [quote name='Kasi i Lena']U nas dziś 30stopni. Niby od niedzieli ma się ochłodzić ale tylko chwilowo a później znowu upalnie.[/QUOTE] gadasz:-o Ja dzisiaj sobie wstaję do szkoły, 7 rano, ale jakoś ciemno... Po chwili błyski i grzmoty:shake: A jak wysiadłam z tramwaju, aby dojść do szkoły, trafiłam na jakieś oberwanie chmury, bo po 2 minutach byłam tak mokra, że mogłam sobie włosy wyrzymać ehh Piękne zdjęcie:loveu: Quote
Kasi i Lena Posted June 17, 2011 Author Posted June 17, 2011 U nas popadało przez 10 minut popołudniu a tak to sahara. Dzięki:) Quote
Kasi i Lena Posted June 18, 2011 Author Posted June 18, 2011 Jednak dziś byłam w psim salonie piękności. Pani obejrzała Lenę i stwierdziła że ona musi być mieszańcem terriera. Jej sierść nadaje się do trymowania i ładnie wychodzi. Nawet pokazała mi jak to się robi. Trochę mnie poraziła cena za trymowanie, strzyżenie jest dużo tańsze. Dostałam wizytówkę i mam się zastanowić co chce. Quote
Asia&Kleo Posted June 18, 2011 Posted June 18, 2011 [quote name='Kasi i Lena']Jednak dziś byłam w psim salonie piękności. Pani obejrzała Lenę i stwierdziła że ona musi być mieszańcem terriera. Jej sierść nadaje się do trymowania i ładnie wychodzi. Nawet pokazała mi jak to się robi. Trochę mnie poraziła cena za trymowanie, strzyżenie jest dużo tańsze. Dostałam wizytówkę i mam się zastanowić co chce.[/QUOTE] Tak myślałam, że jej sierść nadaje się do trymowania. Cena jest większa ze względu na to, że trymowanie pochłania więcej czasu niż strzyżenie :) Jakbyś zdecydowała się na obcięcie za pomocą maszynki, sierść po kilku strzyżeniach nie będzie już taka sztywna, nabierze miękkości ;) Quote
Kasi i Lena Posted June 18, 2011 Author Posted June 18, 2011 Teraz się zastanawiam po co ja tam poszłam bo już mam całkiem mętlik w głowie;) Teraz mam 3 dylematy: -trymować -strzyc -czy dać sobie spokój i nie robić nic Tz panikuje że chce pieskowi krzywdę robić i go skubać jak kaczkę:evil_lol:. Nie dociera do niego że to psa nie boli. Quote
Yuveza Posted June 18, 2011 Posted June 18, 2011 Hmm no tak.. Lena nie jest w całości szorstka więc pewnie nie pohamowałabym sie ze strzyżeniem, ale skoro mozna ją trymowac to to też byłoby rozwiązanie, sieść po trymowaniu moze być krótka ale nie łysa, no i główka wymodelowana, i miodzio:D! ja jestem za trymowaniem, ale jeśli nie chcesz tyle wydać to idź na strzyżenie, tylko wtedy będzie już miękasem;) Quote
Kasi i Lena Posted June 18, 2011 Author Posted June 18, 2011 No właśnie nie wiem. Pani w salonie powiedziała że pięknie jej włos wychodzi jak chwile skubała palcami. Były tam jej psy, dwa westy i pokazała mi na swoim psiaku że jemu też tak wychodzi. Pokazała mi jak skubać i stwierdziła że mogę to sama robić. Ja się jednak trochę boje, ewentualnie jak się przemogę to może trochę poskubie a jak coś popsuję to może ją ostrzygę. Quote
Lucky. Posted June 18, 2011 Posted June 18, 2011 a jakbyś sama kupiła jakiś lepszy trymer i ją trymowała ? Quote
Kasi i Lena Posted June 18, 2011 Author Posted June 18, 2011 Na razie palcami spróbuje jak uznam że jednak dam radę to i może zainwestuję w trymer. Quote
Yuveza Posted June 18, 2011 Posted June 18, 2011 Aa to skoro powiedziała że jej super wychodzi to extra:D! ja miałam miękasa jak goliłam ale później właśnie skubałam palcami bo trymera jeszcze nie zakupiłam no i teraz jest sztywniak na plecach. Jesli nie chcesz szorściaka to ostrzyż ale trymowana byłaby fajna:) Quote
Kasi i Lena Posted June 18, 2011 Author Posted June 18, 2011 Jeszcze nic. Nie wiem czy chce ją nadal kudłatą, szorstką, czy mięciutką jak kaczuszka;) Quote
Guest papillonek Posted June 18, 2011 Posted June 18, 2011 No to trzeba się zdecydować ;) moim zdaniem na szorstko to żadna przyjemność lepiej na,,kaczuszkę :) Quote
Kasi i Lena Posted June 18, 2011 Author Posted June 18, 2011 i ku temu się powoli skłaniam za namową Tzeta. Ale mam zamiar ją trochę samodzielnie wytrymować żeby włosy nie leciały (ona się nie leni jak większość psów) a później strzyżenie na miękką kaczuszkę;) Quote
Guest papillonek Posted June 18, 2011 Posted June 18, 2011 Fajnie,ze nie będziesz z niej robiła ,,szczoty" :) czekam na zdjęcia po strzyżeniu :D Quote
Kasi i Lena Posted June 18, 2011 Author Posted June 18, 2011 W poniedziałek zadzwonię żeby się umówić. Quote
A&L Posted June 18, 2011 Posted June 18, 2011 Ja na Twoim miejscu bym trymowała... Nie musisz iść do tego konkretnego fryzjera. Możesz znaleźć jakiegoś tańszego i wcale nie gorszego. Ja mam poleconą Panią, która trymuje za 50 - 60 zł (należy do związku kynologicznego), a byłam w salonie po poradę i powiedziała mi 160 MINIMUM! Do tego jak zobaczyłam na stole maltana, którego robiła, to szybko uciekłam. Jak patrzę na Lenę, to wydaje mi się, że trymowana byłaby ładniejsza, niż strzyżona. Z resztą zawsze możesz wytrymować, poczekać aż odrosną i ogolić i wtedy ocenisz jak jest lepiej :) Quote
Yuveza Posted June 18, 2011 Posted June 18, 2011 [quote name='papillonek']Fajnie,ze nie będziesz z niej robiła ,,szczoty" :) czekam na zdjęcia po strzyżeniu :D[/QUOTE] Nie lubisz szorściaczków?:-( Quote
Kasi i Lena Posted June 18, 2011 Author Posted June 18, 2011 Troszkę wyskubałam Lenę ale nie jestem pewna czy to dobrze robię i się powstrzymałam od dalszego skubania. Quote
Kasi i Lena Posted June 21, 2011 Author Posted June 21, 2011 Lena ma dzisiaj urodziny. Moja kochana, delikatna i wrażliwa sunieczka kończy 2 lata. Ach ale ten czas zleciał. Quote
Recommended Posts