Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='Kasi i Lena']Postaram się, choć nie obiecuję. Mam zwykłą najprostszą cyfrówkę i podczas kamerowania słabo widać.[/QUOTE]
Ja tez robilam zwykla tania cyfrowka :razz: bo moja lustrzanka nie nagrywa filmow :) ale dlatego poprosilam tz o statyw zeby latwiej moc nagrywac :D

Posted

[quote name='daguerrotype']Śliczne masz psiaki, głowię się i głowię i nie mogę się namyślić, która bardziej misię podoba, obydwie są świetne :)[/QUOTE]

Dziękuje, cieszę się że Ci się podobają:)

Posted

No slicznie Lena ma fajny ogonek.. trochę tak ułożony jak chart [url]http://www.faunaflora.com.pl/archiwum/2008/sierpien/chart_1.jpg[/url]
I co w końcu będziecie fryzować Lene czy nie?:)

Posted

[quote name='westie_justa']No slicznie Lena ma fajny ogonek.. trochę tak ułożony jak chart [url]http://www.faunaflora.com.pl/archiwum/2008/sierpien/chart_1.jpg[/url]
I co w końcu będziecie fryzować Lene czy nie?:)[/QUOTE]

A wiesz że jeszcze się nie zdecydowałam. Tz puka się w głowę że po co, Lena jest piękna jaka jest. Ale ogólnie mogę zrobić co chce i nie mogę się zdecydować;)

Posted

hehe, no wybór Twój, ja pewnie gdybym miała kundelka z dłuższą sierścią to bym ostrzygła :evil_lol: tak jakoś mam, ale wybór należy do Ciebie;)

Posted

Szkoda mi jej rudo-beżowo- białych pasemek na grzbiecie. Zdjęcia tego nie oddają ale wygląda jak farbowana;)
No i jeszcze kwestia upałów, dłuższa sierść bardziej chroni psa przed słońcem niż krótka.

Posted

[quote name='westie_justa']hehe, no wybór Twój, ja pewnie gdybym miała kundelka z dłuższą sierścią to bym ostrzygła :evil_lol: tak jakoś mam, ale wybór należy do Ciebie;)[/QUOTE]
Trzeba wziąć też pod uwagę, że psia sierść nie rośnie szybko po ostrzyżeniu ;)

Guest papillonek
Posted

Dlatego lepiej samemu tego nie robić ;)

Posted

[quote name='Asia&Luna']Trzeba wziąć też pod uwagę, że psia sierść nie rośnie szybko po ostrzyżeniu ;)[/QUOTE]
No tak, ale można też podstrzyc w sensie że nie tak do łysej skóry tylko tak trochę;)
[quote name='Kasi i Lena']Ja nie miałam zamiaru robić tego sama. Lena miała pójść do psiego salonu piękności;)[/QUOTE]
No to wiadomo:D

Posted

Jak mieliśmy w domu pudelkę, to każdy (poza ojcem) ją strzygł. Gdy robiłam to ja, albo brat wyrównywanie sierści kończyło się tak, że pies był obcięty prawie przy skórze :) (ale po kilku tygodniach sierść odrastała ... )

Ale teraz podcinam sierść Miśkowi i go nie szpecę :) Także wszystko zależy od wprawy :)

Posted

Właśnie się dogadałam z Tz że biorę Lenę do salonu po poradę. Zobaczymy co mi tam powiedziedzą. Dziś głaskałam westa i zmieniam zdanie co do szorstkości Leny, przy weście to ona ma jednak milutką i jedwabistą sierść;) Dlatego jestem trochę skołowana bo sądziłam że ona jest szorstka i w poniedziałek idziemy się poradzić co z nią robić.

Na pewno, jak radzono mi w innym wątku. Wyrównamy sierść na łapkach i głowie bo ponoć będzie się lepiej wtedy układać. Co do reszty to fryzjerka oceni czy jest sens coś robić.

Guest papillonek
Posted

he he ja dzisiaj Sonię trochę podgoliłam łapy wyglądają dziwnie łyso,ale jest dużo lepiej ćwiczyć,biegać,bawić się i nie ślizga się po podłodze :D

Guest papillonek
Posted

ja łapki zgoliłam bardzo fajnie ,ale tylko między poduszkami i trochę do góry tułowia ,wyszło naprawdę fajnie :)

Guest papillonek
Posted

U mnie wyszły jak u np.jack Russel teriera,albo innego krótkowłosego i teraz naprawdę lepiej jej biegać i nie żałuję tych frędzli :p

Posted

[quote name='Kasi i Lena']Śliczne dziewczynki nie mają nowych zdjęć:) ale poszukam zaraz jakiś starszych których nie wstawiałam jeszcze.[/QUOTE]
No to trzeba to nadrobic :razz: ja musze sie z moim nowym obiektywem wiecej ruszyc... a zaraz u nas dalsze foty bo tak to nigdy nie skoncze i pieknego Göteborga nie pokaze :razz:

Posted

Dzisiaj u nas okropnie gorąco dodaje coś na ochłodzenie;)
Zima
[IMG]http://img43.imageshack.us/img43/7941/002ncx.jpg[/IMG]

Więcej zdjęć dziś nie będzie, muszę zrobić jakieś nowe.