Lucky. Posted March 19, 2011 Posted March 19, 2011 [quote name='westie_justa']Tak:D a wracając do szelek to my mamy 2 sztuki szelek i są to szorki guardów nie miała jeszcze Dotka, może kupię... kiedyś :evil_lol: U mnie czarnuchy w zimę to maja normalnie lepiej niż Dotka, codziennie gotowane: zazwyczaj korpus z indyka, makaron, jakies warzywa:D zadnych puszek nie jedzą, ale teraz jak już cieplej się robi to suche kupimy..... tylko... niestety zawsze mieli Pufi:oops:, chcę żeby rodzice kupili coś lepszego bo to jest straszny syf! myślałam nad Dog Chow wiem że nie jest on super ale chyba lepszy od Pufi a nie jest taki drogi... bo na razie nie mozemy sobie pozwolić finansowo na droższą karmę, przynajmniej dla podwórkowców..:/[/QUOTE] Dog Chow jest bardzo porównywalny do Pedigree, więc nie polecam. Poczytaj o bricie. Quote
Coffee&Nera Posted March 19, 2011 Posted March 19, 2011 [quote name='Lucky.']Dog Chow jest bardzo porównywalny do Pedigree, więc nie polecam. Poczytaj o bricie.[/QUOTE] Z tym się zgodzę ale nie do końca. Nie wszystkim psom podchodzi Brit - szczegolnie ta tansza wersja, często psy maja problem z wyproznieniem, wymioty. Na pewno na początek nie kupowalabym od razu 10 czy 15kg - co potem Kasi zrobi jak psy jesc tego nie beda chcialy? a 100zł na chodniku nie lezy ;) Mojej suce np Brit kompletnie nie podszedł - ale oddać 1kg komus innemu a 15 to roznica i cenowa i wielkosciowa ;) Quote
Kasi i Lena Posted March 19, 2011 Author Posted March 19, 2011 [quote name='chi23']Lenka jest chuda, myslę że nie ma żadnego powodu żeby twierdzić że jesy gruba i ma za dużą głowę:diabloti:[/QUOTE] Ja to wiem ale głupiej kobiecie nie da się przetłumaczyć. Ogólnie nie ma się co przejmować bo kobieta mimo swojego wieku jest niepoważna, nazwała swojego psa też Lena i jak się spotykamy przypadkiem na psim spacerniaku to się drze na swoją bo nieposłuszna jest a moja biedna myśli że to do niej bo ona też Lena. [quote name='Coffee&Nera']Z tym się zgodzę ale nie do końca. Nie wszystkim psom podchodzi Brit - szczegolnie ta tansza wersja, często psy maja problem z wyproznieniem, wymioty. Na pewno na początek nie kupowalabym od razu 10 czy 15kg - co potem Kasi zrobi jak psy jesc tego nie beda chcialy? a 100zł na chodniku nie lezy ;) Mojej suce np Brit kompletnie nie podszedł - ale oddać 1kg komus innemu a 15 to roznica i cenowa i wielkosciowa ;)[/QUOTE] Spokojnie ja to nie ja się zastanawiam nad britem tylko westie_justa. Moja Fifka je brita ale wersję dla szczeniaków. Lenie on nie służy i je acane. Justa purina dog chow to taki niemalże taki sam syf jak pedigrre czy chapi. Quote
Coffee&Nera Posted March 19, 2011 Posted March 19, 2011 No to dobrze Kasi myslalam że ty. Ja już połowe karm na tym rynku przerobilam i cenowo i smakowo żeby psu podeszło - nie mam czasu na gotowanie. W koncu po probach gdy Nera byla mala wybralysmy Hillsa - w sumie dla nas najlepszy z tych wszystkich suchych karm a z mokrych to kupujemy Animonde po 12 albo 24 puszki i mamy na kilka miesiecy ;) Quote
Kasi i Lena Posted March 19, 2011 Author Posted March 19, 2011 Moje jeden posiłek jedzą gotowany drugi suchy. Jak nie mam czasu ugotować albo gdzieś wyjeżdżamy to też kupujemy puszki Animondy które są dobre jakościowo bo zawierają prawie 100% mięsa. Quote
Coffee&Nera Posted March 19, 2011 Posted March 19, 2011 Moja psina po gotowanym jedzeniu natychmiastowo przybiera na wadze Quote
Kasi i Lena Posted March 20, 2011 Author Posted March 20, 2011 Fifka w nowej obroży. [IMG]http://img811.imageshack.us/img811/428/sn851908.jpg[/IMG] Quote
Illusion Posted March 20, 2011 Posted March 20, 2011 Bardzo jej ładnie :), Lenie pasowałyby te niebieskie łapki :cool3:. Quote
Kasi i Lena Posted March 20, 2011 Author Posted March 20, 2011 Wiem ale w naszym zoologu nie ma, zastanawiam się czy jej z netu nie zamówić. Quote
Lucky. Posted March 20, 2011 Posted March 20, 2011 a tą gdzie kupowałaś ? I jaka ta rozmiarówka ? My mamy do 35 cm i jak dla nas w sam raz :P Quote
Kasi i Lena Posted March 20, 2011 Author Posted March 20, 2011 [quote name='Lucky.']a tą gdzie kupowałaś ? I jaka ta rozmiarówka ? My mamy do 35 cm i jak dla nas w sam raz :P[/QUOTE] W miejscowym zoologu o dziwo były ale bardzo kiepski wybór. Nasza jest 36-50. Quote
Lucky. Posted March 20, 2011 Posted March 20, 2011 a jakie były jeszcze wzorki ? I jaka cena jeśli można wiedzieć :) Quote
Illusion Posted March 20, 2011 Posted March 20, 2011 No to nie takie "zadupie" u Ciebie, jak lupiny macie :cool3:. A ceny też takie, jak w sieci, czy niższe? Quote
Kasi i Lena Posted March 20, 2011 Author Posted March 20, 2011 zadupie, zadupie Ceny jeszcze stare ale jakieś przebrane ostatnie sztuki zostały. Na 18 mm była tylko jedna ta moja. Quote
Kasi i Lena Posted March 20, 2011 Author Posted March 20, 2011 Na pewno był jakiś niebiesko (fioletowo?)- zielony bo go Fifce mierzyłam ale wielki był. Nie mam pojęcia co to za wzór chyba jakiś stary bo go w necie znaleźć nie mogę. Quote
MartynaP Posted March 20, 2011 Posted March 20, 2011 śliczne :)i super fotki [URL="http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/6a4d054f1268a6eb.html"][IMG]http://images37.fotosik.pl/689/6a4d054f1268a6ebm.jpg[/IMG][/URL] Quote
Agnieszkaa Posted March 24, 2011 Posted March 24, 2011 Witamy Was dziewczyny :D [url]http://img811.imageshack.us/img811/428/sn851908.jpg[/url] Piękna i Fifcia i obroża, masz dobry gust :] pzdr. Quote
Kasi i Lena Posted March 26, 2011 Author Posted March 26, 2011 [quote name='Agnieszkaa']Witamy Was dziewczyny :D [url]http://img811.imageshack.us/img811/428/sn851908.jpg[/url] Piękna i Fifcia i obroża, masz dobry gust :] pzdr.[/QUOTE] Dziękuję ogólnie nie lubie różu w połączeniu z brązowym ale ta obroża mi się podoba. [quote name='Guptasek']Obroża jest super :)[/QUOTE] Dzięki Quote
Yuveza Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 Fajnie jak w miejscowym zoologi Lupiny:D u mnie jest słaby wybór większość to Chaby.... albo jakieś tam inne dingo, uchma,itp.. Quote
Kasi i Lena Posted March 27, 2011 Author Posted March 27, 2011 [quote name='Collie']Pasuje Fifi ta obróżka , pięknie ;)[/QUOTE] Dzięki [quote name='Lucky.']Fotki nowe by się przydały :))[/QUOTE] Nowe fotki będą ale za kilka dni, Lena łapkę rozcięła i na razie nie chodzimy na dłuższe spacery na które zabieram aparat. [quote name='westie_justa']Fajnie jak w miejscowym zoologi Lupiny:D u mnie jest słaby wybór większość to Chaby.... albo jakieś tam inne dingo, uchma,itp..[/QUOTE] U nas też nie ma tego wiele, obroże kupiłam tylko Fifce bo na Lene nie było. Quote
Yuveza Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 w Kakadu niby jest sporo tego ale nie stać mnie na np: Woze.... chyba że sie czasem zatrzymam przy Petsi one są tanie;) ale teraz musże coś kupić bo czuje jakiś niedobór:diabloti: Quote
Recommended Posts