Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

mordka dokladnie jak Kasty. wszyscy to widzimy:)
wnoszac z opisów pies marzenie- nie moge sie doczekac zatem kiedy go poznam:) swiateczno noworoczna przerwa juz zakonczona.

Dzisiaj było kilka tel. w sprawie adopcji. w najblizszym tygodniu jedziemy na dwie wizyty przed adopcyjne a dwie maja sie odbyc poza wrocławiem. obecnie poszukujemy kogos do wizyty w łodzi i warszawie.
jak zwykle-trzymajcie kciukasy

w kwestii zaginionego Ramzesa... zaginał 14 grudnia. to juz dlugi okres poza domem... :( pies przyjmuje regularnie leki.

Korzystajac z okazji,ze doddy zagladasz do nas ,powiem tylko,ze kalendarz jest piekny! kupujcie moi mili ASTowe kalendarze!:)

• Replies 2.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Naprawde jest swietny :) Zachowanie szczeniaka, ale jest tez zrownowazony i karny posiada niesamowity urok osobisty :) Oby szybko znalazl dobry domek :)

Super ze sie ruszylo cos w adopcjach oby szczesliwie:)

Posted

A jeszcze nie chce zapeszac ale Paulina G rozmawiala z jakims Panem wczoraj, przeprowadza sie do nowego domu i chce adoptowac dwa astki tylko spokojne :) Jak cos wiecej info u Pauliny :) Miala sie odezwac albo do Diuny albo do Uru w tej sprawie :)

Posted

Z tego co widzę na terenie Wrocławia jest do oddania amstaff z rodowodem, po wystawach. Za darmo. Łatwy kąsek dla pseudo.
Zastanawiam się czy właściciele robią jakąś selekcję potencjalnych nowych właścicieli.
[url]http://tablica.pl/oferta/amstaff-z-tytulem-reproduktora-za-darmo-IDAZ8W.html[/url]

Posted

Dokładnie tak. Jeden z moich znajomych ze Zdzieszowic jest zainteresowany adopcja 2 psiakow w typie , do tej pory mial 2 psiaki Olivke ( mix ast -bokser, cudo pies, z lara moja brykala jak szalona ) i maxi ( dogo argentino, dosyc leniwa, nie przepadajaca za nowymi psami, ignouje je i nie chce sie bawic ), psiaki te zostaja w domu jego rodzicow. zna rase , dogaduje wszystki sprawy z narzeczoną, i maja zamiar jakos w najblizszym czasie sie przeprowadzic do swojego wasnego domu. chca wziąc 2 posiaki do domu najlepiej pies i suka po sterylke i kastracji jak jest taka mozliwosc, maja tez do dyspozysji ogrod( mega duzy , prawie jak moj) bylam u niego jakis czas temu i widzialam jak nowy domek wyglada i jakie warunki beda mialy psiaki. obiecal sie skontaktowac ze mna gdy tylko bedzie gotowy na wziecie psiakow! jak tylko sie odezwie dam cynka:) trzymam kciuki!:)

Posted

wysłałam treść ogłoszeń dla Kavy i Vegi na maila.

Taju ma fantastyczne zdjęcie Vegi na fb [url]http://www.facebook.com/photo.php?fbid=272348829484862&set=a.272347822818296.94639.100001292426973&type=3&theater[/url] :)

Posted

doddy,dzieki za info.Do dziewczyn z łodzi zaraz sie odezwe. w sprawie Warszawki-stara Warszawa;) tyle wiem. ludzie po rozmowie telefonicznej sensowni, w kazdym razie jak tylko dosla konkretny adres damy Ci znac.

rutka,weekend bede na pewno w schronie. zadzwonie, podjade do Ciebie i zabiore owe co nieco:)

Dzisiaj okazalo sie, ze nasza Lara, która wciąż straramy sie wyadoptowac i która w sumie powoli zaczynała nam spedzac sen z powiek, zostanie w domu, do którego była początkowo wyadoptowana. obecnie przebywa u córki we Wrocławiu. wraca jednak do domu a do wrocka przyjezdza Amor.jesli ktos nie pamieta to krótko przypomne . Lara i Amor zeszłej zimy zostaly zaadoptowane przez rodzine do jednego domu. Wszystko bylo idealnie do momentu,az amor sie nie pochorowal i lara zaczela go atakowac. przeniesiono ja wtedy do córki do Wrocławia. obecnie tam mieszka i wszystko jest dobrze. Amor był w trzebnicy. dzisiaj okazalo sie,ze dojdzie do zamiany i to dla Amora musimy szukac domku. Amor juz od jakiegos czasu nie tolerowal w domu jednego domownika, jezdzilismy na interwencje itd, jednak jest bez zmian. Chłopak atakowany generalnie tragicznie boi sie psów. jego paniczny lęk powoduje u Amora nieciekawe zachowania.Do nas jak i do innych ludzi Amor zachowuje sie jak zdrowy psychicznie, kochany pies. miejmy nadzieje, ze wszystko potwierdzi sie równiez u córki we Wrocławiu i Amor jako na prawde piękny pies znajdzie szybko nowe lokum.

Posted

przepraszam ..ale co Waszym zdaniem powinno się zrobić . Pies uznany przez wet i wszystkich nie do adopcji znika z przechowalni miejskiej .Nikt nic nie wie i nie chce powiedzieć .Co mam zrobić .to mix amstaffa - mój Tygrysek:-(:-(:-(:-(

[url]http://www.dogomania.pl/threads/208538-Tygrys-mix-amstaffa-dominant-i-indywidualista............./page6[/url]

Posted

Zapewne został uśpiony, aby zwolnić boks.
Ja będę szczera, ale taki pies, w takich warunkach ani nie ma szansy na adopcje, ani nie ma szansy na szkolenie, ani naprostowanie go. I dla takiego psa najlepszym rozwiązaniem jest humanitarne uśpienie, niż zamknięcie za kratami, bez ludzi, ciepła, miłości, pracy umysłowej, spacerów - bez normalnego życia. Z tego co wiem to wykazywał agresywne zachowanie do Ciebie, czy to przez Twoje natręctwo czy nie. Pies nie miał szans na korektę zachowań, został zamknięty i odizolowany.
Agresywne psy same ze sobą się męczą.
Życzę Ci abyś dowiedziała się prawdy co stało się z Tygrysem, bo wiem ile walczyłaś o niego, spacery, szukałaś behawiorysty.
Ale myślę, że dla niego samego lepszym rozwiązaniem była eutanazja niż dożywocie za kratami, bez szans na ludzi, dom albo nie daj Boże wpadka w nieodpowiednie ręce.

edit:
Poproś kogoś by poszedł do przechowalni albo zadzwonił do UM i powiedział, że poszukuje tego psa, bo jest zainteresowany jego adopcją.

Posted

oj, tam zaraz ,ze niby mam wiedziec;)
tak mi Diuna powiedziala-ze stara Warszawa
bedzie adres-wszystko stanie sie jasne

w sprawie wizyty w łodzi, napisałam do rudej76 jednak ostatnie logowanie bylo 12.XII ,aga1234 ma totalnie zapchana skrzynke.no nic.czekam do jutra

ps. podejrzewam, ze Tygrys został uśpiony:(

Posted

niestety nie jestem Fundacją nie mam funduszy ,ale miałam opłacić wizytę behawiorysty za swoje fundusze tylko!!.
3 TYG TEMU CHCIAŁAM GO NA JUŻ wyciągnąć do Mirka z Bolesławca ,ale stwierdził ,ze dopiero po kastracji ,ale byłby bezpieczny ...
Nie wierzę w uśpienie !!!:-(:-(:-(:-(:-(
urząd miasta powiedział,ze został adoptowany . -i to nie pani sprawa -to była odpowiedż .
Chciałam mu dać szansę i pracę takze , potem w hotelu ..ale -mówiłam o tym wprost , wet. także .
Wyszłam tez z nim na spacer 2 tyg temu.....................
Wiedziano o tym ..

Posted

[SIZE=4][B]PILNIE POSZUKIWANY DT DLA 7 MIESIĘCZNEGO PSIURKA W TYPIE AMSTAFFA[/B][/SIZE]
rodzina się rozpadła, sytuacja bardzo dramatyczna w tym domu, kobieta nie ma wyjścia, ma suke ast i tego przygarniętego malca, którego musi oddać, bo z dwoma psami nie ma gdzie się podziać. Mały do jutra ma czas, mieszka teraz w klatce kennelowej w złych warunkach, nie ma kto z nim wychodzić na spacer. Jutro trafi do schr

[IMG]http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/75919c3b15a0d9b8.html[/IMG][IMG]http://images37.fotosik.pl/1256/75919c3b15a0d9b8.jpg[/IMG]