Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 6.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ciekawość , też ma swój urok.
Misiaczku wyluzuj .
Pewnie przykro Ci , że to nie ja , bo przecież gdyby tak było, wywaliłabyś to na forum.
Chyba się nie mylę , prawda ?
A może jednak ja ?
To fascynujace !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Posted

ha ha ha Elżbieta...rozbawiłaś mnie.Niedługo się okaże,że jesteśmy dwiema najbardziej aktywnymi uczestniczkami forum.Niestety,to nie Ty.Choć nie wiem czemu sadzisz,że mnie by to zadowoliło.Nie,nie Elżbieta,mi to rybka.
Ani mnie to ziębi, ani grzeje.Zastanawiam się dlaczego sądzisz,że mam dla Ciebie jakiekolwiek uczucia(nienawiść).Ja ludzi nie nienawidzę.Albo ich kocham, albo lubię, albo są mi obojętni.A jeśli są mi obojętni,to nie muszę im wywalać na forum czegoś tam.
A ciekawość...jasne,to cecha kobiet.Ja też jestem ciekawska.I też bym tam zajrzała...choćby dlatego aby sprawdzić czy strata jest duża,że nie zostałam zaproszona.Ale po co pisać obraźliwe posty?I to jeszcze ze szkodą dla piesków,które napewno tęsknią za właścicielami.Nie powiesz mi,że tu jest miłość dla zwierząt.A choć byśmy się bardzo nie lubili,ponoć mamy jeden cel,kochamy zwierzaki.Przynajmniej tak twierdzimy.

Posted

ha ha ha Elżbieta...rozbawiłaś mnie.Niedługo się okaże,że jesteśmy dwiema najbardziej aktywnymi uczestniczkami forum.Niestety,to nie Ty.Choć nie wiem czemu sadzisz,że mnie by to zadowoliło.Nie,nie Elżbieta,mi to rybka.
Ani mnie to ziębi, ani grzeje.Zastanawiam się dlaczego sądzisz,że mam dla Ciebie jakiekolwiek uczucia(nienawiść).Ja ludzi nie nienawidzę.Albo ich kocham, albo lubię, albo są mi obojętni.A jeśli są mi obojętni,to nie muszę im wywalać na forum czegoś tam.
A ciekawość...jasne,to cecha kobiet.Ja też jestem ciekawska.I też bym tam zajrzała...choćby dlatego aby sprawdzić czy strata jest duża,że nie zostałam zaproszona.Ale po co pisać obraźliwe posty?I to jeszcze ze szkodą dla piesków,które napewno tęsknią za właścicielami.Nie powiesz mi,że tu jest miłość dla zwierząt.A choć byśmy się bardzo nie lubili,ponoć mamy jeden cel,kochamy zwierzaki.Przynajmniej tak twierdzimy.

Posted

Straszne jest to , że ja na forum też zaczęłam się dobrze bawić.
A dlaczego dobrze się bawię ?
Bo przestało mi zależeć , na opinii użytkowników.
Już wiem , że bez względu na to co napiszę , inni wiedzą swoje.
Wszyscy się dobrze ,lub gorzej bawią , a treści wartościowych jest niewiele.
To moje pierwsze forum (w którym uczesniczę ) i chyba raczej ostatnie.

Posted

Nawet mi sie juz nie chce tego czytac.
Temat jest na forum buldozkowym, latwiej chyba poprosic Wind zeby go podpiela niz pisac notke w offie ktory jutro bedzie mial o wiele wiecej notek i nikt pewnie jej nie zauwazy.
Tyle mialam do powiedzenia i znowu okazalam sie ta zla i w ogole.

Bywajcie.

Posted

A jak bym zobaczyla zamkniete w samochodzie te dwie pieknosci to pierwsze co to bym je z tego auta sama wyjela. Co to za wlasciciele ktorzy ida sobie na kolacyjke czy cos i psy zostawiaja w aucie? To jest ta milosc do psow?

Posted

No i znowu okazało się , że Viris ma rację.
To ma sens , ale pewnie i tak nikt nie przyzna , że tak jest.
Po raz kolejny dziewczynki zapaliłyście stos !
Brawoooooooooo !
Chyba zacznę używać ikonek , oddadzą głębię moich wypowiedzi .

Posted

niestety zostawianie psów w samochodach jest wciąż nagminne. niektórzy autorzy książek o psach polecają psy jako najlepsze zabezpieczenie samochodu!!!!!!!!!

Posted

1)Viris,a skąd Ty wiesz,że właściciele poszli na kolacyjkę?Przecież Hebulka tego nie napisała :o :o :o .
2)w luksusowych samochodach jest klima i może z włączoną klimą zostawili pieski(najłatwiej osądzać poprzez domysły)
3)Zresztą nie ma co gdybać,stało się i należy pomóc w miarę możliwości.Jeśli ty tego nie popierasz,nie czepiaj się innych,którzy chca pomóc,bo myślą inaczej niż Ty. BO TO NIE TWOJE FORUM i przestań tylko mieszać.

Jestem skłonna nawet posunąć się do stwierdzenia,że wszystkie awantury na forum przyszły wraz z Tobą.

Posted

To ostatnie zdanie pochlebia moim malym mozliwosciom. Innych rzeczy nie skomentuje.

Ty tez bardzo oceniasz to co ja sadze. Nuie bede mowic Ci ze sie mylisz, bo zaraz bedzie kolejna afera.

Posted

Przegięłaś Misiaczek .
Walczysz o wolność wyboru , własne zdanie , ale jak widać tylko wtedy gdy nie dotyczy to innych.
Viris , krytykowała ludzi , ale nie napisała , że nie che pomóc psom.
Ja podobnie jak ona uważam , że zawinili ludzie . Zawsze winny jest człowiek , bo on powinien wszystko przewidzieć . Ja też kiedyś nie przewidziałam pewnej sytuacji , w wyniku której zginął mój ukochany pies. Jesteśmy odpowiedzialni za istoty , które są pod naszą opieką.
Bardzo współczuję tym ludziom , ale daleko bardziej ich psom.
Daruj też sobie diagnozę , że kłótnie są przez Viris .
Pudło , ale próbuj dalej , może trafisz.

Posted

Elżbieta,Ty przeginasz non stop.Wiedziałam,że przyjdziesz z odsieczą.
W tej sprawie nie ma znaczenia,kto jest winny.Cierpi pies,bo napewno tęskni.Pies zawsze teskni,nawet za złym państwem.Właśnie,a Ty jak długo rozpaczałaś po stracie z Twojej winy szarpejki?Dla mnie to straszne było,jak o tym napisałaś ,omało się nie popłakałam.
I wy smiecie osądzać tych ludzi?To Wy chcecie dostosować wszystkich do swoich poglądów.Ale dzięki Bogu są jeszcze ludzie,którzy chcą pomagać zwierzętom.A może zwierzę nie może dostać pomocy,bo człowiek zawinił?
No pięknie...gratulacje.Olejcie te psy i nie pomagajcie,pozwólcie to zrobić innym.
Robi mi się niedobrze jak czytam Wasze posty miłośniczki zwierząt.
Wind miała rację...klimacik nie z tej ziemi.

Posted

Elżbieta,Ty przeginasz non stop.Wiedziałam,że przyjdziesz z odsieczą.
W tej sprawie nie ma znaczenia,kto jest winny.Cierpi pies,bo napewno tęskni.Pies zawsze teskni,nawet za złym państwem.Właśnie,a Ty jak długo rozpaczałaś po stracie z Twojej winy szarpejki?Dla mnie to straszne było,jak o tym napisałaś ,omało się nie popłakałam.
I wy smiecie osądzać tych ludzi?To Wy chcecie dostosować wszystkich do swoich poglądów.Ale dzięki Bogu są jeszcze ludzie,którzy chcą pomagać zwierzętom.A może zwierzę nie może dostać pomocy,bo człowiek zawinił?
No pięknie...gratulacje.Olejcie te psy i nie pomagajcie,pozwólcie to zrobić innym.
Robi mi się niedobrze jak czytam Wasze posty miłośniczki zwierząt.
Wind miała rację...klimacik nie z tej ziemi.

Posted

Misiaczek - nie wiem czemu uwazasz ze ktokolwiek przychodzi mi z odsiecza. To ze akurat mamy podobne zdanie na temat nie oznacza ze ktos komus przybywa pomagac.

Z reszta ja odsieczy nie potrzebuje. mam niezle uzbrojenie jakim jest ignorowanie zaczepek z Twojej strony. Dlugo mi sie udawalo zachowac wzglednie dobre stosunki mniedzy Toba a mna na tym forum. I nie zawdzieczam tego raczej pomocy od osob trzecich.

Posted

dobrze odezwe sie jeszcze raz .w tym roku w lipcu na miedzynarodowej wystawie w warszawie zagraniczni wystawcy podjechali pod wystawe i na chwile wysiedli z samochodu w aucie byl czernysz wystarczyla chwila ukradziono auto razem z terierem przez caly czas trwania wystawy przez megafony apelowano o szukanie pieska a nie auta nikt nie komentowal kto zawinil liczyl sie tylko pies

Posted

[quote name='marzena&pako']Eh a wy nadal swoje, ah te kobitki ;)

A tak poza tym to witam wszystkich ;) malutki był wczoraj na spacerku po drodze spotkaliśmy się z sąsiadką (ma sunie kundelke) a mały uwielbia jej futerko :evil_lol: ma takie mieciutkie :lol: ale sobie troche poganiały i wrócił do domu umordowany ze przespał dobre kilkanaście godzin ;D[/quote]A jak uszka u pieseczka?

Posted

[quote name='Agama'] nikt nie komentowal kto zawinil liczyl sie tylko pies[/quote]

I o to chodzi !!
Super łatwo teraz kogos obwiniac,kiedy Ci ludzie rwa sobie pewnie włosy z głowy i szaleja z rozpaczy.Napewno nie zostawili by juz nigdy w zyciu psow w aucie,ale nie wiecie nawet czemu tak sie stalo,wiec na litosc Boska mozna by zuzyc energie na wklejenie tego tematu na jakies inne forum czy bazy ogloszeniowej niz wydawac wyroki winny czy nie :-?
SZOK !!!!!!!!
Ja na MOLOSACH wkleilam to nie wiedzac ze juz jest w na adopacjach,dziewczyna dała tylko link do tamtego ogloszenia bo bylo ze zdjeciami i przyznala ze niech sobie beda dwa,moze akurat ktos zajrzy tam gdzie ja dalam.
Nagle takie wazne sie zrobily porzadki na forum jak chodzi o szukanie psow..nie moge po prostu,cisnienie za bardzo mi rosnie....
Jak zginela nasza Rosi jej własciciele dali ogloszenie nawet w ksiedze gosci na 100 Pociech i nikomu to nie przeszkadzalo !! To sa sytuacje krytyczne czy nikt tego nie kuma ???

Posted

Dla mnie to tez szok Hebulka, ale z tymi paniami już nie mam ochoty dyskutować. Najlepiej widzieć tylko czubek własnego nosa, a zmartwienia innych, to nie wszstkich obchodzą.

Posted

[quote name='Draczyn'][b]marzena&pako napisał:[/b]
Eh a wy nadal swoje, ah te kobitki

A tak poza tym to witam wszystkich malutki był wczoraj na spacerku po drodze spotkaliśmy się z sąsiadką (ma sunie kundelke) a mały uwielbia jej futerko ma takie mieciutkie ale sobie troche poganiały i wrócił do domu umordowany ze przespał dobre kilkanaście godzin ;D
A jak uszka u pieseczka?[/quote]

Więc tak, było tak że nawet dwa mu oklapły i wygladał naprawde komicznie ;) 3 dni temu wstaje rano z łzka a małemu jedno uszko stanęło :lol: więc sobie postanowiłam że poczekam jeszcze może drugie samo stanie ;)

Posted

Wracając do poprzedniej dyskusji - uważam, że zostawianie psa w samochodzie jest kiepskim rozwiązaniem, zawsze tak uważałam. Ale nie osądzam właścicieli tych dwóch konkretnych psów - przyjechali z innego kraju - gdzie mieli te psy zostawić, jeśli musieli gdzieś pójść? W Polsce w niewiele miejsc można iść z psem, niestety (to problem na inną dyskusję). Główna wina leży tu po stronie ZŁODZIEJA, który rozdzielił przyjaciół. W tej chwili pomoc jest im bardzo potrzebna.
i nikt nie powinien jej odmawiać. Takie jest moje zdanie na ten temat.

Posted

Ats ja uwazam identycznie. Niestety nie z mojej intencji ktos przeksztalca informacje z moich postow by ukazac jaka jestem zla :evilbat: No ale dobrze ze mnie nikt nie przekona ze mysle tylko o sobie ;D