Viris Posted October 5, 2005 Posted October 5, 2005 [quote name='Hebulka'][quote name='Viris']A i tu jeszcze nowe cudenko z pozdrowieniami dla Draczyn. [quote]One nawet Minimolosa przekabaciły w tym Włocławku, bo wszedł i mi nie pogratulował. Jakieś intrygi bez końca [/quote] Dzieki za kolejne obgadywanie. Zachowujesz sie tak ze szkoda na prawde wchodzic na kolejne forum na ktorym robisz z siebie pokrzywdzona. Na prawde nie spodziewalam sie takich zagrywek od osoby dojrzalej.[/quote] A to do jakiego tematu bo nie kumam ??? Tak ni z gruszki ni z pietruszki zaczynac temat,ktory niby tak wszystkich wkurzal ?? Draczyn tu nie ma a dyskusja o niej zaczyna sie znowu ??? Bez obrzucania kogoś nie moze byc forum ??? Zniesmaczyl mnie ten post... :-?[/quote] Mnie zniesmaczylo to ze juz drugi raz widze jak Draczyn obgaduje mnie. To jest off wiec na zaden temat tez tu mozna pisac. I to nie ja obrzucam blotem tylko wlasnie Draczyn, na innym forum na ktor niestety mialam pecha i natknelam sie pocdczas buszowania w necie. Quote
Hebulka Posted October 5, 2005 Posted October 5, 2005 Czyli wszyscy jestesmy zniesmaczeni,tylko kazdy z innego powodu. Quote
Viris Posted October 5, 2005 Posted October 5, 2005 [b]One [/b]nawet i tak dalej.. One? Czy to jest o jednej osobie? A kto jeszcze mogl w "tym Wloclawku" przekabacac kogos jeszcze? To ze nie zgodzilam sie raz czy dwa z Draczyn a zgodzilam sie z kims kto ma od niej odmienne zdanie zawazylo na tym ze Draczyn jest w stosunku do mnie na NIE. Cokolwiek bym nie mowila bedzie klamstwem i tak dalej. Zachowanie godne pieciolatka. Zdania nie zmienie bo to po prostu juz dla mnie smieszne jak mozna byc takim upartuchem. Koniec kropka. mam nadzieje ze wreszcie wszyscy na nowym forum zaczna przytakiwac Draczyn i mowic i pisac dokladnie to co ona chce. Bo wlasnie to jej bedzie odpowiadac i tylko to. jakiekolwiek slowo sprzeciwku bedzie sie konczyc tak jak tu na dogomanii. Quote
Viris Posted October 5, 2005 Posted October 5, 2005 Co nie zmienia faktu ze tu jest miejsce dla kazdego. jakiekolwiek by mial poglady. I dla tych ktorzy uwazaja ze pies bez rodowodu to kundel. I dla tych co uwazaja ze to rasowiec. I wszyscy maja tu mozliwosc powiedziec o swoich pogladach. Mam nadzieje ze czasem zajzycie tu ponownie i dodacie troche swojej jakze cennej wiedzy po to by Ci ktorzy przyjda kiedys na dogo mogli sie czegos z niej dowiedziec. Quote
Hebulka Posted October 5, 2005 Posted October 5, 2005 Masz swoje zdanie i swiete prawo do niego.Jednak nie widze zeby ktos musial przytakiwac Draczyn i pewnie nikt nie robi tego wbrew sobie zwlaszcza.Po prostu jednemu pasuje to drugiemu co innego. Quote
elżbietarusos Posted October 5, 2005 Posted October 5, 2005 Tak , z Włocławka jestem na dogo tylko ja i Viris. To dotyczyło nas . Też mam nadzieję , że na nowym forum nikt nie przeciwstawi się DRACZYNOWI. Bardzo się cieszę LOKYS , że Twoje zwierzątko już się czuje dobrze. W razie problemów , wal do mnie jak w dym. Jak nie będę czegoś wiedziała to zasięgnę języka , lub doczytam. Pozdrawiam wszystkich , także tych myślących inaczej. Quote
Viris Posted October 5, 2005 Posted October 5, 2005 Hebulka wierze ze znajdziesz na dogo jeszcze troche czasu i piszac posty i czytajac forum znajdziesz jeszcze z tego przyjemnosc. Szkoda by bylo stracic z dogo tyle osob ktore na prawde duzo tu wniosly. Quote
Hebulka Posted October 5, 2005 Posted October 5, 2005 Nie lubie jak się ludzie nie lubią :( Tak smutno sie robi... Quote
Viris Posted October 5, 2005 Posted October 5, 2005 To raczej nie jest mile dla osob trzecich, ani dla najbardziej zainteresowanych. Ja sie wielokrotnie staralam zalagocic spory, niestety nie moge tego zrobic kosztem zmieniania na sile swoich pogladow. Mysle ze najlepszym wyjsciem z takiej sytuacji bedzie po prostu zaprzestanie rozmow na tym forum o Draczyn i na tamtym forum o osobach ktore tam nie zagladaja. :) Quote
Hebulka Posted October 5, 2005 Posted October 5, 2005 [quote name='Viris']Hebulka wierze ze znajdziesz na dogo jeszcze troche czasu i piszac posty i czytajac forum znajdziesz jeszcze z tego przyjemnosc. Szkoda by bylo stracic z dogo tyle osob ktore na prawde duzo tu wniosly.[/quote] Ale ja nie mam zamiaru rezygnowac z dogo,chyba,ze zaczne nie byc tu mile widziana...wtedy to raczej sensu nie bedzie mialo. :( Lubie tu byc,dostalam tu wiele cennych rad od wielu osob - nawet tych ze sobą skłoconych :) I jestem za to wdzieczna. Tylko czasem cała fajna atmosfera ulatuje mi jak są miedzy niektorymi jakies niesnaski. Quote
Viris Posted October 5, 2005 Posted October 5, 2005 Wiec postarajmy sie stworzyc atmosfere godna pozazdroszczenia :D jest to realne :D Wspolnymi silami wiele zdzialamy. Ciesze sie ze nie chcesz nas opuszczac :) Quote
elżbietarusos Posted October 5, 2005 Posted October 5, 2005 Hebulko będzie dobrze. Zobacz jaką fajną grupę stworzyli ludzie od grzywaczy. Udzielają sobie dobrych rad , a zarazem przyjaźnią się. To jest wspaniałe. U nas też tak będzie. Początki zawsze są złe. My mamy jednak wspólną pasję , a to już bardzo dużo. Uda się. Każda osoba ,która odejdzie z dogo pozostawi po sobie pustkę. Postarajmy się wytrzymać kilka dni , a potem już będzie dobrze. Quote
mazika Posted October 5, 2005 Posted October 5, 2005 Herbulka bedzie dobrze zobaczysz ;) nam tez uda sie stworzyć zgraną grupe, oczywiscie nie od razu ale będziemy próbować ;) Quote
elżbietarusos Posted October 5, 2005 Posted October 5, 2005 Będzie dobrze i z nami i z HEBE. Zobaczysz! Quote
misiaczek Posted October 5, 2005 Posted October 5, 2005 [quote name='Viris'] mam nadzieje ze wreszcie wszyscy na nowym forum zaczna przytakiwac Draczyn i mowic i pisac dokladnie to co ona chce. Bo wlasnie to jej bedzie odpowiadac i tylko to. jakiekolwiek slowo sprzeciwku bedzie sie konczyc tak jak tu na dogomanii.[/quote] Niewiem co bedzie odpowiadać Draczyn a co nie.Wiem co mi odpowiada.Piękne buldożki,a ona takie ma.Gdyby nie miała wiedzy kynologicznej nie doszłaby do takiego sukcesu.I nie mam zamiaru akurat w temacie buldożki podważać lub kwestionować jej zdania,bo ona jest fachowcem a ja tylko laikiem. Jej nie ma na tym forum od kilku dni,a Wy swoje.Po co to jeszcze ciągnąć,komu to ma służyć.Dlaczego twierdzicie,że my się przenieśliśmy.Fora o buldożkach są 3 i ja jestem na wszystkich 3. Jeśli uznam,że temat na którymś z nich jest warty dyskusji,dyskutuję i tu i tam. Fora mają służyć nam aby pogłębiać wiedzę (w moim przypadku o buldożkach)i miło pogawędzić czasami na offie .Wiedzy troszkę łyknęłam,miłych dyskusji mniej. Quote
Hebulka Posted October 5, 2005 Posted October 5, 2005 [quote name='misiaczek'] Fora mają służyć nam aby pogłębiać wiedzę (w moim przypadku o buldożkach)i miło pogawędzić czasami na offie .Wiedzy troszkę łyknęłam,miłych dyskusji mniej.[/quote] :klacz: :klacz: :klacz: Quote
elżbietarusos Posted October 5, 2005 Posted October 5, 2005 Też jestem zdania , że fora mają służyć pogłębianiu wiedzy. Czy my się czepiamy Draczyn , skadże to raczej ona nas. Niewybredne żarciki w jej wydaniu typu tłusta buźka , przypominajaca buldożka , lub osobiste wycieczki do hodowców np. Minimolosa , to takie w jej stylu. Jak widać nie budzą one sprzeciwu,na jednym z forów, więc rozumiem że są tam mile widziane. Ja jednak nie potrafię przejść po czyms takim do porządku dziennego , i jak długo takie teksty będą szły, tak długo będą wzbudzać moją niechęć i zmuszać mnie do reagowania na nie. Dla mnie osiągnięcia w hodowli to za mało by kogoś podziwiać. Od ludzi wymagam znacznie więcej ! Quote
elżbietarusos Posted October 5, 2005 Posted October 5, 2005 Mimo wszysto wolę jednak by było uczciwiej,niż milej. I jeśli mam nie wypowiedzieć się , tylko dlatego by nie popsuć atmosfery sielanki , to nie widzę większego sensu uczestniczenia w forum. Każdy ma prawo do własnego zdania , a przede wszystkim do obrony swojej racji. Quote
Minimolos Posted October 5, 2005 Posted October 5, 2005 [quote name='Hebulka']"One nawet Minimolosa przekabaciły w tym Włocławku, bo wszedł i mi nie pogratulował. Jakieś intrygi bez końca " ja nie wiem na kogo to było,nie ma nazwisk . Wydalo mi sie ze Viris poczula ze to do niej ze tak zareagowala. Szczerze mowic zobaczylam to dopiero teraz po przeczytaniu na dogo,a raczej naszukalam sie a nie zobaczylam;)[/quote] Hebulka bo to było do Viris i elzbietarusos ale już wszystko wyjaśniłem z Draczynem :lol: :lol: :lol: Quote
ats Posted October 5, 2005 Posted October 5, 2005 Ludziom żyłoby się łatwiej, gdyby zawsze pamietali, że nie każdy cmusi ich lubic i nie każdy musi się z nimi zgadzać. Byloby moze więcej tolerancji. Równiez na naszym forum. Quote
Minimolos Posted October 5, 2005 Posted October 5, 2005 [quote name='elżbietarusos']MINIMOLOS , DRACZYN to nazwy hodowli. Większość jednak kojarzy to z odpowiednimi osobami. A we Włocławku MINIMOLOS właściwie kontaktował się przede wszystkim ze mną , z czego wniosek , że to ja go przekabaciłam , by nie pogratulował Draczynowi . Sama jednak jak wynika z listu Draczyn do mnie , pogratulowałam jej jako jedyna , czy to ma jakiś związek logiczny ? Nawet jeśli ma, to ja go nie dostrzegam. Czy bawi mnie ta korespondencja , nie ! Staram się jednak dociec prawdy .[/quote] My z Hebulką się znamy :lol: A tak dla ścisłości wiedzy dla innych to chciałbym wam powiedzieć, że dzięki Hebulce robię Serwis BF bo to ona a dokładnie jej MEN (Artur) załatwił mi program do robienia stron (Frontpage). Dzięki :thumbs: Quote
misiaczek Posted October 5, 2005 Posted October 5, 2005 [quote name='elżbietarusos']Też jestem zdania , że fora mają służyć pogłębianiu wiedzy. Czy my się czepiamy Draczyn , skadże to raczej ona nas. Niewybredne żarciki w jej wydaniu typu tłusta buźka , przypominajaca buldożka , lub osobiste wycieczki do hodowców np. Minimolosa , to takie w jej stylu. Jak widać nie budzą one sprzeciwu,na jednym z forów, więc rozumiem że są tam mile widziane. Ja jednak nie potrafię przejść po czyms takim do porządku dziennego , i jak długo takie teksty będą szły, tak długo będą wzbudzać moją niechęć i zmuszać mnie do reagowania na nie. Dla mnie osiągnięcia w hodowli to za mało by kogoś podziwiać. Od ludzi wymagam znacznie więcej ![/quote] elżbietarusos,na to ,że my się porozumiemy ja wcale nie liczę.Ale,że odpisałaś na mój post,muszę wyjaśnić.Ja od ludzi nie wymagam wiele(uczciwość,tolerancja,miłość do zwierząt i ludzi).Napisałam,że podziwiam osiągnięcia Draczyn w hodowli,a nie ją dlatego,że ma te osiągnięcia.Ją jako człowieka mogę podziwiać za cechy a nie za osiągnięcia,czyli poraz kolejny się nie zrozumiałyśmy.Jestem samodzielną osobą,mam rodzinę,przyjaciól,znajomych w realu i naprawdę autorytetów w necie nie potrzebuję szukać.Druga sprawa,że przez ten net troszkę zaniedbałam właśnie ludzi w realu.A kłócę się o coś dla mnie wirtualnego.Tak,że w jakiś sposób mi uświadomiłyście,to o co od 2 tyg.moja córka ma do mnie pretensje.Czyli o to,że net przesłania mi troszkę waznych spraw,które dzieją się w realu. Quote
Viris Posted October 5, 2005 Posted October 5, 2005 Internet strasznie pochlania :> Ale o tym chyba juz mowilismy odnosnie allegro i nalogow kupowania przez net :> No nic ide do szkolki. Do wieczora/jutra. Quote
anutka Posted October 5, 2005 Author Posted October 5, 2005 jak na pewno zauważyłyście do tej pory nie brałąm udziału w żadnych sporach i kłótniach i nadal nie chce tego robić, ale same mnie sprowokowałyście do zabrania głosu w tej dyskusji. To ja stworzyłąm to forum razem ze swoją stroną 2 lata temu, ale dopiero teraz zostało ono zauważone. Jest mi bardzo przykro, że niektóre osoby nie mają odwagi pisać na moim forum pod swoim prawdziwym nickiem. Wbrew opinii forum wcale nie jest pozbawione zasad. Wychodzę tylko z założenia, że pisanie regulaminu jest bez sensu. Liczę na to, że każdy z uczestników ma wpojone zasady dobrego wychowania i nie trzeba im przypominać o tym. Jestem jedynym moderatorem forum i sama podejmuje decyzje odnośnie tego co nie powinno znaleźć się na forum. Na koniec chciałabym napisać, że wszelkie uwagi i krytyki odnośnie mojego forum prosze pisać właśnie tam albo do mnie maile, gdyż nie chce aby odbywało się to za moimi plecami. Pozdrawiam Quote
Recommended Posts