Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witaj Draczyn...za 2 tygodnie Misia kończy roczek.Czy mogę już jej podawać karmę dla psów dorosłych?Jeśli tak,to napisz czy buldożkom kupuje się karmę dla małych ras czy dla średnich?

• Replies 6.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='misiaczek']Witaj Draczyn...za 2 tygodnie Misia kończy roczek.Czy mogę już jej podawać karmę dla psów dorosłych?Jeśli tak,to napisz czy buldożkom kupuje się karmę dla małych ras czy dla średnich?[/quote]W zasadzie już można, ale ja podajęjuniora gdzieś do1,5 roku i dla małych psów. Witaj Misiaczek, bo zapomniałam Cię powitać. Jestem jeszcze okropnie zaspana

Posted

[quote name='misiaczek']Coś Ty Draczyn...o tej porze zaspana?Kawki jeszcze nie piłaś?...Tak też właśnie myślałam,żeby jeszcze podawać juniora,ale potrzebowałam potwierdzenia :D .Dzięki[/quote]Piłam już kawkę z mlekiem i z miodem, bo taką najbardziej lubię, ale ja osiągam pełnię władz umysłowych dopiero koło dziesiątej. Całe życie tak miałam, a w szkole też podsypiałam na pierwszych lekcjach, a najfajniej było na uczelni , bo na ranne wykłay poprostu nie chodziłam

Posted

Ja tylko na chwile,bo to nie moja pora.... :wink:
Obiecane zdjecia z Chorzowa

[img]http://img382.imageshack.us/img382/985/tnwilczarzczarnaewacerigen8hx.jpg[/img]

[img]http://img367.imageshack.us/img367/2994/tnwilczarzczarnaewacerigen22vr.jpg[/img]

[img]http://img382.imageshack.us/img382/1435/tnwilczarzczarnaewacerigen36ev.jpg[/img]

[img]http://img382.imageshack.us/img382/8210/tnwilczarzczarnaewacerigen49ob.jpg[/img]

Dzieki tym zdjecia widze,ze mi sie Malenstwo lekko rozjechalo..... :roll:

Posted

[quote name='misiaczek']Nie ma co się powtarzać....ale Maleństwo jest extra :D[/quote]A jak Twoje pociechy, chyba już dobrze, bo nie słyszę, abyś się użalała. Napisz coś o nich, Jak Miśka się czuje w nowej roli?

Posted

Nie jest już źle...ale Misi poświęcam troszkę więcej uwagi niż Soto,dlatego on jest bardziej poszkodowany.Ale on też jest bardziej sprytny,bo malutki i leciutki.Więc nie ma problemu ze wskoczeniem mi na kolanka.A grubiutka Misia, zanim się biedaczka wgramoli, to ten 5 razy wskoczy i zeskoczy :wink:.
Już razem śpią,siedzą koło siebie,nawet dziś wspólnie się kosteczką skórzaną bawili.Jedyne o co walczą,to o moje względy.Dziś się pobiły o to,że Soto skrobał się na mnie.Misia więc na niego skoczyła,no i się zaczęło.Mnie martwi to,że Soto nie jest jeszcze u nas tygodnia,a zrobił się strasznie zaborczy w stosunku do mnie i jakoś nie pojmuje,że Misię też muszę wymiziać.A on tylko by mnie całował.Ja się śmieję,że to mały zboczeniec.Bo on się na mnie rzuca i jak mnie próbuje wylizać,to język mi wsadza do dziurek w nosie i do uszu.
A Misia raczej nigdy nie liże,tylko jak całuje mnie to podgryza leciutko raz w jedno ucho raz w drugie a na końcu skubie czubek nosa.

Posted

[quote name='misiaczek']Nie jest już źle...ale Misi poświęcam troszkę więcej uwagi niż Soto,dlatego on jest bardziej poszkodowany.Ale on też jest bardziej sprytny,bo malutki i leciutki.Więc nie ma problemu ze wskoczeniem mi na kolanka.A grubiutka Misia, zanim się biedaczka wgramoli, to ten 5 razy wskoczy i zeskoczy :wink:.
Już razem śpią,siedzą koło siebie,nawet dziś wspólnie się kosteczką skórzaną bawili.Jedyne o co walczą,to o moje względy.Dziś się pobiły o to,że Soto skrobał się na mnie.Misia więc na niego skoczyła,no i się zaczęło.Mnie martwi to,że Soto nie jest jeszcze u nas tygodnia,a zrobił się strasznie zaborczy w stosunku do mnie i jakoś nie pojmuje,że Misię też muszę wymiziać.A on tylko by mnie całował.Ja się śmieję,że to mały zboczeniec.Bo on się na mnie rzuca i jak mnie próbuje wylizać,to język mi wsadza do dziurek w nosie i do uszu.
A Misia raczej nigdy nie liże,tylko jak całuje mnie to podgryza leciutko raz w jedno ucho raz w drugie a na końcu skubie czubek nosa.[/quote]Takie podgryzanie jest charakterystyczne dla buldożka, a z tymi pieszczotami to trzeba niestety cały czas uważać

Posted

[quote name='Draczyn']Takie podgryzanie jest charakterystyczne dla buldożka, a z tymi pieszczotami to trzeba niestety cały czas uważać[/quote]
Wogóle buldożki mają dużo charakterystycznych zachowań niż inne rasy.Moja mama zawsze powtarza,że Misia to nie pies :wink: :D ,że jest wyjątkowa :D

Posted

[quote name='misiaczek'][quote name='Draczyn']Takie podgryzanie jest charakterystyczne dla buldożka, a z tymi pieszczotami to trzeba niestety cały czas uważać[/quote]
Wogóle buldożki mają dużo charakterystycznych zachowań niż inne rasy.Moja mama zawsze powtarza,że Misia to nie pies :wink: :D ,że jest wyjątkowa :D[/quote]Tak masz rację, to takie uczłowieczona zwierzaczki

Posted

doksio reagował na komende buzi w uszko i tez zamiast lizania było bardziej łapanie za płatek ucha :D a ten jeszcze nie jest taki rozpuszczony i nie całuje twarzy ale szybko go tego nauczę :lol:

Posted

Niedawno wróciłam ze spacerku z psiakami.Uznałam,że Soto jest tak posłuszny,że śmiało moge go spuścić ze smyczy.O matko, co oni wyprawiali.Biegali jak szaleńcy(myślałam,że Soto nie umie biegać :wink: ),a tym czasem przegonił Misię.Nie mogłam nadązyć za nimi wzrokiem.Jak traciłam ich z oczu,to wołałam Misię,ale miała to w pupie,natomiast Soto przybiegał na zawołanie.Cały czas mnie zadziwia...jest taki grzeczny.

Posted

[quote name='misiaczek']Niedawno wróciłam ze spacerku z psiakami.Uznałam,że Soto jest tak posłuszny,że śmiało moge go spuścić ze smyczy.O matko, co oni wyprawiali.Biegali jak szaleńcy(myślałam,że Soto nie umie biegać :wink: ),a tym czasem przegonił Misię.Nie mogłam nadązyć za nimi wzrokiem.Jak traciłam ich z oczu,to wołałam Misię,ale miała to w pupie,natomiast Soto przybiegał na zawołanie.Cały czas mnie zadziwia...jest taki grzeczny.[/quote]To będziesz miała z niego pociechę, o ile go zabardzo nie rozpuściśz

Posted

Draczyn : Co do doradzaczy (z tematu o jedzeniu) nie bede tam juz smiecic odpowiem Ci tutaj: Nienawidze tego straszliwie. Potworne jest to ze ludzie w ogole zaczynaja sie wypowiadac jakby byli znawcami a tak na prawde to nie wiedza NIC. Mam nadzieje ze to co im odpowiedzialam poskutkuje. Przynajmniej na razie nic nie mowia.

Posted

[quote name='_beatka_']mój tez narazie slicznie sie słucha na spacerkach, pilnuje sie i wraca na zawołanie:) jak rzucam mu piłeczke to przynosi z powrotem :D taki jest grzecziuti aniołeczek[/quote]Widzę, że już jesteś zadowolona. Badzo się z tego cieszę

Posted

Jeszcze raz bardzo dziekuje za mile slowa o Malenstwie.Nie powiem,aby bylo mi w takim momencie niemilo :wink: :lol: W razie czego w galerii jest sporo jego nowych fotografii :D

A ja zaraz znikam na kolejny odcinek "Gotowych na wszystko",a potem na wieczorny spacer przy rowerze :D Milego wieczoru :D

Posted

A ja wlasnie wysluchuje jaka to Klara jest uzdolniona muzycznie. Kupilam jej nowa piszczaca pileczke... poprzednia skonczyla bardzo zle... no i wysluchuje przemilych dla uszu dzwiekow jakby wzietych ze stadionu... :D

Posted

Ledwo wpadłaś a już uciekasz, a ja czekałam na ciebie bo chciałam Ci zadać jedno pytanie, a mianowicie chciałam przenieśc do przyklejonych w wystawach Helsinki2006, bo chcielismy zorganizować zbiorową wycieczkę. Napisałam do Marka z Gromem, ale nie odpowiedział. Czy to możliwe????