Agama Posted August 11, 2006 Posted August 11, 2006 jesli chodzi o karmy weterynaryjne a nie bytowe to polecam HILLSA-weci nie maja podpisanej umowy z HILLsem Quote
olapaco Posted August 11, 2006 Posted August 11, 2006 witam wszyskich Agama, a gdzie można kupić Hillsa, bo ja Paco całe życie karmiłam najpierw Eukanubą, potem Bento-Kronenem, a teraz Royal Caninem i jak mam być szczera nie widziałam Hillsa Quote
Agama Posted August 11, 2006 Posted August 11, 2006 u nas jest hurtownia lekow weterynaryjnych i oni przywoza dla hodowcow jeszcze sa znizki-zaraz poszukam sklepu internetowego ktory prowadzi karmy wszelakie HILSA-lecznicze takze Quote
Joss Posted August 11, 2006 Posted August 11, 2006 Olapaco, Hill's jest tak samo dostępny jak Eukanuna i Royal, w wiekszych sklepach zoologicznych, zarówno także internetowych. Moj wet na przykład ma umowe podpisaną z Hill'sem wlasnie a nie z Royalem. Moje suńki jadły Hills'a do czasu az zastrajkowały. Weterynaryjne są np w Krak-vecie [URL="http://www.krakvet.pl/index.php?cPath=23_25_27_58&sort=1a&page=1"]http://www.krakvet.pl/index.php?cPath=23_25_27_58&sort=1a&page=1[/URL] Czy faktycznie są lepsze od weterynaryjnych royala??? Pytam bo wprowadzam nesce teraz Royal Skin Support no i mam dylemat. Quote
Agama Posted August 11, 2006 Posted August 11, 2006 OLA wejdzjeszcze na strone www kuchniapupila pl-linku nie mam porownaj ceny:lol: Quote
olapaco Posted August 11, 2006 Posted August 11, 2006 a jadł któryś z Waszych psiaków Hillsa, bo nie wiem, jak jest z jego smakowitością? Quote
Agama Posted August 11, 2006 Posted August 11, 2006 smakowitosc jest zerowa szczegolnie jak sie ma jednego psa:cool3: przy konkurencji jest inaczej Quote
Joss Posted August 11, 2006 Posted August 11, 2006 Olapaco, napisalam ze moje jadły ale im nie smakowal. To a propos Twojego pytania o smakowitosc Hill'sa:) Natomiast nie powinnas sie tym raczej kierowac. Z psami tak jak z ludzmi. Kazdy lubi cos innego. Moze Twoj wet ma próbki karm, zapytaj. Ja od swojego dostaje niekiedy na wypróbowanie. Agama, a co z tymi cenami? Na kuchnia pupila taniej? jesli tak to dobrze, ja krak-vet podalam przykładowo. Nie zaopatruje sie tam:) Quote
Agama Posted August 11, 2006 Posted August 11, 2006 ja cen nie porownywalam w sklepach internetowych skoro z BARSKIEJ mi przywoza i jeszcze maja inne ceny dla hodowcow Quote
Joss Posted August 11, 2006 Posted August 11, 2006 :) pytam bo pisalas Olipaco zeby porownala ceny. Myslalam ze ma to zrobic w necie. Oczywiscie najfajniej jak przywiozą i to jeszcze ze zniżką:) Quote
Atenka Posted August 11, 2006 Posted August 11, 2006 [B]Olipaco[/B], tak jak napisała[B] Joss,[/B] co pies to inne podniebienie. Dorka naprzykład uwielbia Hillsa i to zarówno weterynaryjnego jak i zwykłego bytowego.A jeśli chodzi o skuteczność weterynaryjnych ja się na Hillsie zawiodłam ,najlepiej spasował Royal, który apropo Dorze tak sobie smakuje. Joss a co teraz je Beza? Quote
olapaco Posted August 11, 2006 Posted August 11, 2006 Atenko mojemu maleństwu RC Hepatic smakuje, ale dziewczyny pisały, że lepszy jest Hills( a nie mamy jak spróbować, bo wet go nie prowadzi) Quote
olapaco Posted August 11, 2006 Posted August 11, 2006 Atenko o co chodzi, z tym, że się na Hillsie zawiodłaś? Quote
Atenka Posted August 11, 2006 Posted August 11, 2006 Nie spełnił swojej funkcji weterynaryjnej.Dora ma trochę chorą trzustkę i pomimo jedzenia karmy z Hillsa na trzustkę, pojawiały się luźne kupy, przy RC tego problemu nie było. Quote
olapaco Posted August 11, 2006 Posted August 11, 2006 czyli sugerujesz, żebyśmy jednak pozostali na RC, skoro nas nie zawiódł? Quote
Atenka Posted August 11, 2006 Posted August 11, 2006 Jeśli nie ma takiej koniecznosci ja bym pozostała przy karmie, która służy psiakowi. Jeśli mu smakuje i spełnia swoja funkcję to może warto nie ryzykowac z inną karma?Decyzja należy do Ciebie, bo to, że Dorze Hills nie posłużył nie znaczy, że Twojemu psu nie pomoże. Powodzenia w wyborze karmy. Quote
olapaco Posted August 11, 2006 Posted August 11, 2006 wiem Atenko, że każdy pies jest inny, ale ten miesiąc jest kluczowym( pod koniec września okaże się, czy organizm zareagował na tabletki), a mnie troszeczkę przeszedł dół i stwierdziłam, że będę walczyć jak lwica o swoje lwiątko, aż do końca i nie poddam się. Póki co zostaniemy na RC, skoro nigdy nie zawiódł, to może pomoże :) Quote
Atenka Posted August 12, 2006 Posted August 12, 2006 [SIZE=7][COLOR=red]JOSS-100 LAT[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=mediumturquoise][B]Aby wszystkie fajne dni w żółwim tempie upływały, by co dzień uśmiechał się do Ciebie Świat cały. By nigdy nie było porannej pobudki i wiał wiatr specjalny co rozwiewa smutki. [/B][/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=mediumturquoise][B]No i najwazniejsze, by dziewczynki sprawiły Ci najwiekszy prezent i wychodziły z wszystkich choróbek ( a w to wierzymy)!!![/B][/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=mediumturquoise][/COLOR][/SIZE] [COLOR=black]Życzy Atenka z Dorką[/COLOR] Quote
Ja&Roniuś Posted August 13, 2006 Posted August 13, 2006 [quote name='Atenka']Czy ktoś tu jeszcze zagląda???[/quote] Atenko masz rację ostatnio cisza tu jak makiem zasiał :niewiem: Quote
olapaco Posted August 13, 2006 Posted August 13, 2006 nareszcie ktoś tu jest, bo od ok. dwóch dni cisza kompletna Quote
olapaco Posted August 13, 2006 Posted August 13, 2006 mam jeszcze parę pytań odnośnie buldogów :) Quote
Atenka Posted August 13, 2006 Posted August 13, 2006 pytaj, pytaj myślę, że każdy na tyle ile będzie w stanie to Ci odpowie Quote
Recommended Posts