Jump to content
Dogomania

Pomocy! szczeniaki w dramatycznej sytuacji!-juz w swoich domach!

Recommended Posts

Posted

Niestety mam zle wiesci:shake:

Maluszki zniknely!stalo sie to w tym czasie ,kiedy kobieta zglosila sie do szpitala. Nie zostala tam przyjeta z powodu zlych wynikow badan, wiec wrocila do domu. Nie zastala szczeniaczkow, syn poinformowal ja ze przyjechali po nie zaraz jak pojechala i" zabrali do schroniska do Naleczowa". Suczka podobno zostala.
Zagladalam tam wczoraj ,ale posesja byla zamknieta i biegal po niej ich lancuchowy pies, wiec balam sie wchodzic. nie widzialam szczeniakow , ani suczki.Dzisiaj zajrzalam i weszlam do domu ,poniewaz pies byl uwiazany.. i w taki sposob dowiedzialam sie o calej historii.
mam zle przeczucia..od samego poczatku ten czlowiek krytykowal matke , ze przygarnela suczke , a sasiedzi namawiali ja aby "zrobila z tym porzadek" i zeby nie byla glupia ,"bo da na flaszke i po klopocie."
Obawiam sie ,ze wykorzystal sytuacje i jej nieobenosc w domu.do pozbycia sie psiakow.:shake:
Jestem bardzo rozgoryczona, ze pieski nie uzyskaly zadnej realnej pomocy i musze przyznac ,ze nie mam duzych nadziei na to ,ze trafily do Nowodworu..

• Replies 81
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Patrząc na to jak podłe potrafi być życie też się nie łudzę,że są w Nowodworze. Matrioszka sprawdzi jednak aby nie dawać nam zbędnej nadziei.
Dzwoniłam już do schronisk w okolicy....

Posted

Tak mi przykro Lucynko, rzeczywiście masz rację okropni ludzie tam mieszkają. Tej kobiecie też pewnie ich żal.
Moje szczeniaczki zostały bezpiecznie przetrzymane na wsi, żadna ich krzywda nie spotkała. Jeszcze jedna sunia została, ale nie ma mowy o skrzywdzeniu jej.

Posted

Tak! to ONE!
Boze ,plakalam 2 dni ,bo mi ludzie doniesli ,ze chyba dostaly siekiera!
Co za ulga.
Matrioszka, napisz co im tam potrzeba?
Odnowimy ogloszenia ,duzo ludzi zaczelo dzwonic, tego rudaska ,chce chlopak spod Chelma, to mu go sama zawioze, nawet nie wiecie jak sie ciesze.

Posted

lucySxy napisał(a):
Tak! to ONE!
Boze ,plakalam 2 dni ,bo mi ludzie doniesli ,ze chyba dostaly siekiera!
Co za ulga.
Matrioszka, napisz co im tam potrzeba?
Odnowimy ogloszenia ,duzo ludzi zaczelo dzwonic, tego rudaska ,chce chlopak spod Chelma, to mu go sama zawioze, nawet nie wiecie jak sie ciesze.

Mam ciarki z radości:multi:

Posted

Szczeniaków w budzie jest kilka, w sumie jakieś 7-8.Grzeją się wzajemnie.Mają sucho.Mają słomę w budzie, no a tą suchą karmę bardzo ładnie sobie chrupało maleństwo.Nie piszczą, nie skamlą ... kulają się po boksie.Dom to nie jest, ale - wierzcie mi - nieźle trafiły.
Lucyxy, skąd jesteś ? Kiedy chcesz zawieźć chłopakowi szczyla ?

Posted

moca35 napisał(a):
Z jednej strony cieszę się, ze nic im nie jest, z drugiej strony serce mi pęka...
To maleństwo na tą michą suchego:(

Tak samo pomyślałam, że we własnym domku mogłyby jeść gotowane i siedzieć w cieple. Trzeba się jednak cieszyć, że nic się im nie stało i że są bezpieczne. Najważniejsze teraz, by nie złapały żadnej choroby i by jak najszybciej znalazły się dobre domki dla nich.

Posted

No wiecie ,to jest dla nich i tak luksus, do tej pory mieszkaly pod przygieta na zime roza. Tam wialo ,mrozilo, kapalo deszczem...
Dobrze ,ze zyja..
co do zabrania pieska ,to uzgodnie z chlopakiem, ktory chce go zabrac , i wtedy go zabiore. Ale chyba nie jest to mozliwe w ciagu najblizszych 2 tygodni,prawda?

Posted

MartynaP napisał(a):
chyba lepszy schron-przynajmniej nie trzeba martwić sie czy facet ich nie zabije

a co z mamą szczeniaków? wiadomo ?

Mama przepadla.Moze wroci na posesje tej kobiety.Problem w tym ,ze ona jest na wpol dzika.Nawet tej pani nie daje sie poglaskac-a mieszkala u niej 3 miesiace...Musialaby byc profesjonalnie odlowiona...

Posted

lucySxy napisał(a):
Mama przepadla.Moze wroci na posesje tej kobiety.Problem w tym ,ze ona jest na wpol dzika.Nawet tej pani nie daje sie poglaskac-a mieszkala u niej 3 miesiace...Musialaby byc profesjonalnie odlowiona...

oj :( zabrali dzieci a ona uciekła

Posted

lucySxy napisał(a):

co do zabrania pieska ,to uzgodnie z chlopakiem, ktory chce go zabrac , i wtedy go zabiore. Ale chyba nie jest to mozliwe w ciagu najblizszych 2 tygodni,prawda?

Spoko wchodzisz i zabierasz. Najlepiej się upewnić telefonicznie.

Posted

Mam domek dla jednego pieska- tego rudaska. Domek z ogrodkiem , u osoby ktora zawsze bierze bidaka ze schroniska!
Obiecalam ,ze jej go przywioze. ale dopiero moze w przyszla sobote, bo mam bardzo chora jedna suczke i musze na razie jej dogladac...