Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='tulasy']18.02 Grodzisk Maz. ( O. Warszawa) krajowa szpiców japońskich
grupa V, sekcja V

02.05 ( [B]środa [/B]) Bydgoszcz krajowa V grupy
krajowa wyżłów
krajowa szwajcarskich ras t. górskiego
12.05 Płock krajowa I grupy ( bez ON ), V i VIII grupy

22.09 Łódź krajowa Chow Chow

23.09 Łódź klubowa szpiców i ras pierwotnych[/QUOTE]

dziekuję za informacje

• Replies 81
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Gazuś']A co z klubową GOlden Retrieverów? Dalej w Lublinie?[/quote]

W Warszawie - 9 wrzesnia!

[URL="http://www.fcr.vel.pl"]www.fcr.vel.pl[/URL] - wrzucilam rozpiske dla 8 grupy :-)

Posted

28.04 Opole - klubowa psów do towarzystwa
28 - 29.04 Opole - międzynarodowa CACIB

09.06 Ostrów Wlkp. / O. Kalisz krajowa pudli

12.08 Sopot / O. Gdańsk krajowa Cavalier King Charles Spanieli, Chińskich grzywaczy, Boston Terierów i Buldogów francuskich

[B]23.09 Łódź[/B] : klubowa pasterskich niepolskich
klubowa PON-ów
krajowa IX grupy
klubowa V grupy
klubowa briardów i beauceronów
klubowa dogów niemieckich
klubowa dogów de Bordeaux

Jeśli coś przegapiłem z IX grupy to przepraszam, ale lepszą moją stroną jest V grupa.

Posted

[quote name='tulasy']28.04 Opole - klubowa psów do towarzystwa
28 - 29.04 Opole - międzynarodowa CACIB

09.06 Ostrów Wlkp. / O. Kalisz krajowa pudli

12.08 Sopot / O. Gdańsk krajowa Cavalier King Charles Spanieli, Chińskich grzywaczy, Boston Terierów i Buldogów francuskich

[B]23.09 Łódź[/B] : klubowa pasterskich niepolskich
klubowa PON-ów
krajowa IX grupy
klubowa V grupy
klubowa briardów i beauceronów
klubowa dogów niemieckich
klubowa dogów de Bordeaux

Jeśli coś przegapiłem z IX grupy to przepraszam, ale lepszą moją stroną jest V grupa.[/quote]

wielkie dzięki za info :B-fly:

Posted

[quote name='Martyna']W Warszawie - 9 wrzesnia!

[URL="http://www.fcr.vel.pl"]www.fcr.vel.pl[/URL] - wrzucilam rozpiske dla 8 grupy :-)[/quote]

JAK SWIETNIE! :)
Wreszcie NIE w Lublinie!

Posted

Zobaczcie sobie na nasza Klubowa stronke Cavaliera i Kinga :-)
[URL]http://www.cavalierkingklub-pl.com/cavisiowo/portal.php[/URL]

po lewej stronie w połowie w dziale [COLOR=#0000ff]Kalendarz wystaw'200[/COLOR]7
sa uwzglednione wzystkie krajowe , klubowe IXg., miedzynarodowe i krajowe IXg. oraz pierwsza w Polsce Krajowa wystawa cavaliera(tylko tej rasy!) organizowana przed oddział w Katowicach sedziowac beda najwieksze sławy-sedziowie specjalisci !!!
pozdrawiam
Bogusia & cavalierki

Posted

[quote name='Yoshko']W najnowszym numerze "PSA" jest cały kalendarz wystaw w Polsce na 2007[/quote]
Ale w prenumeracie "PIES" ukazał się szybciej niż w sprzedaży. Dlatego niewszyscy mogli do pisma szybko dotrzec.

Posted

[quote name='Cavisia']Przejrzałam listę i nie znalazłam Augustowa:shake:[/quote]Bo wystawę w Augustowie organizował oddział z Białegostoku.W przyszłym roku mają pierwszą międzynarodówkę:loveu:

Posted

Właśnie tak patrze i się zdziwiłam ,że nie ma w Gdańsku tej krajówki.Szkoda.
W sezonie 2007 mam duże plany , tym bardziej ,że zaczynam już ze swoim sznaucerkiem.
Ogólnie poza PL planuje Rosję, Czechy, Niemcy, Słowację być może na europejską się wybiorę . Zobaczymy co z tego wyjdzie ;)

Posted

[quote name='fidekangela']Właśnie tak patrze i się zdziwiłam ,że nie ma w Gdańsku tej krajówki.Szkoda.
W sezonie 2007 mam duże plany , tym bardziej ,że zaczynam już ze swoim sznaucerkiem.
Ogólnie poza PL planuje [B]Rosję,[/B] Czechy, Niemcy, Słowację być może na europejską się wybiorę . Zobaczymy co z tego wyjdzie ;)[/quote]

Masz jakies informacje o wystawach w Rosji?
To prawda ze jak sie ma ch.pl to wystarczy jedno CWC w Rosji zeby zrobic ch.rosji? Tak samo jest z młodziezowym?

Posted

W Rosji jeszcze nie byłam. O wystawach co nieco słyszałam jakie mają się odbyć ale nie chcę podawac konkretnie bo nie jestem pewna na 100% , co to ch.pl to trzeba dostać jeden certyfikat w Rosji o ile się nie bylę aby mieć ch.rosji.

Posted

[quote name='fidekangela']W Rosji jeszcze nie byłam. O wystawach co nieco słyszałam jakie mają się odbyć ale nie chcę podawac konkretnie bo nie jestem pewna na 100% , co to ch.pl to trzeba dostać jeden certyfikat w Rosji o ile się nie bylę aby mieć ch.rosji.[/quote]

Championat Rosji: jest kilka sposobów na jego uzyskanie:
6xCAC uzyskanych na wystawach regionalnych,
4xCAC, z których jeden uzyskano na wystawie międzynarodowej (CACIB) lub wszechrosyjskiej (CAC),
4xCAC + 1xSS (certyfikat zgodności ze wzorcem),
3xCAC + 1xKCzK (Kandydat na championa klubu),
2xCAC + 2xKCzK albo 1xCAC + 2xCzK (tytuł Championa Klubowego, przyznany przez NKP, krajowy klub rasy),
1xCAC + 3xKCzK albo 1xKCzK + 1xCzK albo 4xKCzK
albo
jeśli pies ma championat własnego kraju - wystarczy uzyskanie zaledwie jednego wniosku CAC.
Każdy z certyfikatów musi być wydany przez innego sędziego.
Championat Młodzieżowy: konieczne są 4 wnioski CACJ, jeśli piesek ma championat we własnym kraju, wystarczy uzyskać 1 CACJ.

Przy czym ten jeden CAC przy Ch podobno ma przestać / przestał funkcjonować.

Posted

[quote name='Gazuś']Championat Rosji: jeśli pies ma championat własnego kraju - wystarczy uzyskanie zaledwie jednego wniosku CAC.[/quote]

Nie pamiętam dokładnie, ale ten jeden CAC jeśli pies jest zgłoszony do kl.ch i trzeba się upewnić czy dana wystawa ma uprawnienia do wydania takiego ch, bo nie na każdej można zdobyć ch.ros za jednym zamachem. Ja byłam już dość dawno temu w Kaliningradzie, wystawa kameralna zaledwie 400 psów na międzynarodowej. Granica "upierdliwa" ale do strawienia.

Posted

[quote name='Gośka']Nie pamiętam dokładnie, ale ten jeden CAC jeśli pies jest zgłoszony do kl.ch i trzeba się upewnić czy dana wystawa ma uprawnienia do wydania takiego ch, bo nie na każdej można zdobyć ch.ros za jednym zamachem. Ja byłam już dość dawno temu w Kaliningradzie, wystawa kameralna zaledwie 400 psów na międzynarodowej. Granica "upierdliwa" ale do strawienia.[/quote]

Pomijając czy wliczając psy NIE ujęte w katalogu? ;)