dzurga Posted December 6, 2003 Posted December 6, 2003 Co dajecie swoim psom jako nagrodę na szkoleniach? Czy cała grupa ma mieć ten sam smakołyk? U mnie było tak, ze na początku uczyliśmy się "na parówkę" ale moja dostawała świra już na sam zapach i zamiast robic co trzeba za bardzo skupiała się na kieszeni ze smakołykami. No i prowadzący kazał zmienić na suchą karmę. Psicy się poprawiło ale widzę, że jest znudzona juz powoli karmą (minęło kilka tygodni). Chyba znów wrócę do parówek. Quote
aga 2 Posted December 6, 2003 Posted December 6, 2003 Dajecie :wink: również parówkę, nalepiej cielęcą, ma magiczny wpływ. A przy okazji, jak pańcia głodna, to sobie podje :wink: Aga&Co Quote
adda Posted December 8, 2003 Posted December 8, 2003 Ja przez 2 szkolenia dawałam suni Froliki. Dzieliłam je na 4 części, pilnowałam tylko, żeby nie wysychały. Sunia była zadowolona. Quote
Rotti Posted December 13, 2003 Posted December 13, 2003 dzurga To dobrze, że skupaiła się na kieszeni. To dobrze, że na czymkolwiek się skupiała :) Byle tak dalej. To własnie mozna i nalezy wykorzystać w szkoleniu. Niektóre psy w ogóle nie reagują na smakołyk, a co gorsza, na piłeczką także nie ! Pracuj na parówie. No może trochę jednak nakarm zwierza przed szkoleniem ( ale nie krótko przed), to zwierzę ochłonie i nie będzie takie podbuzowane, a na parówę "chodzić" będzie :) Powodzenia :lol: Pamietaj, ze tylko głupol "chodzi" na "piekne oczy" ;) Quote
Recommended Posts