Beatkaa Posted February 25, 2011 Author Posted February 25, 2011 A tak już poza tematem : Kolejny bidulek z zabrzańskiego schroniska - Czester od 10 lat w schronie :( Zapraszam na wątek: http://www.dogomania.pl/threads/203037-Czester-W-szarym-ciasnym-boksie-błaga-o-dom-od-10-lat Quote
winter7 Posted February 25, 2011 Posted February 25, 2011 Mam na razie jedno zdjęcie - przesłanego MMS'a, więc przepraszam za jakość Pimpuś jeszcze u moich rodziców: [attachment=831:5803.attach] Quote
winter7 Posted February 25, 2011 Posted February 25, 2011 Niby 7 lat w schronisku, ale jaki szkolony :):):) Quote
Mysia_ Posted February 25, 2011 Posted February 25, 2011 rzeczywiście, pewnie prosił o jakiś smaczek :cool3: Quote
Bjuta Posted February 25, 2011 Posted February 25, 2011 Winter - dziękujemy Ci bardzo, a Tacie chuchamy na łapkę! I ściskamy mankiet!!! :) :) :) Quote
winter7 Posted February 25, 2011 Posted February 25, 2011 Bjuta napisał(a):Winter - dziękujemy Ci bardzo, a Tacie chuchamy na łapkę! I ściskamy mankiet!!! :) :) :) Tata żyje i nic mu nie dolega. Nie skarżył się na upuszczenie krwi :) Napisałam pełną relację. Mnie jest teraz bardzo trudno o kontakt, bo jestem bardzo daleko. Coś na ocieplenie: :) [attachment=832:5804.attach] Quote
Bjuta Posted February 25, 2011 Posted February 25, 2011 Jak na winter to całkiem, całkiem przyjemnie! Może i do nas jakieś lato przyjdzie! :) Quote
olalolaa Posted February 25, 2011 Posted February 25, 2011 Fajnie że Pimpek juz w domu :) Jeśli o Ole-mnie chodziło to oczywiście mogę zadzwonić, nawet odwiedzić za jakiś czas :) Quote
winter7 Posted February 26, 2011 Posted February 26, 2011 olalolaa napisał(a):Fajnie że Pimpek juz w domu :) Jeśli o Ole-mnie chodziło to oczywiście mogę zadzwonić, nawet odwiedzić za jakiś czas :) Tak, będę wdzięczna :) Quote
Beatkaa Posted February 26, 2011 Author Posted February 26, 2011 winter7 napisał(a):Niby 7 lat w schronisku, ale jaki szkolony :):):) On już u mnie na pierwszym spacerze,stawał na łapkach i prosił o przysmaczki.Wie co dobre :evil_lol: olalolaa napisał(a):Fajnie że Pimpek juz w domu :) Jeśli o Ole-mnie chodziło to oczywiście mogę zadzwonić, nawet odwiedzić za jakiś czas :) Super ! Już nie mogę się doczekać najnowszych informacji :):):) Quote
Bjuta Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 No i jak ci tam Pomusiu? Miziają, tulą, biorą na spacerki??? :) :) :) Quote
Beatkaa Posted February 28, 2011 Author Posted February 28, 2011 Są już jakieś wiadomości o Pimpusiu? Minął już weekend..a tu żadnych wieści. Mógłby ktoś zadzwonić? Quote
olalolaa Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 Zadzwoniłam Pimpus ma sie dobrze, ale pani troche zdziwiona bo to miał byc malutki Pimpuś a tu kawał psa :D Niestety w związku z powyższym, będzie raczej psem podwórkowym, w domu nie ma miejsca dla takiego bydlątka ;) Byłam tam i widziałam, kuchnia z pokojem, mały przedpokój - to wszystko. Wiadomo, będzie miał dostęp do domu, nie będzie zostawiany sam żeby zdziczał nic z tych rzeczy. Pani powiedziała jasno że jak juz taki jest to zostaje, ona go nie wyrzuci, będzie mu dobrze. Grzeczny jest, nic nie szkudzi, zjadł niedawno kaszankę ;) Pani sie dziwi że dwa posiłki dziennie mu w zupełności wystarczają :) Jutro tam jade, podpisac umowe. Będę zamawiała adresówke dla niego a Pani odda mi pieniążki. Pocykam fotki to wstawie :) Quote
Olena84 Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 Miejmy nadzieje, że wszystko bedzie dobrze! Quote
Ingrid44 Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 Teraz Pimpus ma swojego ludzia wiec powinno byc dobrze. Quote
Beatkaa Posted February 28, 2011 Author Posted February 28, 2011 Fajnie fajnie,nie mogę się doczekać zdjęć !!! :):) Powodzenia Pimpku ! Ale tak poza tym to trochę mi smutno,ze bedzie psem podworkowym,jakos tak inaczej mi sie to widzialo :( Quote
olalolaa Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 Słuchajcie, taki dom to jest o niebo albo i dwa nieba lepszy niż schronisko :) Całe zycie pewnie był na dworze, w domu może mu nawet byc 'dziwnie'. Będzie wpyszczany do domu, Pani mówiła że w zimie nie będzie na dworze. Nie ma się co martwic :) Los usmiechnął się do niego, spędzi resztę swojego życia godnie tak jak powinien ;);) Quote
Bjuta Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 Pimpuś nie mieszkał na dworze, miał stały dostęp do ogrzewanego budynku. No i przecież wcale nie jest duży... Pozdrów go od nas bardzo mocno! Quote
Beatkaa Posted February 28, 2011 Author Posted February 28, 2011 Wiesz Olu ja też mam pieska ze schroniska,co był tyle co Pimpek i nawet wiecej,wszystkie psiaki w schronisku mają dostep do ogrzewanego budynku o czym pisze Bjutka,nie wyobrażam sobie mieć pieska na dworze i nie uważam,żeby mogłoby mu być dziwnie w domu,a wręcz przeciwnie ;) Nie mam tu żadnych pretensji do Ciebie,tylko po prostu mi szkoda go troszkę,bo jednak to nie to samo,co mieszkanie w domciu... W każdym razie dzięki,że się tym wszystkim zajęłaś i dzięki za relacje :):):)Ważne,że ma domek :):):) Quote
olalolaa Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 Juz jestem po odwiedzinach u Miska - bo tak jakos go wołają ;) Troche jest jeszcze niesmiały, musi sie przyzwyczaić. Wczoraj lekko chapnał wnuczka kiedy ten chciał go pogłaskać :/ Natomiast z drugim młodszym zakolegował. Apetyt ma, załatwia się dobrze, nic mu nie dolega. Posikuje tylko ścianę w domu. Zrobiłam mu kilka zdjec, ale nie było za bardzo co fotografować bo cały czas leżał :) Odwiedzę go jeszcze niedługo jak zawiozę adresatke. Wszyscy domownicy są nim zachwyceni jak to nowym psiaczkiem, Na Pani słowa juz ładnie reaguje, wie kto jest panem :) Nic się nie martwcie, będzie mu na prawdę dobrze. edit: ahh i dodam jeszcze że został cały wyszczotkowany, ma super mięciutka sierśc :) Juz był na spacerze gdzies poza posesją, nic Pani nie narzekała że ciągnie czy coś ;) Quote
Bjuta Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 Bardzo się cieszę! Pimpuś, od wnuczka z daleka!! Quote
olalolaa Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 zerknijcie proszę.. http://www.dogomania.pl/threads/203297-PRZYSTA%C5%83-OCALENIE-teraz-Oni-potrzbuj%C4%85-pomocy!-POM%C3%93%C5%BB-i-Ty... I jeszcze coś dla ulubieńców terierów: http://www.dogomania.pl/threads/203242-Jak-siostry-Rita-i-Greta-wyci%C4%85gni%C4%99te-ze-schronu-BRAK-DEKLARACJI-prosz%C4%85-o-pomoc-! Quote
Recommended Posts