Jump to content
Dogomania

Sznaucerka średnia - 2 domy, 2 schroniska - W NOWYM DOMU :))))

Recommended Posts

Posted

A jeszcze do tego jakie ona ma rozumne oczyska :-). Z drugiej strony ja się dzisiaj naczytałam o wet siostrze i o pani Kasi z Krakowa, która usypia adoptowane psy i zaczęłam się bać.

• Replies 229
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Czy wizyta dla Luny już się odbyła? Oni mieszkają w bloku czy własnym domu? Bo niestety Luna w bloku się raczej nie sprawdzi okropnie szczeka, no chyba, że ktoś z nią będzie wtedy nie ma problemu. Po za tym to strasznie mądra psina tylko tego szczekania nie można zwalczyć. No chyba, że jak będzie zupełnie sama tz bez innych psów to przestanie być taka odważna i nie będzie się odzywać.

Posted

No nie wiem. Dzisiaj Luna mnie zaskoczyła. Jak codzień rano zeszłam na dół wypuścić psiaki, otworzyłam drzwi a one pobiegły, Luna razem z nimi zwylke idę z nimi ale dzisiaj stanęłam na progu bo byłam tylko w piżamie. Luna zaraz się wróciła i weszła do pomieszczenia i dopiero jak powiedziałam Luna na dwór to pobiegła.

Posted

Szczekanie to poważny problem, zwłaszcza w bloku.Wiem coś o tym, bo adoptowana Majka strasznie darła pysk, a święto...bliwe sąsiadki prowadziły ostrą kampanię w celu usunięcia mnie i sznupów z mieszkania! Pomogło radio - jak wychodzę to dostają smaczka + cicha muzyka i jest spokój. Może na Lunę też by zadziałało?

Posted

Jak coś usłyszy z zewnątrz to zaczyna szczekać a potem przez następne pół godziny. Wystarczy głośniej trzasnąć drzwiami na górze a ona już zaczyna. Gdy jestem z nią natychmiast się uspokaja. Radio już wypróbowałam, nie działa:shake:. Pozytyw jest taki, że ona tylko szczeka, nie drapie w drzwi ani nic z tych rzeczy, nie niszczy.

Posted

ULKA12 napisał(a):
Jak coś usłyszy z zewnątrz to zaczyna szczekać a potem przez następne pół godziny. Wystarczy głośniej trzasnąć drzwiami na górze a ona już zaczyna. Gdy jestem z nią natychmiast się uspokaja. Radio już wypróbowałam, nie działa:shake:. Pozytyw jest taki, że ona tylko szczeka, nie drapie w drzwi ani nic z tych rzeczy, nie niszczy.

Moja suka po zmianie miejsca tak się wydziera. Po jakimś czasie jej mija. A na wsi, to już po prostu nie da się wytrzymać :shake: Także w jej przypadku dla naszego zdrowia psychicznego wchodzi tylko blok ;) Może Luna sie uspokoi jeszcze?

Posted

zerduszko napisał(a):
Moja suka po zmianie miejsca tak się wydziera. Po jakimś czasie jej mija. A na wsi, to już po prostu nie da się wytrzymać :shake: Także w jej przypadku dla naszego zdrowia psychicznego wchodzi tylko blok ;) Może Luna sie uspokoi jeszcze?

ja tak myślę, że się uspokoi, ale oczywiście chętna na adopcję będzie o tym uprzedzona