Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ok, jak b臋d臋 u weta to zapytam co by poleci艂.

A teraz rozliczenie:

Stan konta na 31 maj wynosi艂 -10 z艂

Wp艂aty:

+200 z艂 jess

+10 z艂 Pianka

+50 z艂 Iwona K.

Razem: +250 z艂

Koszty;

-300 z艂 hotelowanie

-10 z艂 Fiprex

Razem: -310 z艂

+250 z艂 - 310 z艂 = -60 z艂

Stan konta na 30 czerwiec wynosi -60 z艂.

• 2 weeks later...
Posted
1 godzin臋 temu, Murka napisa艂:

Napisa艂am Ci na PW ju偶 par臋 dni temu:聽zakupi艂am Dolvit Senior za 16 z艂. Plamek ju偶 zjada witaminki:)

Super, chyba nie dosta艂am Twojej wiadomo艣ci, albo mi umkn臋艂a:) Dzi臋kuj臋 - zaraz zrobi臋 przelew i mam pro艣b臋 dokupuj Plamie te witaminy, kiedy trzeba i tylko mnie informuj, ile mam przela膰, z g贸ry dzi臋kuj臋:)

Posted

Z bazarku od 1 z艂 uzbiera艂o si臋 dla Plamy 113 z艂, z tego 18 z艂 ma przyj艣膰 na konto, na kt贸re wp艂aca艂am pieni膮偶ki dla mieleckiego Lorka, ja te偶 tam przelej臋 reszt臋 kwoty, chyba, 偶e ma by膰 inaczej, to prosz臋 o informacj臋:)

Posted

Wg moich oblicze艅 Plama ma ju偶 ok. 13 lat, wi臋c powinien dostawa膰 specjaln膮 karm臋 dla senior贸w oraz 2 razy w roku mie膰 badania krwi, moczu i ka艂u, czy jakie艣 choroby si臋 go nie imaj膮! Czy inni sponsorzy Plamy si臋 ze mn膮 zgadzaj膮? Patrz膮c na finanse |Plamy, mo偶na by艂oby mu kupi膰 karm臋 dla senior贸w oraz zrobi膰 podstawowe badania! jak my艣licie?

Posted

Plama nie ma 13 lat, jak trafi艂 do schroniska to mia艂 ok. 1 roku-1,5roku, a do schroniska trafi艂 w 2008, teraz ma ok. 9-10 lat.

Karma jest w cenie hotelu, wiec nie trzeba dokupywa膰, jak to nie jest hiperdroga karma, to b臋dzie w cenie hotelu :)

Posted

album ze zdj臋ciami
https://picasaweb.google.com/114922687083105523370/Plama

tekst to og艂osze艅

1.
Plama jest 9-letnim psem, miesza艅cem husky lub psa karelskiego. To pies 艣redniej wielko艣ci, wa偶y ok. 35 kg. Jest to bardzo weso艂ym, lubi膮cym towarzystwo cz艂owieka psem. Jest te偶 bardzo 艂agodny, towarzyski, uwielbia d艂ugie spacery, zabawy pi艂k膮, pieszczoty. Plama nawi膮zuje dobry kontakt z dzie膰mi, bardzo dobrze dogaduje si臋 z innymi psami, zw艂aszcza z suczkami, lubi si臋 z nimi bawi膰. Umie chodzi膰 na smyczy, zachowuje czysto艣膰. Potrafi si臋 zachowa膰 w domu, nieobce jest mu du偶e miasto (mieszka艂 ok. 2 lata w bloku).
Plama potrafi przeskakiwa膰 nawet wysokie p艂oty, dlatego je艣li mia艂by zamieszka膰 w ogrodzie musi mie膰 dobrze zabezpieczony kojec na czas zostawania samemu, 偶eby uniemo偶liwi膰 mu pod膮偶enie za w艂a艣cicielem.

Wiek Plamy obliczy艂am na podstawie tego postu, wi臋c gdzie艣 jest przek艂amanie. 9-10 lat te偶 kwalifikuje psa jako starszego, wi臋c powinien mie膰 badania kontrolne! Ja zrobi艂am jej swojej 7-letnirj Birze i wysz艂o, 偶e ma problemy z w膮trob膮. St膮d moje zach臋canie do profilaktyki!

Posted

Nie ma 偶adnego przek艂amania, post pierwszy by艂 zmieniany stale, zeby tekst do og艂osze艅 by艂 w jednym widocznym miejscu. nie pisa艂am zeby nie obic bada艅 tylko wyprowadzam z b艂臋dy

Posted

Zatem, Kasiu, jak b臋dziecie z Plam膮 u weterynarza to postarajcie si臋 zrobi膰 mu podstawowe badania z krwi oraz ka艂 i mocz. Wiem, 偶e z moczem jest troch臋 ganiania za psem z chochelk膮, ale powinno si臋 uda膰.Op艂at臋 doliczysz do salda miesi臋cznego Plamy, a b臋dziemy wiedzie膰 na czym stoimy, bo Plama czasami choruje i to mnie niepokoi!

Posted

Sisi zapewnia Plamkowi codzienn膮 dawk臋 ruchu:)

https://www.youtube.com/watch?v=tX_4CqDYdG8

Rozliczenie:

Stan konta na 30 czerwca wynosi艂 -60 z艂

Wp艂aty:

+60 z艂 Pianka

+10 z艂 Radek (bazarek agusizet)

+4 z艂 Nadziejka (bazarek agusizet)

+5 z艂 elik (bazarek agusizet)

+20 z艂 Olena84 (bazarek agusizet)

+20 z艂 Martyna K.

+50 z艂 Iwona K.

Razem: +109 z艂

Koszty:

-310 z艂 hotelelowanie

-16 z艂 Dolvit Senior

-12,50 z艂 odrobaczenie

-43 z艂 antybiotyk

Razem: -381,50 z艂

+109 z艂 - 381,50 z艂 = -272,50 z艂

Stan konta na 31 lipiec wynosi -272,50 z艂.

Posted

W 艣rod臋 by艂am z Plamkiem w lecznicy na pobraniu krwi; uda艂o mi si臋 te偶 z艂apa膰 mocz, nie uda艂o si臋 natomiast z koopk膮, bo na smyczy Plamek "wstydzi艂 si臋" za艂atwi膰, a jak go spu艣ci艂am to pobieg艂 w krzaki i tyle go widzia艂am... Ale mam pojemniczek ca艂y czas w pogotowiu, po weekendzie b臋d臋 zn贸w pr贸bowa膰.

Wyniki ju偶 s膮, tylko wet mi jeszcze nie przes艂a艂聽na maila. Jak dostan臋 to wrzuc臋.

Koszty: analiza krwi 60 z艂, analiza moczu 18 z艂, koszt dojazdu do lecznicy 5 z艂 (jeszcze jedn膮 suni臋 wioz艂am na badania, wi臋c koszty posz艂y na p贸艂):

http://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/9349bac4d5e4ac5b