anita_happy Posted December 30, 2010 Posted December 30, 2010 jest sporo ogloszeń o zaginięciu goldenki w Wawie i okolicach http://www.google.pl/search?q=zagin%C4%99%C5%82a+golden+warszawa&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a lepsza fota potrzebna Quote
anita_happy Posted December 30, 2010 Posted December 30, 2010 [quote name='_Goldenek2']Jestem, dostałam informację od Kini. U nas wiemy już o tej goldence. Aurea pomagająca goldenom też ma kontakt z wolontariuszką z Palucha... Szukamy w prasie i na goldenich forach czy ktoś tego psiaka nie szuka. Goldenka to ja wam współczuje..bo tych ogłoszeń jest masa... np. 27.12 zginęła suczka Sonia, rasa Golden Retriver, maść bursztynowa, 10-cio miesięczna, miała czerowną obrożę i smycz, znalazcę czeka nagroda, tel. 601 566 105 Lokalizacja: Strzelin, Dolnośląskie, Polska mogła przyjechać..skradziona Quote
mala_czarna Posted December 30, 2010 Author Posted December 30, 2010 Anita, dzięki :) Jutro pogadam z Jambi, zapytam, czy są jakieś lepsze zdjęcia, ale wątpię. Ona też jest osobą postronną. Wiecie jak to jest; psiarz zna psiarza. O tym, że goldenka kręci się pod sklepem Jambi dowiedziała się od sąsiadów, więc w sumie wie tyle co nic. Ale super, że jest wydarzenie na FB. Jest szansa, że ogłoszenie trafi do ludzi z W-wy. Mnie tylko niepokoi brak obroży i adresatki u suni. Albo to ignorancja właścicieli, albo pies po prostu obrożę zgubił. Quote
mala_czarna Posted December 30, 2010 Author Posted December 30, 2010 anita_happy napisał(a):albo ktoś jej to ukradł.... Nie sądzę. Jambi mi mówiła, że walili petardami, mogła się zerwać ze smyczy. U mnie wczoraj i dzisiaj też walą. Quote
_Goldenek2 Posted December 30, 2010 Posted December 30, 2010 Jutro nasza wolontariuszka pojedzie specjalnie do schronu, aby porobić zdjęcia.... o ile Jej pozwolą.... Jutro jest szczególny dzień... to po pierwsze, a po drugie... mogą psiakowi na kwarantannie nie pozwolić robić zdjęć. Zobaczymy. Quote
Ola&Sasza Posted December 30, 2010 Posted December 30, 2010 Sunia ma już sporo ogłoszeń, więc mooooże właściciele się znajdą :) http://www.google.pl/search?q=zagin%C4%99%C5%82a+golden+warszawa&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:-Pl:-official&client=firefox-a#sclient=psy&hl=pl&client=firefox-a&rls=org.mozilla:-Pl%3A-official&q=Znaleziono+Goldenk%C4%99+%28Warszawa+Kolberga%29&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai=&pbx=1&fp=bfa0a43073a43b04 Quote
_Goldenek2 Posted December 30, 2010 Posted December 30, 2010 Tak, ma sporo ogłoszeń: w prasie i na portalach społecznościowych i chyba na wszystkich goldenich forach. Quote
mala_czarna Posted December 30, 2010 Author Posted December 30, 2010 [quote name='_Goldenek2']Jutro nasza wolontariuszka pojedzie specjalnie do schronu, aby porobić zdjęcia.... o ile Jej pozwolą.... Jutro jest szczególny dzień... to po pierwsze, a po drugie... mogą psiakowi na kwarantannie nie pozwolić robić zdjęć. Zobaczymy. Miło by było. Ciekawe co robią właściciele żeby znaleźć suczkę. Ja pitolę, czy ludziom do łba nie przyjdzie żeby do schronu dzwonić?? [quote name='Ola&Sasza']Sunia ma już sporo ogłoszeń, więc mooooże właściciele się znajdą :) http://www.google.pl/search?q=zagin%C4%99%C5%82a+golden+warszawa&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:-Pl:-official&client=firefox-a#sclient=psy&hl=pl&client=firefox-a&rls=org.mozilla:-Pl%3A-official&q=Znaleziono+Goldenk%C4%99+%28Warszawa+Kolberga%29&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai=&pbx=1&fp=bfa0a43073a43b04 No jeśli im zależy... Quote
_Goldenek2 Posted December 30, 2010 Posted December 30, 2010 Ludzie czasem tracą głowę gdy zginie Im pies. Nie raz podpowiadałam gdzie zadzwonić czy gdzie jechać. I zaznaczam, że byli to ludzie, którym zależało na zwierzaku.... Quote
Ellig Posted December 31, 2010 Posted December 31, 2010 _Goldenek2 napisał(a):Ludzie czasem tracą głowę gdy zginie Im pies. Nie raz podpowiadałam gdzie zadzwonić czy gdzie jechać. I zaznaczam, że byli to ludzie, którym zależało na zwierzaku.... To prawda i dlatego moim zdaniem najlepiej sprawdzaja sie plakaty, porozwieszane w okolicy i w Metrze.... Quote
kita Posted December 31, 2010 Posted December 31, 2010 Miejmy nadzieje, że sie czegoś dowiemy. Tak czy inaczej, jak właściciel sie nie zgłosi to ja chętnie ją adoptuje.... Quote
Ellig Posted December 31, 2010 Posted December 31, 2010 kita napisał(a):Miejmy nadzieje, że sie czegoś dowiemy. Tak czy inaczej, jak właściciel sie nie zgłosi to ja chętnie ją adoptuje.... Dobrze ,ze jest taka opcja:) Quote
_Goldenek2 Posted December 31, 2010 Posted December 31, 2010 kita napisał(a):Miejmy nadzieje, że sie czegoś dowiemy. Tak czy inaczej, jak właściciel sie nie zgłosi to ja chętnie ją adoptuje.... Widziałam, że zarejestrowałaś się u nas na forum. Zapraszam serdecznie do wypełnienia ankiety adopcyjnej :). Goldenów u nas dostatek :). Niestety, biuro adopcji na Paluchu czynne było dziś dopiero od 12 do 14 i nasza wolontariuszka nie zdołała w tych godzinach tam dojechać. Ma być jutro. Quote
_Goldenek2 Posted January 1, 2011 Posted January 1, 2011 Przed chwilą zadzwoniła do mnie z Palucha nasza wolontariuszka Magdalenka :). Sunia została wczoraj odebrana przez właścicieli..... A więc Nowy Rok zaczął się całkiem przyzwoicie :):):) :multi::multi::multi:. Quote
Rumi. Posted January 1, 2011 Posted January 1, 2011 ale się cieszę :multi: uwielbiam gdy takie akcje szybko kończą się happy and'em Quote
Ola&Sasza Posted January 1, 2011 Posted January 1, 2011 Super wieści :sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb: Quote
Ellig Posted January 1, 2011 Posted January 1, 2011 [quote name='_Goldenek2']Przed chwilą zadzwoniła do mnie z Palucha nasza wolontariuszka Magdalenka :). Sunia została wczoraj odebrana przez właścicieli..... A więc Nowy Rok zaczął się całkiem przyzwoicie :):):) :multi::multi::multi:. Fantastycznie , czy to znaczy ,ze jej szukali?Skad sie dowiedzieli gdzie jest sunia? Quote
_Goldenek2 Posted January 1, 2011 Posted January 1, 2011 Nie wiadomo Elu. Pracownicy schroniska nie pytają albo nie pamiętają.... Jedna sprawa zakończyła się sukcesem, a już mamy następne dwie sprawy: Wrocław i Łódź. Nie nudzimy się nawet w Nowy Rok..... Quote
kita Posted January 2, 2011 Posted January 2, 2011 Wszystkiego dobrego w Nowym Roku życzę wszystkim !! Super, że Pańcio się znalazł. Choć jedna psina nie musi się już stresować. Goldenek2 odezwe się na forum z ankietą. Myślę, że można już zamknąć wątek. Pozdrawiam Quote
_Goldenek2 Posted January 2, 2011 Posted January 2, 2011 kita napisał(a):Wszystkiego dobrego w Nowym Roku życzę wszystkim !! Super, że Pańcio się znalazł. Choć jedna psina nie musi się już stresować. Goldenek2 odezwe się na forum z ankietą. Myślę, że można już zamknąć wątek. Pozdrawiam Na PW na Szansie zostawiłam Ci link do ankiety adopcyjnej. Pozdrawiam. Beata. Quote
jambi Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 [quote name='_Goldenek2']Przed chwilą zadzwoniła do mnie z Palucha nasza wolontariuszka Magdalenka :). Sunia została wczoraj odebrana przez właścicieli..... A więc Nowy Rok zaczął się całkiem przyzwoicie :):):) :multi::multi::multi:. fantastycznie!!! miałam taką nadzieję, że odnajdą się właściciele - sunia wyglądała na naprawdę zadbaną, odkarmioną, była tylko strasznie przestraszona; dziwi mnie tylko, że nie odebrali jej od razu następnego dnia - myśmy ją znaleźli 29.12 - wieczorem, a właściciele odebrali ją dopiero 31.12 a ja mam nauczkę - koniecznie muszę pospisywać konytakty do ludzi "od ras"... gdybym miała kontakt do Goldeniarzy, nie zawracałabym gitary malej_czarnej, Ewie od Flatów i innym... Quote
mala_czarna Posted January 3, 2011 Author Posted January 3, 2011 Nie zawracałas mi wcale głowy :) Quote
_Goldenek2 Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 Jambi.... to tylko kwestia czasu. Byłoby szybciej. Do mnie zwracają się raczej regionalnie niż zgodnie z rasą :). Psiarze pomagają sobie bez względu na rasę :) Quote
Recommended Posts