megi333 Posted January 19, 2009 Posted January 19, 2009 [IMG]http://i44.tinypic.com/xaw22o.jpg[/IMG] Tak wygląda obecnie ma 14 skończonych tygodni i waży 750 gram.. i jest straszną rozrabiarą nawet do zdjęcia nie usiądzie na minutkę... Quote
Aga76 Posted January 19, 2009 Posted January 19, 2009 Słodkie maleństwo [IMG]http://medlem.spray.se/liviatn/images/Minka%20love/wub.gif[/IMG] Quote
danani Posted January 19, 2009 Posted January 19, 2009 Szczerze mówiąc, wygląda na cięższą ;) Moze Twoja waga się myli ? Quote
megi333 Posted January 19, 2009 Posted January 19, 2009 Waga się nie myli ważona u weta i na elektronicznej wadze do żywności więc nie ma mowy o zaniżonej wadze... a wygląda tak bo jest w zbliżeniu no i kudełki to ona juz ma długie że hoho... [IMG]http://i42.tinypic.com/2ccl7i1.jpg[/IMG] Quote
megi333 Posted January 19, 2009 Posted January 19, 2009 Majka w zbliżeniu [IMG]http://i39.tinypic.com/2uhvbia.jpg[/IMG] Dzięki za wszystkie pomocne informacje pozdrawiam serdecznie Quote
Gosia2406 Posted January 19, 2009 Posted January 19, 2009 [quote name='ewa2909']Tutaj masz dokładna instrukcje [URL="http://www.dogomania.pl/forum/8359596-post26.html"][COLOR=#000000]TUTAJ[/COLOR][/URL].Tam gdzie masz kopiować ostatni link to musisz najpierw nacisnąć to [COLOR=#00f][U]Show Adv Links[/U][/COLOR][/quote] Czy jest jakiś inny sposób? Quote
Guest Agata_B Posted January 19, 2009 Posted January 19, 2009 [quote name='Gosia2406']Czy jest jakiś inny sposób?[/quote]Ale toż to bardzo łatwe. ;) Tylko nie linkujcie na imageshack.us tylko na tinypic.com , bo imageshack często nie działa. Wejdź na tinypic.com wybierz z dysku obrazek, potem skopiuj ostatni link ""Bezpośrednie łącze na potrzeby układów", potem klikasz na to -> [IMG]http://www.dogomania.pl/forum/images_pb/editor/insertimage.gif[/IMG] i wklejasz ten link.. wydaje się skomplikowane, ale to banalne ;) Quote
Gosia2406 Posted January 19, 2009 Posted January 19, 2009 [quote name='Agata_B']Ale toż to bardzo łatwe. ;) Tylko nie linkujcie na imageshack.us tylko na tinypic.com , bo imageshack często nie działa. Wejdź na tinypic.com wybierz z dysku obrazek, potem skopiuj ostatni link ""Bezpośrednie łącze na potrzeby układów", potem klikasz na to -> [IMG]http://www.dogomania.pl/forum/images_pb/editor/insertimage.gif[/IMG] i wklejasz ten link.. wydaje się skomplikowane, ale to banalne ;)[/quote] no tak tylko tam jest wszystko po angielsku i nic nie rozumiem.Jak możecie to napiszcie mi na PW jak mam się tam poruszać.:placz: Quote
ewa2909 Posted January 19, 2009 Posted January 19, 2009 Oto Nela od GOSIA 2406 [IMG]http://img181.imageshack.us/img181/2185/nelibj6.jpg[/IMG] Quote
ewa2909 Posted January 19, 2009 Posted January 19, 2009 Udało się wstawić Nelusie.Śliczna jest. A możesz podać jej wymiarki.Długość i wysokość?? Jeżeli masz jeszcze jakieś zdjęcie gdzie stoi to możesz przesłać tak jak poprzednio to wstawie do galerii szczeniaków. Quote
Gosia2406 Posted January 19, 2009 Posted January 19, 2009 niestety nie mam innego zdjęcia,a to jest niezbyt.Neli jest rozczochrana,bo wyrwaliśmy ją z wiru szaleństwa z dziećmi,i te wygolone łapolki ją szpecą,ale włoski pomału już odrastają Neli waży 625g,długość20,a wysokość(od ziemi do karku)16cm(mniej więcej,bo nie chce dać się zmieżyć) Quote
ewa2909 Posted January 19, 2009 Posted January 19, 2009 [quote name='Gosia2406']niestety nie mam innego zdjęcia,a to jest niezbyt.Neli jest rozczochrana,bo wyrwaliśmy ją z wiru szaleństwa z dziećmi,i te wygolone łapolki ją szpecą,ale włoski pomału już odrastają Neli waży 625g,długość20,a wysokość(od ziemi do karku)16cm(mniej więcej,bo nie chce dać się zmieżyć)[/quote] To waży żeczywiscie bardzo malutko na swój wzrościk.A czy ją karmicie? Quote
ewa2909 Posted January 19, 2009 Posted January 19, 2009 [quote name='Gosia2406']kurczaczek lub kaczuszka z ryżem,rojalek cały czas dostępny.jest u nas prawie 2 miesiące od tamtego czasu przybrała na wadze225g,i urosła na wysokość 3cm i na dł, 4cm.już w tym tygodniu będziemy miały preparacik na poprawe sierści,bo rzadziutka i łapki słabo zarastają.[/quote] Dobrze że je royalka bo tam ma wszystkie potrzebne witaminki.Widocznie będzie z niej taka drobinka:loveu::loveu::loveu: A wiesz może jaką wage mieli rodzice??????Neli ma rodowód???? Quote
Gosia2406 Posted January 19, 2009 Posted January 19, 2009 kurczaczek lub kaczuszka z ryżem,rojalek cały czas dostępny.jest u nas prawie 2 miesiące od tamtego czasu przybrała na wadze225g,i urosła na wysokość 3cm i na dł, 4cm.już w tym tygodniu będziemy miały preparacik na poprawe sierści,bo rzadziutka i łapki słabo zarastają. Quote
alex1 Posted January 19, 2009 Posted January 19, 2009 hejo możecie mi wieżyc że jak przychodzą ludzie do fryzjera i mają taka kruszynę ze 3 kilo i od progu mówią że oni chcieli miniejszą tylko im taki wielkolud wyrósł to mnie zaraz mrozi.......bo ludzie zaraz z założenia że york powinien ważyc góra 1,5 i nic wiecej bo takiego sobie wymarzyli ale nic nie czytali nie pytali.....tylko miał byc tyci i już ,....... Quote
Gosia2406 Posted January 19, 2009 Posted January 19, 2009 [quote name='ewa2909']Dobrze że je royalka bo tam ma wszystkie potrzebne witaminki.Widocznie będzie z niej taka drobinka:loveu::loveu::loveu: A wiesz może jaką wage mieli rodzice??????Neli ma rodowód????[/quote] niestety nie ma rodowodu,a rodzice podobno mieli ponad 2kg,tatusia nie widziałam,a mama ważyła 2kg800g.A historje Neli możesz przeczytać kilka stron wcześniej w tym temacie(bo za dużo bym znów pisała nie na ten temat w którym jesteśmy).historja ta mogła by być ku przestrodze innych którzy chcą kupić psiulkę bez rodowodu i dać nabić się w butelkę tak jak ja.(Następna będzie napewno z rodowodem) Quote
megi333 Posted January 19, 2009 Posted January 19, 2009 A czy ta waga jest aż taka ważna???? Tak naprawdę to nie widziałam Yorka który ważyłby 1,5 kg lub mniej i miał śliczne gęste i świecące włosy, błyszczące i uśmiechnięte oczka .... Może miałam pecha ale zazwyczaj te yorki wydawały mi się wychudzone, z rzadkimi, matowymi włosami... wyglądały na chore a nie na psiaczki którym nic nie brakuje... No i w chwili zakupu tak naprawdę nie jesteśmy w stanie przewidzieć w 100 % jak maluszek będzie wyglądał gdy urośnie... Najważniejsze by go pokochać za to że jest a nie za to jaki jest... Quote
Gosia2406 Posted January 19, 2009 Posted January 19, 2009 może moja Neli jest malutka i dużo większa nie będzie,ale zapewniam was że to zdęcie nie pokazuje jej takiej jaka jest.W rzeczywistości;ma rzadką sierść ale za to lśniącą,jęj oczka są błyszczące i radosne.Jest małą psotnicą zawsze skorą do zabawy.Bardzo szybko się uczy,umie aportować,reaguje na komędę siad,do mnie,i ślicznie prosi o swojego kabanoska.A jak do mnie dotarła umierająca to miała gęstą sierść,dopiero po pobycie w klinice jej tak zrzadziała. Quote
megi333 Posted January 19, 2009 Posted January 19, 2009 Ale tu nie chodzi o Twojego pieska... Neli to inna historia... swoje przeszła... a sierść odrośnie nie ma się co zamartwiać na przyszłość.... Ważne że jest kochana... Chodzi o pieski kupione przez nieodpowiedzialnych właścicieli którzy by zrobić ze swojego yorka "miniaturke" na siłę po prostu je głodują...... Co odbija się na wyglądzie psiaczka.... Miniaturka z natury a miniaturka " z wyboru" to różnica... Więc głowa do góry Neli naprawdę nic nie brakuje.. Quote
Gosia2406 Posted January 19, 2009 Posted January 19, 2009 wiesz co? Masz racje że ludzie tak robią i nie tylko tam w Polsce tu chyba też bo jak byłam z Neli na zaległych szczepieniach(wcześniej nie dało rady bo musiała dojść do siebie i trochę przybrać na wadze) to nasza wetka wymacała ją po świerzo napakowanym brzusiu(okrągłym jak balonik) i stwierdziła że lubi sobie pojeść,ale i tak prubowała jej podtykać chrupka,miałam wrażenie że zrobiła to specjalnie żeby sprawdzić czy przypadkiem ten balonik to nie z głodu.Więc chyba też musiała mieć takie przypadki. Quote
Gosia2406 Posted January 19, 2009 Posted January 19, 2009 są też tacy którzy oddają pieski w wieku 6 tygodni(jak była właścicielka mojej Neli)kiedy jeszcze powinny być przy matce,żeby szybciej się dorobić kosztem malutkiej istotki.:mad: Quote
megi333 Posted January 20, 2009 Posted January 20, 2009 Na temat pseudohodowców lepiej się nie wypowiadać bo to temat rzeka.... ich opisowe szczegóły w aukcji: mama waga 1.7 tata 1.3 pojedziesz na miejsce a mama szczeniąt dobre 4,5 kg..... no ale ona w żywe oczy ci wciska swoją bajkę... Najgorsze jest to że bardzo dużo ludzi się wciąż nabiera.... :roll: Gdy Ja kupowałam małą też miała mieć 8 tygodni byłam nią tak zauroczona że dopiero książeczkę w domu sprawdziłam... miała 6 tygodni.... No i po raz kolejny się przekonałam że z tym zaufaniem to ostrożnie... Quote
Guest Agata_B Posted January 20, 2009 Posted January 20, 2009 Gosia, śliczna sunia, a jakie ma duże oczyska :loveu: Quote
Chefrenek Posted January 20, 2009 Posted January 20, 2009 A mnie martwi wygląd tej suni tj. nie żebym miała coś do Gosi.:shake: Quote
Recommended Posts