Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='dzajf']wracajac do tematu dzajf wymierzony 21 wysokosci w kłebie, 23 długi ( waga nieznana):P 13 marca skonczył 5 miesiecy:D[/QUOTE]

oto kompaktyczny szczeniak :Dog_run:
kiedy nam go pokazesz?

• Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Cześć, a ja mam psiaki 2,4 i 3,1 zgadnijdzie który jest z papierami, a który bez (ten bez papiereów odpowiada wzorcowi.... nie podpowiem, ten z papierami ma przebudowany zad), nie zgadnie, póki nie wystawię - i to byłaby odpowiedx

Posted

[quote name='dzajf']wracajac do tematu dzajf wymierzony 21 wysokosci w kłebie, 23 długi ( waga nieznana):P 13 marca skonczył 5 miesiecy:D[/quote]

ja to chyba poproszę jakiegoś specjalistę z metrem :)
bo jak ostatnio byłam z Nerkiem u kobiety która wystawia swoje yorki na wystawach to mi powiedziała ze Nero jest nadzwyczaj króciutki :) :crazyeye:
a wy mowice ze za długi ? :)
ja sie nie znam jakie długości maja byc
poza tym mierze go centymetrem krawiecki dlatego może złe bo zaokrąglenia typu szyjka zawsze dodają centymetry może musze go zmierzyć linijka :) ?

nikt nie napisze jak prawidłowo i czym mierzyc ale kazdy bedzie krytykował

zawsze punkt widzenia zalezy od punktu siedzienia :)

Posted

[quote name='Patikujek']No właśnie czekamy na fotki:multi:
A mój rasopodobny kundelek ma wymiary:
długość: 31 cm
wysokość: 29 cm
waga: 4,7 kg[/QUOTE]

ale tez ladnie kompaktyczny, a to juz jest jedna z podstaw, zeby byl ladny :loveu:

Posted

[quote name='zetka73']
poza tym mierze go centymetrem krawiecki dlatego może złe bo zaokrąglenia typu szyjka zawsze dodają centymetry może musze go zmierzyć linijka :) ?
[/QUOTE]

juz napisalam, a mierzę tez takim centymetrem...

Posted

[IMG]http://img243.imageshack.us/img243/9705/dzajfxi1.jpg[/IMG]
a to moje malenstwo wieku 19tyg;0

I TU jeszcze jedno zdjecie:smile:
[url]http://img145.imageshack.us/img145/8007/dzajfikgv3.jpg[/url]

Posted

Fajny piesio

[QUOTE]ale tez ladnie kompaktyczny, a to juz jest jedna z podstaw, zeby byl ladny :loveu:[/QUOTE]
On po prostu jest ładny yorkowy, tylko tak jakby ktoś yorka powiększył jakimś laserem, proporcje ma ok, tylko coś przytyć nie chce a z pół kilo by mu się przydało jeszcze, tym bardziej że ciepło się rob i niedługo więcej ruchu mieć będziemy

Posted

Wiecie co najbardziej boli ,to że macie racje i wszyscy na siebie warczom jak te niewychowane psy:placz:
Teraz coś weselszego-moja Ineczka waży już 1800g:multi:-powoli ale tyje

Posted

[quote name='ladyyork']...Teraz coś weselszego-moja Ineczka waży już 1800g:multi:-powoli ale tyje[/quote]

:thumbs: super wiadomość, na pewno będzie jej jeszcze więcej (znaczy się ciałka do kochania)

Posted

ważył 4,7 a teraz po ostrzyżeniu koło 4,3-4,5 zapewne, bo w sumie nie był jeszcze aż tak zarośnięty:)
Ale nie wiem, jak będę w najbliższym czasie koło lecznicy przechodzić to wejdę żeby go zważyć:)

• 2 weeks later...
Posted

ooooo przepraszam, mój rośnie!!!:mad:;) i to jak jakiś dog!
trzy dni temu skończyła 3 miesiące i waży.... 2.2 - 2.3 kg - taka z niej klucha :lol:
przez miesiąc przytyła ponad 70 dkg.
jest wielka dopóki nie zamoczę jej w kąpieli, mokra jest kruszynką.
Bardzo bym ją chciała zmierzyć ale jest taka ruchliwa że nie mogę sobie poradzić.
pozdrawiam

Posted

Oj, dawno nas [IMG]http://img81.imageshack.us/img81/5895/dsc4949ju9.png[/IMG]tu nie było.
Moja Lilu ma już grubo ponad dwa latka. Jest dużym psem i była sterylizowana jeszcze jako szczeniak (wiadomo, wtedy suczki są masywniejszej budowy). Niestety ma też nadwagę i obecnie jest na diecie - karma Eukanuba dla grubasków.
Jej waga to 5 kg i mamy co najmniej 1 kg do zrzucenia:(
Ale jak pamiętam to bardzo szybko przybierała na wadze, tak jak Twój piesek As-aniu. Gdzieś we wcześniejszych postach jest dokładnie opisany jej wzrost.

Posted

[quote name='Lilu']poniżej jest waga mojego psa w trakcie rozwoju
11 tyg -- 1500 gr
13 tyg -- 1800 gr
18 tygodni 2,50 kg
23 tyg -- 2900 gr
6 miesięcy -- 3 kg
Lilu skończyła roczek i waży, bagatela, -- 4.5 kg.!!![/QUOTE]
Znalazłam !

moja jest jeszcze większa

2 mce (około 9 tyg) - 1,5 kg
i teraz ponad 13 tyg - 2,3 kg!
ciekawe jak to się dalej potoczy...w tej chwili jest już większa od swojego taty, a do mamusi ma 1 kilogram!
pączuś :loveu:

Posted

[quote name='Lilu']Oj, dawno nas tu nie było.
Moja Lilu ma już grubo ponad dwa latka. Jest dużym psem i była sterylizowana jeszcze jako szczeniak (wiadomo, wtedy suczki są masywniejszej budowy). Niestety ma też nadwagę i obecnie jest na diecie - karma Eukanuba dla grubasków.
Jej waga to 5 kg i mamy co najmniej 1 kg do zrzucenia:(
Ale jak pamiętam to bardzo szybko przybierała na wadze, tak jak Twój piesek As-aniu. Gdzieś we wcześniejszych postach jest dokładnie opisany jej wzrost.[/QUOTE]

ale ona nie wygląda na duzą :roll: lub tak ladnie wyszlo ci ją sfotografowac i schowac wielkosc :lol: moze po prostu jest gruba... to naprawdę karm ją mniej i tyle, daj więcej ruchu... bo nadwaga jest przede wszystkim zla na stawy...
moja kolezanka ma bardzo malutkiego yorka, ktory wazy 2,9 kg :-o bo jest na tyle gruby, okrągly jak beczka... to jak zeskakiwal z kanapy polamal sobie dwie tylne lapki i myslęze przez tą nadwagę...

Posted

moje malenstwo tez rosnie:))) wymiary okolo 21 cm wys, 23 długi:D (+,- 1 cm) bo sie kreci wiercipieta:)))) waga w wieku 19 tyg- 1,8
5 mies-2,2 ( jak dobrze pamiatam), 6 miesiecy bez tyg 2,8kg:DDD szczerze mowiac to nie wiem gdzie on te kilogramki chowa bo naprawde jest malutki:DD, ale brzuszek ma noi rozbudowany korpusik, poza tym ogonek dlugi:PPP