Upiór Posted March 17, 2008 Posted March 17, 2008 [quote name='dzajf']wracajac do tematu dzajf wymierzony 21 wysokosci w kłebie, 23 długi ( waga nieznana):P 13 marca skonczył 5 miesiecy:D[/QUOTE] oto kompaktyczny szczeniak :Dog_run: kiedy nam go pokazesz? Quote
Patikujek Posted March 17, 2008 Posted March 17, 2008 No właśnie czekamy na fotki:multi: A mój rasopodobny kundelek ma wymiary: długość: 31 cm wysokość: 29 cm waga: 4,7 kg Quote
psyija Posted March 17, 2008 Posted March 17, 2008 Cześć, a ja mam psiaki 2,4 i 3,1 zgadnijdzie który jest z papierami, a który bez (ten bez papiereów odpowiada wzorcowi.... nie podpowiem, ten z papierami ma przebudowany zad), nie zgadnie, póki nie wystawię - i to byłaby odpowiedx Quote
bascha.p Posted March 18, 2008 Posted March 18, 2008 Mysle ze ten wazacy 3,1 jst bez papierow i odpowiada wzorcowi natomiast ten wazacy 2,4 z metryka .. czy mam racje?? Quote
zetka73 Posted March 18, 2008 Posted March 18, 2008 [quote name='dzajf']wracajac do tematu dzajf wymierzony 21 wysokosci w kłebie, 23 długi ( waga nieznana):P 13 marca skonczył 5 miesiecy:D[/quote] ja to chyba poproszę jakiegoś specjalistę z metrem :) bo jak ostatnio byłam z Nerkiem u kobiety która wystawia swoje yorki na wystawach to mi powiedziała ze Nero jest nadzwyczaj króciutki :) :crazyeye: a wy mowice ze za długi ? :) ja sie nie znam jakie długości maja byc poza tym mierze go centymetrem krawiecki dlatego może złe bo zaokrąglenia typu szyjka zawsze dodają centymetry może musze go zmierzyć linijka :) ? nikt nie napisze jak prawidłowo i czym mierzyc ale kazdy bedzie krytykował zawsze punkt widzenia zalezy od punktu siedzienia :) Quote
Upiór Posted March 18, 2008 Posted March 18, 2008 [quote name='Patikujek']No właśnie czekamy na fotki:multi: A mój rasopodobny kundelek ma wymiary: długość: 31 cm wysokość: 29 cm waga: 4,7 kg[/QUOTE] ale tez ladnie kompaktyczny, a to juz jest jedna z podstaw, zeby byl ladny :loveu: Quote
Upiór Posted March 18, 2008 Posted March 18, 2008 [quote name='zetka73'] poza tym mierze go centymetrem krawiecki dlatego może złe bo zaokrąglenia typu szyjka zawsze dodają centymetry może musze go zmierzyć linijka :) ? [/QUOTE] juz napisalam, a mierzę tez takim centymetrem... Quote
dzajf Posted March 18, 2008 Posted March 18, 2008 [IMG]http://img243.imageshack.us/img243/9705/dzajfxi1.jpg[/IMG] a to moje malenstwo wieku 19tyg;0 I TU jeszcze jedno zdjecie:smile: [url]http://img145.imageshack.us/img145/8007/dzajfikgv3.jpg[/url] Quote
Upiór Posted March 18, 2008 Posted March 18, 2008 sympaty :loveu: tylko musisz jemu ostrzyc uszki, bo trochę nieproporcjonalnie za duze wyglądają ;) Quote
Patikujek Posted March 18, 2008 Posted March 18, 2008 Fajny piesio [QUOTE]ale tez ladnie kompaktyczny, a to juz jest jedna z podstaw, zeby byl ladny :loveu:[/QUOTE] On po prostu jest ładny yorkowy, tylko tak jakby ktoś yorka powiększył jakimś laserem, proporcje ma ok, tylko coś przytyć nie chce a z pół kilo by mu się przydało jeszcze, tym bardziej że ciepło się rob i niedługo więcej ruchu mieć będziemy Quote
Magda Posted March 18, 2008 Posted March 18, 2008 Miki - prawie 4 lata (za 2 miesiące) wysokość w kłębie - 27cm długość - 29 cm obwód klatki - 34cm:lol: waga - 3,2kg Quote
ladyyork Posted March 21, 2008 Posted March 21, 2008 Wiecie co najbardziej boli ,to że macie racje i wszyscy na siebie warczom jak te niewychowane psy:placz: Teraz coś weselszego-moja Ineczka waży już 1800g:multi:-powoli ale tyje Quote
Aga76 Posted March 21, 2008 Posted March 21, 2008 [quote name='ladyyork']...Teraz coś weselszego-moja Ineczka waży już 1800g:multi:-powoli ale tyje[/quote] :thumbs: super wiadomość, na pewno będzie jej jeszcze więcej (znaczy się ciałka do kochania) Quote
pingwinek=] Posted March 21, 2008 Posted March 21, 2008 a moja sunia to kawal słonicy xd nie wiem jakim cudem( bo nie widac tego po niej) ale wazy 4,5 kg teraz jak bedzie jeszcze w ciazy to ja juz nie wiem co to z nia bedzie :D Quote
Patikujek Posted March 21, 2008 Posted March 21, 2008 ważył 4,7 a teraz po ostrzyżeniu koło 4,3-4,5 zapewne, bo w sumie nie był jeszcze aż tak zarośnięty:) Ale nie wiem, jak będę w najbliższym czasie koło lecznicy przechodzić to wejdę żeby go zważyć:) Quote
Magda Posted March 22, 2008 Posted March 22, 2008 [COLOR=Red][B]Cały off topic usunięty:cool1:[/B][/COLOR] Quote
Upiór Posted April 5, 2008 Posted April 5, 2008 [quote name='dzajf']ale tu cichutko:([/QUOTE] yorki juz nie rosną :lol: Quote
as-ania Posted April 5, 2008 Posted April 5, 2008 ooooo przepraszam, mój rośnie!!!:mad:;) i to jak jakiś dog! trzy dni temu skończyła 3 miesiące i waży.... 2.2 - 2.3 kg - taka z niej klucha :lol: przez miesiąc przytyła ponad 70 dkg. jest wielka dopóki nie zamoczę jej w kąpieli, mokra jest kruszynką. Bardzo bym ją chciała zmierzyć ale jest taka ruchliwa że nie mogę sobie poradzić. pozdrawiam Quote
ladyyork Posted April 5, 2008 Posted April 5, 2008 chyba zgadłaś bo moja to mikrob 1800g 22 cm w kłębie i 25cm długa mam nadzieje że przybędzie jeszcze przynajmniej z 500g zanim stanie Quote
Lilu Posted April 6, 2008 Posted April 6, 2008 Oj, dawno nas [IMG]http://img81.imageshack.us/img81/5895/dsc4949ju9.png[/IMG]tu nie było. Moja Lilu ma już grubo ponad dwa latka. Jest dużym psem i była sterylizowana jeszcze jako szczeniak (wiadomo, wtedy suczki są masywniejszej budowy). Niestety ma też nadwagę i obecnie jest na diecie - karma Eukanuba dla grubasków. Jej waga to 5 kg i mamy co najmniej 1 kg do zrzucenia:( Ale jak pamiętam to bardzo szybko przybierała na wadze, tak jak Twój piesek As-aniu. Gdzieś we wcześniejszych postach jest dokładnie opisany jej wzrost. Quote
as-ania Posted April 6, 2008 Posted April 6, 2008 [quote name='Lilu']poniżej jest waga mojego psa w trakcie rozwoju 11 tyg -- 1500 gr 13 tyg -- 1800 gr 18 tygodni 2,50 kg 23 tyg -- 2900 gr 6 miesięcy -- 3 kg Lilu skończyła roczek i waży, bagatela, -- 4.5 kg.!!![/QUOTE] Znalazłam ! moja jest jeszcze większa 2 mce (około 9 tyg) - 1,5 kg i teraz ponad 13 tyg - 2,3 kg! ciekawe jak to się dalej potoczy...w tej chwili jest już większa od swojego taty, a do mamusi ma 1 kilogram! pączuś :loveu: Quote
Upiór Posted April 6, 2008 Posted April 6, 2008 [quote name='Lilu']Oj, dawno nas tu nie było. Moja Lilu ma już grubo ponad dwa latka. Jest dużym psem i była sterylizowana jeszcze jako szczeniak (wiadomo, wtedy suczki są masywniejszej budowy). Niestety ma też nadwagę i obecnie jest na diecie - karma Eukanuba dla grubasków. Jej waga to 5 kg i mamy co najmniej 1 kg do zrzucenia:( Ale jak pamiętam to bardzo szybko przybierała na wadze, tak jak Twój piesek As-aniu. Gdzieś we wcześniejszych postach jest dokładnie opisany jej wzrost.[/QUOTE] ale ona nie wygląda na duzą :roll: lub tak ladnie wyszlo ci ją sfotografowac i schowac wielkosc :lol: moze po prostu jest gruba... to naprawdę karm ją mniej i tyle, daj więcej ruchu... bo nadwaga jest przede wszystkim zla na stawy... moja kolezanka ma bardzo malutkiego yorka, ktory wazy 2,9 kg :-o bo jest na tyle gruby, okrągly jak beczka... to jak zeskakiwal z kanapy polamal sobie dwie tylne lapki i myslęze przez tą nadwagę... Quote
dzajf Posted April 6, 2008 Posted April 6, 2008 moje malenstwo tez rosnie:))) wymiary okolo 21 cm wys, 23 długi:D (+,- 1 cm) bo sie kreci wiercipieta:)))) waga w wieku 19 tyg- 1,8 5 mies-2,2 ( jak dobrze pamiatam), 6 miesiecy bez tyg 2,8kg:DDD szczerze mowiac to nie wiem gdzie on te kilogramki chowa bo naprawde jest malutki:DD, ale brzuszek ma noi rozbudowany korpusik, poza tym ogonek dlugi:PPP Quote
zetka73 Posted April 6, 2008 Posted April 6, 2008 Moj Nero skończy jutro 6 miesięcy i wazy 2,800 kg w dalszym ciągu ale jest tłuściutki :) Quote
Recommended Posts