katarzyna09 Posted March 10, 2011 Posted March 10, 2011 A co psinka tam obgryza,coś zielonego...Co mu tak smakuje?[IMG]http://plixy.pl/img.php?id=37410[/IMG]? Quote
feluska997 Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 W ogłoszeniowym bazarku jest taki fragment: [I]Do realizacji zamówienia potrzebujemy : - tekst - zdjęcia - dane w stylu : sterylizacja , szczepienia , tolerancja do innych zwierząt itd. każdy wie co - i dane . telefon , email itp. może byc strona internetowa jesli macie jakas jaka chcecie promowac[/I] Czy chciałybyście jeszcze coś dopisać oprócz tego, co jest w allegro? Bo stamtąd będą teksty i zdjęcia do ogłoszeń. Numery telefonów aktualne? Tattoi, jak ze szczepieniami Misia? Quote
Tattoi Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 Wyszczepiony na wszystko włącznie z wściekłością. Quote
Pragnienie-Milosci Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 To co wyszło na zdjeciu zielone, to zabawkowy,gumowy konar drzewa ;) "[I]- dane w stylu : sterylizacja , szczepienia , tolerancja do innych zwierząt itd. każdy wie co" sterylizacja : nie (ale jest warunkiem adopcji) szczepienia : tak odrobaczenia :tak zakroplony przeciw kleszczom : tak tolerancja do innych psów : jest bardzo grzeczny, nie rzuca się na psy (wszak jest mały), nie jest upierdliwy z zabawą, ale bardzo pilnuje miski z jedzeniem (wystarczy po jedzeniu mu ją schować) przed psami, ja mogę sobie robić z tą miską co chce. Pilnuje też posłania, więc jeśli miałby być z innym psem to najlepiej takim nie przepadającym za posłaniami i najlepiej z suką. Potrzebuje dużo uwagi, jeśli jej nie otrzymuje zaczyna broić :) Jest bardzo spragniony zabawy, a także ograniczeń jakie mu narzucam. On nie bardzo wie co można, a czego nie i testuje moje granice. Po trzeciej takiej próbie zazwyczaj kuma, że czegoś nie wolno. Każdy pies potrzebuje przewodnika i jemu to jest bardzo potrzebne, inaczej będzie robił to na co w danej chwili ma ochotę. Poza przewodnikiem, brakuje mu też czułości. Lubi się ze mną witać z rana, lubi przychodzić na głaskanie w ciągu dnia, bardzo się mnie pilnuje, śpi zawsze w pomieszczeniu w którym aktualnie jestem. Nie przepada za noszeniem na rękach, sztywnieje i widać że się stresuje, ale ostatnio zrobił postęp i zasnął na moich kolanach. Szybko się przywiązuje do właściciela, beze mnie nie chce iść nigdzie i z nikim... Nie będzie więc leciał do każdej napotkanej osoby i nie da się łatwo ukraść. Ale ja nie chcę żeby tak bardzo się do mnie przyzwyczajał :( Nie wiem co mogę jeszcze dodać ... Na pewno z tych informacji da się stworzyć ogłoszenie. Ciapkowi zrobiłam ok. 190 zdjęć ale tylko na tych wyszedł korzystnie, bo niestety fotogeniczny to on nie jest :) Dużo lepiej wygląda na żywo. Numer tel : 505 094 546 mail : [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] Warszawa/Okęcie [/I] Quote
Salo Posted March 11, 2011 Author Posted March 11, 2011 Kupiłam karmę dla Czarnucha i dla Misia po 15 kg Chappi, bo było na promocji. 60 zł za jeden wór. Kurier dostarczy po niedzieli. Kupiłam , aby szczeniaki miały karmę tak na zaś jeszcze na ten miesiąc :] . Quote
Pragnienie-Milosci Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 Jestem w trakcie rozmów z dziewczyną na temat adopcji czarnuszka ;) W przyszła niedziele umówiłyśmy się na spotkanie. Kto wie... Tylko dalej nie mam umowy adopcyjnej :( Quote
Pragnienie-Milosci Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 Może być taka : [url]http://docs.google.com/viewer?a=v&q=cache:7n2BXtl97wYJ:afn.pl/pliki/umowa_adopcyjna_psa.doc+umowa+adopcyjna+psa&hl=pl&gl=pl&pid=bl&srcid=ADGEESjMkmeFT3fSyTrwUNFZ9q9f05Xu57JDUoe8KTWBnOJb5ddyQwYAq_B93QZAwr6OfBs8nqpIb9QxfG-CncZ5oCqHfEuzo_cVgk6r4I1ZINQlcQoh8Mzt7frzNEvFeSFtCxI4iOyl&sig=AHIEtbSyNNlnhspzOEuNlqk_35bxbYe0Og[/url] ?? Quote
Salo Posted March 11, 2011 Author Posted March 11, 2011 Mnie się umowa podoba, wg mnie wszystko jest tam zawarte :) . Kamilka, napisz w niedzielę koniecznie czy Czarnuch poszedł do adopcji, bo ja kupiłam aż dwa wory z karmą po 15 kg jeden i jeśli Czarnuch pójdzie już do nowego domku, to będę zmuszona 'odsprzedać', tu komuś tę karmę na Dogo, bo mi ona nie potrzebna, a że na Allegro ją kupiłam, to nie mogę się teraz wycofać. Pozdr. Quote
Tattoi Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 [quote name='Pragnienie-Milosci'] Tylko dalej nie mam umowy adopcyjnej :([/QUOTE] Moja wina- zapomniałam. Potem prześlę. Quote
Atomowka Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 Czekam na wieście wobec tego co z Czarnuchem P.S Salo może na zaś nie kupuj karm, nie płac za hotel bo potem właśnie takie "kwiatki" mogą wychodzić. Nie ma co szaleć z kasą, jak jest to niech leży spokojnie i czeka na swoją kolej, nie trzeba wszystkiego wydac na hura Quote
Tattoi Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 A ja wzięłam dzisiaj Misia na górę do maluchów- przyjęło go stadko i się bawiły razem. Miko tylko na niego fukał, ale Miko to Miko. I skoro tak, to będę go zabierać, bo fajnie im razem było. Quote
Salo Posted March 12, 2011 Author Posted March 12, 2011 [quote name='Atomowka'] P.S Salo może na zaś nie kupuj karm, nie płac za hotel bo potem właśnie takie "kwiatki" mogą wychodzić. Nie ma co szaleć z kasą, jak jest to niech leży spokojnie i czeka na swoją kolej, nie trzeba wszystkiego wydac na hura[/QUOTE] Nie płacę za hotel, za kwiecień. Najwyżej jeden wór się odsprzeda, nawet za połowę ceny. Ja chciałam po prostu, aby Czarnuch i Misio miały karmę do końca tego miesiąca. Po prostu :). Quote
Pragnienie-Milosci Posted March 13, 2011 Posted March 13, 2011 Spokojnie, mamy jeszcze tydzień na jedzenie karmy, trochę dam też przyszłym właścicielom, a resztę oddam jak tylko mały pojedzie do siebie :) Myślę, że jego historia zakończy się happy end'em. Właściciele zamówili już miski, adresówkę i nadal wybierają imię ... :) Także ma jeszcze tydzień na zabawę z moją suką, która jest przeszczęśliwa i w końcu wymęczona. Bawią się godzinami. Chyba szybko będę musiała skołować jej kolejnego towarzysza ;) Ale na razie musimy zrobić sterylkę, więc dobrze że mały jedzie do siebie, nie będzie jej zamęczał po operacji. Idziemy niedługo na Pola Mok. poganiać z psami ;) Quote
Salo Posted March 13, 2011 Author Posted March 13, 2011 Czyli, że Czarnuch pojedzie już na dniach do swoich nowych właścicieli ?? Quote
Salo Posted March 13, 2011 Author Posted March 13, 2011 Ale są zdecydowani na 100% ??? W takim razie ja przelewam pieniążki za te dwie karmy. I jedna jedzie do Ciebie, a druga do hoteliku dla Misia. Kamilka, możesz mieszać dla Czarnucha te dwie karmy. Daj też przyszłym właścicielom parę kilo na start. a resztę oddaj do schroniska, albo innym potrzebującym pieskom. P.S. [B]A masz dla Czarnucha tę oryginalną smyczkę i obrożę ??[/B] To był prezent od mojej znajomej z Niemiec, ona bardzo się starała, aby każdy szczeniak miał swoją wyprawkę. Quote
Pragnienie-Milosci Posted March 13, 2011 Posted March 13, 2011 No skoro już zamówili miski, adresówkę, wybierają imię...to raczej tak, ale ja się wolę nie nastawiać i poczekamy do niedzieli. Tamta karma już się skończyła, teraz mały je karmę Chili, mam nadzieje, że te często zmiany nie wpłyną znów na rozwolnienie...Jak już pojedzie, to ustalimy co robimy z resztą karmy. Mam i obróżkę i smyczkę, ale na Pola chodzimy w takiej rozciąganej, bo boję się go puścić wolno, a tamta za krótka. Oczywiście maluch pojedzie z ufundowanym osprzętem :) Quote
Salo Posted March 13, 2011 Author Posted March 13, 2011 No tak, lepiej się nie nastawiać. Ludzie niektórzy mają zmienne swe zdanie ... No dobra, to karma pojedzie do Ciebie po niedzieli. Pewnie we wtorek już powinna być. P.S. Skąd można załatwić broń Palmera i jaki to jest koszt ??? Quote
Tattoi Posted March 13, 2011 Posted March 13, 2011 Jak kupić, to ponad 3 tysiące i trzeba mieć pozwolenie. Jak pożyczyć, to Kinia wie, bo załatwiała- 500 zł? Nie pamiętam. Quote
Salo Posted March 13, 2011 Author Posted March 13, 2011 Kurdę, drogoooooo . Jak ja Pimpę inaczej złapię?! :( Quote
Pragnienie-Milosci Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 Właścicielka nie może sie doczekać, przyjadzie po malucha dzisiaj:))) Quote
Salo Posted March 14, 2011 Author Posted March 14, 2011 Suuuuper !!! To daj znać, że już pojechał !!! W takim razie podeślę karmę pewnej rodzinie, która ma dużo piesków i złą sytuację rodzinną. Na pewno się będą cieszyć. Quote
Salo Posted March 14, 2011 Author Posted March 14, 2011 Tattoi, opłaciłam karmę dla Misia (15 kg Chappi). Możesz także tę karmę dawać Nordi, jeśli ona też ma mało jedzenia. Misio sam chyba szybko nie zje 15 kilo karmy (?) ;) . Quote
Salo Posted March 14, 2011 Author Posted March 14, 2011 Właśnie dostałam info, że Czarnuszek już zaadoptowany ... :-) . Dziękujemy, Kamilka, że zaopiekowałaś się Czarnuchem i zapewniłaś mu dobrych ludzi i nowy, kochający domek. P.S. Miałam tutaj info w pw odnośnie Misia, ale na razie nic nie wiadomo, więc ciii ;) . Quote
Pragnienie-Milosci Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 Ach,jak pusto bez niego. Mój własny pies się ze mną nie przywitał, jak wróciłam bez gnoja :) Także też nie jest za szczęśliwa. Najważniejsze żeby Dziubek miał dobry domek. Też miałam pytania w sprawie Misia i ktoś ode mnie miał się skontaktować z P.Małgosią, nie wiem jednak czy już się odezwali, czy jeszcze nie podjęli decyzji. Oby Misiowi się poszczęściło! Quote
Recommended Posts