Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='salo']Do TATTOI: Jak tam szczeniaki się czują? Zdrowe? [/QUOTE]
a ja dzis poznalam Twoje grubasy bo bylam u Tattoi, Malina (nasze duczkowskie znalezisko) dala im po nosie bo chlopaki jej na łeb wchodzily:)

• Replies 847
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zdrowe, dorodne, szybkie, zaradne- strasznie się wydzierają, jak wychodzę. Ludzi się nie boją- lgną do każdego.
Łaciat zwraca uwagę wszystkich.
Będzie dobrze.
A kasa nie wiem, czy przyszła, nie sprawdzałam. Pewnie tak.

Pozdrawiam-

Posted

[quote name='Kika9004']Witam, jestem z Ostrołęki, suka i pies już złapany?? Streśćcie mi dokładnie jaka jest sytuacja, jutro mogłabym pomóc je złapać :D[/QUOTE]

Pies zniknal.. a suka nie jest w dalszym ciagu zlapana...

Posted

[quote name='bebcik']oo i Kika jest. Ja ten weekend mam bezsamochodowy ale następny... jejku, tez nie bo studniówka :([/QUOTE]

Napisz kiedy będziesz mogła to się umówimy i razem zaczaimy :) Ja mogę także w poniedziałki, mam czas od 13:00 do 17:00.

Posted

Jestem, dojechałam do Śremu.

OK, możecie spróbować, ale od razu mówię, że suka do obcych jest baaaardzo nieufna i może nie podejść tal blisko jak do mnie. Co prawda możecie ją przekupić jedzeniem, ale nie gwarantuję, że da się od razu złapać. Ona często biega na tej stacji od człowieka do człowieka z autem i prosi o żer. Stacja Paliw - ORLEN. Jak będziecie wjeżdżać do Kadzidła od str Ostrołęki to na pewno zobaczycie - po prawej stronie.

Posted

Dzwonił do mnie jakiś Pan z Mińska Mazowieckiego. Ogłoszenie o szczeniakach przeczytał w internecie.
Mieli mixa owczarka 11 lat, pies zwiał z posesji i zagryzły go inne psy (podobno suka w cieczce była w okolicy). Facet powiedział, że jak to mówi innym, to juz nikt mu nie chce potem dać psa.
Psiak ma być na terenie ogrodzonym (2000 m. kw.) i mają kojec. Do domu może wchodzić, w domu ma być karmiony.
Pan chciałby ewentualnie jutro przyjechać.
Co mam robić?
Nie chcę robić adopcji na własną rękę.
Pan powiedział, żeby dać komuś telefon do niego, to on chętnie porozmawia. Ja nie miałam czasu dokładniej go przepytać, bo mam tu młyn.
Jest ktoś chętny do dzwonienia?
Telefon poślę na pw.

Posted

Kurde z jednej strony to ryzykowne dawać psiaka do takiego miejsca, gdzie już jeden pies tak skończył ale z drugiej strony ucieczki psów zdarzają się nawet dogomaniakom. Tak czy siak oddanie szczyla do kojca to nie dobry pomysł. Chyba, że teraz byłby w domu i mieszkał z nimi a jak dorośnie to dopiero na dwór. Sama nie wiem w sumie myślę,że z Panem trzeba pogadać dokładnie jak to będzie wyglądało i może jakiegoś starszego psiaka tam podesłać? Swoją droga wiesz jaki Pan ma stosunek do kastracji i wizyty przed?

Posted

Koniecznie trzeba go uswiadomic o kastracji i jakos dopilnowac tego, bo przeciez walczymy z bezdomnoscia zwierzat. Pewnie gdyby tamten psiak byl wykastrowany nie pobiegl by za suczka i nie bylo by tragedii.

Posted

Kochane, nie wiem, nie miałam czasu z nim dłużej pogadać, mamy psa w ciężkim stanie i ludzi w sklepie. Ja tu jestem teraz sama z lekarzem jednym tylko.
Chcesz dzwonić? dam telefon, bo ja dopiero póxniej będe mogąl, a pan gadatliwy...

Posted

szczeniak do kojca to niezbyt dobry pomysl, tak uwazam. Mozna by dla Niego znalezc psiaka juz suke - doroslych, po sterylce lub kastracji.

TATTOI On sie okreslil jakiego psiaka chce?? Ja bym MU szczyla nie dawala... nigdy nie ma pewnosci ze zrobi kastracje czy sterylke a historia lubi sie powtarzac..

Posted

Trzeba zadzwonić, dajcie mu szansę tylko musi się zgodzić na kastrację i później po prostu to sprawdzić czy wykastrował, przecież w umowie adopcyjnej jest to wymagane. To, że psy czasami uciekają to normalka. Mi ostatnio ktoś bramkę na podwórko otworzył i moja suka uciekła i zagryzła koguta sąsiadom. Jeśli zgodzi się na dorosłego już wysterylizowanego to jeszcze lepiej, ale jeśli będzie chciał szczeniaka to po prostu spytać czy zdaje sobie sprawę że szczeniak musi najpierw być trzymany w domu, ale z tym raczej nie powinno być problemów bo wiele ludzi którzy nie wyobraża sobie psów w domu to zwykle szczeniaki aż nie podrosną trzyma się w domach :)

Posted

To podaj mi jego numer na pw. Jeśli to domowy numer, to zadzwonię do niego z internetu, bo na komórce nie mam kasy.

Napisałam do Tattoi, aby podała mój numer kom., niech do mnie facet zadzwoni, to z nim pogadam.

Posted

Cholerka,to są jeszcze małe brzdące i już do kojca...,znów z drugiej strony,moze ten Pan faktycznie zadbałby o tego malca.. nie miałby tam zle...Tak jak to napisała Atomowka,moze psina mieszkałaby jednak przez pewien czas w domu?Nie wiem sama,ja również mam mieszane uczucia.Salo,dowiedz się wszystkiego,czekamy;)

Posted

Szczeniak chowany od małego w kojcu i odizolowany od ludzi będzie miał źle rozwiniętą psychikę, może stać się lękliwy, albo agresywny. Psy to zwierzęta bardzo stadne, zacieśniające więzi emocjonalne z domownikami. Nie może być tak, żeby takiego psiego dzieciaka trzymać w klatce jak jakiś okaz w zoo. I tak temu facetowi bym chciała pokrótce wyperswadować przez tel.