Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 57
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Byłam w schronie. Przepraszam, że dopiero teraz piszę, ale zmogła mnie okropna grypa i leżałam z gorączką :-(
No dobra, teraz o Ronym.
Psiak super, bardzo fajny, przyjacielski, pragnie kontaktu z człowiekiem, do innych zwierzaków jest jak najbardziej ok :)
Na smyczy ładnie chodzi, przy nodze, nie ciągnie.
Czy znajdzie się osoba co go pokocha? :-(
Foty:

Posted

Tekst do ogłoszeń:
[FONT=Calibri][/FONT]
[FONT=Calibri]Jamnikowaty Rony pokocha Cię na zabój![/FONT]
[FONT=Calibri]Cześć! Jestem młodym (ok.2 letnim), jamnikowatym pieskiem. Kocham dzieci, inne zwierzaki i ogółem kocham wszystko i wszystkich, jestem idealny, no prawie - mam niestety jedną wadę, a mianowicie jestem niewidomy, ale naprawdę kocham tak samo i dobrze sobie radzę jak inne psiaki. Mam na imię Rony. Nie wiem czy to ładnie, ale tak nazwano mnie w schronisku. A tak w ogóle to dlaczego ja się znalazłem tutaj? Przecież tak kochałem swoją rodzinę, starałem się być miłym pieskiem, kochałem ich swoim całym małym serduszkiem i myślałem, że oni mnie też…pewnie się myliłem. Pewnego dnia bez skrupułów wyrzucili mnie na ulicę. Błąkałem się już dłuższy czas, tęskniłem za nimi, liczyłem, że wrócą i mnie wezmą, ale oni nie chcieli już mnie. Na szczęście ktoś dobry zadzwonił po schronisko i właśnie od tego czasu tu jestem. Mam tu lepiej niż na ulicy, bo mam przynajmniej ciepły kąt i jedzenie, ale brak mi jednego – własnego, przytulnego domku i właścicieli, którzy pokochają mnie takim jaki jestem i już nigdy nie wyrzucą! Może to właśnie Ty być mnie chciał? Jeśli tak to skontaktuj się proszę z wolontariuszką:[/FONT]
[FONT=Calibri]513-14-59-53 (prosimy dzwonić po 16tej) lub [email protected][/FONT]

Posted

rita60 napisał(a):
Biedny maluch......Boróweczko pytałas,czy wiadomo dlaczego nie widzi,on musi miec jakis problem bo oczka zaropiałe.

Tak pytałam, najprawdopodobniej ślepota to wada wrodzona, oczka zaropiałe nie wiadomo czemu ma :(

Posted

rita60 napisał(a):
Tak coś sie porobiło z tymi postami......czy wrzuciłas małego na FB ?

Nie, ja takiego czegoś nie umiem obsługiwać, to wyższa szkoła jazdy jest dla mnie :cool3:
Ritko, dałabyś radę wrzucić?

Posted

W poniedziałek będę męczył panią doktor aby przebadała Ronyego i powiedziała co jest przyczyną ślepoty. Na wybiegu strasznie go dominowały Skutery(młode szczeniaki) ale wyprosiłem aby biegał na środku ze spokojniejszymi psiakami :)
Wiecie że trafił on do schronu tak jakby "prowadzony" przez drugiego psiaka. Tamten psiak znalazł domek a Rony na początku baaardzo pilnował się psiaka ze swojego boksu i chodził za nim krok w krok. Ale nauczył się samemu poruszać i teraz jest samodzielny ;)

Posted

Rony'ś idzie do domku !!! :loveu::loveu::loveu:
Dzwonił Krystak, jest dzisiaj w schronie i przyszła Pani zakochana w psiaku, właśnie podpisuje umowę :)
Krystak ma wziąć jej telefon/mail, bo chciałabym mieć kontakt z domem :p
Rituś, z tego wszystkiego nawet zapomniałam się o badanie zapytać....

Posted

Niestety w poniedziałek mnie nie było a dzisiaj zupełnie wyleciało mi z głowy (baaardzo dużo roboty dzisiaj...) No i Rony nieprzebadany poszedł :( Może jak pani pójdzie z nim do osiedlowego weta to tamten coś powie?