Katioczka Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 Fajnie, że i do Majeczki się los uśmiechnął :) Quote
Akrum Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 PESTKA. masz jakieś wieści od nowego domku Majeczki? Jak sobie radzą? jak się zachowuje dziewczyna? Quote
AMIGA Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 Chyba by trzeba zmienić tytuł, bo już ani na sterylkę nie zbieramy a i mała już w domku stalym :-) Quote
PESTKA. Posted February 17, 2011 Author Posted February 17, 2011 U Majeczki wszystko w porządku, rozmawiałam z Panią przedwczoraj - jutro nie omieszkam jej znów pomęczyć:) W każdym razie Mała cieszy się na każdy spacerek, chodzi za nową pańcią krok w krok. Pani pytała, co oznacza, że mała trąca ją łapką i przekręca głowę - odpowiedziałam, że potrzebuje miłości. A pani na to "aaachhh, to dobrze, bo ją biorę wtedy na kolana, ale chciałam się upewnić." No i oczywiście mnóstwo ochów i achów nad tym, jaka Majeczka cudowna, bezproblemowa, grzeczniutka, jak się pięknie na zewnątrz załatwia, jaka jest cichutka, jaka delikatna, jak się doskonale z kotami dogaduje. Pani mówiła, że mała jej syna albo próbowała ugryźć, albo wystawiła zęby, albo może ugryzła? Cholera, nie wiem... W każdym razie nie było z tego powodu żadnych pretensji, jedynie powiedziała, że po prostu Majeczka potrzebuje trochę więcej czasu, żeby się przyzwyczaić do mężczyzn w domu. Mówiłam jej, że maleńka była właściwie tylko ze mną i że w przytuliskach z reguły jest tak, że wolontariuszami są kobiety a nie wiadomo przecież, jaką ma historię, co było przed tym, jak się znalazła w Glinnie. Zresztą o ile dobrze zrozumiałam, to też nie do końca wiadomo, co działo się w przytulisku przed zmianą władz? W każdym razie cała rodzina jest zachwycona i zakochana w małej:loveu::loveu::loveu: Amigo, zmieniłabym tytuł wątku, ale nie wiem, jak to zrobić.... Quote
Akrum Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 Suuuper, bardzo się cieszę z takich wieści :) PESTKA. przy wolnej chwili proszę Cię o przesłanie skanu umowy na maila, dobrze? [email protected] kochana Majeczka - jak ja się cieszę, że ona swój domek znalazła :) Quote
PESTKA. Posted February 18, 2011 Author Posted February 18, 2011 Akrum napisał(a):Suuuper, bardzo się cieszę z takich wieści :) PESTKA. przy wolnej chwili proszę Cię o przesłanie skanu umowy na maila, dobrze? [email protected] kochana Majeczka - jak ja się cieszę, że ona swój domek znalazła :) Oczywiście, jutro prześlę umowę - chciałam to teraz zrobić, ale zapomniałam, że umowa została w mieszkaniu mojej mamy. W ogóle to siedziałam nad nią trochę, pościągałam sobie wzory i stworzyłam nową, taką, która by w razie czego zapewniła bezpieczeństwo Małej i mój spokój ducha:) Chociaż pewnie i tak zapomniałam czegoś dodać. Jak to ja, ciągle o czymś zapominam, zakręcona jestem... Quote
DoPi Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 no kochana congratulacjon, wierzyłam w ciebie . Wiadomym było od poczatku, że mała znajdzie dom:multi: Quote
Akrum Posted March 8, 2011 Posted March 8, 2011 PESTKA. wiesz może co u Majki słychać?? jakieś wieści z nowego domku, zdjęcia?? Quote
PESTKA. Posted March 15, 2011 Author Posted March 15, 2011 Akrum napisał(a):PESTKA. wiesz może co u Majki słychać?? jakieś wieści z nowego domku, zdjęcia?? Hej, hej:) Dzwoniłam do Majeczki w niedzielę - wszystko w jak najlepszym porządku:) Majeczka spędza ostatnio mnóstwo czasu w ogrodzie - wychodzi rano z Panią, ale jak tylko zobaczy, że Pani chce wracać do domu, to zwiewa. Mnie też robiła takie numery, nawet jak byłam z nią na dwugodzinnym spacerze, to jak tylko widziała, że wracamy na osiedle, a była spuszczona ze smyczki, to zwiewała na łąkę. Teraz sobie może hasać do woli. Nie do wiary, że tak się zmieniła - to juz nie ten pies, który kroku nie potrafił zrobić na spacerze. Jest też teraz psem stróżującym - szczeka na każdego. No i ma przyjaciela w postaci owczarka niemieckiego siostry, podobno ładnie wariują a mała robi z nim co jej się tylko podoba:) Gorzej, że podobno strasznie płacze jak tylko pani wychodzi, ale za to w nocy śpi grzeczniutko na posłanku koło łóżeczka. Quote
PESTKA. Posted April 13, 2011 Author Posted April 13, 2011 Mam zdjęcia Majeczki prosto z nowego domu:loveu::loveu::loveu: Troszkę to trwało, ale ważne, że wreszcie mogę je Wam pokazać:) Maja ze swoim przyjacielem - psem siostry Pani Stanisławy: Quote
Pyrdka Posted April 13, 2011 Posted April 13, 2011 Cudna Majeczka. Serce się raduje oglądając takie zdjęcia:loveu: Quote
AMIGA Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 To niesamowite! Jednak dwa psy w domu to rewelacja :-) Quote
Akrum Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 Dopiero tu dotarłam podziwiać nowe zdjęcia :) Jeeeeejku jaka Majeczka jest śliczna, radosna, szczęśliwa, otwarta :) Jak ja się ciesze, że jej się tak udało cudownie trafić :) A tutaj na zdjęciu taka wysoka się wydaje, a przecież w rzeczywistości to mała kruszynka kochana szczęściara :) Quote
Recommended Posts