Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 139
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

U Majeczki wszystko w porządku, rozmawiałam z Panią przedwczoraj - jutro nie omieszkam jej znów pomęczyć:) W każdym razie Mała cieszy się na każdy spacerek, chodzi za nową pańcią krok w krok. Pani pytała, co oznacza, że mała trąca ją łapką i przekręca głowę - odpowiedziałam, że potrzebuje miłości. A pani na to "aaachhh, to dobrze, bo ją biorę wtedy na kolana, ale chciałam się upewnić." No i oczywiście mnóstwo ochów i achów nad tym, jaka Majeczka cudowna, bezproblemowa, grzeczniutka, jak się pięknie na zewnątrz załatwia, jaka jest cichutka, jaka delikatna, jak się doskonale z kotami dogaduje.
Pani mówiła, że mała jej syna albo próbowała ugryźć, albo wystawiła zęby, albo może ugryzła? Cholera, nie wiem... W każdym razie nie było z tego powodu żadnych pretensji, jedynie powiedziała, że po prostu Majeczka potrzebuje trochę więcej czasu, żeby się przyzwyczaić do mężczyzn w domu. Mówiłam jej, że maleńka była właściwie tylko ze mną i że w przytuliskach z reguły jest tak, że wolontariuszami są kobiety a nie wiadomo przecież, jaką ma historię, co było przed tym, jak się znalazła w Glinnie. Zresztą o ile dobrze zrozumiałam, to też nie do końca wiadomo, co działo się w przytulisku przed zmianą władz?
W każdym razie cała rodzina jest zachwycona i zakochana w małej:loveu::loveu::loveu:

Amigo, zmieniłabym tytuł wątku, ale nie wiem, jak to zrobić....

Posted

Akrum napisał(a):
Suuuper, bardzo się cieszę z takich wieści :)

PESTKA. przy wolnej chwili proszę Cię o przesłanie skanu umowy na maila, dobrze?
[email protected]

kochana Majeczka - jak ja się cieszę, że ona swój domek znalazła :)

Oczywiście, jutro prześlę umowę - chciałam to teraz zrobić, ale zapomniałam, że umowa została w mieszkaniu mojej mamy. W ogóle to siedziałam nad nią trochę, pościągałam sobie wzory i stworzyłam nową, taką, która by w razie czego zapewniła bezpieczeństwo Małej i mój spokój ducha:) Chociaż pewnie i tak zapomniałam czegoś dodać. Jak to ja, ciągle o czymś zapominam, zakręcona jestem...

• 3 weeks later...
Posted

Akrum napisał(a):
PESTKA. wiesz może co u Majki słychać??
jakieś wieści z nowego domku, zdjęcia??

Hej, hej:) Dzwoniłam do Majeczki w niedzielę - wszystko w jak najlepszym porządku:) Majeczka spędza ostatnio mnóstwo czasu w ogrodzie - wychodzi rano z Panią, ale jak tylko zobaczy, że Pani chce wracać do domu, to zwiewa. Mnie też robiła takie numery, nawet jak byłam z nią na dwugodzinnym spacerze, to jak tylko widziała, że wracamy na osiedle, a była spuszczona ze smyczki, to zwiewała na łąkę. Teraz sobie może hasać do woli. Nie do wiary, że tak się zmieniła - to juz nie ten pies, który kroku nie potrafił zrobić na spacerze. Jest też teraz psem stróżującym - szczeka na każdego. No i ma przyjaciela w postaci owczarka niemieckiego siostry, podobno ładnie wariują a mała robi z nim co jej się tylko podoba:) Gorzej, że podobno strasznie płacze jak tylko pani wychodzi, ale za to w nocy śpi grzeczniutko na posłanku koło łóżeczka.

• 5 weeks later...
Posted

Mam zdjęcia Majeczki prosto z nowego domu:loveu::loveu::loveu: Troszkę to trwało, ale ważne, że wreszcie mogę je Wam pokazać:)

Maja ze swoim przyjacielem - psem siostry Pani Stanisławy:

Posted

Dopiero tu dotarłam podziwiać nowe zdjęcia :)

Jeeeeejku jaka Majeczka jest śliczna, radosna, szczęśliwa, otwarta :)
Jak ja się ciesze, że jej się tak udało cudownie trafić :)

A tutaj na zdjęciu taka wysoka się wydaje, a przecież w rzeczywistości to mała kruszynka

kochana szczęściara :)