AMIGA Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 Ufffffffff jak to dobrze, ze już p wszystkim. Ja "z powodów zębowych"bylam przez kilka ostatnich dni wyłączona z życia i dopiero teraz poczytalam wszystko. Obie jesteście bardzo dzielne. Ja bym w życiu nie zrobila nikomu zastrzyku! Quote
Akrum Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 AMIGA jakbyś musiała, to byś zrobiła zastrzyk. Ja byłam zmuszona się nauczyć... owszem, nie lubię tego robić, ale tragedii nie ma. Podskórny zastrzyk można przeżyć. PESTKA. oczywiście, szukajmy domku w Krakowie, co byś miała małą na oku :) Pani z okolic Poznania podesłałam inną suczkę od nas :) Quote
Akrum Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 Kochana mała Majeczka :) Wczoraj kolejna Pani do mnie dzwoniła z okolic Warszawy chętna na Majeczkę, ale tutaj akurat wkradł się błąd, bo nie wiem skąd Pani dostała info,że Majka ma około 7 miesięcy i przebywa w DT w okolicach Poznania... Pani dostanie pakiet mikrusków z okolicy i wiekowo takie, jak szuka :) Quote
PESTKA. Posted January 19, 2011 Author Posted January 19, 2011 No i się nachwaliłam, a tyle razy mi mówiono, że dzieci i psów się nie chwali... Maja podgryza mi ludzi, ostatnio moja mama chciała ją wziąć na spacer, bo od poniedziałku pracuję na cały etat, jak tylko zobaczyła szelki, to ją capnęła w rękę. Była u mnie też przyjaciółka, Maja ją zna, ale też zaczęła na nią warczeć i chciała ugryźć. Na dodatek robi spustoszenie w mieszkaniu, rozciąga ubrania, a dziś zjadła mi komórkę. Ewidentnie tęskni za mną, chociaż przyzwyczajałam ją do tego, że mnie nie ma, teraz siedzi po 9 godzin sama i cierpi. Martwię się, bo jak tak dalej pójdzie, to nikt jej nie weźmie, bo będzie wszystkich gryzła. Quote
Pyrdka Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 Kurde. Majka bądź grzeczna! Bardzo się do Ciebie przyzwyczaiła. Mam nadzieję, że to przejściowe. Quote
Akrum Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 Majeczko, co się dzieje? Taka byłaś grzeczniutka, kochana.. piesek ideał... A teraz co robisz? Ona chyba się boi... pokochała Cię, zaufała... i boi się, że cie straci... że inni ludzie przychodzący i chcący ją zabrać na spacer - zabiorą ją i już nie wróci do Ciebie - chyba o to chodzi... A jeśli chodzi o niszczenie w domu jak zostaje sama - nie wiem, czy byłaś kiedyś na wątku pt. SZKODNIKI, jeśli nie, to polecam :) Tu link: http://www.dogomania.pl/threads/192687-SZKODNIKI-czyli-doce%C5%84-zwierza-swego-bo-mog%C5%82a%C5%9B-mie%C4%87-gorszego/page45 Quote
AMIGA Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 No popatrz - a na nas jak byłyśmy z DoPi wcale nie warczała. Patrzyła spode łebka ale ani nie zabulgotala. Czy to tylko pod Twoją nieobecność ona jest taka "zgryźliwa" czy przy Tobie też? A pracy gratuluję Quote
PESTKA. Posted January 20, 2011 Author Posted January 20, 2011 [quote name='Akrum']Majeczko, co się dzieje? Taka byłaś grzeczniutka, kochana.. piesek ideał... A teraz co robisz? Ona chyba się boi... pokochała Cię, zaufała... i boi się, że cie straci... że inni ludzie przychodzący i chcący ją zabrać na spacer - zabiorą ją i już nie wróci do Ciebie - chyba o to chodzi... A jeśli chodzi o niszczenie w domu jak zostaje sama - nie wiem, czy byłaś kiedyś na wątku pt. SZKODNIKI, jeśli nie, to polecam :) Tu link: http://www.dogomania.pl/threads/192687-SZKODNIKI-czyli-doce%C5%84-zwierza-swego-bo-mog%C5%82a%C5%9B-mie%C4%87-gorszego/page45 Wlazłam tam:):):) Świat już nigdy nie będzie taki sam:) Zostałam oświecona - Majeczka jest psem aniołem:):):) Quote
Akrum Posted January 21, 2011 Posted January 21, 2011 PESTKA. napisał(a):Wlazłam tam:):):) Świat już nigdy nie będzie taki sam:) Zostałam oświecona - Majeczka jest psem aniołem:):):) haha, widzisz? można tam na prawdę się pośmiać i się pocieszyć, że jednak nie mamy z naszymi wariatami tak źle, że niektórzy mają gorzej :) A mój Bork za to wczoraj, jak przyszły do mnie w odwiedziny cioteczki Pyrdka i Kiwiątko, to musiał być zamknięty na dole, a my byłyśmy na piętrze, to on ze złości, że nie może być z nami - obsikał szafę (oczywiście wszystko wleciało do szafy, bo to taka z przesuwanymi drzwiami), wszystkie uszczelki, zbieracze kurzu, dywan który obok szafy leżał... wsszystko mokre i musiałam czyścić... mały gnojek. Quote
Pyrdka Posted January 21, 2011 Posted January 21, 2011 Co sie dziwisz chłopakowi? Zdenerwował sie biedny. Mała siusiumajtka przyszła na jego włości a biedaka zamknęli:evil_lol: Quote
Akrum Posted January 21, 2011 Posted January 21, 2011 by wziął przykład z mojej Pesteczki i się położył na kanapie, to nie... on musiał pokazać jaki jest zły... A jak już poszłaś i go wpuściłam do nas do góry, to najpierw obszczekał Kiwiątko i to solidnie, a potem wpakował się jej na kolana i buzi co chwilę dawał :) Quote
Akrum Posted January 21, 2011 Posted January 21, 2011 Maleńka nasza Majeczka pokazuje różki, bo poczuła się pewniej :) Poczuła że ma swojego człowieka, ma ciepło i że jest kochana :) Przy okazji cioteczki - zapraszam na wątek mojej tymczasowiczki - kolejnego wypłoszka - Kropki :) http://www.dogomania.pl/threads/200690-Kropka-w-typie-Jack-Russel-Terrier-wyp%C5%82oszek-wychodzi-na-prost%C4%85-i-szuka-DS!?p=16156474#post16156474 Quote
PESTKA. Posted January 21, 2011 Author Posted January 21, 2011 Hej cioteczki:) Majeczka pozdrawia i prosi, żeby przekazać, że była dziś bardzo grzeczna:) Tak sobie myślę, że to jest niesamowite, jak mała się zmieniła. Jak sobie przypomnę tego małego, totalnie zdezorientowanego i wystraszonego psa którego wynosiłam przez dwa tygodnie na "naramienne" spacery, który przez pierwsze dni leżał tylko na kocyku w kącie pokoju i załatwiał się wyłącznie w domu, to łza w oku mi się kręci... Chodzimy często bez smyczki, mała się ślicznie pilnuje, biega i szaleje na spacerach, ale jak tylko ją zawołam to wraca w podskokach:) Nawet zaczyna się bawić z sunią mojej mamy. Wczoraj odkryła, do czego służy wiklinowy koszyk dla kotów - po spacerze włazi do niego i ucina sobie regeneracyjną drzemkę:) Śmieszne jest to, że coraz częściej zastaję ją leżącą na kocim posłaniu na łóżku obok moich mruczków. A one biedne patrzą na mnie i pytają " Mamo, co ona robi na naszym posłaniu? Mówiłaś, że to pies jest, a zachowuje się jak kot. To jakieś oszukaństwo - i dlaczego w takim razie może wychodzić na spacery?:)" Zmieniłyśmy jedzenie na gotowanego kurczaczka z marchewką i ryżem, bo mała pluła suchą karmą - brała jeden kawałek, żuła, widziałam, jak ma go najpierw przy lewym policzku, potem przy prawym, chwilkę trzymała go w pyszczku, po czym ostentacyjnie wypluwała. Siedzę nad ogłoszeniami, ale brak mi weny, jutro obiecuję coś wyskrobać:) Quote
PESTKA. Posted January 22, 2011 Author Posted January 22, 2011 Dobra, ogłoszenie prawie skończone:) Znalazłam "siostrę" Majeczki na dogo:):):) Quote
Akrum Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 Majeczko śliczna i kochana - jak się zachowywałaś w weekend? nic nie spsociłaś? nikogo nie dziabnęłaś?? PESTKA. jak już tekst będziesz miała gotowy, to wklej tutaj, to się zrobi małej Allegro. "siostra" Majeczki - śliczna :) Quote
PESTKA. Posted January 26, 2011 Author Posted January 26, 2011 Cholera, nie wiem, zmieniam ten tekst i jakoś nie idzie. Pomoooocyyyy!!!!:oops: Nie wiem, co by tam jeszcze dopisać, cioteczki, please, czekam na Waszą wenę:cool3: [CENTER][CENTER][FONT="]Śliczna, maleńka sunia szuka domu[/FONT][/CENTER][/CENTER] [FONT="]Maja to młodziutka, około 1,5 roczna suczka, która do niedawna przebywała w schronisku. Nie wiem, jak się tam znalazła – czy została oddana, czy też już się tam urodziła. Wiem natomiast, że była ogromnie przerażona – bała się wszystkiego, ludzi, zwierząt, samochodów. Nie wiedziała, co to „spacery”, truchlała, jak tylko się do niej zbliżałam. Ale to już przeszłość… [/FONT] [FONT="] [/FONT] [FONT="]Obecnie Majeczka przebywa u mnie w domu tymczasowym, jest radosnym i przyjacielskim psem, który domaga się pieszczot i głaskania, uwielbia zabawy i świetnie dogaduje się z kotami. [/FONT] [FONT="] [/FONT] [FONT="]Szukam dla niej odpowiedzialnego i cierpliwego domu, ponieważ mimo tego, iż Maja jest przeuroczą sunią, w nowym środowisku może być trochę zestresowana. [/FONT] [FONT="] [/FONT] [FONT="]Przy adopcji obowiązuje umowa adopcyjna.[/FONT] Quote
PESTKA. Posted January 26, 2011 Author Posted January 26, 2011 Dziwnie mi się wkleiło, więc proszę, nie patrzcie na przerwy. Maja grzeczna, śmiesznie, bo sobie upodobała kota mojej mamy, uczucie jest odwzajemnione:) i jak tlyko do niej przychodzimy, to się bawią:) Genialnie to wygląda, nie dość, że kolorystycznie podobne, wielkościowo też to jeszcze te same ruchy wykonują:) Quote
Akrum Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 mi się wydaje, że tekst może taki zostać :) ja bym tylko zmieniła, że zamiast: [FONT="]Przy adopcji obowiązuje umowa adopcyjna.[/FONT] napisałabym, że Warunkiem adopcji jest wizyta przed i poadopcyjna oraz podpisanie umowy adopcyjnej. Co by ludzie potem nie mówili, że o jakiej wizycie mówimy, skoro w ogłoszeniu tego nie było... Quote
PESTKA. Posted January 28, 2011 Author Posted January 28, 2011 [FONT=Book Antiqua]Śliczna, maleńka sunia szuka domu [/FONT] [FONT=Times New Roman]Maja to młodziutka, około 1,5 roczna suczka, która do niedawna przebywała w schronisku. Nie wiem, jak się tam znalazła – czy została oddana, czy też już się tam urodziła. Wiem natomiast, że była ogromnie przerażona – bała się wszystkiego, ludzi, zwierząt, samochodów. Nie wiedziała, co to „spacery”, truchlała, jak tylko się do niej zbliżałam. Ale to już przeszłość… [/FONT][FONT=Times New Roman] [/FONT] [FONT=Times New Roman]Obecnie Majeczka przebywa u mnie w domu tymczasowym, jest radosnym i przyjacielskim psem, który domaga się pieszczot i głaskania, uwielbia zabawy i świetnie dogaduje się z kotami. [/FONT][FONT=Times New Roman] [/FONT] [FONT="][FONT=Times New Roman]Szukam dla niej odpowiedzialnego i cierpliwego domu, ponieważ mimo tego, iż Maja jest przeuroczą sunią, w nowym środowisku może być trochę zestresowana. [/FONT] [/FONT] [FONT=Times New Roman]Warunkiem adopcji jest wizyta przed i poadopcyjna oraz podpisanie umowy adopcyjnej.[/FONT] [FONT=Times New Roman]kontakt w sprawie adopcji: tel. 886957302 [email protected] [/FONT] [FONT="] [/FONT] Quote
PESTKA. Posted January 28, 2011 Author Posted January 28, 2011 Dziewczyny, jakbyście mogły Maję wystawić na allegro, to byłabym wdzięczna bardzooooo. Quote
Akrum Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 jasne kochana cioteczko, zrobię jej allegro, ale jutro... dziś już padam ze zmęczenia... Quote
PESTKA. Posted January 28, 2011 Author Posted January 28, 2011 Akrum napisał(a):jasne kochana cioteczko, zrobię jej allegro, ale jutro... dziś już padam ze zmęczenia... Spokojnie, nie spieszy się tak bardzo:) Zastanawiam się, czy by jej nie upchnąć w pakiecie:) Moja mama ma przecież do oddania tego kota, z którym się Majeczka bawi:) Dziś skończyłam pracę wcześniej, więc po spacerze powędrowałyśmy do nich - była zabawa pierwszej klasy:) Pierwszy raz w życiu widzę, że pies z kotem może się tak genialnie bawić:) Zastanawiam się, od kogo by tu pożyczyć aparat z funkcją nagrywania, bo bym Wam pokazała, co łajzy wyprawiają:) Dziś dzwoniła pani w sprawie adopcji Majeczki, ale z Częstochowy. Tłumaczyła mi, że w poniedziałek przyjdzie do niej dziewczyna na wizytę przed adopcyjną, że nie ma jeszcze wybranego psa, ale się zgłaszała. Nie udało mi się z nią dogadać, skąd ta dziewczyna jest, znaczy z jakiej fundacji, ale na wszelki wypadek prosiłam, żeby podała mi do niej namiary. Z rozmowy Pani wydawała się w porządku, ale nie zmienia to faktu, że wolałabym jeszcze poczekać, bo może znajdzie się ktoś z Krakowa - gdyby się okazało, że Maja gryzie domowników, to lepiej byłoby, żeby osoby, które ją adoptują mieszkały niedaleko. Quote
PESTKA. Posted January 30, 2011 Author Posted January 30, 2011 O takie sobie miejsce do spania ostatnio znalazłam: [IMG]http://i51.tinypic.com/2zpuz5e.jpg[/IMG] I żadnemu kotu nie oddam:) [IMG]http://i56.tinypic.com/ou9hz8.jpg[/IMG] Quote
PESTKA. Posted January 30, 2011 Author Posted January 30, 2011 A w ogóle to jestem najpiękniejsza - ot, taka gwiazda ze mnie:) [IMG]http://i53.tinypic.com/2cprypc.jpg[/IMG] Quote
Recommended Posts