Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='nika28']Nikt nie dorzuci się do jedzonka dla Nordi ??? :([/QUOTE]

Karma dla Nordi powinna być lada moment, tak jak się umawiałyśmy - Canun 20 kg za 69 zł. Oddacie tyle, ile będziecie mogły. A ja to dodam do kosztów szczepienia moich trzech szczeniaków.

Posted

[quote name='katarzyna09']Dorzucę do karmy skromne 10.-,w poniedziałek zrobię przelew.[/QUOTE]

Dziękuję, pieniążki doszły :loveu:

Brakuje jeszcze 59 zł !!!!! :(

Posted

Wieści mam takie sobie.
Nordi zaczęła gryźć, nie gryzie tylko mnie i mojego męża, ale wszystkich innych już tak. Jak pisałam wcześniej, myślałam, że to "tylko" pilnowanie" swoich rzeczy i miejsca, ale wczoraj oglądała ją behawiorystka (którą zresztą Nordi też ugryzła) :-) no i stwierdziła, że Nordi musi dostawać leki (nie podam tu nazwy). One działają antylękowo i uspokajająco.
I teraz uwaga- narazie ich nie podajemy, bo warunkiem stosowania leków jest pobyt psa w jednym miejscu co najmniej 3 miesiące.
Dostałam jej książeczkę- Nordi nie jest odrobaczona, nie ma szczepień przeciwko wirusówkom ani zabezpieczenia przed kleszczami. Jest wpisana tylko wścieklizna i sterylizacja.
Teraz pytanie- co robimy dalej?
Ja ją osobiście strasznie lubię. Natomiast Wy musicie zdecydować, co robimy dalej, bo to wszystko będzie kosztować. Pomijam hotel i karmę, ale reszta też. Sprawdzę dzisiaj, ile kosztują te leki, które zapisała Jagna.
Czekam na jakąś decyzję.
Chciałam mieć lepsze wieści, ale narazie sytuacja wygląda tak, jak napisałam.

Posted

Ja to bym zaczęła od odrobaczenia i potem wirusówki.
A potem - socjalizacja i jeżeli trzeba będzie - tbl.

Tattoi - a jak się zapatrujesz na karmę, o której pisałam wyżej?

Pzdr.

Posted

Ojej... Ale się porobiło :(

Tattoi, ja myślę, że zostawimy ją u Ciebie do czasu znalezienia domu. Nie ma sensu jej stresować i znów przenosić.
Sprawdź ile kosztują te leki, i napisz na wątku. Mam nadzieję że to nie będzie jakaś ogromna suma :(
Co ze szczepieniem, odrobaczeniem i zabezpieczeniem przeciwko kleszczom ? To wszystko też trzeba zrobić... Jaki byłby koszt u Ciebie ?

Posted

[quote name='nika28']Ojej... Ale się porobiło :(

Co ze szczepieniem, odrobaczeniem i zabezpieczeniem przeciwko kleszczom ? To wszystko też trzeba zrobić... Jaki byłby koszt u Ciebie ?[/QUOTE]

Ja Ci mogę tylko napisać, że takie szczepienie, czy odrobaczenie pieska u Gosi kosztowało mnie za jednego szczeniaka coś w granicach: 30-50 zł.

Posted

[INDENT]kochani staruszek z zaćmą ma małe szanse na adopcję - jakakolwiek pomoc potrzebna, zajrzyjcie proszę [URL="http://www.dogomania.pl/threads/203267-Priam-mały-senior-charakter-cudo-lecz-metryka-nie-kłamie.-Pomóż-mu-opuścić-schron!#post16420212"][COLOR=#4444ff]http://www.dogomania.pl/threads/2032...!#post16420212[/COLOR][/URL] [/INDENT]

Posted

Przepraszam, ale mam utrudniony dostęp do Was, bo hotelowe "szczęścia" pogryzły mi kabel do laptopa.
Nie ładuje się bateria, więc doopa.
Najpierw Asia- pewnie, że daj tego Pala- wymieszam z Canunem i będzie ok.
Najpierw wirusówki i kleszcze.
U mnie nie jest drogo, nie bójcie się. Policzę i dam znać, najszybciej, jak sie da. postaram sie dzisiaj.

Posted

Podliczyłam dzisiaj ile Nordi ma pieniążków.
Za marzec dostałam wpłaty od poli53 i katarzyny09. DZIĘKUJĘ.
W drugim poście jest rozliczenie.
Niestety wyszło mi że [B][COLOR="red"]Nordi ma 417 zł na minusie...[/COLOR][/B] :(

Posted

[quote name='Tattoi']Przepraszam, ale mam utrudniony dostęp do Was, bo hotelowe "szczęścia" pogryzły mi kabel do laptopa.
Nie ładuje się bateria, więc doopa.
[B]Najpierw Asia- pewnie, że daj tego Pala- wymieszam z Canunem i będzie ok.[/B]
Najpierw wirusówki i kleszcze.
U mnie nie jest drogo, nie bójcie się. Policzę i dam znać, najszybciej, jak sie da. postaram sie dzisiaj.[/QUOTE]
To super. Teraz już tylko sprawa dostarczenia karmy. Może jak będziesz w W-wie, to daj znać. Dogadamy się i wziełabys karmę. Leży i czeka.

Pzdr.

Posted

[quote name='nika28']
[B]DEKLARACJE :[/B]
- stałe :
...
kmurdz - 20 zł
dudson13 - 10 zł [/QUOTE]

Nie dostałam jeszcze wpłat od tych osób.

Proszę, może ktoś jeszcze coś zadeklaruje, Nordi ma dług... :( Nie mamy pieniążków na następny miesiąc...

Posted

Hej. Przychodzę na wątek i widzę, że dług macie okrutny, więc proponuję: [B]nie oddawajcie mi za tę karmę tych 69 zł. [/B]
Pozdr.