Salo Posted February 25, 2011 Posted February 25, 2011 [quote name='nika28']Nikt nie dorzuci się do jedzonka dla Nordi ??? :([/QUOTE] Karma dla Nordi powinna być lada moment, tak jak się umawiałyśmy - Canun 20 kg za 69 zł. Oddacie tyle, ile będziecie mogły. A ja to dodam do kosztów szczepienia moich trzech szczeniaków. Quote
katarzyna09 Posted February 26, 2011 Posted February 26, 2011 Dorzucę do karmy skromne 10.-,w poniedziałek zrobię przelew. Quote
Asiaczek Posted February 26, 2011 Posted February 26, 2011 Podniosę i potwierdzam, że Nordi ma u mnie woreczek z karmą (3 kg). A i mogę dac 15 kg Pedigre Pal Junior. Ale to dopiero po 10 marca. Czy jest ktoś zainteresowany? Pzdr. Quote
Marycha35 Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 Asiaczku masz na myśli darowiznę? Mogę rozesłać pytanie jak coś:) Quote
olivetshka Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 Witam Nordeńkę i bardzo ładnie proszę o jakieś fotki :) Quote
Asiaczek Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 To znaczy, myslałam o Nordi. Tylko nie wiem, czy ona jada taka karmę. Może Tattooi się wypowie? Pzdr. Quote
nika28 Posted February 28, 2011 Author Posted February 28, 2011 [quote name='katarzyna09']Dorzucę do karmy skromne 10.-,w poniedziałek zrobię przelew.[/QUOTE] Dziękuję, pieniążki doszły :loveu: Brakuje jeszcze 59 zł !!!!! :( Quote
Tattoi Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 Wieści mam takie sobie. Nordi zaczęła gryźć, nie gryzie tylko mnie i mojego męża, ale wszystkich innych już tak. Jak pisałam wcześniej, myślałam, że to "tylko" pilnowanie" swoich rzeczy i miejsca, ale wczoraj oglądała ją behawiorystka (którą zresztą Nordi też ugryzła) :-) no i stwierdziła, że Nordi musi dostawać leki (nie podam tu nazwy). One działają antylękowo i uspokajająco. I teraz uwaga- narazie ich nie podajemy, bo warunkiem stosowania leków jest pobyt psa w jednym miejscu co najmniej 3 miesiące. Dostałam jej książeczkę- Nordi nie jest odrobaczona, nie ma szczepień przeciwko wirusówkom ani zabezpieczenia przed kleszczami. Jest wpisana tylko wścieklizna i sterylizacja. Teraz pytanie- co robimy dalej? Ja ją osobiście strasznie lubię. Natomiast Wy musicie zdecydować, co robimy dalej, bo to wszystko będzie kosztować. Pomijam hotel i karmę, ale reszta też. Sprawdzę dzisiaj, ile kosztują te leki, które zapisała Jagna. Czekam na jakąś decyzję. Chciałam mieć lepsze wieści, ale narazie sytuacja wygląda tak, jak napisałam. Quote
Asiaczek Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 Ja to bym zaczęła od odrobaczenia i potem wirusówki. A potem - socjalizacja i jeżeli trzeba będzie - tbl. Tattoi - a jak się zapatrujesz na karmę, o której pisałam wyżej? Pzdr. Quote
nika28 Posted March 1, 2011 Author Posted March 1, 2011 Ojej... Ale się porobiło :( Tattoi, ja myślę, że zostawimy ją u Ciebie do czasu znalezienia domu. Nie ma sensu jej stresować i znów przenosić. Sprawdź ile kosztują te leki, i napisz na wątku. Mam nadzieję że to nie będzie jakaś ogromna suma :( Co ze szczepieniem, odrobaczeniem i zabezpieczeniem przeciwko kleszczom ? To wszystko też trzeba zrobić... Jaki byłby koszt u Ciebie ? Quote
Rumi. Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 a o jakieś zdjęcia można prosić? :oops: a sunia ma jakieś ogłoszenia? Quote
nika28 Posted March 1, 2011 Author Posted March 1, 2011 [quote name='greatmadwomen']a sunia ma jakieś ogłoszenia?[/QUOTE] Miała, ale chyba większość już nieaktualnych... :( Quote
Rumi. Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 no to ciotki do roboty! tylko zdjęcia nie zza krat tylko z hoteliku :) ja niestety nie mam czasu na zrobienie ogłoszeń :( Quote
nika28 Posted March 1, 2011 Author Posted March 1, 2011 Ja mogę jej porobić ogłoszenia :) Tylko potrzebne nowe zdjęcia. Tylko kurcze co zrobić jak ona leci z zębami do obcych ? :( Quote
Rumi. Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 poczekać, jeśli ktoś naprawdę będzie ją chciał to poczeka jak się sytuacja rozwinie. Nie zaszkodzi zrobić jej ogłoszeń :) Quote
Salo Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 [quote name='nika28']Ojej... Ale się porobiło :( Co ze szczepieniem, odrobaczeniem i zabezpieczeniem przeciwko kleszczom ? To wszystko też trzeba zrobić... Jaki byłby koszt u Ciebie ?[/QUOTE] Ja Ci mogę tylko napisać, że takie szczepienie, czy odrobaczenie pieska u Gosi kosztowało mnie za jednego szczeniaka coś w granicach: 30-50 zł. Quote
feliksik Posted March 2, 2011 Posted March 2, 2011 [INDENT]kochani staruszek z zaćmą ma małe szanse na adopcję - jakakolwiek pomoc potrzebna, zajrzyjcie proszę [URL="http://www.dogomania.pl/threads/203267-Priam-mały-senior-charakter-cudo-lecz-metryka-nie-kłamie.-Pomóż-mu-opuścić-schron!#post16420212"][COLOR=#4444ff]http://www.dogomania.pl/threads/2032...!#post16420212[/COLOR][/URL] [/INDENT] Quote
Tattoi Posted March 3, 2011 Posted March 3, 2011 Przepraszam, ale mam utrudniony dostęp do Was, bo hotelowe "szczęścia" pogryzły mi kabel do laptopa. Nie ładuje się bateria, więc doopa. Najpierw Asia- pewnie, że daj tego Pala- wymieszam z Canunem i będzie ok. Najpierw wirusówki i kleszcze. U mnie nie jest drogo, nie bójcie się. Policzę i dam znać, najszybciej, jak sie da. postaram sie dzisiaj. Quote
nika28 Posted March 4, 2011 Author Posted March 4, 2011 Podliczyłam dzisiaj ile Nordi ma pieniążków. Za marzec dostałam wpłaty od poli53 i katarzyny09. DZIĘKUJĘ. W drugim poście jest rozliczenie. Niestety wyszło mi że [B][COLOR="red"]Nordi ma 417 zł na minusie...[/COLOR][/B] :( Quote
Asiaczek Posted March 5, 2011 Posted March 5, 2011 [quote name='Tattoi']Przepraszam, ale mam utrudniony dostęp do Was, bo hotelowe "szczęścia" pogryzły mi kabel do laptopa. Nie ładuje się bateria, więc doopa. [B]Najpierw Asia- pewnie, że daj tego Pala- wymieszam z Canunem i będzie ok.[/B] Najpierw wirusówki i kleszcze. U mnie nie jest drogo, nie bójcie się. Policzę i dam znać, najszybciej, jak sie da. postaram sie dzisiaj.[/QUOTE] To super. Teraz już tylko sprawa dostarczenia karmy. Może jak będziesz w W-wie, to daj znać. Dogadamy się i wziełabys karmę. Leży i czeka. Pzdr. Quote
nika28 Posted March 6, 2011 Author Posted March 6, 2011 [quote name='nika28'] [B]DEKLARACJE :[/B] - stałe : ... kmurdz - 20 zł dudson13 - 10 zł [/QUOTE] Nie dostałam jeszcze wpłat od tych osób. Proszę, może ktoś jeszcze coś zadeklaruje, Nordi ma dług... :( Nie mamy pieniążków na następny miesiąc... Quote
Salo Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 Hej. Przychodzę na wątek i widzę, że dług macie okrutny, więc proponuję: [B]nie oddawajcie mi za tę karmę tych 69 zł. [/B] Pozdr. Quote
katarzyna09 Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 A ja wyślę na dniach jeszcze dwie dyszki. Quote
Recommended Posts