Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='paulaa.']http://imageshack.us/photo/my-images/267/sam6226.jpg/
haha, skąd ja to znam, uczy żyją własnym życiem. :evil_lol: super uchwycone. ;)

ps. sama jej tak fajnie wystrzygłaś łapy ? nożyczkami ? bo mojemu właśnie obrosły i zaraz kule zbiera na dworze. :smile:

Oj tak :lol: Jej uszy lubią latać :D

Łapki strzygę sama. Zwykłymi nożyczkami, spod spodu i skracam tą jaśniejszą sierść, która wychodzi spomiędzy paluszków "na kocio" ;) Kule się wtedy nie mają jak przyczepić :)

Posted

Dziękujemy wszystkim za odwiedziny :)

Przed chwilą Ruby puściła na mnie focha :D bo zła ja wytrymowałam jej zarośnięty grzbiet, szyję i łapy :diabloti:
Ciekawe kiedy jej przejdzie. Bo teraz nawet nie chce spojrzeć się w moją stronę gdy ją zawołam :lol:

Po jutrze być może pojedziemy z małą na zlot psiarzy do Biskupca :)

PS Czy może ktoś polecić jakąś dobrą odżywkę dla psów? Najlepiej taką, która zabezpiecza sierść przed kołtunieniem i filcowaniem.

Posted

Misia&Ruby napisał(a):
Dziękujemy wszystkim za odwiedziny :)

Przed chwilą Ruby puściła na mnie focha :D bo zła ja wytrymowałam jej zarośnięty grzbiet, szyję i łapy :diabloti:
Ciekawe kiedy jej przejdzie. Bo teraz nawet nie chce spojrzeć się w moją stronę gdy ją zawołam :lol:

Po jutrze być może pojedziemy z małą na zlot psiarzy do Biskupca :)

PS Czy może ktoś polecić jakąś dobrą odżywkę dla psów? Najlepiej taką, która zabezpiecza sierść przed kołtunieniem i filcowaniem.

ja też dzisiaj Koki trymowałam,ale mój furminator to słabo wyciąga sierść... a ty czym ją trymujesz??

Posted

[quote name='cockermaister']ja też dzisiaj Koki trymowałam,ale mój furminator to słabo wyciąga sierść... a ty czym ją trymujesz??[/QUOTE]

Beznadziejnym trymerem z Trixie;) Nożykiem.
Znaczy się, grzbiet robi jako tako, nie mogę zbytnio narzekać. Lecz na łapach uciął jej kilka kosmyków :/
Już od dawna mam w planach zakup hakowego Marsa, jednak cały czas są inne wydatki, a mi oszczędzanie pieniędzy jakoś nie idzie :D

Posted

Misia&Ruby napisał(a):
Beznadziejnym trymerem z Trixie;) Nożykiem.
Znaczy się, grzbiet robi jako tako, nie mogę zbytnio narzekać. Lecz na łapach uciął jej kilka kosmyków :/
Już od dawna mam w planach zakup hakowego Marsa, jednak cały czas są inne wydatki, a mi oszczędzanie pieniędzy jakoś nie idzie :D

mój furminator też tnie włos...
ja także chciałam kupić jakiś trymer,ale za bardzo nie wiem jaki.
A jak sprawuje się karma Ruby ? nadal je PPP light?

Posted

cockermaister napisał(a):
mój furminator też tnie włos...
ja także chciałam kupić jakiś trymer,ale za bardzo nie wiem jaki.
A jak sprawuje się karma Ruby ? nadal je PPP light?

Dla spanieli najlepszy jest podobno hakowy Mars- http://www.groomer.com.pl/produkt.php?prod_id=5636 Tylko ta cena...

Ruby je PPP light naprzemiennie z Joserą Balance. Ostatnio kupiłam jej na próbę Ariona premium adult light. Wszystkie karmy jej odpowiadają :) W końcu przestała tyć, sierść jest ok, kupy także :D I wszystkie bardzo jej smakują :)

Posted

Lucky. napisał(a):
U Meg chyba po trymowaniu zaczęła sierść się falować ...

po trymowaniu a nie goleniu ? :)
bo to właśnie najczęściej jak się zgoli to sierść odrasta kręcona :D

Posted (edited)

Lucky. napisał(a):
U Meg chyba po trymowaniu zaczęła sierść się falować ...

Trymer pewnie ciął jej sierść;) Po profesjonalnym trymerze nie powinna się falować.

Ruby znowu ma zapalenie ucha :/ Biedula cały czas trzącha uszami, piszczy, gdy mocniej się w nie ją dotyka. Od wczoraj nie ma apetytu i możemy wychodzić tylko na króciutkie "spacerki" przed blok.
Mam nadzieję, że szybko jej przejdzie, bo teraz jest nieciekawie.

Edited by Misia&Ruby