Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 103
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Piekny tekscior dostalam dla Sziry :multi:

[FONT=Verdana]Szira to 8miesięczne zdrowie już psie dziecko. Za sobą ma ciężką chorobę, jednak wyszła z niej bez szwanku. Jest nauczona czystości i pozostawania samej w domu. W kontaktach z innymi psami nie przejawia agresji - interesuje ją jedynie zabawa. Szira jest pozytywnie nastawiona do całego świata. Potrafi pięknie chodzić na smyczy, zna kilka podstawowych komend a obserwowanie jej zabaw tymczasowej opiekunce przynosi wiele radości. Jeśli chodzi o jedzenie - Szira nie jest psem wybrednym, ze smakiem zajada się psimi chrupkami. Sunia szuka odpowiedzialnego domu, aktywnego i mającego doświadczenie z rasą opiekuna, który pozytywnymi metodami szkolenia będzie potrafił ujarzmić wulkan, jakim jest Szira. Przed adopcją sunia zostanie wysterylizowana.

Monika, Kamila pomozecie wrzucic je na portale? Ja sie zajme allegro, do ktorego mam dluzszy tekst ;)
[/FONT]

Posted

[quote name='ageralion']Piekny tekscior dostalam dla Sziry :multi:

[FONT=Verdana]Szira to 8miesięczne zdrowie już psie dziecko. Za sobą ma ciężką chorobę, jednak wyszła z niej bez szwanku. Jest nauczona czystości i pozostawania samej w domu. W kontaktach z innymi psami nie przejawia agresji - interesuje ją jedynie zabawa. Szira jest pozytywnie nastawiona do całego świata. Potrafi pięknie chodzić na smyczy, zna kilka podstawowych komend a obserwowanie jej zabaw tymczasowej opiekunce przynosi wiele radości. Jeśli chodzi o jedzenie - Szira nie jest psem wybrednym, ze smakiem zajada się psimi chrupkami. Sunia szuka odpowiedzialnego domu, aktywnego i mającego doświadczenie z rasą opiekuna, który pozytywnymi metodami szkolenia będzie potrafił ujarzmić wulkan, jakim jest Szira. Przed adopcją sunia zostanie wysterylizowana.

Monika, Kamila pomozecie wrzucic je na portale? Ja sie zajme allegro, do ktorego mam dluzszy tekst ;)
[/FONT]
Spoko :):p

• 3 weeks later...
Posted

No i mamy problem.
Przed chwilą miałam telefon z DT, który kazał Shirę natychmiast zabierać, bo ścięła się z psem rezydentem!

Na gwałt szukamy dla niej miejsca, hotelu albo jeszcze lepiej DT - to młoda sunia, ma dopiero 8 miesięcy, nie może trafić do schronu!

Posted

agaga21 napisał(a):
ścieła się raz i już od razu zabierać?
czy dt nie może aż tak sobie z nią poradzić? :shake::crazyeye: przecież to szczenie jeszcze...

Dokładnie, ale jak widać, szczeniak nie spełnił oczekiwań DT.:shake:
Napisałabym jeszcze kilka słów, ale się powstrzymuję :angryy: Podobno mąż Agaty postawił ultimatum, że pies ma zniknąć i już!

Boże, przecież ja nie mam co z nią zrobić tak z dnia na dzień!

Posted

agaga21 napisał(a):
aga, może uda ci się telefonicznie pana przekonać, że tak z dnia na dzień nie można!

Ja z nim nie rozmawiałam, tylko z Agatą. Powiedziałam jej, że to przecież niemożliwe, by tak szybko znaleźć dla niej nowe miejsce.
Poza tym, ona ma klatkę kenelową, ale stwierdziła, że nie będzie trzymać psów w klatce (no pewnie, lepiej chyba oddać do schronu).
No i ten brak zdjęć! Sunia jest już dość długo w DT, prosimy o dobre fotki do ogłoszeń i nic! Jak ona ma dom znaleźć bez zdjęć?

Brak mi słów na tą sytuację...

Posted

[quote name='agnieszka32']No i mamy problem.
Przed chwilą miałam telefon z DT, który kazał Shirę natychmiast zabierać, bo ścięła się z psem rezydentem!

Na gwałt szukamy dla niej miejsca, hotelu albo jeszcze lepiej DT - to młoda sunia, ma dopiero 8 miesięcy, nie może trafić do schronu!

no to pieknie - :(:(

nie dośc że Pegii musi szykać nowego domu to teraz Shira a na niebieskim przed chwilą przeczytałam że z DT zastała odebrana synia pręgowana zagłodzona - same kości :(:(

Posted

agnieszka32 napisał(a):
Dokładnie, ale jak widać, szczeniak nie spełnił oczekiwań DT.:shake:
Napisałabym jeszcze kilka słów, ale się powstrzymuję :angryy: Podobno mąż Agaty postawił ultimatum, że pies ma zniknąć i już!

Boże, przecież ja nie mam co z nią zrobić tak z dnia na dzień!

aga troche nie wporzadku ta uwaga... jakich oczekiwan? jakie kilka slow chcesz mi jeszcze napisac? to nie bylo ich pierwsze sciecie. wczesniej nic sie nie stalo oprocz kilku zadrapan. wczoraj moj Casa byl zszywany, ma 6 szwow, welflon w ranie i caly leb spryskany srebrem, bo pocharatany jest. pisalam juz na astowym wiec napisze i tu - moj pies ma chore serce. dla niego takie akcje to zagrozenie zycia. Szira jest mlodziutka wiec mysli ze zawojuje swiat. jak ja pies pogoni szczekaniem bo potrafi byc dziewczyna upierdliwa, to ona nie odpusci i leci z zebami, a moj pies nie jest typem wojownika i zebow prawie nie ma wiec on jej krzywdy nie zrobi. Nie moje oczekiwania miala spelniac, jestem tylko dt. i dobrze wiesz, bo pisalam o tym, ze do Sziry czujemy sentyment i bardzo bym chciala zeby sobie u nas siedziala bo jest ogolnie kochana i pocieszna. Nikt nie powiedzial ze ja do schoru oddamy czy na ulice wyrzucimy, rozumiem ze znalezienie domu, chocby tymczasowego nie zajmuje jednego dnia. troche jest mi przykro ze sprawe przedstwilas jakbym chciala malej krzywde wyrzadzic, albo sie jej pozbyc bo "nie spelnila oczekiwan" ...

a poza tym, owszem klatke mam i jej uzywam. ale czy psy maja na zmiane caly dzien w klatce siedziec? nie moge ich puscici teraz razem bo Casa ledwo chodzi po zszyciu tej jednej lapki, gdzie ma rurke wlozona i jeszcze mu dzis napuchla, on musi odpoczac. a nie mam serca trzymac mlodej w klatce jak w domu jestem. i nie chcialabym zeby poszla do hoteliku, tylko do dt. ona musi byc w domu z ludzmi. bedzie u nas do poki nie znajdzie dt, choc owszem musi to byc szybko :(

Posted

Agata, po prostu jestem zaskoczona tym Twoim wczorajszym telefonem i tyle. Nigdy nic nie mówiłaś, że psiaki się nie dogadują, że są problemy, itd. Mogłyśmy znacznie wcześniej szukać jej nowego lokum. A tak... Twoje wczorajsze słowa odebrałam jako... ultimatum i tyle.

Bardzo mi przykro z powodu ran Twojego psa, moje suki też się ścieły i było tak źle, że z pewnością Marusia zagryzłaby Figę. Przy dwóch psach w domu takie scysje są nieuniknione, myślałam, że to wiesz. Biorąc psa na DT, trzeba się z takimi sytuacjami liczyć niestety :(

DT się nie znajduje z dnia na dzień, to też chyba wiesz :(

Posted

owszem nie mowilam wczesniej, ze sie nie dogaduja, bo nie bylo tragedii, czasami lekkie spiecia byly i ok. ZDAJE i zdawalam sobie sprawe ze tak sie zdarza i bylam tego swiadoma ze moze byc trudniej. ale wszystko ma granice :( moj casa to ciapciak, on nie skacze do psow, dlatego sie zdecydowalam młoda wziasc zeby w schronie nie siedziala. a rudemu sie obrywa przez to ze on to sobie prawie na glowe da wejsc :( Domyslam sie ze po moim telefonie bylas w szoku bo slyszalam to w twoim glosie. ale zrozum ze o swojego psa sie boje. nawet narkozy wczoraj na zszywanie nie mogl dostac z powodu serducha, tylko znieczulenie miejscowe.

i wiem, ze dt nie znajduje sie z dnia na dzien. ale nie bylo ultimatum ze jak sie nie znajdzie dzis to cos tam. Chcialam i chce dalej Szirze pomoc, a nie zaszkodzic i poprostu sie pozbyc. dlatego prosze o znalezienie jej nowego dt i przez mysl mi nie przeszlo zeby ja do schoru oddac :ekmm: wiec nie wiem skad taka wczesniejsza uwaga ze lepiej do schronu oddac niz w klatce trzymac ... już to mowilam i powtorze raz jeszcze - zżyliśmy sie z diablicą i dbalam o nia od poczatku najlepiej jak tylko umialam, miala wszystkiego pod dostatkiem, nie mowie tu o suchych chrupkach, ale o chociazby jedzonku jak to moj tz mowi "burżuazyjnym" serki, paroweczki, surowe miesko, nie mowiac o niezliczonej ilosci pieszczot, przytulanek, biegania po dworzu i obowiazkowego weekendowego spania do pozna w wyrku z nami, nawet w gości z nami jechala, bo jest generalnie psem kochanym... bałam sie o nia jak byla chora i spedzalam z nia cale dnie u weta, nie mialam nawet czasu dla swojego psa, nie mowiac o tym, ze przez tydzien nie mialam czasu obiadu w domu zrobic. dlatego lekkie insunuacje jakbym byla jakims bezdusznikiem nieodpowiedzialnym sa przykre.

Posted

Dziewczyny nie kloccie sie prosze, to nie pomoze suni w zaden sposob :( Sytuacja sie skomplikowala i szukamy dla Sziry nowego miejsca ale to moze chwile potrwac :( Mala ma ogloszenia, moze zglosi sie domek, to by byla sytuacja idealna. Narazie kombinujemy z DT..

Posted

nie, nie, nie. nie kłocimy sie w zadnym wypadku :) ja bardzo szanuje Age i rozumiem zaskoczenie sytuacja. i rowniez mam nadzieje ze znajdzie sie ds i nie bedzie musiala Shira do innego dt isc. i bardzo przepraszam, ze porzadnych zdjec do ogloszen wtedy nie porobilam, zwyczajnie w swiecie wypadlo mi z glowy, bo nie ukrywam ze nie spieszylo mi sie ze znalezieniem jej nowego domku, bo dobrze nam razem. postaram sie dzis lub jutro zrobic jakies w miare ladne bo fotograf ze mnie kiepski. a dzis nie wiem jeszcze czy na dworzu jakies by wyszly, bo na 15 jedziemy jeszcze z Casa na zmiany opatrunku i nie wiem ile nam tam zejdzie.

Posted

agata_k napisał(a):
nie, nie, nie. nie kłocimy sie w zadnym wypadku :) ja bardzo szanuje Age i rozumiem zaskoczenie sytuacja. i rowniez mam nadzieje ze znajdzie sie ds i nie bedzie musiala Shira do innego dt isc. i bardzo przepraszam, ze porzadnych zdjec do ogloszen wtedy nie porobilam, zwyczajnie w swiecie wypadlo mi z glowy, bo nie ukrywam ze nie spieszylo mi sie ze znalezieniem jej nowego domku, bo dobrze nam razem. postaram sie dzis lub jutro zrobic jakies w miare ladne bo fotograf ze mnie kiepski. a dzis nie wiem jeszcze czy na dworzu jakies by wyszly, bo na 15 jedziemy jeszcze z Casa na zmiany opatrunku i nie wiem ile nam tam zejdzie.

Foteczki sie bardzo przydadza, nie ukrywam :) Przydaly by sie zdjecia jej calej sylwetki, jedno patrzace w obiektyw i profilek ladny :) Przykro mi ze Kazek oberwal :( Wymiziaj go, bo dzielny z niego chlopak...

Posted

Dzisiaj Shira miała wizytę - przyjechali Państwo z Gdyni, by poznać małą, ale tak się sobie nawzajem spodobali (no i Państwo nam ;)), że razem z ageralion i Agatą podjęłyśmy decyzję, że Państwo mogą wrócić do Gdyni razem z Shirą.

Państwo dzisiejszą noc spędzają w hotelu w Szczecinie, a jutro w południe wyruszają z niunią do domku - ale zrobią niespodziankę dzieciom (6 i 15 lat), bo ani Państwo ani dzieciaki nie spodziewali się, że będą już dzisiaj mogli sunię zabrać ;)

Mam nadzieję, że już niedługo otrzymamy wiadomości i fotki z nowego domu, a dziewczyny z Trójmiasta w przyszłym tygodniu odwiedzą Państwa i zobaczą, jak Shira czuje się w nowym domku :)

Posted

Zapraszam na bazarek na psiaki z TTB Szczecin,oraz dla Bajki-6 miesięcznej suni z krzywicą:

http://www.dogomania.pl/threads/200646-Zapraszam-na-bazarek-dla-TTB-Szczecin-i-Bajk%C4%99-szczeniaka-z-krzywic%C4%85-do-30.01.2011

Prowadzę też drugi bazarek dla bokserki Lili,TTB Szczecin i na transport dla Polickich zwierzaków:

http://www.dogomania.pl/threads/200646-Zapraszam-na-bazarek-dla-TTB-Szczecin-i-Bajk%C4%99-szczeniaka-z-krzywic%C4%85-do-30.01.2011

Oba bazarki prowadzę ja i większość rzeczy u mnie w domu,więc za przesyłkę zapłacisz tylko raz.ZAPRASZAM!!!

Doszedł trzeci bazarek na TTB i Bajkę:

http://www.dogomania.pl/threads/201130-Ciuszki-i-inne-na-TTB-Szczeci%C5%84skie-i-Bajk%C4%99-szczeniaka-z-krzywic%C4%85-do-30.01.2011

Wszystkie trzy bazarki prowadzę ja i wszystkie kończą się w tą NIEDZIELĘ 30 stycznia 2011-ZAPRASZAM!!!
za przesyłkę płacisz tylko raz,a możesz zakupy zrobić na trzech bazarkach!!!

Posted

Super wiadomości,a tak z innej beczki,ale mamy domek dla boksia ze Szczecina,potrzebna dowózka do Bydgoszczy,albo chociaż do Piły,za zwrot części lub całości kosztów paliwa jak będzie trzeba.Czy nikt nie jedzie na weekend w tamte okolice???Lub na początku tygodnia.Trzeba boksia z tego domu szybko zabrać,bo facet chce się go pozbyć,już boksio wylądował raz w schronisku,facet chciał go też oddać do Tozu,chwyta się wszystkich możliwych dostępnych środków.Oby go nie wywalił gdzieś w lesie.Jutro sprawdzany domek przez Fundację SOS Bokserom,jeżeli będzie ok,to może jechać od razu do nich.