Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 103
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Canaveral-staff napisał(a):
u mnie samce starsze niż 7 miesiecy odpadają , bo ja tez na samce :( niestety nie tolerujące obcych psów

Ten pies jest starszy, może mieć ok 10 miesięcy...

Posted

Mam potwierdzenie, ze ten bialasek juz od wczoraj w domu. Szira nie chce jesc od rana, juz w schronisku nie ruszyla jedzonka, u Agaty to samo, woda i papu jest fe... ciagle spi i jej sie cos sni intensywnie, pewnie teskni za kompanem i odsypia stresy... jutro ida do weta

Posted

Biedna malutka niunia,tęskni,nie wie co się dzieje,ale 2-3 dni i będzie wszystko dobrze,tak jak u Kiry.Młodziutka jeszcze,to większe szanse na adopcję ma,na pewno ktoś się w niej zakocha.Jest cudeńko.

Posted

Nowiny z DT Sziry, niestety dosc niepokojace

Szira nocke przespała ładnie. Dziś rano juz nie była tak senna, ale dalej nic kompletnie nie zjadła, ani sie nie napiła ani kropelki wczoraj wieczorem jak bylysmy na dworzu to, ze tak brzydko to ujme "sikała doopą" dosłownie polało sie z niej nosek suchy, goracy. Dzis pojedziemy do weta i zobaczymy co sie dzieje. No i fotki tez dzis beda

Posted

I niestety potwerdzily sie najgorsze rokowania - Szira ma parwo :(

Dostala surowice, kupe zastrzykow i leki do domu. Nie dostala kroplowki, bo jest cala obolala. Poproszila Agate, zeby wrocila do weta i zalozyli jej wneflon i podali kroplowke, bo bez tego nie przezyje. Nie wiemy jakie sa rokowania, bo parwo tak zmutowalo, ze czasem pies odchodzi po 12h od pierwszych objawow, a czasem 3 kroplowki i staje na nogi.... przeklety wiruch!!!!!!!

Posted

niech agata weźmie też kroplówke do domu by małej w nocy i rano podać! tylko niech je troche podgrzeje zanim podłączy, tak by były lekko ciepłe, to wtedy to też ogrzeje organizm i niech ją przykrywa.......
boże, wiedziałam! :( :( :(
trzymaj się maleńka!!!!! :(

Posted

agaga21 napisał(a):
niech agata weźmie też kroplówke do domu by małej w nocy i rano podać! tylko niech je troche podgrzeje zanim podłączy, tak by były lekko ciepłe, to wtedy to też ogrzeje organizm i niech ją przykrywa.......

i wężyk dobrze by było aby był cały czas w ciepłej wodzie

oj Boziu Boziu - taki pech :(

Posted

agaga21 napisał(a):

Agatko napiszesz to na niebieskim, tam Agata wchodzi, na dogo jej nie ma... przeraza mnie ten brak kroplowki :(

Posted

Jakby krew była potrzebna,to może moja Nikita by się nadawała,ona miała przecież jakiś tam kontakt z Rockym-boksiem i nie zachorowała,więc może ma przeciwciała???

Posted

Kopiuje z niebieskiego

wlasnie wrocilam od weta i padam na pysk. zdjec dzis kompletnie nie bylo czasu robic, wybaczcie. Jesli chodzi o mala to nie ma raczej az takiej tragedii. Dostala 250 ml podskórnie, powolutku bardzo sie wchlanialo wiec organizm nie byl odwodniony. pojawila sie reakcja alergiczna na surowice, lekko spuchla w tym miejscu, ale juz minelo. Dzis nie bylo zadnej rzadkiej kupy, wiec to zawsze jakis cien nadzieji. zobaczymy co sie bedzie dzis w nocy dzialo, moze byc awaria kompletna i leciec ze wszystkich dziur, a moze nie bedzie zalamania. po zastrzykach mala sie troche rozruszala, nawet za kotkiem zaczela ciagnac jak parowóz jutro na 13.30 idziemy na kroplowke dozylna. gdyby w nocy cos sie dzialo to mam nr do mojej wetki i nawet w srodku nocy albo ja pojade do niej albo ona do nas. mam do niej raptem 5 min samochodem wiec pomoc w razie czego bedzie pod reka.

Szira dzis dostała:
- caniserin
- biotyl + betomox
- biowetalyn ( czy jakos tak, nie moge rozczytac)
- cerenia
- enterogast
- ig pro dc
jak gdzies literowki przy nazwach porobilam to wybaczcie, ale jestem padnieta i te nazwy to dla mnie totalna łacina
generalnie mam dobre przeczucia i jestem dobrej mysli. co wyjdzie - zobaczymy. Jutro zdam kolejna relacje