Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Sabcia to moja kolejna podopieczna. Przebywa w hoteliku u Gajowej.
Przyjechała w ubiegłym tygodniu. Nie jest wychudzona, szata okropna, ale z czesaniem trzeba ostrożnie.
Bardzo boi sie smyczy :(.
Próba założenia skończyłą się tymże sunia czmyczneła w krzaki i dobę nie chciała wyjść:(

Do ludzi miła, do psów też (z Marty Gajka dogaduje sie bez problemów.)

Myślałam ze to bedzie szybka adopcja ehhhh :(

A oto Saba

• Replies 101
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Saba jest coraz fajniejsza, jeszcze trochę nieufna, znacznie bardziej po ciemku
ale z każdym dniem jest lepiej. Staram sie przyzwyczajać ją do smyczy ale do piątku
raczej nie zdążymy, wiec po sterylce będzie problem z wychodzeniem na spacerki
i powrotem do domu.

Posted

idusiek napisał(a):
z Tobą ?a nie powinna z Gajową ?:)

Sabcia cały dzień spaceruje ale raczej z Gajką niż ze mną. Łazi za nią krok w krok i już zaczyna nieśmiało podszczekiwać przy płocie. Często też lata w koło o niedużym promieniu kilkanascie razy i podszczekuje. Takich kólek wydeptanych w śniegu ma kilka... zdarza się, że kręci sie w kółko tak jak to robi pies na łańcuchu :placz:.
Dzis próbowałam ją czesać ale po kilku ruchach grzebieniem zwiała do budy.
Teraz już uznała kojec i bude za swój dom bo w pierwszych dniach pobytu uciekała
w krzaki i tam spała pomimo zamieci, a ja nie mogłam zmrużyć oka ze zmartwienia.

Posted

U Saby wszystko w porządku , nie była w ciąży. Jak na razie jest bardzo grzeczna, brzuszkiem sie nie interesuje, przez cały dzisiejszy dzień praktycznie śpi. Do tej pory nie zrobiła siusiu :shake: może dlatego, że jest w domu i to ją stresuje, a wyjść niestety nie możemy . Sabcia nie chodzi na smyczy, a wolno na ogród puścić jej nie mogę, bo może ulokować sie gdzieś pod krzakiem i jej nie znajdę...