Jump to content
Dogomania

SIENA - kłębek strachu w schronisku od 2007. Zabrze. Teraz uczy się domu.

Recommended Posts

• Replies 106
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Bjuta napisał(a):
Havanko - bardzo Ci dziękuję! :loveu: To może niech na razie idzie Twój tekst bez żadnych zmian - i tak ją ogłaszajmy przez jakiś miesiąc. Ja przez ten miesiąc postaram się raz na tydzień z Sieną wychodzić i ją poznać i potem napiszę tekst - konkret. Ja w poetyckich się gorzej czuję - a one mogą być bardzo skuteczne! :lol:

Dobrze Bjutko, wysyłam ten tekst. Zobaczymy, co z tego będzie.

Posted

Anna Csernak napisał(a):
Dziewczyny! Te Wasze teksty są rozbrajające! Jak trafiam na takie ogłoszenie w pracy, to zanim zacznę je czytać, zamykam drzwi, żeby nikt nie widział jak ryczę, a nie da się inaczej. Chwytaja za serce i nie pozwalają siedzieć z założonymi rękoma. Tak trzymajcie! Jak się cieszę, że tu trafiłam, mam nadzieję, że też będę mogła jakoś pomóc :)
A.

Dzięki Aniu. Przyznaję jednak bez bicia, że nie jest on do końca mojego autorstwa. Gdzieś, kiedyś w necie natknęłam się na ten tekst i też mną bardzo poruszył. Zapisałam go sobie i fragment wykorzystałam.
Najważniejsze, żeby przyniósł pożądany efekt.

Posted

Piękna pogoda, a ja idę jutro do szpitala (ostry kaszel od ponad 2 miesięcy i nic nie pomaga).. Trzymajcie kciuki, żeby mnie jak najszybciej wypuścili i żebym mogła zacząć robić chłopcom i dziewczynkom śliczne foty na adopcje!!
Pozdrawiam! A.

Posted

Anna Csernak napisał(a):
Piękna pogoda, a ja idę jutro do szpitala (ostry kaszel od ponad 2 miesięcy i nic nie pomaga).. Trzymajcie kciuki, żeby mnie jak najszybciej wypuścili i żebym mogła zacząć robić chłopcom i dziewczynkom śliczne foty na adopcje!!
Pozdrawiam! A.

Aniu, jesteśmy z Tobą !!! Zdrowiej i szybko wracaj do domu !!!

Posted

Sianka jest razem z Demonem, tą drugą Korą i wrednawym, czarnym Dżekim. (w tej samej alejce co staruszka Kora, Tutek i Rego, tylko ze trzy boksy w prawo. Blisko rudej Sary).

Posted

To super, Tylko uważaj na Dżekiego i Korę - ja tam poprosiłam pana Romka, żeby mi Sienkę wydał na spacer.

A tak - w ramach ciekawostki - to towarzysze niedoli Sienki wyglądają tak - wszyscy czekają jeszcze dłużej niż Siena :( :(

Dżeki (4312)
Dżeki to średniej wielkości piesek. Źle znosi swój pobyt w schronisku, nie chce mieć z ludźmi żadnego kontaktu i nie pozwala sobie na wiele, zezłoszczony gotowy jest ugryźć.
Największą radość sprawiają mu chwile, które może spędzić na szaleństwach na wybiegu.

Kora to średniej wielkości suczka. Została dobrana swojemu właścicielowi, który trzymał ją wraz z drugim biedakiem - Tutkiem w jakimś starym garażu... Suczka jest nieufna wobec obcych, dla tych których zna potrafi być przesympatyczna :) Byłaby idealna do domku z ogrodem, szczeka na obcych, wiec mogłaby pilnować. Oprócz tego uwielbia chodzić na spacery i jeść... Kto pokocha Korusię?
Kora (4248)

Demon (3767) Ten pies nazywa się Demon, ale Bóg raczy wiedzieć dlaczego. Toż to anioł prawdziwy! Z krzywym zgryzem co prawda, ale anioł!
Demon to jest pies na schwał. I przytuli i wyliże i odstraszy szczekaniem obcego. Ma same psie zalety. Na dodatek poszedł do szkoły (Pastel) i uzyskał dyplom Grzecznego Psa!
(Między nami mówiąc - zna wszystkie komendy, ale... wykonuje te, na które ma akurat ochotę !) No, niemniej: Demon potrafi zrobić "siad" i "waruj" i potrafi trochę posiedzieć w tym siadzie - zanim nie usłyszy, że już można wstać! Demon potrafi też podać łapę i przybić piątkę.
A w ogóle, cóż to z niego za Demon... No, nie trochę jest! W każdym razie złego odstraszy!

Wątek na dogomanii:

http://www.dogomania.pl/threads/25125-Demon-psiak-w-typie-bull-lata-mijajAE-a-on-ciAE-gle-czeka

psiakami.

Posted

No tak tak,będę uważać i też poproszę kogoś aby mi ją wydał na spacerek.Lepiej nie ryzykować...
Ten cały boks jakiś taki chyba uprzedzony do ludzi :roll: Oprócz Demona.

Apropo jak brałaś Sienę na spacerek...to jak na początku się zachowywała?Miałaś jakieś smaczki dla niej przygotowane?

Posted

Psów w potrzebie jest więcej niż dobrych ludzi. Chciałoby sie pomóc wszystkim. Mogę jedynie ogłaszać, na różnych portalach, ale sama widzę, że odzew jest prawie zerowy.

Posted

Beatkaa napisał(a):
No tak tak,będę uważać i też poproszę kogoś aby mi ją wydał na spacerek.Lepiej nie ryzykować...
Ten cały boks jakiś taki chyba uprzedzony do ludzi :roll: Oprócz Demona.

Apropo jak brałaś Sienę na spacerek...to jak na początku się zachowywała?Miałaś jakieś smaczki dla niej przygotowane?

Tak, ona jest bardzo łasa na smakołyki. Jak już wyszła za ogrodzenie, to ciągnęła jak każdy z tych ciągników. Dała się pogłaskać i była bardzo zadowolona.

Posted

Bjuta napisał(a):
Tak, ona jest bardzo łasa na smakołyki. Jak już wyszła za ogrodzenie, to ciągnęła jak każdy z tych ciągników. Dała się pogłaskać i była bardzo zadowolona.

To ja też się zaopatrzę jakby co w smakołyki i już się nie mogę doczekać spacerku :)