Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

brazowa1 napisał(a):
hej,hej,krakowska prawie-wlascicielko!czy 21tego wrzesnia ok 10tej,odbierzesz Rokiego?

brazowa,ustawiłam się z panią "transporterką" na 21szego rano na odbiór Rokucha :multi::multi:
Ta pani ma mój nr tel,pozostajemy w kontakcie :)

• Replies 517
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Panie wolontariuszki,bardzo prosze sprawdzic, czy i na ile Roki toleruje kaganiec?
Do obrozy przypiac identyfikator (moze byc taki od kluczy,plastikowy,za 1 zl w sklepie),z nr telefonu do schroniska i na komorke: 505378195
Pogadac z pania Iza od kotow,ze Roki pojedzie (i z pania Asia !).Bede tez do nich dzwonic.

Pieska wyniuniac,wyczesac,pogadac z nim,ze ma byc grzeczny.

Roki jedzie ze mna jako opiekunka :),moja kolezanka zgodzila sie pojechac i byc kierowca.Teraz "tylko" pieniadze na benzyne.
Problem w tym,ze po psa bede po 17tej, dwudziestego,czyli wydac mi go bedzie musial pracownik,bo w biurze nikogo juz nie bedzie.
Wobec tego formalnosci pojade zalatwic wczesniej,a odbior psa w srode,mysle,ze da sie zrobic tak,ze pies juz bedzie czekal w klatce,gotowy do podrozy.

Darianna,to ja tez prosze tel do Pani transporterki!!!

Posted

Poinformuje P.Izę i P.Asię o tej adopcji.Pewnie,że pies może zaczekać w klatce gotowy:) to nie problem:) cieszę się, że ktoś z nim pojedzie:) dziś sprawdzę jak Rokiemu"podoba się" kaganiec, a w sobote Katrin na 100% go wyczesze, bo Robi to ostatnio dość często, wiadomo taka pora ze psiaki sierścią sypią:)i przygotuje taki identyfikatorek ale na razie nie przyczepie zeby nie zgubił:) poprosze kogos z pracowników zeby to zrobił w środe przed wyjazdem:)

Posted

cieszę się baaardzo ;) fajnie,Olu,że TY z nim pojedziesz,bo ja bym się chyba trochę bała...nie chodzi o samego psa,tylko o to,jak się zachowa/toaleta,kaganiec,wejście do pociągu,.../.Już się o to nie martwmy w takim razie :) Ty masz jednakże jakieś doświadczenie w tej kwestii ..O psa,jego wygląd proszę się nie martwić-wszystko będzie gotowe na czas :]
Pozdrawiam serdecznie wszystkie panie,które postarały się o dowóz psiaka :*

Posted

Roki będzie jechała samochodem! :lol: Nie martw się cioteczko, będzie jechał z wygodami!!! I będzie miał postoje i spacerki w drodze. Wszystko po to, żebyście się o niego nie martwiły :loveu:

Posted

Byłam dzisiaj w schronie:):):):) wszyscy poinformaowani o wszystkim:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:Tylko mam jeszcze jedno pytanko do brązowej, bo nie jestem pewna do końca.Pani po niego wpadnie do schronu tego 20 wrzesnia??
Roki i kaganiec=:eviltong::eviltong::eviltong: przymiarki dziś zrobione:eviltong::eviltong::eviltong: Psiak zachowuje się dość grzecznie nie szamocze się w nim i nic z tych rzeczy ale jak to każdy nie nauczony pies przebiera łapkami zeby go ściągnąć...Myśle jednak, że da się cosik chociaz z tym zrobić...Z Katrin popracujemy nad tym troche w sobotę, nie będzie to oczywiście pełen sukces ale nawet teraz nie jest najgorzej:):):) P.Iza mówi, że oczywiście nie ma problemu, żeby mu wyporzyczyć smycz,obroże i kaganiec.Umowę można przesłać pocztą, ale w schronie potrzebują danych P.Darianny do spisania tej umowy.

Posted

dzieki,Wola,jestes bardzo rzetelna :)
Rozmawialam dzis z p.Asia :),juz o wszystkim od Was wiedziala,ma do Was duze zaufanie :))
Umowe,formalnosci itd zalatwimy.

Nie wiem,na ile bedzie mozliwe,zebyscie w przyszla srode wziely Rokiego na dluzszy spacer,niech sie zmeczy chlopak przed podroza.

ano,ja po niego wpadne ,tego 20tego wrzesnia.Wieczorkiem,kolo 17-18tej.Chcecie go pozegnac na droge?

Posted

No pewnie, że byśmy chciały:lol::lol::lol:Tylko nie wiem na ile szkoła na to pozwoli,co prawda późno nie kończe ale różnie to bywa.Postaram się przyjechać:lol::lol::lol:nie wiem tylko jak z Katrin.

Posted

Hej,hej! sorrki brązowa..źle zrozumiałam ;) heheheh..oby Roki się nie zerzygał,bo wtedy będzie klops..:cool1: jutro jadę do Ciapkowa,oczywista,że zajrzę do Pupila:loveu: zobaczę jak z tym kagańcem i czy sierść mu się tak fajno błyszczy.No i sprawa wyczesania,jak zawsze. Na pewno jutro i w sobotę wyjdę z nim na spacer,ale kto wie,co n-le zadadzą na czwartek...? jak to już raz Wola pisała:"stanę na rzęsach",aby przyjechać i się pożegnać już ostatecznie...:-(:-(:-( ja się baaardzo cieszę,że znajdzie domeq,ale jednak szkoda mi psiego przyjaciela............P.Darianno,proszę o posty,jak tam się zwierz zadomowił i jak mu życie mija.Będę sie nim interesowała pomimo rozłąki.. :loveu: Tak apropos-dziękuję za pochwały/jak najbardziej przyjęte ;)/.Pozdrowiska 4 ALL!!

Posted

Bardzo się cieszę, ze tak sprawnie to wszystko idzie:) Podpsuje się pod prośbą Katrin o info od P.Darianny jak już Roki dotrze na miejsce:) też jestem bardzo ciekawa jak się nasz psiaczek sprawować będzie;););)

Posted

Wątek Rokiego nie zniknie z Dogo!!! Darianna będzie nam relacjonowała jego pobyt w nowym domu :loveu: Pisała mi o tym!!! Nie martwcie się cioteczki, nadal będziecie odwiedzały swojego pupila :lol: Wirtualnie!

Posted

No pewnie:lol::lol::loveu::loveu::loveu:Ja myślę że to będzie miłość na całeżycie:iloveyou::iloveyou::iloveyou:Poza tym gratuluję P.Dariannie wyboru i jestem bardzo wdzięczna za ofertę takiego domku dla naszego pupilka:Rose::Rose::Rose::-P:-P:-P

Posted

[quote name='akucha']Wątek Rokiego nie zniknie z Dogo!!! Darianna będzie nam relacjonowała jego pobyt w nowym domu :loveu: Pisała mi o tym!!! Nie martwcie się cioteczki, nadal będziecie odwiedzały swojego pupila :lol: Wirtualnie!

Napewno będę realcjonować jak nam się nasze życie wiedzie :)
Kurcze jak widzę to zdjęcie,to mi się sama paszcza usmiecha,taka łobuzersko-miziata morducha :loveu:

Posted

Rozmawiam dzis z kolezanka,ktora nas bedzie wiozla.Ona rozmawiala z swoja Mama,ktora jest kochana bardzo,ale malo dogomaniacka,bo nie mogla zrozumiec:dlaczego ktos targa kundla z drugiego konca Polski,skoro moze wziac z blizszego schroniska,albo za te kase kupic sobie szczeniaka i ze w ogole ,cala sprawa "smierdzi",ech!

Jednoczesnie rozumie jechanie po rasowego psa za granice,zeby byl z wymarzonej,sprawdzonej, najlepszej hodowli.

a czym to sie rozni?!

W obu sytuacjach pragnie sie miec konkretnego psa.

Posted

hello wszystkim! dopiero wróciłam z Ciapkowa...u psiaków ok/przybywają,wybywają/.Moim gł.celem było spotkanie z Rokim...DZiś trochę nierozmowny był,tzn.mniej pieszczot niż zazwyczaj :) za to powitał mnie,jakbyśmy się nie widzieli wieki!!! zaczął skakać wokoło mnie i na mnie...także p.Darianno ostrzegam przed pazurkami Rokiego,bo ja już nie raz miałam na brzuchu serię czerwonych szlaczków :evil_lol: wyczesany został/dosyć mocno linieje/,ale sobie poradziliśmy z tym fantem ;) OOOOO dziękuję już z góry za te posty :) :) :)

Posted

Super,dziewczyny z Gdyni,ze Roki ma Was za ukochane ciotki:loveu: :loveu: :loveu:

Rozmawialam wlasnie z Darianna,nie moze doczekac sie juz Waszego Rokiego!Bedzie mial pania zwariowana na jego tle :loveu: ,czyli tak,jak powiinno byc !

Posted

Psiak będzie rozpieszczony i prawidłowo:eviltong::eviltong::eviltong:Moja sunia tez jest rozpieszczona i takie psiaki są najfajniejsze:lol::lol::lol:Fakt faktem że wchodzi potem na głowę i potrafie się wkurzyć ale jak się widzi to spojrzenie to się nie da długo gniewać:loveu::loveu::loveu:

Posted

no ja podziwiam Brazową ,ze wytrzymała moją tyradę dzisiejszą :lol: ucho jej pewnie się odgniotło ;) ale no co mam zrobić ,jak ja już tak mom :evil_lol:
A tak w ogóle to zapomniałam przedstawić przyszłą kumpelę Rokiego (oby :roll: )
-co prawda to forum Dogo ale Koto też czasem się przemyka,wiec przedstawiam Księżną - tu w pozycji horyzontalnej(czyli-jak przeważnie kiedy Waszmościni wypoczywa :P ),z miną- po co to całe obfotografowywowanie? oleeewam wszystkich....dajcie spać,a nie zawaracacie mi gitarę..:cool3:

Posted

Śliczna ta nowa kumpelka Rokiego.Mam nadzieje, ze się dogadają:roll::roll::roll:Chociaż Roki jest bardzo kontaktowy i wydaje mi sie, że nie bedzie z tym problemu.

Posted

ooo ładniutka Księżna :) nawet kolorystyką pasują do siebie :) ja też się cieszę,że p.Darianna się cieszy. Psiak będzie miał nowy domeq i ukochaną panią...ja nie wiem,jak to jest,bo nigdy czworonożnego przyjaciela/prywatnego/ nie miałam... :(