MiliVanili Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 Monika może warto zdjęcie zmienić, to już jest oklepane, masz jakieś inne zdjęcie iba? Jak nie to może wrzucić jakiegoś innego błękita? Quote
MiliVanili Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 A tak sobie myślę, czy nie lepiej byłoby na plakatach pisać że on bardzo groźny jest to może ludzie ze strachu prędzej dzwoniliby że się błąka... gorzej tylko jak jakiś prawy i sprawiedliwy wziąłby sprawiedliwość w swoje łapska i psa odstrzelił Quote
Glutofia Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 Mam zdjęcia ale wiesz co Ola, na tym widac jaki mniej więcej jest duży bo stoi przy kimś. Jak dasz samego psa to będą dzwonic że widzieli podobnego burka chociż nie wiem już sama Ja bym nie dawała info o wysokości nagrody. Dałabym tylko że jest nagroda. Jak ktoś przeczyta że dają tysiaka za psa to pomyśli że jest wart dużo więcej i będzie usiłował sprzedać. Tak mi się wydaje Quote
MiliVanili Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 [quote name='Glutofia']Mam zdjęcia ale wiesz co Ola, na tym widac jaki mniej więcej jest duży bo stoi przy kimś. Jak dasz samego psa to będą dzwonic że widzieli podobnego burka chociż nie wiem już sama Ja bym nie dawała info o wysokości nagrody. Dałabym tylko że jest nagroda. Jak ktoś przeczyta że dają tysiaka za psa to pomyśli że jest wart dużo więcej i będzie usiłował sprzedać. Tak mi się wydaje[/QUOTE] Ja też tak uważam, ale właścicielka wczoraj napisała, e rozklejają plakaty z informacją, że za psa jest 1000zł, więc poprawiłam. Te moje wczorajsze też były bez kwoty, z samą tylko informacja o nagrodzie Quote
ANIMAdn Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 znów mi się dzisiaj gnojek śnił...ze się znalazł...:( a tu dalej nic! Quote
Glutofia Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 ja sobie skopiuję ten twój plakat i wytnę info o nagrodzie. Zaraz będe drukowac i zmusze kogoś by ze mną tam pojechał rozlepić Quote
MiliVanili Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 [quote name='Glutofia']ja sobie skopiuję ten twój plakat i wytnę info o nagrodzie. Zaraz będe drukowac i zmusze kogoś by ze mną tam pojechał rozlepić[/QUOTE] Wkleję Ci ten drugi Quote
MiliVanili Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 [IMG]http://img836.imageshack.us/img836/7048/ibowz.jpg[/IMG] Quote
Olga7 Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 Pisząc o tych 2-3 osobach mialam na myśli oczywiście tyle osób na niewielki teren,jakiś wycinek okolicznych ulic tylko.Nie na calą dzielnicę i sąsiednie dzielnice,oczywiscie. Quote
Barghest Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 Mnie się wydaje, że potencjalny znalazca wolałby oddać psa za ten tysiąc, niż szlajać się po giełdzie i szukać kupca za np. 1500. Bo nikt mu i tak nie kupi. W kiońcu takie psy po prostu po tyle nie chodzą. A taki tysiaczek to ładnie kopie po dupie do szukania, tak myślę. Dzisiaj setka ogłoszeń... Zabije się przez tego psa.. Quote
MiliVanili Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 A powiedz dostaliście dzisiaj jakieś info o Ibo? Widział go ktoś? Quote
dara9 Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 [quote name='MiliVanili'][IMG]http://img836.imageshack.us/img836/7048/ibowz.jpg[/IMG][/QUOTE] Przeczytałam wszystko i w końcu nie wiem jaki plakat drukować ;) Jutro mogę podrukować trochę - mam nadzieję:roll: i wieczorem rozwieszę. Z tego co ludzie zgłaszali wynika, że błąka się w jednej okolicy ale ludzie jeżdzą wszędzie więc może ktoś kto jeździ w tamtym kierunku zwróci uwagę. Poza tym dla takiego dużego psa taka odległość to pikuś. Swoją drogą od kilku dni widzę pełno plakatów w okolicy Zawodzia o białym włochatym uciekinierze - nie pamiętam jaka rasa. Zwróćcie proszę uwagę - mam nr do właścicieli (spisałam z plakatu). Pies jest nie duży, ma długą sierść, pewnie jest już bardzo brudny bo kilka dni minęło, jest raczej strachliwy, tyle zapamiętałam:oops: Edit: Znalazłam ogłoszenie o zaginięciu tego psiaka na stronie o psach zaginionych (widzę, że Ibo też tam jest)...Pies ma na imię Lolek, waga 3-4 kg, jest to chiński grzywacz owłosiony. Przepraszam, że piszę tutaj o tym, ale skoro mieszkamy w Katowicach to choć zwróćmy uwagę - może akurat przebiegnie nam drogę... Quote
Glutofia Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 Pewnie! Jak znajdziemy to złapiemy i grzywacza! ten zacytowany plakat jest dobry. Myślę że Ibo u kogos siedzi inaczej nie przezyłby tak długo. Niemożliwe jest by przy takich nakładach środków i ludzi nikt z szukających nawet go nie widział!Szukany był i w dzien i w nocy. Możliwe że ktoś puszcza go luzem udaje że to nie z nim pies wychodzi i wtedy jest widziany przez innych.Nie widzę innego wytłumaczenia. Quote
MiliVanili Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 Monika ja też tak podejrzewam, rozumiem że grzywka nie zauważysz, ale doga... poza tym jest za zimno i zdecydowanie za mało zgłoszeń żeby faktycznie się błąkał... no i te znikające plakaty... też mi się wydaje, ze ktoś go sobie "przywłaszczył", a jeżeli taka jest prawda, to może ten ktoś będzie jednak wolał tysiaka od bydlaka, wtedy warto byłoby jednak podać kwotę... bo dorosłego psa dużo drożej nie opylisz, a swoje też musisz w niego wsadzić, żeby nie wyglądał na głodzonego. Rozumiem że dzisiaj nikt nie dzwonił, że Iba widział? Quote
Glutofia Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 zero wieści. Jestem załamana już nie wiem co można zrobić. Chyba tylko giełdy obstawiać Quote
ANIMAdn Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 mnie też się nie chce wierzyć, że psiak sam bez niczyjej pomocy przezywa takie temperatury!!! tylko szkoda wielka, że nikt z szukających go nie może go namierzyć:( musi sie w końcu ktoś na kogoś naciąć!!!! Quote
Glutofia Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 Olu i tak pocztą pantoflową się rozeszło. Moja znajoma dzisiaj spotkała faceta który szukał Iba bo jak twierdził na nagrodę liczy. Może nawet nie wiemy ile osób go szuka a mimo to jest widywany -to absurd! Nieszczęsliwie się zlożyło że osoby które go widziały nie miały pojęcia że ktoś go szuka, poza jedną panią ale jej zwiał. Quote
MiliVanili Posted December 16, 2010 Posted December 16, 2010 dużo ludzi faktycznie o nim słyszało, więc mam nadzieję, że jeszcze ta kasiora ich zachęci i w końcu podkablują tego, kto go przywłaszczył Quote
vena&vivi Posted December 16, 2010 Author Posted December 16, 2010 kurcze to już tyle trwa, niby wszyscy widzą a pies sie rozpływa jak Wy idziecie :( Quote
Glutofia Posted December 16, 2010 Posted December 16, 2010 No właśnie nie wszyscy go widzą. Jak na tak duże miasto to relatywnie mało osób go widziało. Gdyby się błąkał z pewnością byłoby tych osób więcej. Doga nie da się nie zauważyć tym bardziej że był widziany na osiedlach gdzie są bloki Quote
vena&vivi Posted December 16, 2010 Author Posted December 16, 2010 Mam nadzieje, że ktoś go przygarnął i zauważy ogłoszenie. Mi kiedys u mamy zwiała kotka (nie znała terenu) po tygodniu się znalazła - ogłoszenia pomogły, mili państwo ja przygarnęli 500m od domu mamy i zauważyli ogłoszenie. Mam nadzieje, że Ibo tez ma tyle szczęcia i jeśli ktos go zabrał to zauważy ogłoszenie. Quote
MiliVanili Posted December 16, 2010 Posted December 16, 2010 Bardziej boję się tego, że ten, kto go zabrał zrywa ogłoszenia żeby nikt inny nie zdążył ich zobaczyć :( Quote
Glutofia Posted December 16, 2010 Posted December 16, 2010 dokładnie ale cieżko mu będzie tatuowanego psa sprzedać tym bardziej że Policja powiadomiona, ja bym była ostrożna jeśli chodzi o kupno takiego psa, juz bardziej opłacałoby się zeby oddac właścicielom nagroda wcale niemała, niektórzy zapychają cały miesiąc by dostać tyle kasy. Quote
ulvhedinn Posted December 16, 2010 Posted December 16, 2010 [quote name='Glutofia']No właśnie nie wszyscy go widzą. Jak na tak duże miasto to relatywnie mało osób go widziało. Gdyby się błąkał z pewnością byłoby tych osób więcej. Doga nie da się nie zauważyć tym bardziej że był widziany na osiedlach gdzie są bloki[/QUOTE] Niestety mylisz się, jak juz pisałam- ludzie sż "ślepei i głusi", a pies z reguły umie się tajniaczyć, o ile nie pcha sie nachalnie do ludzi, albo nie atakuje kogo popadnie, to zwróci na niego uwagę co n-ta osoba.... Quote
Glutofia Posted December 16, 2010 Posted December 16, 2010 ja tam nie wiem. Mam dogi od 13 lat i jeszcze nie udało mi się przejśc po ulicy niezauważonym..z kundelkiem a i owszem Quote
Recommended Posts