Jola i Czterołapy Posted December 6, 2010 Posted December 6, 2010 [URL=http://www.fotosik.pl][img]http://images41.fotosik.pl/431/32058dc66eb439e4med.jpg[/img][/URL] PILNIE POTRZEBNY DOM STAŁY LUB DOM TYMCZASOWY DLA AGUSI!!! Wylękniona, zagubiona, nie wie kim jest człowiek. Wiecznie skulona i zestresowana. Chodzi po kątach, przy płocie, zawsze na wpół zgięta, skulona. Chowa łapki pod siebie, bojąc się żeby ktoś na nie nie nadepnął. Wszystko wokół ją przeraża. Najchętniej zapadłaby się pod ziemię i zniknęła z tego świata. Jest pięknym psem, więc były już osoby chętne na nią w schronisku, jednak wszyscy rezygnują widząc jej strachliwe zachowanie. Pewnym jest, że jeśli trafi do przeciętnego człowieka, który jej nie zrozumie i nie będzie miał dla niej cierpliwość wróci do schroniska lub skończy jeszcze gorzej. Agusia marnieje w oczach z dnia na dzień. Jest coraz chudsza. Jedyny ratunek dla niej to Dom Tymczasowy lub Dom Stały Ona potrzebuje osoby, która pomału będzie ją oswajać i uczyć jak żyć z człowiekiem, osoby która pokaże jej, że świat nie jest zły a dotyk człowieka może być przyjemny. Kontakt w sprawie Agusi pod numerem tel: 518 119 943 Agusia znajduje się w sosnowieckim schronisku Gdybyście ją widzieli...ten strach i lęk w oczach :( Quote
kotunieczka Posted December 8, 2010 Posted December 8, 2010 Sunia obecnie jest w schronisku ale kiedy miała dom .Właściciel oddając ja nie podał powodu .Wiec ta sunia wie jak sie zachować w domu .była również kiedyś szkolona to wynika z obserwacji jakie zostały zauważone prze woluntariuszki jakie pomagają w tym schronisku i jakie zajmują sie Agusia .Agusia bardzo ładnie chodzi na smyczy nawet na ruchliwej ulicy Siada przed ulica i grzecznie czeka az będzie mogła iść .W kontaktach ze schroniskowymi psami nie wykazuje agresji jest przyjazna .co do kotów nie miała styczności i trudno to w tym schronisku sprawdzić .Lubi dzieci .boj się dorosłych ale daje pogłaskać .Sadze ze przy odrobinie cierpliwości i ciepła jest w stanie wyjść z tego leku jaki ma i być kochaną sunią- wiernym przyjacielem .Jednak w schronisku nie ma za dużych szans na adopcje .Szukamy dla niej domu tymczasowego gdzie będzie mogła powoli wracać do normalnego stanu psychicznego gdzie na nowo zaufa człowiekowi . Pomóżcie jej, popytacie znajomych polecie ja innym .Razem uda nam sie znaleźć dla niej domek .nie pozwólmy jej zostać w tym schronisku ona zasługuje na lepsze życie Quote
Daga&Maks Posted December 8, 2010 Posted December 8, 2010 dałam info na wątek z ONkami trzeba jeszcze wrzucić ją na owczarki.eu Quote
Jola i Czterołapy Posted December 8, 2010 Author Posted December 8, 2010 Jest tu ktoś zarejestrowany na owczarki.eu ??? Quote
Wala2006 Posted December 9, 2010 Posted December 9, 2010 Ale cudna sunia... Ja będę się rejestrować jutro to jak by nikt się nie znalazł to mogę ją wstawić na owczarki.eu, bo będę też wystawiać onki z "mojego" schronu. Quote
kotunieczka Posted December 9, 2010 Posted December 9, 2010 Dziś dzwoniłam do schroniska z pytanie o Agusie .Jolu dopytał się o dzieci . Opiekunka Agusi twierdzi że to bardzo łagodna suczka i nie przejawia agresji w stosunku do nikogo .nie było sprawdzane pod tym kontem tylko tyle co widza od właściela ale pani twierdzi ze to spokojna i wycofana suczka i nigdy nawet nie warknęła i sądzi ze do dzieci tez będzie taka .Według niej w pierwszej fazie będzie potrzebny kontakt z psim psychologiem który pomoże wyjść Agusi z tego leku .Aga była tylko szczepiona na wściekliznę nic więcej nie odrobaczona .Maj już pierwsze telefony i zainteresowane osoby jak znajdzie dom pani ma dać znać . Quote
Jola i Czterołapy Posted December 10, 2010 Author Posted December 10, 2010 Wala2006, jakbyś mogła wpisać też Agusię, bardzo prosimy! :roll: Quote
Jola i Czterołapy Posted December 20, 2010 Author Posted December 20, 2010 Wiemy... jest 2 chętnych do adopcji. Teraz są sprawdzane potencjalne domy :) Quote
Jola i Czterołapy Posted December 26, 2010 Author Posted December 26, 2010 Agusia pojechała do nowego domku do Krakowa :) Quote
Recommended Posts