Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 676
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='ludwa']a ja dalej nieświadoma...Dobra, strzelam focha idę lulu. Buuuuuuuuuuu[/QUOTE]

ludwa..o film chodziło, przegapiłam a dobry :/ Też powinnam strzelic focha ale nie wiem na kogo ;D

Posted

a oto i Gufi w zabawie z labką Funią :)

[video=youtube;PWLOL1tBhlM]http://www.youtube.com/watch?v=PWLOL1tBhlM[/video]

[video=youtube;hxJbMkYA7kA]http://www.youtube.com/watch?v=hxJbMkYA7kA[/video]

sorry za brak profesjonalizmu ;) dopiero się swojego nowego telefonu...

Posted

Fajny Gufiak:)

Dzwonilam do p. Ewy. Problem jest taki, żenie lubi zakraplania uszu:) No i na smyczy ciągnie ale bez dramatu. Poz tym wszystko ok:)

Ciotki, ogłoszenia by się przydały, bo jeśli to alergia, to on szybko pewnie do domku nie pójdzie...Pomozecie?

Posted

Fajny ten Gufi :) Może warto zaopatrzyć go w chustkę "szukam domu" i lansować na spacerach? ;)

BTW, zapraszam na wątek mojej bidy - jamniora staruszka żyjącego w bardzo niefajnym miejscu :(
[url]http://www.dogomania.pl/threads/198620[/url]

Posted

Cioteczki, dotarło trochę wpłat na Gufiaka:)

Kapsel- 15,00
Dotsa- 15,00
Jostel5- 25,00
Sylwia Ł z Polic- 20,00

no i z bazarków

ewa gonzales- 27,50
ona03- 45,00
eski- 25,00
bebcik- 25,00

Serdecznie dziękujemy:))))

Posted

Nikt do Gufiaka nie zagląda a to fajny psiak jest. Grzeczny w domku, tylko zakraplanie uszu mu się zupełnie nie podoba;) Ale nie pokazuje żebali, tylko nawiewa. No i zaczyna się już bawić;)
A Pani się w końcu doczekała- zaszczekał na listonosza:)

Posted

[quote name='idusiek']Bezpłatne, domowe, niesprawdzone,
z małą suczką, w bloku.
Za karmę i pokrycie kosztów weta.[/QUOTE]

znam to DT i wiecie co..bardzo mi przykro, że to DT tyle czekało na psa....a pies przez tyle rąk przeszedł

ale idzie na lepsze...

I HOPE
że pomożecie DT z karmą..z wetem..
bo rzadko się w ówczesnych czasach zdarza, że "ktos" po psa w te pędy przyjedzie ---Sam..pociagiem...bo pokochał psa mimo wyklęcia przez Rodzine...
bo Rodizna była ugadana na psa na DT..potem jak sie Rodzina pytała - co z psem..to psa nie było...potem Dt powiedział, ze po temacie..wszyscy odetchneli...a teraz GUFI jedzie do DT :)
Podziwiam to DT...i nie musicie jaanny fatygować...DT//czy DS// w ciemno dawać psa...
no chyba, że po świętach..nowym roku...Dt/Ds bedzie szukało domu ...ona plus dwa psy :)
ale bez stresu..ja zawsze to DT przygarne na kwadrat...

Posted

Cóż...nie ma co komentować. Pani brzmiała fajnie i bardzo rozsądnie. Przedwczoraj po południu do niej dzwoniłam i wszystko było super a wczoraj rano nagły wyjazd. Chyba jednak wymówka.... Trudno. Nad tym Dt myślałyśmy ale daleko, więc zawsze obawa. Dzisiaj już tych obaw nie ma, biorąc pod uwagę, że ktoś w kryzysowej sytuacji wsiada od razu do pociągu i leci po psa.
Jeśli chodzi o karmę i weta, oczywiści pomagamy. Trochę karmy będzie do ręki, resztę domówimy. Ja dzisiaj wezmę jakiś wypis od weta, zeby już tam, na miejscu kontynuować leczenie.
Trochę wpłat jest ale potrzebujemy pomocy w tym względzie. Nie wiem, czy tamtejszy wet będzie nas ulgowo traktował:(

Posted

Szarotka, Gufi ma podejrzenie grzybicy. W pierszym wzroście hodowli nic nie wyszło. Drugi- po jakchs 4 tyg. Więc na razie stoimy na diagnozie, ze Gufi ma alergię (umiejscowienie wyłysień wstkazuje na wziewną) z powikłaniami bakteryjnymi. Ale tutaj wg weta to jest niestety błądzenie trochę po omacku. Trzeba szukać alergrnu metodą prób i błędów albo zrobić testy (ale tutaj koszty są spore). Na razie ma zakraplane uszy (i jest już poprawa) dostaje też antybiotyk, który się kończy i dziewczyna dostanie dzisiaj pieniądze na wykup. No i zamówimy karmę dla alergików.
Rozmawiałam też wczoraj z wetką i powiedziała, ze skoro chłopak nadal ma świąd, to niestety trzeba wdrożyć steryd (do tej pory wolała go unikać).
No i dzisiaj Gufi jedzie do Białegostoku:)

Posted

[quote name='anita_happy']znam to DT i wiecie co..bardzo mi przykro, że to DT tyle czekało na psa....a pies przez tyle rąk przeszedł

ale idzie na lepsze...

I HOPE
że pomożecie DT z karmą..z wetem..
bo rzadko się w ówczesnych czasach zdarza, że "ktos" po psa w te pędy przyjedzie ---Sam..pociagiem...bo pokochał psa mimo wyklęcia przez Rodzine...
bo Rodizna była ugadana na psa na DT..potem jak sie Rodzina pytała - co z psem..to psa nie było...potem Dt powiedział, ze po temacie..wszyscy odetchneli...a teraz GUFI jedzie do DT :)
Podziwiam to DT...i nie musicie jaanny fatygować...DT//czy DS// w ciemno dawać psa...
no chyba, że po świętach..nowym roku...Dt/Ds bedzie szukało domu ...ona plus dwa psy :)
ale bez stresu..ja zawsze to DT przygarne na kwadrat...[/QUOTE]

Ha, żebyśmy miały tę wiedzę wcześniej;) Miałyśmy szukać kogoś do sprawdzenia tego domu:) A Ty tutaj, proszę, znasz:) Chyba trzeba jakąś liste zrobić, kto kogo zna i nie będzie rozterek z szukaniem kogoś do sprawdzenia;)