Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A to ich biedna mama dokarmiana przez tą panią,niestety nie jest do adopcji. Zuzka wiem że zdjęcia nie są najlepsze ale proszę ogłaszaj je i z takimi,zawsze bedą miały jakąs szansę na dom.
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/263/20110729091156.jpg/][IMG]http://img263.imageshack.us/img263/4397/20110729091156.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/855/20110729091206.jpg/][IMG]http://img855.imageshack.us/img855/7625/20110729091206.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

Posted

To te małe po niedużej suni.Biedna,taka mała i na łańcuchu:-(
A ten ONkowato-chow chow to śmieszny wynalazek:evil_lol:

Aga,może podpytuj ludzi czy gratis do szczeniąt nie chcą czasem kota:evil_lol::evil_lol::evil_lol:
Moja kicia już łącznie pochłonęła 130zł:razz:Dziś dostała ostatnią dawkę advocate,a na razie zero widoków na dom,ale czekamy cierpliwie-będę ogłaszać do skutku:evil_lol:
Jest niekłopotliwa i fajniutka,tyle,że moja kocica jest już gruba jak dynia,bo zjada swoją karmę+kradnie karmę Milki dla kociąt - wysokobiałkową.Jak Milka nawet próbuje bronić miski lub idzie w odwecie ukraść jej karmę,to dostaje lanie:razz:Za to z suczką miłość jak mama i córka-śpią wtulone w siebie i leją się jak 2koty (zapasy):evil_lol:

Nowe nabytki ogłoszone-na razie Radom,Kielce,a ok.15.08 dorobię też Kraków,żeby nie blokować psów na tak długo.Wprawdzie majowa jedzie 15.08 i bierze prawdopodobnie kieleckiego kota,więc mogę ogłosić tak jak wczorajsze i wcześniejsze z dowozem do Wieliczki 15.08.Albo zostajemy przy transporcie Nadji 23.08?-mnie to obojętne;-)

Kacper pewnie się nie nasiedzi i wyleci w świat jak Wars:-)A ile on ma m-cy?

Posted

Te małe z Ostrowca chociaż zdjęcia słabe,ale mają super oglądalność:-)

Mój TZ powoli się załamuje,że nie wydamy Milki jak mu donoszę o stanie zakocenia w regionie-w samych Kielcach jest ogłaszanych ok.100 kociąt+drugie tyle w regionie,często z opcją dowozu.Połowa to znajdy,a druga połowa to efekt bezmyślnego rozmnażania (ogłaszają je właściciele).Ale nic-mamy czas,będę ogłaszać do skutku;-)

Dziś musieliśmy Milkę ukryć,bo odwiedził nas mój tata (zagorzały przeciwnik działań prozwierzęcych a nawet przeciwnik w ogóle trzymania zwierząt w mieście):razz:ale Milka tak się darła w pokoju całe odwiedziny,że raczej ojciec się domyśla co jest grane-pewnie się boi ile tym razem sztuk przyniosłam do domu,bo ostatnio było 5:diabloti:Obawiam się,że on przeze mnie dostanie zawału:evil_lol:

A mój sąsiad wet złapał w tym samym miejscu co my Milkę-jej brata/siostrę.I chyba sobie zostawi malucha:-)Sąsiadka się wywiedziała,że te oba małe są po dzikiej,szylkretowej kocicy z naszego osiedla.

Posted

[INDENT] [B]zapraszam do moich kurdupli szatanów dwóch :loveu:
[/B][URL="http://www.dogomania.pl/threads/212723-Wyrzucone-na-parkingu-szczeni%C4%99ta%21-PILNIE-szukamy-domk%C3%B3w%21"]http://www.dogomania.pl/threads/212723-Wyrzucone-na-parkingu-szczeni%C4%99ta!-PILNIE-szukamy-domk%C3%B3w![/URL] [/INDENT]

Posted

Biało rudy kotek wrócił do właścicieli. Jego mała pani rozwieszała ogłoszenia,strasznie się ucieszyła że jej Feliks jest cały i zdrowy. Maluch zwiał im pod bramą,teraz do bramy przykręcono deskę żeby nie uciekał. Feliks bardzo się ucieszył jak zobaczył swoją małą panią.:lol:
Kacper ma jakieś 3 miesiące,uwielbia siedzieć na dworzu i szaleć z moją haszczorką,jest bardzo mądry,dużo rozumie,jest zadbanym psiakiem,chętnie rajdoli swój tyłek na łóżeczko:evil_lol: Jest już zaszczepiony.
Dzisiaj łapałam z Nadją Uszatego,który okazał się być Uszatką:evil_lol: Takie cuda są możliwe tylko w Wąchocku:evil_lol: Mała już u mnie to przemiła sunia,troszkę zagubiona ale jest urocza. Oszołomiłyśmy ją lekko sedalinem ale cały czas jest przytomna nawet nie próbowała nas gryźć ,jest bardzo grzeczna,ona tylko nie miała nigdy swojego ludzia i rąk do głaskania:-( Za jedzenie jest gotowa zrobić wszystko. Łapałyśmy ją z Nadją przez półtorej godziny,w tym czasie Nadja rozplątała suniom łańcuchy a paski na szyjach to mają takie jak dla amstafa:shake: Przyniosłyśmy im wody i dałyśmy im jeść. Jedzenie łapały w locie,są bardzo chudziutkie,teraz musimy je zawieźć na sterylkę bo aż żal patrzeć na te biedy:-(Obie są przesłodkie.
A Uszatej kroi się super domek,państwo nawet nie przestraszyli się tego że z psa zrobiła się sunia. Zanosi się na to że małej trafi się cudowny domek. Byliśmy z nią też dzisiaj u weta,mała jest zdrowa,ma jeszcze mleczne ząbki ma jakieś 6 miesięcy

Posted

Masz rację Zuzka z tymi kociakami to jest masakra ale i z psiakami wcale nie lepiej. Dziś jak jechałam do pracy na przystanku widziałam faceta który w dużej torbie miał 2 szczeniaki owczarkowate,ciekawe co z nimi,mnie czasem to już paranoja ogarnia ale gdzie się nie ruszysz człowieku to zawsze jakieś nieszczęście siedzi. ja wieczorem to czasem na twarz padam w domu zoo tu do pracy trzeba a jeszcze ciągle gdzieś jakieś bidy w potrzebie.:shake:
A moje kochane dzieci nauczyły już spać szczeniaczki na łóżeczkach:evil_lol: teraz wieczorem maluchy stoją pod ich łóżkami i śpiewają dopóki nie dopną swego:evil_lol:

Posted

Aga,świetne wieści o Uszatej!:-)a domek pewnie pod Krakowem?Czy jakiś inny rejon?

Szkoda tych mini psów na łańcuchach,ale to jest wiejski standard:shake:Dobrze,że suńki chociaż trafiły na Was.

Jak sytuacja innych psów?Szykuje się któremuś na poważnie domek czy nic?

Chociaż jest harówa przy zwierzakach,ale dają tyle radości,że nie wiem jak ludzie żyją bez zwierząt w domu-chyba jak sztywniaki:razz:.Moją miłą,prozwierzęcą sąsiadkę raz zaczepiła oburzona paniusia z tekstem (bo ją pies tej pani obwąchał),że ona to nie lubi żadnych psów ani kotów,a ta jej wypaliła na to:"Pani kochana,a kto panią lubi?":evil_lol::evil_lol::evil_lol:
Babka jest złoty człowiek,nad każdą istotką się pochyli,sama jest starsza,ale przygarnęła szczenię znalezione w reklamówce w mróz minus 10st.Piesek miał być kaleki,nie chodzić z tego przemrożenia,a żwawy już ma ponad 10lat,a ta pani poświęca mu całe życie.Teraz jest zachwycona moją Milką.Wiem,że u niej by miała jak w raju,ale nie podkręcam jej;-)

Aga,jak Kacper ma 3m-ce to z niego będzie kawał psa:crazyeye:Myślałam,że ma z 5m-cy...

Posted

Uszatce kroi się domek w Pińczowie u rewelacyjnych ludzi:loveu:
Herkules zasuwa z Nadją na Kraków 23 sierpnia,w sprawie Apolla i Ateny dyskutujemy z dwoma domkami w Starachowicach,miałabym ich na oku:evil_lol:
AKacper fakt bedzie duży,masywny to chyba będzie po chow chow. A ten jęzor ma uroczy:loveu:

Posted

Fajnie-nareszcie coś w tym naszym regionie idzie w dobrym kierunku:-)Ja teraz spotykam ludzi z dorosłymi psami,którzy dopiero co psa nabyli,więc podejrzewam,że to efekty działania nowych Dymin (jedna pani to nawet wiem,że z Dymin adoptowała sukę).I do przodu jest to,że już nie tylko szczeniaczki,ale dorosłe znajdują domy:-)
Apollo i Atena z ogłoszeń czy pocztą pantoflową?

Skoro Aga już robisz rezerwacje na Kraków,to może już walnę psiakom Kraków...?

Posted

Apollo i Atena z ogłoszeń. Pewno ze możesz im już Zuzka Kraków robić,23 niedaleko,a jak ktoś pokocha maluchy to zaczeka. W sobotę wkleję jeszcze 2 szczeniaki pieska i suczkę po maleńkiej suni,maluchy są świetne a dom byle jaki. Chcemy zabrać ich mamę na sterylkę a maluchy też chyba zabiorę bo ostatnio widziałam jak wstrętne dzieciory je mordowały,podrzucały aż biedulki piszczały.Kurcze ja już nie wyrabiam na Ajax i papier toaletowy:evil_lol:

Posted

moge mieć taką rozpiske które są do adopcji które nie, bo już się gubię a ludzie pytają i nie wiem czy odsyłać.
przyjmijmy, że: [I]tak[/I](do adopcji)/ [I]nie[/I](rezerwacja bądź już w domku)
Herkules - nie.
Apollo - nie?
Atena - nie?
Hera - tak?
Zeus - tak?

Posted

Hm, rozmawiam wlaśnie z taką dziewczyną, jak wszystko pójdzie dobrze chciałaby przyjechać z rodzicami i obejrzeć szczeniaki. Powiem jej najpierw żeby zadzwoniła, bo nie wiem czy to na pewno 'normalni' ludzie i żeby sie potem nie rozczarowali że nie dostaną psa ;-)

Posted

Nowe nabytki ogłoszone już na Kraków-może dzięki temu będzie większy i lepszy wybór domów:-)

Aga,daj znać jak sytuacja w Ostrowcu się ma:Szarik i te 2szczenięta,bo jak nadal bez domu,to też je rzucę na Kraków.Na razie mają głównie Radom i Ostrowiec.

Wszystkie zwierzaki ukazują się też w anonsach.

Moja Milka dziś się integrowała z kocią psychopatką mojej siostry i...psychopatka musiała wiać,bo ją ta mała bandziorka zastraszyła:evil_lol::evil_lol::evil_lol:Milka nie boi się nikogo ani niczego-nawet odkurzacz jej nie rusza:evil_lol:Z kotami agresywnymi pyskuje jak równy z równym i ani myśli schodzić z drogi:evil_lol:
Ale jak już popyskowała,pozwiedzała to okropnie płakała,żeby ją już brać do domu i śpi jak aniołek:loveu:Przywiązała się już do jednego miejsca.A ja na bieżąco dorabiam jej ogłoszeń,ale póki co cisza.

Posted

Zuzka w Ostrowcu psiaki jeszcze siedzą więc możesz je wrzucić na Kraków. Ja niedawno wróciłam z Nadją bo byłyśmy zawieźć Uszatkę. Małej trafili się cudowni ludzie. Oby jej się w końcu poszczęściło bo ona na to zasługuje. To bardzo miła i grzeczna sunia,choć bardzo wystraszona. Mimo wszystko nie ma w niej cienia agresji jest bardzo grzeczniutka. Powodzenia maleńka.
Jutro mają przyjechać ludzie z Adamowa zobaczyć Kacpra a w poniedziałek ktoś z Ostrowca w sprawie szczeniaczków,na wtorek chyba przyjadą ludzie ze Starachowic w sprawie Apolla i Ateny. Najdziwniejsze jest to że hera taka śliczna,Zeus maleńki a nikt o nie nie pyta. Wszyscy chcą Herkulesa albo Apolla i Atenę. Jutro postaram się wstawić maluchy nowe. dziś już padam bo jak wróciłam byłam dać jeszcze zastrzyk choremu psiakowi,chodzę codziennie daję mu zastrzyki i czekamy na poprawę.
Kurcze nie mogę się doliczyć ile mam zwierzaków w domu:evil_lol:

Posted

[quote name='aga38']
Jutro mają przyjechać ludzie z Adamowa zobaczyć Kacpra a w poniedziałek ktoś z Ostrowca w sprawie szczeniaczków,na wtorek chyba przyjadą ludzie ze Starachowic w sprawie Apolla i Ateny. Najdziwniejsze jest to że hera taka śliczna,Zeus maleńki a nikt o nie nie pyta. Wszyscy chcą Herkulesa albo Apolla i Atenę. Jutro postaram się wstawić maluchy nowe. dziś już padam bo jak wróciłam byłam dać jeszcze zastrzyk choremu psiakowi,chodzę codziennie daję mu zastrzyki i czekamy na poprawę.
Kurcze nie mogę się doliczyć ile mam zwierzaków w domu:evil_lol:[/QUOTE]
Eliza z jędrzejowa ma super domek na docelowo małego chłopaka..to jej podesłałam watek ;) mam nadzieję, że Zeuskowi się uda ;)

Posted

[quote name='megi345']Hm, rozmawiam wlaśnie z taką dziewczyną, jak wszystko pójdzie dobrze chciałaby przyjechać z rodzicami i obejrzeć szczeniaki. Powiem jej najpierw żeby zadzwoniła, bo nie wiem czy to na pewno 'normalni' ludzie i żeby sie potem nie rozczarowali że nie dostaną psa ;-)[/QUOTE]
O tak megi bardzo proszę niech zadzwonią to pomaga unikać nieporozumień. Ja mam czasami dość ludzi i ich głupich pomysłów. Nie po to myję tym szczeniakom tyłki żeby trafiły na łańcuch

Posted

Szybko poszło z Uszatą!:-)
I sporo ludzi jednak z regionu,to dobry znak:-)
Liczę,że od jutra Kraków będzie dzwonił.

Dziwne,że o Herę nie pytają,bo ona jest śliczna!:-)A znów Zeus najmniejszy-miniatura.

Podesłałam Elizie nasze małe docelowo pieski,a tak w pigułce to te maluchy nadal są bez domu-w sumie na teraz to tylko Herkules jest na 100%zaklepany.Wszystkie maluchy po malutkiej lub niedużej suce:-)
[URL]http://tablica.pl/oferta/8tygrozne-szczenieta-po-malej-suce-kielce-krakow-radom-IDfPGN.html[/URL]
[URL]http://tablica.pl/oferta/8tygszczenieta-po-nieduzej-suce-piesek-i-suczka-IDfD25.html[/URL]

A tak w ogóle to fajnie,że są chętni z okolic.Może te anonse też dają jakieś efekty,bo ja na nasz region rzucam na Starachowice.

Dorobiłam psiakom kolejną partię na Kraków+Katowice z dopiskiem "dowóz na trasie Kielce-Kraków".Szkoda pomijać woj.śląskie,zwłaszcza,że tam pełno chętnych na docelowo małe i docelowo duże (najrzadziej chcą tam średniaki),ale w sumie fajny odzew z Katowic w ogóle o wszelkie zwierzaki,a to tylko 80km od Krakowa,więc może ktoś się zechce pofatygować;-)

P.S.Nawet już mam maila o któregoś Onkowatego (albo Szarik albo Kacper).Niestety pani pisze trochę łamaną polszczyzną,więc będzie pewnie krótka rozmowa:cool3:-odesłałam ją do kontaktu tel.

Posted

Atena we wtorek jedzie do swojego domu,zamieszka w Starachowicach. Dziś miałam telefon w sprawie Zeusa,poleciła go jakaś tajemnicza pani Kamila:lol:
Domek jest tak fajny że choć bardzo daleko to musimy pokombinować jakis transport chociaż do Poznania czy jakoś w pół drogi. Zeus vel Yoda:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Tak nazywa go rodzinka która chce go adoptować:evil_lol: zamieszkałby w Wolinie. Cholerka wiem że to daleko ale domek rewelacyjny. A swoją drogą to on naprawdę jest podobny do Yody:evil_lol: Strasznie bym chciała żeby Zeus tam pojechał,państwo chcą nawet pokryć koszty paliwa,ja główkuję a Zeus:Yoda śpi i nawet nie wie że czeka go nowe lepsze życie niż mokre deski na podwórku i chleb z wodą na obiad

Posted

[quote name='aga38']Atena we wtorek jedzie do swojego domu,zamieszka w Starachowicach. Dziś miałam telefon w sprawie Zeusa,poleciła go jakaś tajemnicza pani Kamila:lol:
Domek jest tak fajny że choć bardzo daleko to musimy pokombinować jakis transport chociaż do Poznania czy jakoś w pół drogi. Zeus vel Yoda:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Tak nazywa go rodzinka która chce go adoptować:evil_lol: zamieszkałby w Wolinie. Cholerka wiem że to daleko ale domek rewelacyjny. A swoją drogą to on naprawdę jest podobny do Yody:evil_lol: Strasznie bym chciała żeby Zeus tam pojechał,państwo chcą nawet pokryć koszty paliwa,ja główkuję a Zeus:Yoda śpi i nawet nie wie że czeka go nowe lepsze życie niż mokre deski na podwórku i chleb z wodą na obiad[/QUOTE]
czyli jak Wolin to domek od Elizy nie Kamili :p